Ooma
هفته بیست و دوم بارداری

هفته بیست و دوم بارداری یکی از مراحل هیجان‌انگیز و مهم در مسیر بارداری است. در این هفته، جنین به رشد قابل توجهی دست یافته و مادر تغییرات فیزیکی و عاطفی بسیاری را تجربه می‌کند. شکم مادر بیشتر نمایان شده و جنین با حرکت‌های فعال‌تر خود حضورش را به مادر یادآوری می‌کند. رشد اندام‌ها و سیستم‌های بدن جنین به مراحل تکمیلی نزدیک‌تر می‌شود و حرکات او ممکن است به وضوح توسط مادر احساس شود. در این هفته، توجه به سلامت جسمی و روانی مادر اهمیت ویژه‌ای دارد و مشاوره با پزشک معالج برای پیگیری وضعیت بارداری و اطمینان از رشد سالم جنین ضروری است.

در هفته بیست و دوم بارداری احساس آرامش و سلامتی بیشتر می کنید ولی در عین حال ممکن است عوارض خفیفی نیز داشته باشید. زمانی که به رختخواب میروید بیشتر متوجه حرکات فرزندتان میشوید برخی می گویند این کار طبیعی است که مادر با کم خوابی های پس از زایمان بعلت شیر دادن به نوزاد آشنا شود....

مامانها و باباهای عزیز در ابتدا میتونید فیلم هفته 22 بارداری که براتون تدارک دیدیم را مشاهده فرمایید.

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

وضعیت بدن در هفته 22 بارداری

اگرچه رحم شما در حال رشد است، اما خم شدن، رانندگی کردن و نشستن چندان سخت نیست. برای اینکه حجم ریه‌های شما افزایش پیدا کند قفسه سینه شما 2 تا 3 اینچ بزرگی می‌شود و بعد از زایمان به حالت اول بر می‌گردد. هم اکنون رحم شما چند سانت بالاتر از ناف قرار گرفته است.

تغییرات وزن و شکم در هفته 22 بارداری

در هفته 22 بارداری اندازه شکم حدود 20 تا 24 سانتیمتر از استخوان لگن تا بالای رحم است.

پزشک احتمالا به شما می گوید آهسته افزایش وزن داشته باشید- در حدود نیم کیلو یا کمی بیشتر یا کمتر در هفته. برای انجام این کار، توصیه می شود روزانه 300 کالری اضافی مصرف کنید. 300 کالری اضافی به این معنی نیست که باید سه وعده غذا و یک یا دو وعده تنقلات بخورید. در واقع، باید تغییراتی ایجاد کنید و 5 یا 6 وعده غذایی کوچک را در طول روز بخورید. به این ترتیب، رعایت رژیم غذایی ساده تر می شود. علاوه بر این، با خوردن وعده های غذایی کوچکتر و منظم تر، احتمال کاهش انرژی، یا سوزش سر دل، سوء هاضمه و سایر مشکلات مربوط به هفته 22 بارداری کاهش می یابد.

هفته 22 بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 22، شما 4 ماه و 4 هفته باردار هستید. یک هفته دیگر بگذرد پنج ماهه می شوید.


وضعیت جنین در هفته 22 بارداری

اندازه جنین در هفته 22 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه یک پاپایا است
اندازه جنین در هفته 22 بارداری
پاپایا
27.8 cm :قد
430 gr :وزن

سخت است بتوان باور کرد که فرزندتان از دو سلول به این بزرگی تبدیل شده است. فرزندتان در هفته بیست و دوم بارداری در حال تمرین مهارتهایی است که بعد از تولد به آنها نیاز دارد و این زمان تمرین برای فرزندتان مهم است. فرزندتان مشغول رفلکس ها، تنفس و حتی مکیدن است. به یاد داشته باشد رشد فرزندتان همچنان ادامه دارد. او دیگر شبیه یک انسان کامل است ولی کمی جثه کوچکتری دارد. حقایقی در مورد فرزند شما در هفته بیست و دوم بارداری:

  •  فرزند شما حدودا 27.8 سانتی متر طول دارد و به اندازه یک سیب زمینی شیرین است
  •  فرزند شما در حال حاضر الگوهای رفتاری و حرکتی خود را توسعه می دهد
  •  لثه فرزند شما در حال رشد جوانه های دندانی است و برای رشد دندان بعد از تولد خود را آماده می کند.
  •  فرزند شما در رحم بازی می کند و سپس برای بازیابی انرژی چرت می زند.

