Ooma
هفته سی و دوم بارداری

هفته سی و دوم بارداری یک مرحله مهم و حیاتی در دوره بارداری است. در این زمان، مادر و جنین تغییرات قابل توجهی را تجربه می‌کنند که به آمادگی برای زایمان نزدیک می‌شوند. این هفته معمولاً بین ۳۰ تا ۳۲ هفته از بارداری محاسبه می‌شود و در سه ماهه سوم بارداری قرار دارد.

در این هفته ممکن است بر اساس هورمون های بارداری دچار استرس شده باشید تا جایی که میتوانید با انجام کارهای مورد علاقه و ریلکس نموذن و یوگا خود را آرام نمایید ولی اگر در اینکار موفق نیستید بهتر است در مورد استرس تان با پزشک خود صحبت نمایید.در این مشکل ممکن است دچار سردرد شوید. پس از پزشک خود درباره داروهای ضد دردی که میتوانید در دوران بارداری استفاده نماییدو سوال کنید....

در مجموع، هفته سی و دوم بارداری مرحله‌ای است که مادر و جنین به تدریج به زایمان نزدیک می‌شوند و آماده‌سازی برای ورود نوزاد به دنیا شدت می‌گیرد. مراقبت‌های پزشکی و توجه به نیازهای جسمی و روانی مادر در این هفته از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

همانند هفته های پیشین شما را به تماشای فیلم هفته 32 بارداری که توسط گروه سلامت اوما تهیه شده دعوت می نماییم

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

بدن شما درهفته 32 بارداری

در هفته‌ سی و دوم بارداری به دلیل تغییر وضعیت جنین و خم شدن سر او به سمت قسمت‌های تحتانی شکم شما، پاهای او زیردنده‌ها قرار می‌گیرد و در این شرایط ممکن است دردهای شدیدی زیر دنده‌های خود احساس کنید. فشار رحم بقیه اندام‌های بدن شما را جا به جا خواهد کرد. در این زمان شکم شما حدود 12 سانتی‌متر بالاتر از بدنتان قرار گرفته و طول رحم 31 سانت شده است.  پروژسترون هضم را آهسته می کند بنابراین بدن شما می تواند مواد مغذی بیشتری را برای انتقال به نوزاد جذب کند،  ممكن است متوجه شوید جنین شما بعد از یك وعده غذایی بیشتر لگد می زند. 

تغییرات رحم در هفته 32 بارداری

در این هفته باید از 30 تا 34 سانتیمتر از بالای رحم تا استخوان لگن اندازه گیری شود. بعضی وقتها در حدود هفته 34 بارداری، جنین از ران در نزدیکی دنده ها پایین می رود. 

هفته 32 بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 32، شما 7 ماهه باردار هستید. به ماه هشتم بارداری خوش آمدید.
 


وضعیت جنین درهفته 32 بارداری

اندازه جنین در هفته 32 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه برگ پیازچه است
اندازه جنین در هفته 32 بارداری
برگ پیازچه
42.4 cm :قد
1702 gr :وزن

در هفته های آینده او افزایش وزن قابل توجهی دارد.الان صورت او را اگر در سونوگرافی ببینید تپل شده و دیگر مانند قبل اسکلتی نیست.تکامل ریه از چند هفته قبل برای تنفس بعد از تولد شروع شده عملکرد سیستم عصبی نیز در حال بلوغ است.

  •  توانایی بویایی جنین شما افزایش یافته است، اما به دلیل عدم وجود هوا در داخل رحم، جنین هنوز نمی تواند چیزی را حس کند.
  •  پوست جنین شما شروع به ضخیم شدن می کند
  •  استخوان های جنین شروع به سخت شدن میکند به جز استخوان جمجمه که برای حفظ سلامت نوزاد در هنگام تولد نرم باقی می ماند.

تغییرات بدن مادر و جنین در هفته سی و دوم بارداری


سونوگرافی جنین در هفته 32 بارداری

سونوگرافی جنین در هفته 32 بارداری

در این تصویر می توانید آلت تناسلی پسر بچه را ببینید.


