Ooma
هفته چهاردهم بارداری

هفته چهاردهم بارداری آغاز سه‌ماهه دوم بارداری است و با تغییرات قابل توجهی در بدن مادر و جنین همراه است. در این هفته، بسیاری از مادران از علائم ناخوشایند سه‌ماهه اول بارداری مانند تهوع و خستگی شدید رهایی می‌یابند و انرژی بیشتری احساس می‌کنند.

هفته چهاردهم بارداری فرصتی است تا مادران از تغییرات مثبت بدن خود لذت ببرند و با اطمینان بیشتری به بارداری خود ادامه دهند.

در هفته چهاردهم  تقریبا علائم بارداری مانند  تهوع، خستگي و درد سينه، ازبین می روند و خونرسانی در بدن شما بهتر انجام می شود. در واقع بدن شما خودش را با هورمون های بارداری هماهنگ کرده است. بنابراین نسبت به سه ماهه اول بارداری احساس خیلی بهتری خواهید داشت. البته ناگفته نماند که در برخی افراد حالت تهوع صبحگاهی تا هفته 16 بارداری نیز همچنان ادامه خواهد داشت.

در این هفته دمای بدن شما کمی بالا می رود و ممکن است احساس گرما و داغی بکنید، زیرا جریان خون در بدن شما افزایش پیدا کرده و سرعت آن باید طوری باشد که بتواند اکسیژن مورد نیاز دو نفر را تامین کند. در زیر ابتدا فیلم هفته چهاردهم را که گروه سلامت اوما برای شما تدوین نموده ببینید تا بعد از آن به مرور مطالب مهم این هفته بپردازیم.

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

وضعیت بدن درهفته چهاردهم بارداری

در این هفته شما سعی می کنید شلوارهای قبلی خود را بپوشید اما نمی توانید دکمه اش را ببندید. زیرا شکمتان کمی بزرگ تر شده است. در بعضی افراد شکم  خیلی بزرگ نمی شود اما حضور جنین کاملا احساس می شود. اگرچه ظاهر شما خیلی تغییر نکرده است و شکم خیلی بزرگ نشده اما در داخل بدن شما عضلات و رباط ها در حال کشیده شدن هستند تا فضای کافی برای جنین در حال رشد را ایجاد کنند.

از این هفته به بعد لباس هایی بپوشید که از رشد جنین جلوگیری نکند و بر او فشار نیاورد. با تغییر بدن شما همه چیز با تغییرات جدید جنین هماهنگ می شوند. به این نکته نیز توجه داشته باشید که از بین رفتن علائم بارداری در همه خانم ها به یک اندازه طول نمی کشد و ممکن است کمی زودتر یا کمی دیرتر اتفاق بیفتد. بنابراین نگران این موضوع نباشید.

اندازه شکم و تغییرات وزن در این هفته:

 شکم در هفته 14 بارداری کمی درد دارد، زیرا جنین به سرعت در حال رشد است و رحم برای ایجاد فضای بیشتر باید بزرگ شود. اگر وزنتان در هفته 14 بارداری به سرعت افزایش یافت تعجب نکنید. اگر با BMI متوسط باردار شده باشید، پزشکان توصیه می کنند در حدود نیم تا یک کیلوگرم در هفته افزایش وزن داشته باشید. اگر  دوقلو باردار هستید، میزان افزایش وزن شما تا هفته 20 بارداری مشابه مادران دیگر است.

البته اگر با BMI بالا یا وزن کم شروع کرده باشید، یا اگر در سه ماهه اول وزن زیادی از دست دادید یا به میزان قابل توجهی افزایش وزن داشته اید، پزشک روند وزن گیری دیگری برای شما پیشنهاد می کند. بنابراین پزشک باید در سه ماهه دوم نیز روی وزن شما کاملا نظارت داشته باشد و توصیه های لازم را به شما مادر عزیز بکند.

هفته چهاردهم بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 14، شما 3 ماه و یک هفته است که باردار هستید. 


وضعیت جنین در هفته چهاردهم بارداری

اندازه جنین در هفته 14 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه لیمو است
اندازه جنین در هفته 14 بارداری
لیمو
8.7 cm :قد
43 gr :وزن

جنین در هفته چهاردهم بارداری می‌تواند در کیسه آمونیوتیک ادرار کند. او قبلاً این آب را می‌خورد، اما حالا آن را هم می خورد و هم با ادرار مایع آمونیتیک بیشتری تولید می کند. این مایع باعث حیات جنین و حرکت اندام ها بصورت آزادانه می شود. جالب است بدانید مایع آمونیوتیک هرچند ساعت یک بار خود را بازسازی می کند.

