Ooma
نزدیکی در دوران پریودی

همواره سوالات زیادی درباره نزدیکی در زمان پریودی از متخصصین گروه سلامت اوما پرسیده می شود. به همین دلیل امروز می خواهیم در این مطلب تا حد امکان به سوالات مربوط به این موضوع پاسخ دهیم. دین اسلام نزدیکی در زمان پریودی را حرام میداند و از زوجین می خواهد در این ایام نزدیکی نداشته باشند. اما از نظر سلامتی و جسمی و روحی نزدیکی در پریودی چه پیامدهایی را بدنبال خواهد داشت؟ گذشته از همه موارد برخی خانم ها در زمان پریودی بدلیل شرایط خونریزی، درد و حساس شدن سینه ها احساس خوبی ندارند و تمایل ندارند که هیچ گونه رابطه ی جسمی  را برقرار کنند اما برخی خانم ها نیز در این دوران تمایل بیشتری برای رابطه داشته و با این مسئله مشکلی ندارند. در این مقاله مزایا و معایب نزدیکی در دوران پریودی مطرح شده است. پس با ما همراه باشید.

آیا در طول پریودی نزدیکی جنسی ایمن است؟

 نزدیکی جنسی در طول پریودی امن است، اما باید از روش های پیشگیری نیز مثل کاندوم استفاده شود. مقاربت در طول پریودی به روان کننده کمتری نیاز دارد. البته حتی در دوران پریودی نیز مراقبت در برابر عفونت هایی مانند HIV ضروری است.

پریودی دلیلی بر فراموشی رابطه جنسی نیست. برای برخی از زنان، فعالیت جنسی در طول پریودی حتی لذت بخش تر از مواقع دیگر است.

- نتایج برخی از مطالعات نشان می دهد رابطه جنسی می تواند علائم مرتبط با پریودی مانند گرفتگی های عضلانی را تسکین دهد. یک مطالعه منتشر شده در سال 2013 در Cephalalgia نیز نشان داد فعالیت جنسی می تواند باعث کاهش میگرن و سردرد خوشه ای در این دوران و در روزهای عادی شود.

خطر عفونت ناشی از رابطه جنسی در طول پریودی

- طبق مطالعات مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، در صورت تمایل به داشتن رابطه در طول پریودی داشتن یک رابطه کاملا محافظت شده بسیار ضروری است زیرا طی این مدت STI و اچ آی وی می تواند به راحتی منتقل شود. این ویروس ممکن است در خون پریودی نیز باشد. بنابراین، پزشکان استفاده از کاندوم برای کاهش این خطر را در این دوران ضروری می دانند. 

- به طور قطع، دو دلیل برای این خطر وجود دارد: "هر گونه مایع در بدن می تواند HIV یا STI را حمل کند و در طول پریودی، دهانه رحم کمی باز می شود، که ممکن است ویروس ها را از طریق ترشحات پریودی به راحتی منتقل کند." 

- بنابراین در این زمان ممکن است بیشتر در معرض برخی از عفونتها باشید. طبق نظر کنگره ملی زنان و متخصص زنان و زایمان pH  واژن در روزهای معمولی  3.8 تا 4.5 می باشد. اما طی پریودی، این سطح به دلیل pH بالاتر خون افزایش می یابد و مخمرهای موجود در این ناحیه قادر به رشد سریع تر هستند. 

- علائم عفونت قارچی واژن بیشتر در هفته قبل از پریودی دیده می شود و در طی این دوره مقاربت می تواند علایم را تشدید کند. 

- دکتر کولمن می گوید: "بعضی از زنان پس از مقاربت در معرض عفونت های دستگاه ادراری قرار می گیرند." "اما این شرایط احتمالا بیشتر مربوط به باکتری هایی است که می تواند به راحتی به مثانه منتقل شود و ممکن است در هر زمان در طول چرخه پریودی با انجام رابطه محافظت نشده رخ دهد."

 

نزدیکی در پریودی

سایر معایب و مزایای نزدیکی در پریودی

1- خطر بارداری در طول پریودی

داشتن رابطه جنسی در هنگام پریودی به احتمال زیاد به بارداری منجر نخواهد شد، زیرا معمولا  تخمک گذاری 14 روز قبل از شروع پریودی است و برای افرادی که دارای چرخه های 28 الی 30 روزه یا طولانی تر هستند احتمال باردار شدن در پریودی بسیار پایین است. اما استثناء نیز وجود دارد. اگر چرخه پریودی کوتاه تر 21 الی 24 روز باشد و تا پایان پریودی خود رابطه جنسی داشته باشید، به دلیل این که اسپرم میتواند تا 5 روز در واژن زنده بماند، احتمال بارداری وجود دارد. بنابراین در صورتی که تصمیم به بارداری دارید داشتن رابطه در پریودی توصیه نمی شود. 

