Ooma
هفته سی و نهم بارداری

هفته سی و نهم بارداری تقریباً آخرین مرحله از دوران بارداری است و مادران در آستانه به دنیا آوردن نوزاد خود قرار دارند. در این هفته، جنین تقریباً به طور کامل رشد کرده و آماده تولد است. در هفته سی و نهم، مادران ممکن است افزایش فشار بر روی مثانه، مشکلات خواب، و انقباضات بیشتر رحم را تجربه کنند که نشانه‌های نزدیک بودن زایمان هستند. پزشکان در این مرحله توصیه می‌کنند که مادران برای هرگونه نشانه‌های شروع زایمان آماده باشند و با پزشک خود در ارتباط نزدیک باشند.

مهم است که مادران در این دوره به رژیم غذایی سالم و استراحت کافی توجه داشته باشند و از هر گونه استرس و اضطراب خودداری کنند تا زایمان به بهترین شکل ممکن انجام شود.

39 هفته حاملگی پر از هیاهو را پشت سر گذاشتید وقت آن رسیده که به پایان انتظار و شیرینی تولد کودک خود فکر کنید. در این قسمت شما را با هفته 39 بارداری آشنا خواهیم کرد. فیلم هفته 39 بارداری اوما را مشاهده بفرمایید.

هفته بعدی      هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

بدن شما درهفته 39 بارداری

ممکن است پزشک هر هفته با شما تماس بگیرد و علائم درد زایمان را از شما بپرسد. پزشک علاوه بر سونوگرافی، دهانه رحم را بررسی می کند تا ببیند دهانه رحم رقیق شده است یا خیر. همچنین در صورتی که دهانه رحم نرم شده باشد بافتش مشابه بافت گونه شما شده است. تغییرات بدن در هفته سی و نهم بارداری در ادامه ذکر شده است:

1- افزایش انقباضات براکستون هیکس:

از سه ماهه دوم بارداری به بعد عضلات رحم شروع به انقباض می کنند. در ابتدا این انقباضات قابل توجه نیست اما با نزدیک شدن به زمان زایمان، تعداد انقباضات و شدت آن ها افزایش می یابد. گاهی این انقضباتات با نظم و ریتمیک هستند و به یکدیگر نزدیک می شوند به شکلی شما فکر می کنید زمان زایمان نزدیک است. اما انقباضات اصلی با گذشت زمان طولانی تر و شدیدتر می شوند و با علائم دیگر زایمان همراه هستند. حتی اگر سایر علائم زایمان را مشاهده نکردید اما با گذشت زمان انقباضات افزایش یافتند یا جنین به شکل عجیبی بی تحرک شد، با پزشک تماس بگیرید.

2- ناراحتی در اطراف منطقه لگن:

اگر جنین به داخل منطقه لگن وارد شود به اندام های داخلی مانند مثانه و لگن فشار وارد می کند. در این حالت در قسمت پایین شکم احساس ناراحتی خواهید داشت. گاهی دردی مشابه تیر کشیدن در منطقه لگن تجربه می کنید که به خاطر چرخیدن سر جنین است.

3- درد و ناراحتی های عمومی:

استرس احساسی همراه با فشارهای فیزکی در بارداری باعث خستگی مادر می شود. اما اگر دائم این احساس را دارید با پزشک تماس بگیرید. این تغییرات ممکن است به خاطر کم خونی یا کم خوابی باشد. اما در برخی موارد این تغییرات و خستگی به خاطر نزدیک شدن به زایمان است.

4- ترشحات واژن:

اگر تا بحال ترشح واژن نداشته اید این هفته خواهید داشت. این ترشحات ممکن است یک دفعه خارج شوند یا به صورت کم کم خارج شوند. این ترشحات سفید رنگ هستند و گاهی همراه با خون می باشند. در واقع این نشانه اولیه زایمان است. اما منتظر بمانید زمان جمع کردن وسیله ها و بستری نیست.  گاهی اوقات ترشحات واژن پیش از زایمان دیده می شوند اما گاهی یک یا دو روز بعد از ترشحات واژن درد زایمان شروع می شود. گاهی نیز ترشحات با ادرار خارج می شود و شما اصلا متوجه آن ها نمی شوید.