دکتر مهشید بحرینی، متخصص زنان، زایمان و نازایی، در مورد تکامل جنین در هفته 22 بارداری اظهار کرد:" پلک جنین شما هنوز بسته است، اما چشمان او پشت سر آنها حرکت می کنند. مجرای اشکهای او شروع به رشد می کنند و ممکن است ابروها ظاهر شوند. کودک شما ممکن است ناگهان حرکت کند، هنگامی که صدای بلند بلند شود".

هفته بیست و دوم بارداری

تغییرات جنین
تشخیص نور در هفته 22 بارداری
اگرچه پلک های جنین هنوز بسته است، اما می تواند نور و تاریکی را درک کند. یک چراغ قوه بر روی شکم خود بگیرید و ببینید آیا جنین حرکت می کند یا خیر.

جنین در هفته 22 بارداری گوش میکند
گوش های جنین شروع به شنیدن و پردازش صداها از درون بدن شما می کند. به عنوان مثال تنفس، صدای شکم و ضربان قلب شما را می شنود.

توسعه سیستم عصبی جنین در هفته 22 بارداری
سیستم عصبی جنین، احساساتش را بر می انگیزد و انگشتانش در حال یادگیری گرفتن گوش کوچک، بینی و بند ناف خود هستند.

توصیه ها در هفته 22 بارداری

زمانی که یک فرد منفی گرا سعی دارد تا با تعریف کردن از داستان زایمان خود شما رابه وحشت بیندازد و دچار استرس کند و آرامش تان را از شما بگیرد با گفتن جملات زیر از ادامه حرفش جلوگیری کنید:

  •  من به اندازه کافی امروز درباره زایمان داستان شنیده ام ممنون.
  • پزشکم به من گفته است که به داستان های زایمان گوش ندهم چون زایمان هرکس متفاوت است.
  • معذرت میخوام باید به دستشویی بروم.
  • من فقط در صورتی به داستان گوش میدهم که قول دهید وحشتناک/نگران کننده /خون آلود نباشد.

سونوگرافی جنین در هفته 22 بارداری

سونوگرافی جنین در هفته 22 بارداری

مشخصات جنین را می توان به وضوح در این تصویر دید.


علائم طبیعی در هفته 22 بارداری

1. کشیدگی پوست و ترک خوردن شکم، ران ها وباسن: دراین مرحله ممکن است که پوست ناحیه شکم، ران‌ها و باسن شما کشیدگی پیدا کرده و ترک بخورد، البته در برخی از خانم‌ها این اتفاق نمی‌افتد، اما این ترک‌ها بافت‌های جدیدی از پوست هستند که در هفته بیست و دوم بارداری به رنگ صورتی یا قهوه ای بر روی پوست ظاهر می‌شوند. 

2. دردکمر

3. ترشح مهبل

4.  گرفتگی بینی

5. خونریزی لثه

تورم پا:

شما نمی توانید علائم بارداری را از بین ببرید اما می توانید روش برخورد درست با آن ها را بیاموزید. درد و تورم پا به شما مجال راه رفتن نمی دهد.