توصیه ها درهفته 32 بارداری

* به دلیل بزرگ شدن شکم در هفته 32 بارداری حمام رفتن در این شرایط بسیار حساس می‌شود. اگرچه پزشکان با حمام رفتن مخالفتی ندارند، اما از آنجایی که هر گونه تکان‌خوردنی تعادل شما را به هم می‌زند سعی کنید با دقت بیشتری به حمام بروید. زمانی به حمام بروید که تنها نیستید و یکی از اعضای خانواده در کنار شماست تا در صورت بروز حادثه‌ای به شما کمک کند.

* سرعت حرکت خود را کاهش دهید و آهسته‌ تر قدم بردارید شما نمی‌توانید مثل گذشته راه بروید. این احتیاط را در بالارفتن از پله‌ها و در فصل زمستان هم رعایت کنید.


علائم طبیعی درهفته 32 بارداری

در این زمان سه ماهه سوم بارداری شما شروع شده است. در اینجا علائم بارداری شما ذکر شده است:

  • جوش، تغییر رنگ پوست اطراف سینه و صورت
  • تورم انگشتان و زانو
  • یبوست

افزایش ادرار از هفته های اول بارداری تا هفته سی و دوم بارداری. زیرا کلیه ها برای افزایش خون و تغییرات هورمونی و رشد و تکامل جنین بیشتر کار می کنند.

  •  سوء هاضمه
  • استفراغ؛ اما پس از هفته سی و دوم بارداری با مصرف قرص کاهش می یابد.
  • افزایش نشانه های کشش بر روی شکم. زیرا شکم به خاطر رشد جنین در حال کشیده شدن و بزرگ شدن است.
  • تغییر در تمایل جنسی. به طوری که گاهی تمایل جنسی خود را از دست می دهید.
  • اعتماد به نفس پایین بخاطر از دست دادن پوست و ظاهر زیبا.
  • گرفتگی و درد عضلات شکم، پشت، پاها و باسن.
  • حالت تهوع
  • مشکلات روده
  • فشار خون بالا
  • خستگی
  • خونریزی پس از زایمان
  • زخم و شوک به دلیل لرزیدن

اپی زیاتومی:

برشی که در طول زایمان برای خروج راحت تر جنین انجام می شود.

  •  بی حسی برخی قسمت های بدن
  • عدم تعادل روحی و روانی
  • شل شدن و تورم شکم
  • ترک خوردن نوک سینه

در هفته سی و دوم بارداری ترشحات خاصی از واژن خارج می شود. مایعات سفید شیری رنگ از واژن خارج می شوند. دلیل این ترشحات افزایش هورمون های استروژن و پروژسترون در خون موجود در منطقه واژن می باشد.

خارش منطقه واژن. اگر خارش همراه با بو باشد نشنه عفونت واژن می باشد. اگر عفونت دارید به پزشک خبر دهید. ممکن است در هفته سی و دوم بارداری ترشحات کلستروم از سینه خارج شود. انقباضات در این هفته ها رایج است.


هشدارها درهفته 32 بارداری

کاهش حرکات جنینی:کاهش حرکات در هفته 32 بارداری ممکن است نشانه مشکل برای فرزندتان باشد.اگر حرکات جنینتان کاهش پیدا کرد در طول یک ساعت حرکات را بشمارید اگر کمتر از 3 تا بود یک خوراکی شیرین بخورید نیم ساعت به چپ دراز بکشید.اگر بازهم برطرف نشد سریعا با پزشک خود تماس بگیرید.


تغذیه درهفته 32 بارداری

1. شما در هفته 32 بارداری به سر می‌برید و ممکن است احساس کنید که نمی‌توانید مقدار غذای زیادی را در هر وعده مصرف کنید. اگر احساس کردید که نمی‌توانید غذای خود را تمام کنید، نگران نباشید، طبیعی است. رحم شما بزرگ شده و به معده‌ تان فشار می‌آورد، و می‌‌تواند غذا خوردن را برایتان دشوار کند. اگر نمی ‌توانید غذای زیادی در هر وعده بخورید،  وعده‌‌های غذایی خود را به وعده ‌های کوچکتری در طول روز تقسیم کنید.