زایمان به چه صورت است؟

هیچ دو زایمانی شبیه هم نیستند. اما به طور کلی زایمان در سه فاز انجام می شود:

1- درد زایمان زودرس و فعال:

این درد در حالتی به سراغ شما می آید که دهانه رحم رقیق شده باشد. در این حالت ترشحات قهوه ای از واژن خارج می شود که همراه با خون است. ترشحات واژن همراه با انقباضی دردناک است که حدود سی تا نود ثانیه طول می کشد. هنگامی که خانم وارد فار درد فعال می شود انقباضات شدیدتر، طولانی تر، نزدیک به هم تر و قوی تر می شوند. دهانه رحم در این حالت گشاد می شود و به ده سانتی متر می رسد. برخی خانم ها از پادرد می نالند و برخی دیگر از حالت تهوع. گاهی در این مرحله کیسه آب پاره می شود. برای خانم هایی که زایمان اولشان است درد فعال حدود هشت ساعت طول می کشد. اما برای خانم هایی که قبلا زایمان از واژن داشته اند، درد فعال زیاد طول نمی کشد. پزشک توصیه می کند در این حالت فشار وارد کنید. در این حالت دهانه رحم به خوبی گشاد نشده است و فشار باعث می شود دهانه رحم ورم کند (راه های کاهش درد زایمان طبیعی).

2- فاز دوم:

فاز دوم از چند دقیقه تا چند ساعت طول می کشد. پزشک از شما می خواهد بعد از هر انقباض فشار وارد کنید تا سرعت فرایند افزایش یابد. اما گاهی نیز پزشک می خواهد فشار را آرام وارد کنید یا فشار وارد نکنید. این مسئله باعث می شود ماهیچه های واژن به صورت طبیعی کشیده شوند و در اثر فشار پاره نشوند. در این حالت جنین به آرامی از کانال تولد عبور می کند. بعد از این که سر جنین خارج شد پزشک از آزاد بودن بند ناف مطمئن می شود تا بتواند سایر بدن جنین را بیرون بکشد.

3- فاز سوم:

فاز سوم حدود پنج تا سی دقیقه طول می کشد و این زمان به خروج جفت از بدن بستگی دارد. پزشک باید از تحت کنترل بودن خونریزی نیز مطمئن شود. پزشک از شما می خواهد برای بار آخر فشار وارد کنید تا جفت از بدن خارج شود. نهایتا پزشک قرصی برای کاهش خونریزی به شما می دهد.

سایر نکات مهم در هفته 39 بارداری

  •  اجماع عمومی این است که داشتن رابطه جنسی در حدود 6 تا 8 هفته پس از زایمان مجاز است، اما اگر این کار نکنید بهتر است!
  •  کیسه آب می تواند پاره شود. وقتی این اتفاق افتاد، با ماما تماس بگیرید
  •  زایمان توسط 3 هورمون اکسي توسين، آندورفين و آدرنالين رخ می دهد.
  •  در هنگام تولد، جفت یک ششم وزن فرزند شما وزن دارد.

هفته 39 بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 39، شما 8 ماه و سه هفته باردار هستید. هفته بعد نه ماه بارداری شما تمام می شود و فرزندتان متولد می شود.


