متخصصین اطلاعات کافی برای اثبات فرضیه ای در مورد کرونا ویروس جدید را ندارند و تنها به چند مطالعه بر روی مادران اکتفا کرده اند، بنابراین احتمال رد شدن این گفته ها در آینده هست اما در حال حاضر در مطالعه ای 9 زن باردار مبتلا به ذالت الریه (پنومونی) ناشی از کرونا در سنین 26 تا 40 سال مورد بررسی قرار گرفتند. همه این خانمها در ابتدای سه ماهه سوم بارداری بودند و با زایمان سزارین با موفقیت زایمان کردند.
نمونه های مایع آمنیوتیک، خون بند ناف، شیر مادر و مخاط گلوی نوزاد برای بررسی سندرم تنفسی شدید و ناگهانی ویروس کرونای ۲ (کرونای جدید) مورد آزمایش قرار گرفتند و نتیجه همه آزمایشات منفی بود. قابل توجه ترین یافته این بود که ویروس از مادر به جنین در رحم منتقل نشده است.
علاوه بر این، به نظر نمی رسد که زنان باردار از نظر بالینی در پیشرفت بیماریشان نسبت به جمعیت عمومی اختلافی داشته باشند. همه زنان در سه ماهه سوم بودند، بنابراین معلوم نیست در سه ماهه اول یا دوم به عفونت چه واکنشی نشان می دهند.
از آنجا که همه زنان از طریق سزارین زایمان کرده اند، مشخص نیست که آیا ویروس می تواند در هنگام زایمان واژینال (طبیعی) به نوزاد منتقل شود یا خیر. احتمال ابتلا به آن تا حد زیادی به نحوه شیوع ویروس بستگی دارد.، اگر ویروس از طریق قطرات موجود در هوا پخش شود، خطر انتقال با سزارین و زایمان طبیعی یکسان است.
اگر عفونت ویروسی از طریق مایعات خون یا بدن مانند HIV پخش شود ، میزان انتقال با سزارین کاهش می یابد. گرچه شواهد موجود امیدوارکننده است ، اما محققان خاطرنشان كردند كه این تحقیق كوچك است و تحقیقات بیشتری لازم است تا نتیجه بگیرند احتمال انتقال عفونت داخل رحم وجود دارد یا خیر.
انتقال ویروس کرونا در دوران بارداری یا هنگام زایمان
آیا زنان باردار مبتلا به کرونا می توانند ویروس را به جنین یا نوزاد خود منتقل کنند؟
تصور می شود ویروسی که باعث کوئید 19 می شود، عمدتا از طریق تماس نزدیک با شخص آلوده از طریق قطرات تنفسی گسترش می یابد. این که آیا یک زن باردار مبتلا به کرونا می تواند ویروسی را که باعث بیماری شده است توسط سایر مسیرهای انتقال عمودی (قبل، در طول یا بعد از زایمان) به جنین یا نوزاد منتقل کند، هنوز مشخص نیست. با این حال ، در سری موارد محدود اخیر نوزدانی که از مادران مبتلا به کرونا 19 متولد شده اند، مبتلا به ویروس کرونا نبوده اند. علاوه بر این ، این ویروس در نمونه های مایع آمنیوتیک یا شیر مادر تشخیص داده نشده است.
اطلاعات محدودی در مورد انتقال عمودی برای سایر کرونا ویروس های مرس و سارس در دسترس است، اما انتقال عمودی برای این عفونت ها گزارش نشده است.
آیا زنان باردار در مقایسه با عموم مردم بیشتر مستعد ابتلا به عفونت یا خطر ابتلا به بیماری، عوارض یا مرگ ناشی از کرونا 19 هستند؟
ما از گزارشهای علمی منتشر شده درباره قابلیت زنان باردار برای ابتلا به کرونا اطلاعاتی نداریم. زنان باردار دچار تغییرات ایمنی و فیزیولوژیکی می شوند که آنها را مستعد ابتلا به عفونت های تنفسی ویروسی ، از جمله کرونا می کند. زنان باردار همچنین ممکن است در مقایسه با جمعیت عمومی بیشتر در معرض بیماری های شدید، عوارض و یا مرگ و میر ناشی از موارد دیگر عفونت کروناویروس (از جمله سندرم تنفسی حاد (SARS-CoV) و سندرم حاد تنفسی خاورمیانه (MERS- CoV) ) و سایر عفونت های تنفسی ویروسی ، مانند آنفولانزا در دوران بارداری، قرار گیرند.
زنان باردار برای جلوگیری از ابتلا به عفونت باید اقدامات پیشگیرانه مانند شستن دستها و جلوگیری از ملاقات با افراد بیمار انجام دهند.
