وضعیت بدن در هفته بیست و یکم
وضعیت جنین در هفته 21
سونوگرافی در هفته 21
توصیه ها در هفته 21
علائم طبیعی در هفته 21
هشدارها در هفته 21
تغذیه در هفته 21
ورزش در هفته 21
هفته بیست و یکم بارداری تقریباً نیمی از راه بارداری را پوشش میدهد و مادر و جنین هر دو تغییرات و تحولات مهمی را تجربه میکنند. در این مرحله، جنین به طور قابل ملاحظهای رشد کرده و بسیاری از سیستمهای بدنیاش در حال تکامل و آماده شدن برای زندگی خارج از رحم هستند.
نی نی شما 19 هفته سن دارد و شما در هفته 21 بارداری قرار دارید. در صورتی که در محل کار در بخش های زیان آور هستی و یا با مواد شیمیایی سرکار دارید حتما گواهی بارداری از پزشک خود تهیه و در اختیار کارفرما قرار دهید تا نسبت به تغییر محل کار شما قانونا سریع اقدام شود...
دوستان عزیز در این مطلب شما میتوانید فیلم مربوط هفته بیست و یکم بارداری که برای شا تدارک دیده ایم را مشاهده بفرمایید
وضعیت بدن درهفته 21 بارداری
درهفته بیست و یکم بارداری تقریبا همه متوجه میشوند که شما باردار هستید چرا که خط کمرتان محو میشود. با بزرگ شدن رحم احتمالا سایر اعضای بدن شما در هفته 21 بارداری نیز متورم میشود. بیشتر زنان در این هفته احساس بهتری دارند، چرا که فشارهای اوایل بارداری کاهش یافته و در این زمان بیشتر میتوانید از زندگی دو نفره با همسرتان لذت ببرید. با این حال مشکلات بارداری در زنان مختلف متفاوت است و ممکن است هنوز هم برخی از شما طی این ماهها مشکلات بارداری را با خود داشته باشید. در هفته 21 بارداری هنگام بیدار شدن از خواب ممکن است احساس کسلی کنید که برای رفع این حالت چند دقیقه ای را به حرکات کششی اختصاص دهید. گفته می شود اگر ضربان قلب جنین زیر 140 ضربه در دقیقه باشد جنین پسر است، و اگر سریع تر باشد جنین دختر است.
تغییرات وزن شما در هفته 21 بارداری:
در هفته 21 بارداری، حدود 5 تا 6 کیلوگرم افزایش وزن داشته اید و اگر دوقلو باردار باشید حدود 9.5 کیلوگرم افزایش وزن داشته اید. وزن اضافی باعث احساس چاقی می شود. به یاد داشته باشید افزایش وزن برای سلامتی شما و جنین مناسب است.
در واقع، تمام افزایش وزن در دوران بارداری مربوط به جنین نیست، بلکه این افزایش وزن از اهمیت حیاتی برخوردار است. اگر حدود 13.5 کیلو افزایش وزن در دوران بارداری داشته باشید می توان اهداف آن را به صورت زیر دسته بندی کرد:
- جنین متوسط کامل = 3 کیلوگرم
- جفت= 0.6 کیلوگرم
- رحم = 1 کیلوگرم
- مایع آمنیوتیک = 1 کیلوگرم
- چربی، پروتئین و سایر مواد مغذی مادر= 3 کیلوگرم
- بافت پستان = 1 کیلوگرم
- افزایش حجم مایع = 2 کیلوگرم
- افزایش حجم خون = 2 کیلوگرم
تمام افزایش وزن به زنده ماندن و سلامتی جنین کمک می کند و مواد مغذی لازم را تأمین می کند.
هفته 21 بارداری چند ماهگی بارداری است؟
شمارش هفته ها و ماه های حاملگی گیج کننده است، در حال حاضر شما چهار ماه و سه هفته باردار هستید.
وضعیت جنین در هفته 21 بارداری
اندازه جنین در هفته 21 بارداری
در هفته 21 بارداری طول دوره حاملگی شما به نصف رسیده است و فرزندتان افزایش وزن قابل توجهی پیدا کرده است. در این هفته کودکتان به راحتی درون رحمتان حرکت میکند. با توجه به افزایش وزنی که در هفته 21 حاملگی دارد حرکاتش بیشتر احساس میشود که در بعضی موارد عجیب به نظر میرسد. پیش از این کبد و طحال جنین مسئولیت تولید سلولهای خونی را داشتند، اما با رشد فضای بین مغز استخوانی وظیفه را این عضو برعهده میگیرد تا سلولهای خونی را تولید کند. حقایقی در مورد فرزند شما در هفته بیست و یکم بارداری:
- از سه ماهه دوم، جنین در رحم ادرار می کند، آن را می نوشد، سپس دوباره ادرار می کند، سپس دوباره آن را می نوشد
- روی بدن جنین به طور گسترده مو رشد میکند
- فرزند شما اکنون بیش از جفت وزن دارد و حدود 360 گرم می باشد.
