Ooma
هفته ششم بارداری

در هفته ششم بارداری، بسیاری از زنان احساس تغییرات جسمی و عاطفی متفاوتی می‌کنند. در این مرحله، جنین شروع به رشد و توسعه داخل رحم می‌کند. برخی از علایم معمول در این هفته شامل افزایش خستگی، تغییرات در سطح هورمون‌ها، و افزایش حساسیت به بوها و طعم‌ها می‌شود. همچنین، برخی از زنان ممکن است با مشکلات معده مانند تهوع و استفراغ در این هفته مواجه شوند. اگر دچار ناراحتی شدید یا مشکلات دیگری شوید، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید.

اگر تا کنون خوش شانس بوده اید و علائم و نوسانات خلقی بارداری را هنوز تجربه نکرده‌اید از هفته ششم بارداری به بعد تجربه خواهید کرد. از داشتن این احساسات متضاد نگران نباشید زیرا به دلایل تغییرات هورمونی و شرایط استرس بارداری امری طبیعی هستند و نباید نگران باشید. تنها کاری که باید بکنید این است که این شرایط را بپذیرید و سعی کنید آرامش داشته باشید. در زیر فیلم تهیه شده از وضعیت این هفته از بارداری را مشاهده کنید تا در ادامه شرایط آن را برایتان توضیح دهیم.

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

در هفته ششم بارداری چه اتفاقی می افتد؟

در این هفته تغییرات بیشتری را در پستان های خود احساس می کنید. مثلا ممکن است پستان های شما در هنگام لمس کردن دردناک بوده یا به حرکت حساس باشند. بعضی از زنان متوجه افزایش اندازه و تغییرات آرئول (پوست تیره احاطه کننده نوک پستان) نیز می شوند. ممکن است در هفته ششم آرئول بزرگتر یا تیره تر شود. اینها تغییرات اندکی هستند که پستانتان را برای شیردهی آماده می کند. در این هفته از بارداری، حس بویایی شما نیز به شدت قوی می شود و ممکن است با بو کردن برخی مواد غذایی حالت تهوع شما تشدید شود.

هفته 6 بارداری معادل با چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 6، شما یک ماه و یک هفته است که باردار هستید. از آن جایی که حاملگی با شروع اولین روز از آخرین دوره قاعدگی شما محاسبه می شود، احتمالا در هفته 2 یا 3 باردار شده اید و تا هفته 5 متوجه بارداری خودتان نشده اید.


وضعیت جنین درهفته ششم بارداری

اندازه جنین در هفته 6 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه یک دانه نخود است!
اندازه جنین در هفته 6 بارداری
دانه نخود
6 mm :قد
وزن: ناچیز

قلب کودکتان در این هفته تشکیل شده و خون را در بدن کوچکش به گردش در می آورد و در سونوگرافی قلب هنوز یک بر آمدگی در جلوی رحم شما میباشد که نهایتا به سمت حفره قفسه سینه حرکت می کند . در پایان هفته ششم قسمت های فوقانی و تحتانی اندام ها نیز شروع به رشد می کنند. در این زمان گوش داخلی و حنجره نوزاد شما در حال تکامل است.

در هفته ششم بارداری، بعضی از اعضای مهم مثل قلب، مغز، مغز‌های کوچک (مغز‌کوچک‌ها)، ریه‌ها، کبد، و کلیه‌ها شروع به تشکیل می‌شوند. علاوه بر این، سیستم عصبی شروع به توسعه می‌کند و سیم رشته‌ای نخاعی آغاز به تشکیل می‌دهد. از نظر فیزیکی، جنین هنوز بسیار کوچک است و اندازهٔ آن حدود چند میلیمتر است. این هفته ممکن است برخی از زنان تغییرات در بدن خود مانند افزایش خستگی، تهوع، بی حالی، یا حساسیت به بوها تجربه کنند.

