وضعیت جنین در هفته 23
سونوگرافی در هفته 23
توصیه ها در هفته 23
علائم طبیعی در هفته 23
هشدارها در هفته 23
تغذیه در هفته 23
ورزش در هفته 23
هفته بیست و سوم بارداری یکی از مراحل مهم در رشد و تکامل جنین است. در این دوره، جنین به سرعت در حال رشد است و بسیاری از ویژگیهای حیاتی بدنش تکامل یافتهاند. در این هفته مادر ممکن است حرکات بیشتری از جنین خود احساس کند. این حرکات معمولاً شامل لگد زدن و چرخیدن است که نشاندهنده فعالیت و رشد سالم جنین میباشد.
همچنین در این دوره، ممکن است مادر تغییرات زیادی در بدن خود مشاهده کند، از جمله افزایش وزن، تغییرات در پوست و مو، و گاهی دردهای جزئی در ناحیه شکم و کمر به دلیل رشد رحم. در هفته بیست و سوم، معمولاً آزمایشها و معاینات پزشکی برای اطمینان از سلامتی مادر و جنین انجام میشود. این ممکن است شامل بررسیهای فشار خون، آزمایشهای خونی و سونوگرافی باشد. در مجموع، هفته بیست و سوم بارداری یکی از مراحل حساس و مهم در بارداری است که نیاز به مراقبتهای خاص و توجه ویژه دارد تا مادر و جنین هر دو سالم و قوی باشند.
در اینجا میتوانید برای آشنایی بیشتر از وضعیت نی نی خود در هفته 23 بارداری فیلم زیر را مشاهده نموده و سپس به خواندن باقی مطلب بپردازید.
وضعیت بدن در هفته 23 بارداری
- به یاد داشته باشید بارداری برای هر فردی تجربه ای متفاوت است و تغییرات بدن نیز متفاوت است. بهتر است به حرف سایرین توجه نکنید و با پزشک خود مشورت کنید.تغییر در سایز و شکل بدن اتفاق می افتد. شکم شما هر روز بزرگتر از قبل می شود. تقریبا شما پنج تا هفت کیلوگرم افزایش وزن تا امروز داشته اید. حقایقی در مورد شما در هفته بیست و سوم بارداری:
- در این زمان متوجه حرکت فرزند خود می شوید.
- وعده های غذایی کوچک و منظم احتمال کاهش انرژی، سوء هاضمه و سوزش معده را کم می کنند.
تغییرات وزن و شکم در هفته 23 بارداری
در این هفته، اندازه شکم حدود 21 تا 25 سانتیمتر از استخوان ناحیه شکم به بالای رحم می باشد. در هفته 23 بارداری، حدود 5.5 تا 7 کیلوگرم افزایش وزن خواهید داشت و اگر دوقلو باردار هستید، باید حداقل 10 کیلوگرم کسب کنید. با افزایش مقدار وزن توصیه شده برای حاملگی دوقلو، خطر زایمان زودرس کاهش می یابد.
در این هفته حرکات جنین خیلی بامزه است. اگر توجه داشته باشید، رفتارهای معمول جنین را در هفته 23 بارداری شناسایی می کنید: وقتی جنین خواب است فعالیت کمی دارد و در بیداری فعالیت زیادی دارد.
هفته 23 بارداری چند ماهگی بارداری است؟
در هفته 23، شما 5 ماهه باردار هستید.
وضعیت جنین در هفته 23 بارداری
اندازه جنین در هفته 23 بارداری
روده های فرزندتان با ماده ضخیمی به نام مکونیوم که اولین دفع فرزندتان است پرشده است. به طور طبیعی تا زمان زایمان و چند روز بعد از آن دیده نمیشود. لانوگو موی نازک روی بدن کودکتان در هفته23 بارداری در حال تیره شدن است. ناخن های فرزندتان در حال رشد میباشد. او شروع میکند به سکسکه، شما با هر بار سکسکه او انقباضاتی را حس خواهید کرد. چشم هایش رشد کافی را داشته است، اما عنبیه او هنوز رنگدانه های خود را ندارد. با این حال در این هفته چشم هایش باز می شود و او پلک میزند. جنین شما تقریبا یک نوزاد واقعی است از این بعد رشد او هر روز تکامل بیشتری مییابد. حقایقی در مورد فرزند شما در هفته بیست و سوم بارداری:
- چشم های فرزند شما در حال حاضر به طور کامل تشکیل شده است، اگر چه هنوز رنگی ندارند
- فرزند شما نزدیک به 28.9 سانتی متر طول دارد و وزن آن 512 گرم است
- برخی می گویند فرزند شما اکنون قادر به دیدن خواب REM است
دکتر مهشید بحرینی، متخصص زنان، زایمان و نازایی، در مورد تکامل جنین در هفته 23 بارداری اظهار کرد:" جنین شما ممکن است صداهای مانند صدای شما را تشخیص دهد. اگر با کودک خود صحبت می کنید، ممکن است حرکت او را احساس کنید. در این هفته باید بیشتر با جنین صحبت کنید حتی فرزند شما می تواند از طریق صدای ناگهانی مانند عطسه شما از جا می پرد".