سونوگرافی جنین در هفته 21 بارداری
در این تصویر پای کوچک جنین را مشاهده می کنید.
توصیه ها در هفته21 بارداری
در هفته 21 بارداری هنوز مضطرب و وسواسی هستید؟ این حالت را با پزشک خود در میان بگذارید تا شاید میزان ویتامین B6 شما را افزایش دهد. همین طور پزشک می تواند به شما توصیه کند با مصرف مواد غذایی طبیعی این حالت اضطراب خود را کاهش دهید.
علائم طبیعی در هفته 21 بارداری
1- درد شکم
شما از زمانی که به یاد می آورید درد شکم را تجربه کرده اید. پس مشکل کجاست؟ در سه ماهه دوم بارداری شکم درد می تواند به معنی پره اکلامپسی باشد.
- این بیماری خطرناک زمانی اتفاق می افتد که جفت به درستی کار نمی کند.
- باید به سرعت درمان شوید تا بیماری به جنین در حال رشد آسیبی نرساند.
- با عملکرد نامناسب جفت، جنین نمی تواند اکسیژن و مواد مغذی لازم را دریافت کند.
- احتمال پره اکلامپسی در نیمه دوم سه ماهه دوم بارداری افزایش می یابد.
علائم پره اکلامپسی شامل فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار است. این علائم به سرعت توجه شما را جلب نمی کند بنابراین باید به علائم دیگری مانند علائم زیر توجه کنید:
- افزایش ناگهانی ورم در دست و پا
- ورم صورت
- حالت تهوع و استفراغ
- درد ناگهانی زیر قفسه سینه
- سردرد
- مشکل بینایی
- چشمک زدن غیر ارادی
- احساس کثیف بودن بدن
به علائم بالا بی توجهی نکنید زیرا درمان به موقع باعث می شود بارداری راحت و خوبی داشته باشید.
2- درد در قسمت پایین شکم یا دو طرف شکم
نیز نباید نادیده گرفته شود. معمولا درد بدون درمان آرام می شود و فقط در هنگام کشیدگی یا اعمال فشار بر ماهیچه ها و رباط ها بروز می کند. اما درد شدید و دائمی نشانه یکی از مشکلات زیر است:
- زایمان زودرس
- سقط جنین
- حاملگی خارج از رحم
- جداشدگی جفت از دیواره رحم که افتادگی جفت نامیده می شود.
- خونریزی فیبروم
هشدارها در هفته 21 بارداری
1. تورم بیش از حد در این هفته از بارداری:
ممکن است نشانه ای از مسمومیت حاملگی باشد اگر همراه با تورم بیش از حد خود علائم همراه زیر را داشتید سریعا به پزشک خود مراجعه کنید
- سردرد های شدید مخصوصا در ناحیه پیشانی
- تاری دید
- دفع پروتئین در ادرار
2- علائم زایمان زود رس
علائم زایمان زودرس در هفته 21 بارداری را بشناسید و در صورت بروز سریعا به پزشک خود مراجعه کنید:
- داشتن بیش از 6 انقباض در یک ساعت
- پاره شدن پرده آب (علائم پارگی کیسه آب جنین)
- افزایش بیش از حد ترشحات واژینال
- خونریزی
- درد های کمری یا شکمی که شبیه دردهای قاعدگی است
- فشار لگنی
تغذیه در هفته 21 بارداری
1. شیر و ماست منبع خوبی هستند، اما در مصرف بستنی و پنیر احتیاط کنید. بستنیهایی را انتخاب کنید که شکر کمتری دارند و شکلات کمتری در آن استفاده شده است (خوردن بستنی در بارداری).
2. از آنجا که کودک شما در حال تولید سلولهای قرمز خونی است، در هفته 21 بارداری مصرف 27 میلی گرم آهن در روز برای شما واجب است و شما را از ابتلا به کم خونی نجات میدهد.
3. چربی یکی از مهمترین مواد برای رشد مغز سیستم عصبی است. حال زمان مناسبی برای اجتناب از خوردن رژیم غذایی بدون چربی نیست. آواکادو منبع خوبی است. روغن زیتون داخل سالاد و پنیر نیز مواد خوبی هستند.
4. آب میوه (به اضافه مقدار زیادی آب) منبع خوبی از فولات است. زمانی که تشنه از خواب بیدار میشوید، یک لیوان آب به همراه مقداری آب میوه میتواند انرژی شما را افزایش داده و به شما احساس بهتری بدهد. از آب میوههای 100% طبیعی و بدون شکر مصرف کنید.