در اینجا نکاتی برای راحت تر شدن زندگی ذکر شده است:

  • سعی کنید کفش های راحت بپوشید تا بتوانید راحت راه بروید.
  • در هنگامی که پاها متورم است کفش بخرید کفش های ارتز نه تنها ورم و درد پا را کم می کنند بلکه باعث کاهش پشت درد نیز می شوند.
  • در طول روز پاها را استراحت دهید. بهترین راه این است که دراز بکشید و پاها را بالاتر از سطح بدن قرار دهید. در این حالت مایعی که در پاها جمع شده است در تمام بدن پخش می شود.
  • پس از ماساژ با روغن، پاها را در آب گرم قرار دهید. بگذارید همسرتان پاهای ورم کرده شما را ماساژ دهد. این کار به شما آرامش می دهد

هشدارها در هفته 22 بارداری

عفونت مثانه:

حدود 10 درصد از زنان دچار عفونت ادراری می‌شوند که در اکثر آنان این عفونت مثانه است و خودش را با آزمایش‌ادرار نشان می‌دهد. نشانه‌های این عفونت تکرر ادرار، سوزش ادرار، درد زیر شکمی و درد هنگام خروج ادرار است. این بیماری به راحتی با مصرف آنتی بیوتیک خوب می‌شود و جای نگرانی وجود ندارد. اما اگر این بیمار درمان نشود احتمال ابتلا به عفونت کلیه‌ای نیز افزایش می‌یابد. عفونت کلیه‌های نیز علاوه بر عواقبی که برای خود مادر دارد ممکن است موجب بروز زایمان زودرس در ماه‌های آخر بارداری شود. نشانه‌های دیگری که ممکن است در عفونت مثانه بروز کند؛ تب ادرار خونی، تهوع و استفراغ و کمر درد شدید است.

در صورت بروز هر یک از علائم زیر، سریعاً به پزشک خود مراجعه کنید:

  • خونریزی
  •  سردردهای شدید
  • تورم ناگهانی دست‌ها و صورت
  • دردهای شکمی دائمی
  • استفراغ مداوم
  • اسهال و یا طب بالایی که بیش از 24 ساعت ادامه پیدا کند

هر کدام از این علائم در هفته22 بارداری می تواند نشانه بروز مشکل جدی باشد. در صورتی که مطمئن نیستید که چه اتفاقی در حال رخ دادن است، معاینه شدن توسط پزشک هیچ ضرری ندارد.


تغذیه در هفته 22 بارداری

به دلیل تغییر متابولیسم بدنتان در طول بارداری، شما بیشتر در معرض ابتلا به مسمومیت غذایی هستید. بنابراین کاملاً گوشت را بپزید. این هشدار شامل هات داگ نیز می‌شود.


ورزش در هفته 22 بارداری

اکنون زمان آن رسیده که ورزش‌های سنگین را ترک کنید و به ورزش‌های آرام تر روی بیاورید. ایروبیک داخل آب و شنا کردن باعث کاهش وزن و در نتیجه کاهش فشار روی پاهای شما که تحت فشار زیادی هستند، میشود. 


نکاتی برای پدرها در هفته 22 بارداری:

- در این مرحله، دسترسی به قلب مادر از طریق پاهای او است. پاهای ورم کرده مادر درد می کند و باعث ناراحتی او می شود. پاهای او را ماساژ دهید تا آرام شود. در این زمان می توانید درباره برنامه های آینده نیز صحبت کنید.

- آماده تماس های اضافی از طریق مادر و مادر شوهر خود باشید. آن ها نگران همسر و فرزند خواهند بود. صبور باشید. زمانی می رسد که باید به آن ها بگویید نباید بیش از حد مزاحم شما شوند.

- این هفته ها و ماه ها به زودی می گذرد و فرزند شما به زودی به دنیا می آید.

- هنگامی که این تغییرات اتفاق می افتد احساس می کنید مغلوب شده اید بنابراین سعی کنید زمان زیادی با همسر خود بگذارنید. هفته ای رمانتیک داشته باشید، فیلم ببینید و پیاده روی کنید

دکتر مهشید بحرینی
این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، ایشان جراح، متخصص زنان و زایمان و نازایی و کارشناس رسمی پزشکی قانونی می باشند. ایشان دکترای پزشکی عمومی را در سال 1360 از دانشگاه علوم پزشکی تهران کسب کردند و تخصص زنان و زایمان-نازایی را در سال 1367 از دانشگاه علوم پزشکی تهران گرفتتند همچنین دوره های هیستروسکوپی و ناباروری هیپرپلازی، دوره آموزشی ژنتیک را گذرانده اند.

