وضعیت بدن در هفته هفدهم
وضعیت جنین در هفته هفدهم
سونوگرافی در هفته هفدهم
توصیه ها در هفته هفدهم
علائم طبیعی در هفته هفدهم
هشدارها در هفته هفدهم
تغذیه در هفته هفدهم
ورزش در هفته هفدهم
هفته هفدهم بارداری، یکی از مراحل هیجانانگیز و مهم در دوران حاملگی است که با تغییرات جسمی و عاطفی قابلتوجهی همراه میشود. در این مرحله، جنین به طور چشمگیری در حال رشد است و مادر نیز تغییرات محسوسی را در بدن خود تجربه میکند. از جمله این تغییرات میتوان به افزایش وزن، تغییرات در شکل و اندازه شکم و حتی برخی علائم جدید اشاره کرد.
ممکن است احساس کنید بینی شما گرفته است (درمان گرفتگی بینی در بارداری ). این مورد بدلیل افزایش جریان خون در بدن شما ایجاد میشود و گذرا است. شما بیش از پیش احساس گرما می کنید حتی اگر در زمستان باشید چرا که جریان خون بدن شما افزایش یافته و در زیر پوست شما رگ های خونی زیادی تشکیل میشود.اگر کف دستان خود را نگاه کنید متوجه میشوید که قرمز هستند. قرمزی کف دست ها نشانه ای بر بارداری است.ممکن است زمان هایی که زیاد می ایستید در پاهایتان احساس درد کنید و یا رگ هایی را در پاها مشاهده نمایید...
فیلمی برای هفته هفدهم بارداری شما توسط گروه سلامت اوما تدارک دیده شده است، که شما را به تماشای آن دعوت مینماییم
وضعیت بدن در هفته هفدهم بارداری
شکل رحم شما در حال تغییر است. در حال حاضر رحم در قسمت لگن قرار گرفته است و به روده فشار می آورد. بنابراین باعث حرکت و جابجایی روده در شکم می شود. بالای رحم شروع به گرد شدن می کند و طولش در حال افزایش است. به زودی شکم شما بزرگ می شود و از نگاه کردن به آن می ترسید زیرا به یاد انقباضات و درد زایمان و روز زایمان می افتید. رحم در حال رشد باعث می شود شکل شکم تغییر کند، سر درد شوید و مشکلات فیزیکی ایجاد می کند. در داخل رحم، حفت تقریبا ضخامتی مساوی یک اینچ دارد و اکسیژن و مواد مغذی را به جنین می رساند. شیر مادر از حفره های زیادی خارج می شود، شما ممکن است شروع به داغ شدن کنید چون دمای بدن باردار به دمای 37 درجه سانتیگراد افزایش می یابد
هفته 17 بارداری چند ماهگی بارداری است؟
در هفته 17، شما 3 ماه و سه هفته باردار هستید. در انتهای این هفته، 4 ماهه می شوید.
وضعیت جنین درهفته هفدهم بارداری
اندازه جنین در هفته 17 بارداری
از این مرحله اندازه فرزندتان بیشتر ازجفت شده. اگرچه جفت به رشد خود ادامه میدهد. در این هفته چربی قهوه ای که منجر به گرم شدن بدن نوزادتان بعد از تولد میشود شروع به شکل گیری میکند. هم چنین رفلکس ها داخل رحم در حال شکل گیری است. یکی از جالب ترین موارد در این هفته آن است که فرزندتان صداهای بلند خارج از رحم را میشنود و شروع به حرکت کردن میکند. حقایقی در مورد فرزند شما در هفته هفدهم بارداری:
- جنین حدود 140 گرم وزن دارد و کف دست شما قرار می گیرد
- در هفته 18 ، رحم و لوله های فالوپی جنین دختر تشکیل شده و به طور کامل در محل خود قرار گرفته است
سونوگرافی جنین در هفته هفدهم بارداری
در این سونوگرافی سه بعدی، صورت جنین به صورت واضح دیده می شود. جنین در حال حاضر 12 سانتی متر طول دارد (از تاج تا کفل).
توصیه ها درهفته هفدهم بارداری
* برخی بانوان هنگام اولین بارداری خود دچار سر دردهای میگرنی میشوند که پزشکان علت آن را بالا و پایین رفتن مقدار استروژن در بدن میدانند. متاسفانه نمی توانید با مصرف دارو از این مشکل فرار کنید در عوض با پرهیز از شکلات، کافئین و . . . میتوانید آن را کاهش دهید. استرس را کاهش دهید و خواب مناسب و کافی داشته باشید.