2. تنها این را به خاطر بسپارید (بهترین تغذیه در دوران بارداری ) که مواد غذایی‌تان را از هر 5 گروه مواد غذایی انتخاب کنید: حبوبات، سبزیجات، میوه، لبنیات و پروتئین.

3. در زمان بارداری شما روزانه حداقل به 60 گرم پروتئین نیاز دارید تا کودک بتواند به راحتی به رشد خود ادامه دهد. آمینو اسیدهای موجود در پروتئین ‌ها برای رشد جنین واجب هستند. این مقدار پروتئین در یک کف دست گوشت قرمز پخته و یا ماهی پخته شده وجود دارد. اگر علاقه ای به خوردن گوشت ندارید، می‌توانید این میزان پروتئین را با خوردن شیر کم چرب، پنیر، ماست، تخم مرغ و یا کره بادام زمینی تأمین کنید.


ورزش درهفته 32 بارداری

اگر هنگام ورزش کردن دچار سرگیجه شدید، بنشینید و یا دراز بکشید و نفس‌های عمیق بکشید. ورزش کردن باعث قوی شدن قلب و ریه ها شده که شما را برای وضع حمل آماده می‌کند. ولی باید توجه داشته باشید که میانه روی در ورزش کردن بهترین روش خواهد بود. در زمان ورزش کردن ضربان قلب خود را کنترل کنید که از حد ایمن، یعنی 140 بار در دقیقه، فراتر نرود.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 96% 96


  • profileمهدیه زارع نژاد1397/07/12

    سلام من توهفته سی و یک هستم دوقلوباردارم ازموقعی ک متوجه ضربات جنینام شدم.همیشه یکیشون حرکات و ضرباتش خیلی بیشتر از اون یکیه.توبیسوهشت هفته هم سونوشدم ک نوشت 1ربان قلب و حرکات جنین نرماله اما من هنوز نگرانم.ضمنا جنینی ک میگم حرکاتش خیلی کمتره،شدت ضرباتشم کمتره ینی خیلی محکم و قوی نیس حرکاتش.ممنون میشم ازنگرانی درم بیارید

    پاسخ

    • profilem.b b1397/04/21

      سلام خسته نباشید من هفته ۳۲ بارداریم قبل از بارداری وزنم پنجاه و پنج بود و الان شصت و نه . دکتر میگه نرماله ولی من چن هفتس اشتهام کم شده ولی وزن کم نکردم میخواستم ببینم مشکلی پیش نمیاد ؟ چون اصلا اشتهام نمیکشه برا غذا خوردن

      • profileپزشک اوما1397/04/31

        سلام بله نرماله. در بارداری کاهش وزن معنی نداره و باید وزنتان را متعادل نگه دارید،

    • profileBanafshe Fakoorpoor1397/04/19

      سلام خسته نباشید من هفته 32 بارداری هستم بعضی موقع ها سرگیجه خفیف دارم. قرص آهن ایرانی میخورم یه صبح و یه شب. نمیدونم از کم خونیه یا نه. یبوست هم دارم. به نظرتون چیکار کنم که به بچم چیزیش نشه؟

      • profileAzin Azimi1397/01/24

        سلام دکتر جان دکتر اوما دخترم یه روز خیلی تکون میخوره ولی فرداش تکوناش کم میشه اشکالی نداره این جور تکون خوردناش هرساعت ۴ یا ۵ بار تکون میخوره

        • profileپزشک اوما1397/01/30

          سلام عزیزم. با شمارشگر جنین اوما در اپلیکیشن الگوی حرکات جنین را ثبت کنید و اگر دیدید تغییرات زیادی هست، بهتره به پزشک مراجعه کنید.

      • profileAzin Azimi1397/01/23

        سلام دکتر اوما خوب هستید و خسته نباشید
        دکتر جان نی نی من سکسه اش اوایل شدیدتر و محکم تر حس میکردم ولی الان دو روزه سکسه اش ارومتر شده ایا مشکلی نیست دکتر؟

        • profileپزشک اوما1397/01/23

          سلام عزیزم خیر جای نگرانی نیست. فقط یه پهلوی چپ بخوابید و در دوساعت باید حداقل 10 ضربه را حس کنید.