حقایقی در مورد نوزاد شما در هفته ششم بارداری

  •  فرزند شما در این هفته به اندازه نخود است.
  •  از حاملگی تا تولد، وزن جنین 3000 میلیون بار افزایش می یابد.
  •  فرزند شما در حال حاضر حدود 1 سانتیمتر است.
  •  فرزند شما دارای "جوانه های بازو" کوچک است که شبیه دست و پنجه بسیار کوچک می باشد.
  •  در این زمان امواج مغزی فرزند شما به اندازه کافی قوی هستند تا ضبط شوند.
  •  جنین به سرعت در حال رشد است و حجم زیادی از شکم را پر می کند.

تغییرات جنین
تشکیل صورت جنین در هفته ششم بارداری
صورت جنین شما در این هفته با گونه ها، چانه و فک شروع به تشکیل می کند.

تپش قلب جنین در هفته ششم بارداری
قلب جنین شما احتمالا شروع به تپش می کند.

جنین قورباغه ای شکل در هفته ششم بارداری
فرزند شما، که شبیه به یک بچه قورباغه با "دم" کامل است، با پاهای خود به صورت لولایی پیچ خورده است.

قلب جنین هفته ششم بارداری

قطر جنینی یا  فتال پل روزانه یک میلی متر رشد می کند و رشد آن از هفته ششم بارداری آغاز می شود. بنابراین روشی ساده و دقیق برای تعیین سن جنین، افزودن طول قطب جنینی (به میلی متر) به هفته ششم بارداری است. با استفاده از این روش، قطر جنینی 5 میلی متری دارای سن بارداری 6 هفته و 5 روز است.

 

سونوگرافی جنین در هفته ششم بارداری


توصیه های مهم در هفته ششم بارداری

* در این هفته بیشتر مراقب سلامتی خود باشید. مدام دست‌هایتان را بشویید تا از ورود آلودگی به بدنتان جلوگیری کند. از دیدار با افراد بیمار خودداری کنید. ترجیحاً به زباله‌ها هم نزدیک نشوید. از خوردن مواد غذایی بصورت خام اجتناب کنید و روی همه مواد غذایی خود را سلفون بکشید تا میزان آلودگی آن ها به حداقل برسد. از خوردن لبنیات محلی و غیر پاستوریزه نیز خودداری کنید. رعایت این موارد از ایجاد عفونت و خطر برای جنین جلوگیری می کند.


علائم طبیعی درهفته ششم بارداری

در این هفته علائم زیر را تجربه خواهید کرد:

1. تهوع:

در این هفته شما بصورت خفیف یا شدید حالت تهوع را تجربه می کنید. برای رفع حالت تهوع در هفته ششم بارداری خود نکات زیر را رعایت فرمایید:

  •   به مقدار کم اما دفعات بیشتر غذا بخورید.
  •   از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید.
  •   قبل از گرسنگی غذا بخورید.
  •   به اندازه کافی استراحت کنید.
  •   وقتی از خواب بلند میشوید کمی نان خشک یا کیک یا بیسکوییت پتی بور می تواند به رفع حالت تهوع شما کمک کند.
  •   به اندازه کافی آب بخورید.

2. بی اختیاری ادراری:

به طور کلی در طول بارداری به دلیل فشار رحم بر مثانه دچار تکرر ادرار در بارداری می شوید. در این صورت باید به محض احساس دفع ادرار خود را سریعا به دستشویی برسانید و اگر هم استراحت مطلق هستید باید از نوار بهداشتی استفاده کنید. برای بهبود این وضعیت می توانید  از ورزش های تقویتی کف لگن استفاده کنید.

3. یبوست:

یبوست که به علت طغیان هورمون پروژسترون است باعث می شود مواد غذایی در روده به آرامی حرکت کنند. برای رفع این حالت به نکات زیر توجه کند:

  •    مقدار فراوانی آب در هر روز بنوشید.
  •    هر روز 15تا 30 دقیقه ورزش کنید.
  •    مقادیر فراوانی میوه و سبزی بخورید.
  •    غذاهای پرفیبر  مانند: سیب زمینی، غلات و. . مصرف کنید.