تغییرات جنین
حرکات صورت در هفته چهاردهم باردرای
برای من شکلک در می آوری؟ کودک شما هم اکنون می تواند از عضلات صورت خود برای خندیدن و لبخند زدن استفاده کند.

رشد اندام جنسی در هفته چهاردهم بارداری
پسر یا دختر؟ این هفته، اندام تناسلی به طور کامل رشد می کند. توجه داشته باشید، با این حال، هنوز هم تشخیص اندام در سونوگرافی دشوار است.

کرک بر روی بدن در هفته چهاردهم بارداری
کرکهایی مانند کرک روی هلو روی سر، ابرو و بدن جنین را در بر میگیرد.

حقایقی در مورد فرزند شما در هفته چهاردهم بارداری

  •  فرزند شما در این هفته حدودا 8.3 سانتی متر طول دارد که تقریبا نصف یک موز متوسط می شود و وزن آن 43 گرم است.
  • یک جنین پسر می تواند از هفته 16 در رحم نعوظ داشته باشد. 
  •  اثر انگشتان دست روی دست فرزند شما شکل گرفته است.


سونوگرافی در هفته چهاردهم بارداری

اگر جنین شما دوقلو باشد، در سونوگرافی این هفته کاملا مشخص می شود. در این تصویر بارداری دوقلو با دو ساک بارداری دیده می شود. 

 

سونوگرافی جنین در هفته 14 بارداری

خانم دکتر فاطمه ارشادی، متخصص زنان، زایمان و نازایی، در مورد تعیین جنسیت در هفته چهاردهم بارداری می گویند: " در هفته 14 بارداری اندام جنسی جنین تشکیل شده است و قابل مشاهده است اما برای اطمینان بیشتر بهتر است تا قبل از هفته شانزدهم بارداری با انجام سونوگرافی به دنبال تشخیص قطعی جنسیت نباشیم".

 


توصیه ها در هفته چهاردهم بارداری

  • در این مدت باید به مقدار زیاد شیر کم چرب مصرف کنید تا کلسیم مورد نیاز برای رشد و پرورش استخوان‌ها و دندان های جنین در بدنتان وجود داشته باشد.
  •  در زمان بارداری اهمیت بیشتری به بهداشت دهان و دندان‌های خود بدهید. در این زمان لثه ها کمی متورم می‌شوند و امکان عفونت کردن دندان‌ها زیاد است. پس از هر وعده غذایی دندان‌ها و زبان خود را مسواک بزنید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که اگر مراقب دندان هایتان نباشید و دچار دندان درد شوید به دلیل خطر داروهای بی حسی برای جنین نمی توانید به دندان پزشکی بروید و باید علاوه بر عوارض بارداری درد دندان را نیز تحمل کنید. پس مراقب خودتان باشید.
  •  در این هفته پوست و عضلات شما در حال کش آمدن برای ایجاد فضای بیشتر برای کودک شما هستند. به همین دلیل شاید دیگر دکمه لباس هایتان بسته نشود و مجبور شوید لباس‌های گشاد تری بپوشید. به علاوه لباس های تنگ باعث ایجاد فشار بر روی جنین و جلوگیری از رشد او می شود.

علائم طبیعی در هفته چهاردهم بارداری

1. تشکیل هاله پررنگ دور پستان:

تشکیل هاله‌های پررنگ دور پستان، پوست اطراف ناف و زیربغل یا ران‌ها امری طبیعی است.

2. لکه صورت:

ممکن است لکه هایی روی صورتتان ایجاد شود، این لکه‌ها طبیعی هستند و می‌تواند با استفاده از چند ماسک طبیعی و ضد آفتاب از ایجاد آن ها جلوگیری کنید و یا تا حد زیادی درمانشان کنید.

3. احساس گرما:

دراین هفته‌ها ممکن است گرمای بیشتر در بدن خود حس ‌کنید و این به دلیل افزایش حجم و گردش خون شماست.

4. کرامپ یا گرفتگی عضلانی:

بهترین روش مقابله با گرفتگی عضلانی ماساژ دادن آن قسمت، استراحت کافی و همچنین استفاده از کمپرس آب سرد می باشد. نوع نشست و برخاست شما نیز می تواند در میزان گرفتگی ها تاثیر بگذارد. توصیه می شود در این دوران در صورت گرفتگی عضلات، از گره زدن پا ها در هنگام نشستن و یا پا روی پا انداختن خودداری کنید.