مقالات پیشنهادی برای مطالعه:
ورزش در هفته 21 بارداری
در هنگام ورزش کردن احتمالاً آب زیادی از بدن شما به صورت تعریق از دست خواهد رفت. برای جبران آن، حتماً از آب و نوشیدنی های انرژی زای ورزشی به مقدار کافی مصرف کنید تا آب از دست رفته بدن شما را جبران کند. رنگ ادرار شما بهترین تست برای میزان آب از دست رفته از بدن تان است، به این ترتیب که اگر رنگ آن روشن و شفاف باشد، نشان دهنده آن است که آب کافی در بدن موجود است. ولی اگر رنگ ادرار تیره و کدر باشد، نشان دهنده آن است که مایعات بدن تان کم شده و به آب و نوشیدنی های مفید نیاز دارید.
سوالات پرتکرار هفته 21 بارداری:
1. آیا بعد از سونو آنومالی دوباره سونوگرافی خواهم داشت؟
به احتمال زیاد نه، اما ممکن است. اسکن آناتومی معمولاً در حدود هفته بیستم بارداری انجام میشود و رشد نوزاد و تاریخ تولد احتمالی را بررسی میکند. با این حال، برنامه سونوگرافی شما به عهده پزشک معالج شماست. ممکن است در ادامه بارداری نیاز به انجام سونوگرافیهای بیشتری داشته باشید (از جمله پروفایل بیوفیزیکی) به دلایل مختلف، از جمله اگر بارداری با خطر بالا داشته باشید یا برای بررسی موقعیت نوزاد.
2. آیا دردهای شکمی در دوران بارداری طبیعی است؟
درد شکم در سه ماهه دوم بارداری شایع است و اغلب به دلیل درد رباط گرد است. این درد زمانی اتفاق میافتد که رباطهایی که از شکم شما پشتیبانی میکنند کشیده میشوند تا فضای بیشتری برای نوزاد رو به رشد فراهم کنند. برای کاهش ناراحتی میتوانید یک حمام گرم بگیرید یا به پهلوی مخالف دراز بکشید. همچنین احتمال بیشتری وجود دارد که در دوران بارداری دچار نفخ و یبوست شوید، زیرا هضم شما کندتر میشود. نوشیدن آب فراوان و مصرف بیشتر فیبر میتواند به شما کمک کند که هضم خود را منظم نگه دارید. مطمئن شوید که اگر درد شکم با ترشحات غیرعادی واژینال همراه است، به خصوص لکهبینی یا خونریزی، و همچنین درد هنگام ادرار، گرفتگی منظم یا درد پایین کمر، به پزشک خود مراجعه کنید.
3. چه زمانی نوزاد میتواند احساس لمس کند؟
حس لمس نوزاد برای اولین تعاملاتش با دنیای بیرون بسیار مهم است و از همان ابتدا شروع به توسعه میکند. از حدود هفته هشتم بارداری، نوزادان در لبها و بینی خود احساس میکنند. از آنجا به بعد، حس لمس نوزاد به قسمتهای دیگر بدنش گسترش مییابد، زیرا آنها یاد میگیرند که بلعیدن، لگد زدن، مشت زدن و به طور کلی کاوش در دنیای کوچک خود را تجربه کنند. برای بیشتر دوران بارداری، این تجربهای کاملاً لذتبخش است: تحقیقات نشان میدهد که سیستم عصبی نوزادان تا حداقل هفته 24 یا 25 بارداری به اندازهای توسعه نیافته که آنها درد را تجربه کنند.
4. چه آزمایشها یا غربالگریهای آیندهای باید در برنامهریزی شما باشد؟
تا هفته ۲۰ بارداری، اگر هیچ عارضهای ندارید، احتمالاً بیشتر آزمایشها و غربالگریهای توصیهشده، از جمله سونوگرافی و آزمایشهای ژنتیکی را انجام دادهاید. همانطور که همیشه، پزشک شما احتمالاً در هر ملاقات نمونه ادرار درخواست خواهد کرد. بین هفتههای ۲۴ تا ۲۸، میتوانید انتظار غربالگری گلوکز را داشته باشید، جایی که یک نوشیدنی بسیار شیرین خواهید نوشید و خون شما برای بررسی علائم دیابت بارداری کشیده میشود. در غیر این صورت، بسته به بارداری شما و عوامل خطر خاص، پزشک ممکن است برنامه غربالگریهای اضافی از جمله سونوگرافی و آزمایش خون را بین حالا و پایان بارداری تنظیم کند یا نه.