سونوگرافی جنین در هفته 23 بارداری
در این تصویر جنین در حال خمیازه کشیدن است.
توصیه ها در هفته 23 بارداری
کارهایی که باید پیش از تولد نوزادتان در هفته بیست و سوم بارداری انجام دهید را به انجام رسانید، دست پاچه نشوید. چشمهای خود را ببندید و کودک خود را تصور کنید که به آرامی در شکم شما جای گرفته است و با این فکر نفسهای عمیقی بکشید. تصور کردن چیزهای آرامش بخش برای کاهش فشار در هنگام سختی های زندگی بسیار مفید است.
علائم طبیعی در هفته 23 بارداری
1. خط تیره رنگ روی شکم (نیگرا) :
- این خط ناشی از کشیده شدن عضله نگهدارنده شکمی است و بعد از زایمان خود به خود ازبین خواهد رفت.
2. آکنه:
- آکنه ها به خاطر تغییرات هورمونی ایجاد شده و بعد از بارداری ازبین خواهند رفت.
3. بواسیر:
علایم بواسیر عبارت اند از: احساس خارش، درد و زخم مقعد و گاهی خون ریزی بعد از دفع مدفوع. فشار آوردن و زور زدن به هنگام دفع مدفوع، فشار مضاعفی بر روی رگهای خونی میآورد که باعث بزرگ شدن و احتمالا بیرون زدن آنها از مقعد میشود و بعد از اجابت مزاج ممکن است، موجب خون ریزی و خارش شود (10 درمان خانگی بواسیر در زنان). زور زدن در مرحله دوم زایمان موجب تشدید بواسیر یا به وجود آمدن آن می شود؛ ولی در اکثر مواقع بواسیر بعد از زایمان از بین میرود.
برای درمان آن راهکارهای زیرتوصیه میگردد:
1- قطره گیاهان قابض:
- یک تکه پنبه تمیز را به قطره یکی از گیاهان قابض مانند هاماملیس یا MG آغشته کرده و به منطقه مقعد بمالید. مرتب پنبه را عوض کنید . قطره MG و گاه هاماملیس در غالب داروخانه ها موجود است و بدون نسخه عرضه میشود.
2- استفاده از یخ:
- برای تسکین تورم ، روزی چند مرتبه کیسه یخ یا کمپرس سرد روی مقعد بگذارید.
3- منطقه مقعد را پاکیزه نگاه دارید:
- استفاده از کاغذ توالت های مرطوب، راحت تر از کاغذ توالت های خشک است. از انواعی استفاده کنید که معطر نبوده یا دارای الکل نیستند یا از باندهای طبی استفاده نمائید که اختصاصاً برای افراد دچار هموروئید تهیه شده اند.
4- پرهیز از نشستن به مدت طولانی:
- نشستن سبب وارد آمدن فشار بر وریدیهای مقعد و راست روده میگردد. اگر میتوانید به پهلو دراز بکشید یا بایستید. در صورتی که باید بنشینید، مرتب بین فاصلههای نشستن بایستید.
هشدارها در هفته 23 بارداری
خون ریزی بواسیر آسیبی به بارداری نمیرساند، اما در صورت تداوم میتواند خطرناک باشد. اگر بواسیر شما بسیار دردناک است بهتر است به یک متخصص روده و مقعد یا یک جراح عمومی مراجعه کنید.
تغذیه در هفته 23 بارداری
میزان کالری دریافتی:
سه ماه اول بارداری:
- پزشکان توصیه میکنند که میزان کالری مصرفی قبل از بارداری (2000 تا 2200) را ادامه دهید. اگرچه مقدار کالری مورد نیاز جنین در سه ماه اول بارداری کم است، اما احتیاج او برای مواد مغذی زیاد است.
سه ماه دوم بارداری:
- پزشکان پیشنهاد میکنند که 340 کالری در روز دریافت کنید.
سه ماه سوم بارداری:
- پزشکان 450 کالری در روز را پیشنهاد میکنند.