* در هفته هفدهم بارداری، باید لباس های راحت تر و گشادتر بپوشید تا به شکم شما فشار وارد نشود. همچنین باید از کفش های پاشنه بلند نیز بپرهیزید زیرا باعث می شود کنترل خود را از دست بدهید و باعث پادرد می شود. سعی کنید کفش های راحت بپوشید.
علائم طبیعی درهفته هفدهم بارداری
1. بزرگ شدن شکم:
- رحم شما در حدود 5 سانتیمتر زیر ناف است و به بقیه اجزای شکم شما فشار میآورد تا آنها را به قسمتهای کناری براند.
2. افزایش وزن:
- شما از این هفته به بعد حدود نیم کیلو وزن تا هفته 20 به دست میآورید. که بزرگ شدن شکم و افزایش وزن منجربه کمردردگرفتگی عضلات پاها متورم شده و مچ پا و رگهای واریسی شود.
هشدارها درهفته هفدهم بارداری
* درد شدید شکمی: اگر درد شما آنقدر شدید بود که دیگر قادر به تحمل آن نیستید یا همراه با این درد علائمی نظیر خونریزی یا خروج مایع از مهبل و درد شدید دارید حتماً به پزشک مراجعه کنید.
تغذیه درهفته هفدهم بارداری
وعده های غذایی خود را از نظر حجمی کمتر و از نظر تعداد دفعات بیشتر کنید. متخصصان پیشنهاد میکنند که به جای خوردن سه وعده سنگین، شش وعده سبک بخورید تا از نظر گوارشی با مشکل مواجه نشوید. خانمهای باردار به علت تاثیر هورمونهای بارداری روی عملکرد دستگاه گوارش، اکثراً با مشکلات گوارشی دست و پنجه نرم میکنند که اینکار باعث میشود مشکلات بسیار کمتر شود. همچنین حالت تهوع ناشی از گرسنگی و خالی بودن طولانی مدت معده نیز با این کار بر طرف میشود.
مواجهه با یبوست در بارداری:
مراقب یبوست خود باشید. یبوست در هفته هفدهم بارداری باعث بواسیر می شود. تغییرات هورمونی، مکمل آهنی که در بارداری می خورید، کمبود فعالیت فیزیکی، رشد رحم و کمبود فیبر در رژیم غذایی باعث یبوست می شود. برای مواجهه با یبوست می توانید از راه های زیرا استفاده کنید:
- سعی کنید آب زیاد بخورید. روزی دو لیتر آب بخورید.
- میوه های تازه و سبزیجات سبز در رژیم غذایی خود قرار دهید. مقدار فیبر باید به طور طبیعی افزایش یابد.
- سعی کنید پیاده روی و ورزش را فراموش نکنید. سعی کنید متناسب و سالم باشید. این کار از یبوست جلوگیری می کند.
- سعی کنید شکم را به طور منظم خالی کنید بخصوص صبح. اما به زور شکم را خالی نکنید به خصوص در بارداری.
- اگر هیچ یک از روش ها مناسب نبود، با پزشک مشورت کنید تا شل کننده مدفوع به شما بدهد.
- اگر یبوست را برطرف کنید مشکل بواسیر و نفخ نیز برطرف می شود (برای درمان یبوست چه بخوریم)
ورزش درهفته هفدهم بارداری
از انجام حرکات ورزشی که لازم است به پشت بر روی زمین دراز بکشید خودداری کنید. پس از ماه چهارم یا پنجم، این قبیل حرکات میتواند باعث مسدود شدن یک رگ اصلی که خون را به کودک میرساند شود.
سوالات پر تکرار شما در هفته 17 بارداری
1. آیا طبیعی است که هنوز حرکت جنین را احساس نمیکنم؟
بله! طبیعی است که در این مرحله حرکت جنین را احساس نکنید. این معمولاً بین هفتههای ۱۸ تا ۲۴ اتفاق میافتد. این موضوع به ویژه برای مادران اولین بارداری صادق است که ممکن است ندانند چگونه آنچه را که احساس میکنند شناسایی کنند. حرکت اولیه جنین میتواند به راحتی با حبابهای گاز اشتباه گرفته شود. البته، این زمانبندی از زنی به زن دیگر متفاوت است: برخی از مادران در پایان سه ماهه اول بارداری حرکت جنین را احساس میکنند، به ویژه اگر قبلاً بدانند که این احساس چگونه است، در حالی که برخی دیگر تا شش ماهگی نمیتوانند چیزی شبیه به پاهای کوچک ضربهزننده را احساس کنند. بیشتر کارشناسان توصیه میکنند که از هفته ۲۸ شروع به شمارش ضربات کنید، بنابراین اگر مطمئن نیستید که حرکت جنین را احساس میکنید یا نه، با پزشک خود صحبت کنید.