5. دردهای شکمی:

حالت تهوع شما کم کم کاهش می‌یابد اما دردهای شکمی جای آن را خواهد گرفت. این دردها به دلیل بزرگ‌تر شدن رحم شما و به موازات آن بزرگ‌تر شدن اعضاء تحت تاثیر رحم است.


هشدارها در هفته چهاردهم بارداری

 در هفته چهاردهم بارداری  بلند کردن اجسام سنگین می‌تواند برای شما خطرناک باشد و خونریزی را در پی داشته باشد. بنابراین اگر در موارد ضروری تصمیم به برداشتن شی سنگینی را دارید ابتدا چمباتمه زده در این حالت پشت خود را صاف نگه دارید و از عضلات پای خود برای بلند شدن و برداشتن اجسام کمک بگیرید. هر چند بهتر است اصلا این کار را خودتان انجام ندهید و از دیگران کمک بخواهید.


تغذیه در هفته چهاردهم بارداری

تغذیه در همه دورران بارداری اهمیت زیادی دارد. علاوه بر نکاتی که درباره تغذیه در هفته های گذشته به شما گفتیم بهتر است مصرف خوراکی هایی مانند پرتقال که سرشار از ویتامین سی می باشد را افزایش دهید. زیرا ویتامین سی سیستم ایمنی بدن را قوی می‌سازد و خواص اکسیداتیو آن به بهبود سریع‌تر سلول‌هایی که آسیب دیده‌اند، کمک می‌کند. همچنین ویتامین سی باعث افزایش جذب آهن مواد غذایی می شود و مادر را نسبت به کم خونی و عوارض آن محافظت می کند. 

همچنین همیشه موقع بیرون رفتن از خانه حتما کمی لقمه مقوی یا آجیل در کیفتان داشته باشید تا در صورت ضعف آن ها را بخورید.


ورزش در هفته چهاردهم بارداری

1. بهتر است در این دوران به صورت چهارزانو یا ضربدری بنشینید. به خاطر داشته باشید در این وضعیت همیشه پشت خود را صاف نگه‌دارید. 

2. ایستادن به مدت طولانی برای شما مناسب نیست. زیرا ممکن است دچار واریس وریدی شوید. اگر فعالیت روزمره تان به گونه ای است که باید مدت زیادی بایستید بهتر است هر چند دقیقه یک بار کمی بنشینید و استراحت کنید. سپس دوباره ادامه دهید. همچنین بیشتر استراحت کنید و در هنگام خوابیدن پاهایتان را بالاتر از سطح قلب قرار دهید.


نکاتی برای پدرها در هفته چهاردهم بارداری:

- درباره تغییراتی که پس از زایمان ایجاد می شود با همسرتان صحبت کنید. این تغییرات شامل اسم گذاشتن، شیردهی و تنها گذاشتن فرزند برای انجام فعالیت های قبلی خارج از خانه است.

- اگر همسر شما کار می کند به او اطمینان دهید می توانید در نگهداری از بچه به او کمک کنید. همچنین محدودیت های خود را نیز به او بگویید.

سوالات پرتکرار هفته 14 بارداری

سوالات پرتکرار هفته 14 بارداری:

 

1. آیا در دوران بارداری باید میزان کالری دریافتی خود را پیگیری کنم؟

داشتن یک رژیم غذایی متعادل در دوران بارداری همانند دوران غیر بارداری بسیار مهم است. با این حال، در دوران بارداری ممکن است نیاز به خوردن کمی بیشتر از مقدار معمول خود داشته باشید، زیرا بدن شما در حال تأمین نیازهای جنین در حال رشد است. بسته به مرحله بارداری، شما نیاز به مصرف بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کالری اضافی در روز دارید. پزشک شما وزن شما را در ملاقات‌های قبل از زایمان پیگیری می‌کند و این عدد به آنها کمک می‌کند تا بدانند آیا نیاز به تغییر در مصرف غذایی خود در دوران بارداری دارید یا نه. به این حال، سعی کنید روی کالری‌ها و وزن بیش از حد تمرکز نکنید. به یاد داشته باشید، شما یک انسان را در حال رشد دارید!

2. چقدر سینه های من در سه ماهه دوم بارداری رشد خواهند کرد؟

متأسفانه، هیچ پاسخ قطعی و مستقیمی برای این سؤال وجود ندارد. بدن هر فردی متفاوت است و هر بارداری نیز منحصر به فرد است. تغییر اندازه پستان‌ها نتیجه‌ای از چگونگی واکنش بدن شما به استروژنی است که در دوران بارداری تولید می‌شود. ممکن است در طول سه ماهه دوم بارداری یک سایز افزایش پیدا کنید، یا ممکن است چندین سایز  بیشتر شود. 