آیا زنان باردار مبتلا به ویروس کرونا در معرض خطر عواقب نامطلوب بارداری هستند؟
ما در مورد عواقب نامطلوب ویروس کرونا در زنان باردار مبتلا اطلاعاتی نداریم. در موارد ابتلا به عفونت با سایر کرونا ویروس ها از جمله سارس و مرس در دوران بارداری عواقبی از جمله سقط جنین و زایمان نوزاد مرده مشاهده شده است. تب بالا در سه ماهه اول بارداری می تواند خطر بروز نقایص خاص هنگام تولد را افزایش دهد.
آیا در صورتی که پرسنل باردار بیمارستان از بیماران مبتلا به ویروس کرونا مراقبت کنند در معرض خطر عواقب نامطلوب قرار می گیرند؟
پرسنل باردار بیمارستان باید دستورالعمل های ارزیابی ریسک و کنترل عفونت را برای HCP در معرض بیماران مشکوک یا تأیید شده کوئید 19 دنبال کنند. پیروی از شیوه های پیشگیری و کنترل توصیه شده از عفونت بخش مهمی از محافظت در مراقبت های بهداشتی است. اطلاعات در مورد کوئید 19 در بارداری بسیار محدود است. بهتر است کارمندان باردار کمتر در تماس با بیماران مبتلا به کوئید 19 تأیید شده یا مشکوک باشند.
خطرات کرونا در زایمان و برای نوزادان
آیا نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به کرونا در دوران بارداری در معرض خطر قرار دارند؟
براساس گزارش موارد محدود، عواقب نامطلوب برای نوزاد (به عنوان مثال ، زایمان زودرس) در بین نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به کرونا در دوران بارداری گزارش شده است. با این حال ، هنوز مشخص نیست که این عواقب مربوط به عفونت مادران بوده و در این زمان خطر عواقب نامطلوب در نوزادان مشخص نیست.
با توجه به داده های محدود مربوط به ویروس کرونا در دوران بارداری ، آگاهی از نتایج منفی از سایر عفونت های ویروسی تنفسی ممکن است برخی از اطلاعات را ارائه دهد. به عنوان مثال ، سایر عفونت های ویروسی تنفسی در دوران بارداری ، مانند آنفولانزا ، با پیامدهای جانبی برای نوزاد از جمله وزن کم هنگام تولد و زایمان زودرس همراه بوده است.
علاوه بر این ، داشتن سرماخوردگی یا آنفلوانزا با تب بالا در اوایل بارداری ممکن است خطر ابتلا به برخی از نقایص هنگام تولد را افزایش دهد. نوزادان مادرانی که سایر عفونت های کرونا ویروس از جمله سارس و مرس در دوران بارداری داشتند، به صورت زودرس متولد شده اند و / یا وزن کمتری در هنگام تولد داشته اند.
آیا این خطر وجود دارد که کرونا در خانم باردار یا نوزاد اثرات طولانی مدت بر سلامت و رشد نوزادان داشته باشد؟
در حال حاضر، در مورد اثرات سلامتی طولانی مدت بر روی نوزادان با کرونا یا جنینی که در رحم در معرض ویروس کوئید 19 قرار داشته، هیچ اطلاعاتی وجود ندارد. به طور کلی ، نارس بودن و وزن کم هنگام تولد با عوارض جانبی طولانی مدت سلامتی همراه هستند.
انتقال ویروس از طریق شیر مادر
انتقال ویروس از انسان به انسان از طریق تماس نزدیک با شخص مبتلا و عمدتا از طریق قطرات تنفسی در اثر سرفه یا عطسه تایید شده است. در سری موارد محدودی که تا به امروز گزارش شده است ، هیچ شواهدی از وجود ویروس کوئید 19 در شیر مادر یافت نشده است. اطلاعی در مورد انتقال ویروس کرونا از طریق شیر مادر وجود ندارد (یعنی آیا ویروس در شیر مادر مبتلا به ویروس وجود دارد یا خیر).
در گزارش های محدود از زنان شیرده آلوده به کرونا ویروس سارس، هیچ ویروسی در شیر مادر تشخیص داده نشده است. با این حال، آنتی بادی علیه ویروس سارس حداقل در یک نمونه مشاهده شده است. به نظر نمی رسد مادران باردار این ویروس را به جنین منتقل کنند.
cdc.gov. Frequently Asked Questions and Answers: Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) and Pregnancy. February 21, 2020 Rasmussen SA, Smulian JC. Coronavirus Disease 2019 (COVID-19) and Pregnancy: What obstetricians need to know. Am J Obstet Gynecol. 2020 Feb 24. pii: S0002-9378(20)30197-6.