وضعیت جنین درهفته 39 بارداری

اندازه جنین در هفته39 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه هندوانه است
اندازه جنین در هفته 39 بارداری
هندوانه
50.7 cm :قد
3288 gr :وزن

شکم جنین در هفته 39 بارداری  بزرگ و گرد شده. فرزند شما در لحظات آخر زندگی شکمی می‌باشد. او در اثر افزایش قد و وزن، فضایی برای تکان خوردن ندارد. شاید او اکنون دیگر به حالت پیش از تولد قرار گرفته باشد. مغز جزء آخرین اعضا است که به رشد کامل می‌رسد اما این عضو هم به زودی تکمیل شده و نورون‌های آن شروع به فعالیت می‌کنند. حقایقی در مورد جنین در این هفته:

  •  نوزاد شما همچنان یک لایه چربی را برای کمک به کنترل دمای بدن خود پس از تولد تشکیل می دهد
  •  نوزاد شما اتصالات عصبی ایجاد کرده و رشد مو و افزایش وزن او ادامه دارد


سونوگرافی جنین در هفته 39 بارداری

سونوگرافی جنین در هفته 39 بارداری

در این تصویر چهار دریچه قلب جنین دیده می شود.


تعریف جدید بارداری کامل:

اگرچه پزشکان معتقدند باردارب کامل بین سی و هفت تا سی و نه هفته است. اما مطابق تعریف جدید  بارداری کامل سی و نه یا چهل هفته و شش روز می باشد.  در واقع توصیه می شود پیش از هفته سی و نهم بارداری از سزارین یا تحریک استفده نشود مگر این که آزمایشات نشان دهد ریه های جنین کامل شده اند. مطالعات نشان می دهد نوزادی که پیش از کامل شدن به دنیا بیاید مشکل تنفسی دارد. نوزادی که پس از هفته سی و نهم به دنیا می آید مغز و ریه اش تکامل یافته است


توصیه ها درهفته 39 بارداری

* لیست کارهایی که باید انجام دهید زیاد شده ولی حتماً توجه کنید که چند هفته آخر را آزاد باشید. رسیدگی و بزرگ کردن فرزند کاری بسیار لذت بخش و در عین حال طاقت فرسا است و زمانی برای وقت گذرانی برای خودتان نمی گذارد. زمانی که فرزند شما به دنیا بیاید، خیلی درگیر خواهید بود.

* برای آگاهی از آماده سازی سینه برای شیر دادن، با پزشک متخصص یا مشاور خود مشورت کنید و آگاهی لازم را بدست آورید.


القای درد زایمان در هفته 39 بارداری

اکنون که در هفته 39 بارداری هستید و خارش زایمان دارید، ممکن است به چگونگی القای طبیعی درد زایمان در منزل فکر کنید. قورت دادن روغن کرچک و مصرف داروهای گیاهی ایمن محسوب نمی شود و خوردن غذای تند نیز مناسب نمی باشد. اما کارهایی که امن هستند و ممکن است اثر کنند عبارتند از:

1-  پیاده روی

با کفش های کتانی به مدت طولانی پیاده روی کنید. این یک روش پزشکی اثبات شده نیست، اما برخی از کارشناسان معتقدند گرانش، جنین را بر روی دهانه رحم می آورد و فشار دهانه رحم را باز می کند.

2-  طب سوزنی

ثابت نشده است، اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد این روش قدیمی جریان خون را تنظیم می کند و رحم شما را تحریک می کند. داشتن رابطه جنسی. بعضی معتقدند داشتن ارگاسم می تواند به انقباضات کمک کند.  برای برخی از زنان که در هفته 39 بارداری هستند، پزشک ممکن است از القاء پزشکی استفاده کند. علل القاء زایمان عبارتند از عوارض (پره اکلامپسی، دیابت بارداری، مشکلات قلبی)، مشکلات جفت و عفونت رحم. اگر در هفته 39 بارداری با دوقلو باشید و یا اگر کیسه آب پاره شود اما درد زایمان شروع نشود القاء توصیه می شود.
 


علائم طبیعی درهفته 39 بارداری

ممکن است دردهایی را در هفته 39 بارداری در کشاله ران یا پشت ساق پا احساس کنید که آن دردها نشانه قرارگیری سر کودک به لگن یا حرکت او بر روی عضلات کف لگن باشد.


هشدارها درهفته 39 بارداری

در صورت مشاهده علائم زایمانی سریعا به مراکز زایمانی مراجعه کنید.