4. ترشحات واژینال:

در این هفته ممکن است مقداری ترشحات از واژن خود مشاهده کنید. اگر رنگ این ترشحات روشن و به رنگ شیری یا سفید باشند، کاملا طبیعی هستند و جای نگرانی نیست.


هشدارهای مهم درهفته ششم بارداری

1. حاملگی خارج رحم:

بارداری خارج رحمی  معمولا در هفته 6 تا هفته شانزدهم بارداری مشخص می شود. این نوع بارداری علائمی دارد که با دیدن آن ها باید سریعا به پزشک مراجعه کنید. این علائم عبارتند از:

  • خونریزی شدید
  • درد شکمی زیاد و تیر کشنده
  • بیهوشی
  • سرگیجه
  • احساس ضعف شدید

2. عفونت واژینال:

اگر ترشحات واژن شما علائم خاصی داشته باشند، متاسفانه شما به عفونت بارداری مبتلا شده اید و باید به پزشک خود مراجعه کنید. این علائم عبارتند از:

  •    افزایش قابل توجه ترشحات
  •   ترشحات دردناک باشد.
  •    احساس سوزش یا خارش داشته باشید.
  •    متوجه بوی بد شدید.

هفته ششم بارداری چی بخورم؟

شما باید حداقل مصرف مکمل اسید فولیک را به عنوان مکمل های دوران بارداری بصورت روزانه شروع کنید. سعی کنید در سه ماهه اول بارداری منابع غنی از اسید فولیک مانند اسفناج را بیشتر در برنامه غذایی خود بگنجانید.

همچنین شما باید روزانه یک عدد قرص اسیدفولیک یا یدوفولیک مصرف کنید. در سه ماهه اول بارداری نیازی به استفاده از قرص آهن نیست مگر اینکه کم خونی داشته باشید و به دستور پزشک آن مصرف کنید.


ورزش درهفته ششم بارداری

شما باید در طول دوران بارداری حتما ورزش های سبکی مانند پیاده روی را انجام دهید. همچنین از ورزش های کف لگن برای درمان بی اختیاری ادرار به روش زیر استفاده کنید:

  1. در این روش باید ماهیچه‌های اطراف واژن و مقعد خود را به حالت فشرده و منقبض نگه دارید.
  2. سپس این ماهیچه‌ها را  تا 10 شماره منقبض نگه دارید و تا 10 شماره به حالت ریلکس برگردانید و به تنفس خودتان ادامه دهید.
  3. این حرکت را 5 بار در روز انجام دهید.
  4. این حرکت به تقویت عضلات شما برای زایمان نیز کمک می کند.

توصیه های پدرانه

سعی کنید در هنگام ملاقات همسرتان با پزشک او را همراهی کنید و به نکاتی که پزشک به شما می گوید توجه کنید. اگر شک دارید که هفته ششم بارداری است و علائم آن را اشتباه گرفته اید بهتر است با پزشک مشورت کنید.

- در بیشتر موارد تغییرات ایجاد شده در طول بارداری بسیار طبیعی و نرمال است. در این زمان همسر شما از نظر فیزیکی و عاطفی آسیب پذیر است. به او اطمینان دهید در تمام مشکلات کنارش هستید.

- هنگامی که حالت تهوع دارد برای او مقداری آب بیاورید و پشت او را ماساژ دهید. این کارها بسیار ارزشمند است و باعث می شود مادر حس کند همه چیز آرام است.

پبام اومایی:  امیدواریم در هفته ششم بارداری به همه این نکات توجه کنید. به یاد داشته باشید اکنون حفظ سلامت دو نفر در دستان شما می باشد.