فعالیت های مفرح برای هفته 23 بارداری
سعی کنید تصویری از فرزندتان در ذهن خود ایجاد کنید. سعی کنید به همراه همسرتان تصویری از فرزندتان بکشید. می توانید ایت تصویر را با فرزندتان هنگامی که متولد شد مقایسه کنید. فرزندتان سال ها بعد از دیدن این تصاویر خوشحال می شود.
- می توانید برای کنار آمدن با مشکلات فیزیکی و افزایش وزن یوگا تمرین کنید. همچنین یوگا از نظر روحی و فیزیکی به شما کمک می کند. (پنج حرکت یوگا برای افزایش باروری در زنان)
- اگر تعادل زندگی شما به هم خورده است سعی کنید بدون مشورت با پزشک مهارت هایی برای افزایش تعادل انجام ندهید.
- پیش از ورزش، ماهیچه ها را بکشید.
- با پزشک در خصوص مسائل مختلف مشورت کنید.
- مواد مغذی و آب بخورید. از خوردن نوشابه، قهوه و چای خودداری کنید. آب میوه و سوپ سبزیجات برای سلامتی شما مناسب است.
- اگر شاغل هستید برای زمان زایمان خود برنامه ریزی کنید. زمان مناسب برای ترک کردن شغل وجود ندارد. برخی خانم ها تا زمان زایمان سرکار می روند.
سعی کنید برای زمان استراحت خود برنامه های مفرح و سرگرم کننده داشته باشید. زیرا بیکار بودن باعث می شود کم کم کسل و خسته شوید
ورزش در هفته 23 بارداری
اغلب متخصصان بر این باورند که ورزش کردن علاوه بر کاهش ناراحتی ها و دردهای بارداری برای جلوگیری از بیماریهای حاد مانند دیابت بارداری، بسیار مفید است. با این وجود، ورزشهای بیش از حد سنگین ممکن است خیلی خوب نباشند. ورزش روزانه خود را به 30 دقیقه محدود کنید. البته برای خانمهای ورزشکار این میزان متغیر است.
سوالات پرتکرار هفته 23 بارداری
1. چه زمانی ناف شما در دوران بارداری بیرون میآید؟
بدن شما در دوران بارداری بسیار تغییر میکند و ناف شما نیز از این قاعده مستثنی نیست! اگر ناف داخلی شما به یک ناف خارجی تبدیل شود، انتظار داشته باشید که این تغییر حدود هفته ۲۶ رخ دهد. دلیل آن چیست؟ رشد جنین شما که به دیواره شکمی فشار میآورد.
2. آیا بارداری میتواند در سه ماهه دوم موجب ریزش مو شود؟
ریزش موی خفیف در دوران بارداری نسبتاً شایع است، اما معمولاً حدود سه ماه پس از زایمان رخ میدهد (و در عرض شش ماه تا یک سال به حالت طبیعی برمیگردد). با این حال، اگر نگران هستید، با پزشک خود مشورت کنید. آنها ممکن است یک کمبود ویتامین یا مواد معدنی را تشخیص دهند و توصیه کنند که یک مکمل مصرف کنید یا میوهها و سبزیجات بیشتری بخورید.
3. پرهاکلامپسی چگونه در هفته ۲۳ بارداری بر نوزاد تأثیر میگذارد؟
اگر این وضعیت جدی درمان نشود، میتواند جریان خون به جفت را کاهش داده و رشد جنین را محدود کند. همچنین میتواند موجب زایمان زودرس یا جداشدگی جفت (جداشدن جفت از دیواره داخلی رحم قبل از زایمان که میتواند برای مادر و نوزاد خطرناک باشد) شود. اگر به پرهاکلامپسی مبتلا شوید، انتظار داشته باشید که نظارت بیشتری بر روی شما انجام شود و ممکن است زایمان زودتری داشته باشید.
4. چه موقعیتهایی در این مرحله از بارداری نیاز به استراحت مطلق دارند؟
اگر دچار فشار خون بالا یا پرهاکلامپسی، خونریزی واژینال از جفت پایین یا جداشدگی جفت، نارسایی دهانه رحم یا در خطر زایمان زودرس یا سقط جنین باشید، پزشک ممکن است فعالیت محدود یا محدودیتهایی را توصیه کند. با این حال، معمولاً استراحت مطلق سنتی دیگر توصیه نمیشود.
5. چه زمانی خط تیره روی شکم (خط سیاه) از بین میرود؟
چند ماه پس از تولد، خط تیرهای که در جلوی شکم شما ظاهر شده است، باید محو شود. این خط به دلیل افزایش هورمونها ایجاد شده است و هنگامی که سطح هورمونها به حالت عادی باز میگردد، این خط نیز ناپدید میشود.