نکاتی برای پدرها در هفته 39 بارداری:

نکاتی برای کمک کردن به همسر:

- اگر درد زایمان حس می کند با او راه بروید و پیاده روی کوتاه بروید.

- شانه ها و پشت او را ماساژ دهید. اما اگر نمی خواهد این کار را انجام ندهید.

- روش های آرامش و تنفس را در طول انقباضات با او تمرین کنید. اما اگر راحت نیست این کار را انجام ندهید. گاهی خانم های باردار در مقابل تلاش های همسر خود مقاومت نشان می دهند.

- اگر همسرتان از شما خواست به او کمک نکنید ناراحت نشوید تاثیر هورمون ها است.

- درباره درد زایمان مطالعه کنید.

- درباره افسردگی بعد از زایمان مطالعه کنید. این افسردگی چند روز پس از زایمان شروع می شود و چند هفته اول به طول می انجامد

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 96% 96


  • profileFARZANE ESLAMI1398/08/30

    درود بر شما و سایت بسیار عالیتون که تواین مدت منو همراهی کردید و قوتی قلبی بودید برام و هفته به هفته باهام بودید من حتی واسه انتخاب اسم دخترم که قراره به زودی زود دنیا بیاد ازتون کمک گرفتم.
    پایدار و پرتوان باشید برام دعا کنید زایمان راحتی داشته باشم

    • profileZahra Abasi1397/02/25

      باسلام و خسته نباشيد خدمت شما
      ببخشيد من تو ماه ششم بارداري هستم وزنم تا ماه پنجم ٦٣ كيلو بودم الان توي يك ماه ٦ كيلو وزنم اضافه شده بايد چيكار كنم ؟دليلش چي هست راهي هست براي پيشگيري از افزايش وزن

      • profileپزشک اوما1397/03/02

        سلام عیزم افزایش وزن ناگهانی در در هفته ای بیست به بعد بارداری ممکنه به علت پره اکلامپسی باشه. فشار خون را کنترل کنید و در صورت لزوم آزمایش دفع پروتئین 24 ساعته بدهید. زیر نظر متخصص تغذیه برنامه غذایی داشته باشید

    • profilesara jalil1397/02/24

      سلام و تشکر از سایت خوب و مفیدتان
      منم مثل خیلی از دوستان دوران بارداری ام را با سایت شما گذرانده ام و الان برای تصمیم گیری زایمان دچار مشکل هستم, از دوران مجردی رحمم دارای چند میوم ساب سروزال بود که در دوران بارداری بزرگ و تعدادشان هم زیاد شده است حالا پزشکم اصرار به سزارین و همزمان برداشتن میوم ها دارد البته خطرات عمل برداشتن میوم را گفته و گزینه زایمان طبیعی را هم پیشنهاد کرده اند ولی چون دفع پروتئین هم دارم میترسم که در زمان زایمان طبیعی دچار تشنج بشوم و یا برای نوزاد مشکل پیش بیاید یا هر اتفاق ناگوار دیگر...
      آیا نمیشود سزارین بدون برداشتن میوم انجام داد ؟ چون الان رحم در پرخون ترین حالت ممکن است و میوم ها هم در بزرگترین سایز ممکن, احتمال خونریزی و چسبندگی رحم و حتی برداشتن رحم هم وجود دارد و من اصلا تمایلی به دستکاری رحم و برداشتن میوم ندارم, لطفا راهنمایی ام کنید. باسپاس فراوان

      • profilemaryam hamedani1397/01/28

        سلام .... من تمام طول بارداریم را با سایت شما گذراندم و اطاعات پزشکی را که میخواستم توسط شما کسب کردم و فردا زایمان میکنم ..... ممنونم که در تمام این دوران کنارم بودید و به تمام سوالات من پاسخ دادید... همیشه برقرار باشید

        • profileپزشک اوما1397/01/28

          سلام عزیزم. خواهش میکنم. زایمان خوبی را برای شما آرزومندم. شاد و سلامت باشید.