2. آیا میتوانم در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه کنم؟
شما میتوانید و باید در دوران بارداری به دندانپزشک مراجعه کنید، اگرچه ممکن است برخی محدودیتها در خدمات و روشهایی که میتوانید به طور ایمن دریافت کنید وجود داشته باشد. مراقبت از دهان شما میتواند تحت تأثیر بارداری قرار گیرد، با هورمونهایی که ممکن است باعث افزایش پلاک، التهاب لثه و پوسیدگی دندان شوند.
علاوه بر این، جلوگیری از بیماری لثه در دوران بارداری بسیار مهم است زیرا با زایمان زودرس مرتبط است. البته، تمیز کردنهای منظم، پر کردن حفرهها، بیحسی موضعی و حتی عکسبرداری دندان در صورت نیاز، همگی در دوران بارداری ایمن هستند، اما باید از روشهای انتخابی یا غیر اضطراری (مانند سفید کردن دندان، به عنوان مثال) تا بعد از تولد نوزاد خودداری کنید.
3. آیا طبیعی است که در دوران بارداری مرتباً خونریزی بینی داشته باشم؟
متأسفانه، خونریزی بینی در دوران بارداری نسبتاً شایع است. یکی از دلایل این امر رینیت بارداری یا التهاب و تورم غشاهای مخاطی در بینی است. احتقان بارداری معمولاً به دلیل افزایش سطح استروژن و پروژسترون ایجاد میشود. دلیل دیگر خونریزی بینی این است که بدن شما در دوران بارداری خون بیشتری را گردش میدهد و جریان خون به بافتهای بینی افزایش مییابد.
مرطوب نگه داشتن هوا در محیط با استفاده از دستگاه بخور و همچنین استفاده از اسپریهای بینی نمکی میتواند به خونریزی بینی در دوران بارداری کمک کند. اگر نمیتوانید خونریزی را متوقف کنید یا فشار خون بالایی دارید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.
4. چگونه میتوانم از واریس در دوران بارداری جلوگیری کنم؟
مشابه ترکهای پوستی، واریس در دوران بارداری شایع و اغلب ارثی است، به این معنی که ممکن است نتوانید از این رگهای بزرگ شده (و گاهی خارشدار یا دردناک!) جلوگیری کنید. با این حال، برخی استراتژیها برای درمان و جلوگیری از واریس در دوران بارداری وجود دارد:
- تغییر مکرر وضعیت
- بالا بردن پاها و ساقها هنگام نشستن
- ورزش روزانه
- پوشیدن جورابهای بارداری یا شلوارهای تنگ
- پوشیدن کفشهای حمایتی بدون پاشنه
- نگه داشتن پاها بدون تقاطع هنگام نشستن
- خوابیدن به پهلوی چپ
- هیدراته ماندن و محدود کردن مصرف سدیم
5. آیا استرس میتواند بارداری من را در سه ماهه دوم تحت تأثیر قرار دهد؟
استرس مزمن یا مکرر میتواند بارداری شما را تحت تأثیر قرار دهد - نه تنها سیستم عصبی شما بلکه سیستم عصبی جنین را نیز تحت تأثیر قرار میدهد. در حالی که هر مادر بارداری مقداری استرس طبیعی را در دوران بارداری تجربه میکند، دورههای طولانی استرس یا استرس شدید ناشی از مسائل جدی مانند افسردگی، اضطراب و رویدادهای زندگی دشوار میتواند اثرات طولانیمدت داشته باشد. استرس میتواند خطر خواب ضعیف، مشکلات وزن (چه افزایش وزن زیاد و چه کم)، فشار خون بالا، پرهاکلامپسی و دیابت بارداری را افزایش دهد. استرس همچنین میتواند جنین را در معرض خطر بیشتری برای تولد زودرس یا وزن کم هنگام تولد قرار دهید.