امتیاز مطلب: 97% 97


  • profileطیبه خ1398/01/26

    با سلام خدمت شما دکتر گرامی و همه مادران عزیز
    من 21 هفته بارداری هستم بین هفته19 و20 سونو آنومالی دادم دو کیست کوروئید پلکسوس 5.5 میل تو مغزش بود جواب ازمایشات غربالگریم خوب بودن ومشکلی نداشتن ولی بازم نگرانم میخاستم بدونم این کیست تا چند میتونه مشکل ساز باشه ؟ تا چند هفتگی از بین میره چند درصد احتمال داره از بین نره و مشکل ساز بشه؟خیلی استرس دارم و اصلا ارام وقرار ندارم شبا کابوس میبنم که بچه م از دست دادم خواهش میکنم منو راهنمایی کنید

    • profileطیبه خ1398/01/25

      با سلام
      من الان 20 هفته هستم هفته 19 سونو آنومالی دادم گفت دو کیست کوروئید پلکسوس به اندازه 5.5 میل تو مغزش هست جواب غربالگریهام هم خوب بوده و مشکلی نداشتم خیلی نگرانم میشه راهنمایی کنید که باید چکار کنم ازمایش خاصی وجود داره که انجام بدم ؟ این کیست ها تا چند حد میتونن مشکل ساز باشن؟

      • profileMaryam fathi1397/11/17

        سلام من هفته ۲۲ بارداری هستم چند روز بود گلوم اومده بود.کلا غذای ابکی میخوردم متاسفانه دیروز از صبح تا شب هر چی خوردم بالا اوردم اخرشم اسفراع خونی داشتم.امروز رفتم دکترم گفت قرص دمیترون و لانسوپرازول بخورم. قبلا هم این دو تا قرص مصرف میکردم چند روز بود قطع کرده بودم.میخواستم ببینم با اینا خوب میشه یا متخصص مراجعه کنم.

        • profileAli Pouran1397/01/06

          سلام.من ۲۲ هفته و ۳ روز هستم.نسبت به روز های قبل حرکات کمتر شده. آیا مشکلی وجود داره؟

          • profileپزشک اوما1397/01/07

            سلام الگوی حرکت جنین ممکنه در طول بارداری تغییر کنه و سیکل خواب او عوض شود. دو ساعت به پهلوی چپ دراز بکشید و جنین را با خوردن خوراکی شیرین و نوشیدنی بیدار کنید در این زمان باید حداقل 10 ضربه داشته باشد

        • profileمرضيه عليزاده1396/12/17

          سلام من سونو گرافي آنامولي رو ميتونم تو هفته بيست و دو انجام بدم؟؟؟

          • profileپزشک اوما1396/12/19

            سلام عزیزم بله تا پایان هفته 22 بارداری قابل انجام است اما بهترین زمان انجامش 20 بارداری است

        • profileسپیده سلطانی1395/11/26

          سلام هفته بیست دوم بارداری هستم. اما هیچ حرکتی از جنینم را حس نمیکنم. آیا جای نگرانی داره؟استرس گرفتم

          • profileپزشک اوما1395/11/27

            سلام سپیده جان دیگه کم کم باید حرکات جنین را حس کنی در بارداری اول معمولا این حرکات از هفته 24 بارداری ب بعد قابل درک است پس نگران نباش عزیزم شما در هفته بیست و دوم بارداری هستید هنوز. اما با روش های احساس حرکات جنین آشنا شوید . در اینجا لینک مقاله ای را می گذارم که به شما کمک میکنه. https://ooma.ir/post/25557//نحوه-شمارش-حرکات-جنین