دکتر ندا کاظمی
این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، ایشان متخصص زنان و زایمان و

امتیاز مطلب: 98% 98


  • profileMahsa Hosinj1401/05/23

    سلام من هفته ششمم تموم شد وارد هفته هفتم شدم ولی حالت تهوع ندارم عادیه

    • profileماری ماری1398/03/07

      سلام.وقت بخیر.من هفته ۶ بارداری هستم و عدد بتای بسیار بالایی دارم و حتی قبل از عقب انداختن پریود بی بی چکم مثبت شد.گفتن مشکوک به ای پی هستم سونوگرافی انجام دادم و یک ساک حاملگی دیده شد حدود ع میلیمتر و گفتن احتمالا ساک حاملگی دیگه ای هم هست که دیده نمیشه فعلا.
      سابقه سه قلوزایی تو فامیل داریم.
      آیا امکان داره که چندقلو باسه و هنوز ساکش دیدا نمیشه و اینکه دلیل دیگا ای هم میتونه داشته باشه بالا بودن بتا.
      من ۴ روز بعد از عقب انداختن پریودم عدد بتا ۷۸۰۰ بود.آزمایش رو بازم تکرار کردم و بازم بالاتر رفته بود

      • profileالنا سعيدي1397/03/14

        سلام خسته نباشيد
        من ٢٠سالمه و تو هفته ششم بارداري هستم همه چي داشت خوب پيش ميرفت تا اينكه لكه بيني داشتم اين ي هفته ميشه و حالا سه روزه ك خونريزي شديد دارم و لخته خونم مشاهده كردم تو اين سه روز ...رفتم سونو دكتر گف ك ضربان قلب ديده نميشه و اينكه شايد سقط شه گف تا هفته بعد بيا و باز سونو بگير شايد قلبش هنوز تشكيل نشده و تا هفته بعد تشكيل شه ...و اينكه فقط استراحت كنم
        خيلي ميترسم خونريزيم همينطور داره بيشتر ميشه
        اگه بتونيد كمكم كنيد ممنون ميشم♥️

        • profileپزشک اوما1399/12/17

          سلام در این موارد فقط باید استراحت کنید و شیاف پروژسترون استفاده کنید اگر خونریزی قطع نشد مجدد یا سونو بدی یا تیتر بتا

      • profileمحبوبه مهرابی1397/02/08

        سلام خسته نباشید.من به پزشک مراجعه کردم سن جنین رو ۶هفته و دو روز محاسبه کردن تا امروز.چون مشکلی نداشتم گفتن هفته ای یک بار رابطه مشکل نداره.دیشب رابطه داشتم و بعدش لکه بینی.فقط وقتی توالت میرم هست.دیشب یه لخته خیلی کوچیک بود و چند‌ قطره هم خون کمرنگ خارج شد.امروز هم هم چند قطره و همراه ترشح هم رگه های قهوه ای بود.باید چیکار کنم؟خواهش میکنم سریع جوابمو بدید خیلی نگرانم

        • profileپزشک اوما1397/02/08

          سلام عزیزم. به پزشک مراجعه کنید تا شیاف سیکولوژست تجویز شود و فعلا نزدیکی نداشته باشید.

      • profileمحبوبه مهرابی1397/01/30

        خیلی ممنون که زود جواب دادید.لکه بینی نداشتم تا حالا و ترشحم بی رنگه.البته امروز یه کم زرد شده بود .مشکلی داره؟ببخشید نظرتون درباره فمیبیون چیه؟جایگزین اسید فولیک هست یا باید هر دو با هم مصرف بشن؟

        • profileپزشک اوما1397/02/05

          سلام عزیزم. ترشحات زردرنگ ممکنه به دلیل عفونت باشه اگر ترشحات ادامه داره ، بهتره معاینه شوید، فمبیون 1 حاوی اسید فولیک است و در سه ماهه اول بارداری بجای اسیدفولیک توصیه میشود