Ooma
8 سوال رایج درباره جفت قدامی(Anterior)

شاید در تجربه بارداری دیگران واژه جفت به گوشتان خورده باشد. باید بدانید که در طول بارداری جفت جنین نقش مهمی را در حیات جنین ایفا می کند و وظیفه خونرسانی و تغذیه کردن جنین را به عهده دارد. بعد از زایمان نیز به همراه جنین از بدن مادر خارج و از جنین جدا می شود. جفت جنین یا بصورت خلفی است یا قدامی و هیچ کدام غیر طبیعی نیست اما اگر پزشکتان به شما بگوید جفت قدامی دارید ممکن است به دلیل عدم شناخت نسب به آن نگران شوید. 

در این مطلب می خواهیم به 8 سوال رایج درباره جفت قدامی که ممکن است شما را نگران کرده باشد پاسخ دهیم. پس با ما همراه باشید.

1- جفت قدامی چیست و آیا جفت قدامی طبیعی است؟

جفت خلفی بین بدن مادر و جنین متصل می شود، اما جفت قدامی خود را به جلوی رحم زن متصل می کند و درست بین جنین و ناف شکم قرار می گیرد. جای گذاری معمول جفت باید در موقعیت خلفی باشد و موقعیت قدامی یک جایگذاری اشتباه است. با این حال، داشتن جفت قدامی غیرطبیعی نیست و یک اختلال طبیعی است، که ممکن است برای هر فرد باردار پیش بیاید.

2- آیا جقت قدامی حرکت می کند؟

خیر، جفت قدامی حرکت نمی کند. هنگامی که جفت در جای خود قرار می گیرد، همان جا باقی می ماند. هنگامی که یک جفت قدامی است، همیشه قدامی می ماند. با این حال، برای حاملگی های آینده ممکن است جفت در حالت های دیگری قرار بگیرد. گاهی اوقات نیز وجود جفت قدامی باعث ایجاد یک سری عوارض و خطرات می شود.

3- وجود جفت قدامی چه مشکلی برای مادر ایجاد می کند؟

یکی از دلایل اینکه جفت قدامي باعث ناراحتی مادر می شود این است که شنیدن ضربان قلب جنین را با فتوسكوپ یا گوشی پزشکی در سه ماهه دوم دشوار می کند.  فتوسکوپ مانند گوشی طبی است، اما در درجه اول برای شنیدن صدای ضربان قلب جنین استفاده می شود. این گوشی مانند سونوگرافی نیاز به دستگاه مالشی ندارد. بنابراین هر کسی می تواند از آن بدون نیاز علم پزشکی استفاده کند.

4- با وجود جفت قدامی چه زمانی می توانم ضربان قلب جنین را بشنوم؟

دلیل اصلی ناخوشایند بودن جفت قدامی این است که در سه ماهه دوم شنیدن ضربان قلب جنین را با داپلر دستی دشوار می کند. از آنجایی که جنین هنوز خیلی کوچک است و جفت قدامی در جلوی جنین قرار دارد و او را می پوشاند، شیندن ضربان قلب جنین غیر ممکن می شود. با این حال ممکن است حتی با رشد جنین در سه ماهه دوم بارداری هم امکان شنیدن صدای قلب جنین به خاطر جفت قدامی وجود نداشته باشد.

4- با وجود جفت قدامی چه زمانی حرکات جنین را احساس می کنم؟

یکی دیگر از دلایل ناخوشایند بودن جفت قدامي این است که به طور معمول باعث می شود حس کردن حرکات جنین به تعویق بیفتد. با وجود جفت قدامی ممکن است حرکات جنین را در سه ماهه دوم به خوبی حس نکنید. این مسئله ناراحت کننده و حتی ناامید کننده است اما نباید استرس داشته باشید و بدانید که یک مسئله طبیعی است. 

5- آیا با وجود جفت قدامی تشخیص موقعیت جنین دشوار می شود؟

بله. دلیل دیگر ناخوشایندی جفت قدامی این است که تشخیص موقعیت جنین دشوار می شود. از آنجا که ممکن است جفت قدامی سر راه قرار دارد، باعث می شود تشخیص موقعیت جنین برای مادر دشوار شود.

 

جفت قدامی

6- آیا جفت قدامی باعث می شود درد زایمان طولانی تر و شدیدتر شود؟

اکثر افراد معتقدند زمانی که جنین با پشت خود مستقیما به سمت پشت شما قرار میگیرد (OP)، درد زایمان را بیشتر می کنند. موقعیت مطلوب برای زایمان این است که در آن سر به سمت پایین و صورت به طرف پشت بدن مادر می باشد. قرار گرفتن جنین در این موقعیت باعث می شود درد زایمان کمتر و کوتاه تر باشد!

7-با جفت قدامی میشه طبیعی زایمان کرد؟

تشخیص جفت قدامی به خودی خود دلیلی برای زایمان سزارین نیست و مادر میتواند زایمان طبیعی داشته باشد که البته نیاز به یک پزشک متبحر است. اما مشکلات دیگر جفت مانند جفت سر راهی ( زمانی که جفت در هفته 40 بارداری  دهانه رحم را به طور کامل پوشانده باشد، نمیتوانید زایمان طبیعی انجام دهید) یا جداشدگی جفت (هنگامی که جفت به طور جزئی یا به طور کامل از رحم جدا شده باشد؛ که یک مورد اورژانسی است و باید سریعا زایمان انجام شود) قطعا دلایلی برای زایمان سزارین برای نجات جان مادر و جنین می باشد.

8- آیا جفت قدامی به جنسیت جنین ارتباطی دارد؟

خیر ، محل قرار گیری جفت ربطی به جنسیت جنین ندارد  و جنسیت تنها از طریق رویت دستگاه های تناسلی در سونوها مشخص می شود.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 94% 94