3. آیا ماساژ دوران بارداری در هفته ۱۴ ایمن است؟

به طور کلی، ماساژهای دوران بارداری در هر زمانی از بارداری ایمن هستند، اما همیشه بهتر است با احتیاط عمل کنید و قبل از رزرو وقت، با پزشک خود مشورت کنید. اطمینان حاصل کنید که با یک ماساژ درمانگر که در ماساژ دوران بارداری آموزش دیده است، کار می‌کنید، زیرا تکنیک آن با ماساژ معمولی متفاوت است.

4. آیا باید در دوران بارداری واکسن آنفلوآنزا را بزنم؟

واکسن آنفلوآنزا در دوران بارداری ایمن در نظر گرفته می‌شود. اگر در دوران بارداری به ویروس آنفلوآنزا مبتلا شوید، در معرض خطر بیشتری برای عوارض و بیماری‌های شدید قرار دارید که می‌تواند منجر به بستری شدن شود. علاوه بر این، حتی اگر بستری نشوید، می‌توانید تب بالایی داشته باشید که ممکن است جنین را در معرض خطر قرار دهد. آنتی‌بادی‌ها نیز از طریق واکسن به نوزاد منتقل می‌شوند که به محافظت از او در برابر ویروس پس از تولد کمک می‌کند تا زمانی که در ۶ ماهگی بتواند خودش واکسینه شود.

دکتر فاطمه ارشادی
این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، ایشان متخصص زنان و زایمان، فارغ التحصیل سال 1375 پزشکی عمومی از دانشگاه تهران و رشته تخصصی جراحی زنان ونازایی از دانشگاه هرمزگان در سال ۱۳۸۳ می باشد. خدمات قابل انجام در مطب وی درمانها وجراحی های مربوط به بیماریهای زنان، انجام سونو گرافی، مراقبتهای دوران بارداری و راهنماییها و مشاوره های لازم جهت ازمایشات غربالگری جنین و انجام زایمان های طبیعی و سزارین می باشد.

امتیاز مطلب: 98% 98


  • profilesara sara1397/07/06

    سلام من در هفته ١٣ و ١ روز سونوی ان تی انجام دادم پزشكم جنسیت رو پسر تشخیص داده چنددرصد میشه درست باشه؟ البته ازهركدوم از خانمای دیگه سوال كردم گفتن تشخیص این پزشك تاحالا درست بوده

    • profileپزشک اوما1397/08/10

      سلام تعیین جنسیت زیر ۱۶ هفته با خطا همراست و خیلی مطمعن نیست اگر قصد خرید دارید تا هفته ۱۶ بارداری صبر کنید

  • profileLeyla Ebrahimi1397/06/17

    سلام من هفته ۱۴هستم از هفته ۵ویار بسیار شدید دارم جندین بار هم بستری شدم الانم تهوع شدید دارم بجز نون خشک هیچ غذایی نمیتونم بخورم تا بوی غذا میاد تهوع زیاد میشه فقط گریه میکنم از عذاب کمکم کنید

    • profileپزشک اوما1397/08/10

      سلام باید این مرحله حالت تهوع هم بگذرد، روزانه یکعدد مولتی ویتامین بخورید و از داروهای ضدتهوع بصورت تزریق در سرم استفاده شود

  • profileسارا ابراهيمي1397/03/26

    هفته چهاردهم هستم، يعني ٨٨ روز گذشته اما امروز لكه قهوه اي ديدم، در ضمن روزي يع شياف پروژسترون هم استفاده ميكردم كه دو روزه فراموش كردم

    • profileسارا ابراهيمي1397/03/26

      هفته چهاردهم هستم، يعني ٨٨ روز گذشته اما امروز لكه قهوه اي ديدم، در ضمن روزي يع شياف پروژسترون هم استفاده ميكردم كه دو روزه فراموش كردم

      • profilemary afshar1397/03/04

        سلام برای مرحله دوم هفته چندم بریم که بهتر جواب بده واگه نیاز به امینوسنتز باشه فرصت داشته باشیم

        • profileپزشک اوما1397/08/10

          سلام بهتره هفته ۱۶ ۱۷ آزمایش خون غربالگری و هفته ۱۸ بارداری سونوگرافی آنومالی انجام شود