2- نیاز کمتر برای روانکاری واژن

اگر در طول پریودی مقاربت داشته باشید، نیاز به روان کاری کمتر می شود زیرا ترشحات قاعدگی به صورت طبیعی باعث روانکاری می شوند. جیم سیمون، مددکار، استاد بالینی زنان و زایمان در دانشکده پزشکی دانشگاه جورج واشنگتن می گوید: اگر در این زمان نیز نیاز به روان کننده داشته باشید می توانید از روان کننده های بر پایه آب استفاده کنید". "روان کننده های سیلیکون و هیبریدی که مبتنی بر آب و سیلیکون هستند، برای رابطه جنسی و کاندوم نیز ایمن می باشند. اما روان کننده های بر پایه چربی توصیه نمی شوند، زیرا روغن های مختلف و به خصوص انواع مبتنی بر مواد معدنی آن ها، می توانند کاندوم را از بین ببرند و خطر پارگی را افزایش می دهند. "

3- نزدیکی جنسی در پریودی برای تسکین درد

اگر در طول پریودی علایمی مانند گرفتگی، احساس ناراحتی یا افسردگی را تجربه کردید، رابطه جنسی در این زمان می تواند سودمند باشد. دکتر استریچر می گوید از آن جایی که ارگاسم هورمون آندورفین یعنی هورمون های خوب مانند اکسی توسین و دوپامین را منتشر می کند می تواند از نظر تئوری باعث کاهش علائم و بهتر شدن حال شما شود. 

4- تحریک جنسی در طول پریودی

ممکن است در طول این ماه به علت تغییرات هورمون ها احساس سوزش و حساسیت بیشتری داشته باشید. هال می گوید بسیاری از زنان احساس افزایش تراکم در ناحیه لگن را تجربه می کنند که می تواند باعث افزایش میل جنسی شود. اما برای برخی از زنان، این حساسیت اضافی ممکن است باعث ناراحتی در رابطه جنسی شود. بنابراین با توجه به شرایط جسمی و روحی هر خانم ممکن است میل به رابطه جنسی و میزان تحریکات در این دوره کاملا متفاوت باشد. 

سخن آخر

همان طور که ملاحظه کردید رابطه در دوران پریودی می تواند برای برخی از خانم ها مطلوب باشد اما برخی دیگر را کاملا ناراحت کرده و در این دوران به دلیل شرایط بد جسمی میلی به رابطه ندارند. همچنین چه به لحاظ دینی و چه از لحاظ پزشکی اقدام در دوران پریودی برای بارداری توصیه نمی شود و در افرادی که چرخه 28 روزه یا طولانی تر دارند احتمال بارداری در پریود بسیار کم است.  

 Justin Laube, MD .Is It Safe to Have Sex During Your Period? Last Updated: April 11, 2019

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 75% 75


  • profileریسا نورزی1399/05/15

    واقعا که میگن علم پزشکی پیشرفت کرده . ولی در واقع نگفتن که تا این حد بیا تو دوران پریودی هم رابطه داشته باش . اگه مغز خر م خورده باشه این کارو هیچ خانم می انجام نمیده

    • profilehayde asl1399/04/25

      کاملا اشتباهه در دوران پریودی نزدیکی کردن واینکه اگر خانمی خیلی هات باشه واز نظر جنسی فعال باشه میتونه با رابطه مالشی الت تناسلی همسرش با چوچوله ش خودشو ارضا کنه

      • profileلاوین لطفی1399/01/26

        تو دوران پریودی موجب زخم دهانه رحم میشه

        • profileپ ن1397/09/01

          این دوران رنجی هست برای زن ،وانجامش اصلا توصیه نشده.چرا باید دانسته به خودمون ظلم کنیم.عفونت وهزاربدبختی دیگه پشتش هست.

          • profileزهراء سادات حسنی1397/04/31

            عجیبه!!! وقتی یچیزی رو میدونید انجامش حرومه چرا میگید اشکالی نداره انجام بشه؟؟!!!!
            قطعا اگ این کار نفعی داشت خدا حرومش نمیکرد😐 خودتون دارین میگین نزدیگی در پریودی باعث عفونت و مرض بد میشه بعد راه کار کاندوم میزارید؟!!!!!
            وای خدا🤔 مگه داریم؟!!! مگه میشه؟!!!!