Ooma
هفته هجدهم بارداری

هفته هجدهم بارداری یکی از مراحل هیجان‌انگیز و حیاتی در مسیر بارداری است. در این هفته، بسیاری از مادران باردار ممکن است اولین حرکات کودک خود را احساس کنند، که این تجربه اغلب به عنوان "شتک زدن" یا "لگد زدن" توصیف می‌شود. این حرکات می‌تواند از هفته‌های ۱۶ تا ۲۲ بارداری شروع شود، و احساس آن‌ها می‌تواند یکی از لحظات ویژه و به‌یادماندنی برای مادران باشد.

در این مرحله، شما ممکن است احساس کنید که شکمتان بزرگ‌تر شده و تغییرات فیزیکی بیشتری در بدن شما رخ داده است. همچنین ممکن است با مشکلاتی مانند کمردرد یا تغییرات هورمونی مواجه شوید. بسیار مهم است که به توصیه‌های پزشک یا ماما خود توجه کنید و در صورت هرگونه نگرانی یا سؤالی با آن‌ها مشورت کنید.

به طور کلی، هفته هجدهم بارداری زمانی است که شما و کودکتان به طور مداوم در حال تغییر و رشد هستید. با تغذیه مناسب، استراحت کافی و مراقبت‌های لازم، می‌توانید این مرحله را به سلامت و با آرامش پشت سر بگذارید. لباس های شما و مخصوصا لباس زیرتان روز به روز تنگ تر میشوند. سعی نمایید آنها را عوض کنید تا بدن و شکم و پستان ها تحت فشار نباشند. ممکن است کمی دچار ترس شوید که آیا توانایی پدر و مادر خوب بودن را دارید یا نه؟

در این دوران بهتر است کارهای سنگین انجام ندهید و برخی از کارها را به شریک زندگیتان واگذار نمایید. حتی در صورتی که همیشه آدمی مستقل بوده اید نیاز است اکنون از همسرتان کمک بگیرید. بارداری امری مشترک بین شما و همسرتان است پس با همکاری از بارداری خود بیشتر لذت ببرید....

در ادامه ابتدا فیلم هفته هجدهم بارداری را ملاحظه نموده و سپس به مرور باقی مطلب بپردازید.

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

وضعیت بدن در هفته هجدهم بارداری

دراین زمان رحم شما به خوبی در زیر ناف احساس می‌شود همزمان که رحم شما رشد می‌کند نقطه تعادل در بدن شما تغییر می‌کند و این باعث کم تعادلی بدن شما می‌شود. در هفته هجدهم بارداری هنگام دراز کشیدن هم چون رحم به آئورت و رگ‌های اصلی دیگر فشار می‌آورد، احتمال بروز سرگیجه وجود دارد. البته کم خونی هم ممکن است حالت سرگیجه به شما بدهد. حاملگی غلظت قند خون را تغییر می‌دهد و بالا رفتن و پایین رفتن میزان قند خون می‌تواند احساس گیجی و ضعف را در پی داشته باشد. حقایقی در مورد شما در هفته هجدهم بارداری:

  •  حدود یک مادر در چهار مادر زایمان سزارین انجام می دهند. 
  •  اگر می خواهید جنسیت فرزند خود را در اسکن هفته 20 متوجه شوید به پزشک بگویید
  •  حدود 30 درصد از زنان باردار به علت افزایش تورم در کانال بینی، خرخر می کنند
  •  اگر هوس تنقلات چرب می کنید، سعی کنید میزان مصرف کلسیم خود را افزایش دهید
  •  تقریبا سه چهارم مادرها با سینه سمت راست شیر بیشتری تولید می کنند

تغییرات وزن شما در این هفته

در هفته 18 بارداری به سرعت شکم رشد می کند، کشش و فشار باعث ایجاد نشانه هایی می شود. افزایش وزن توصیه شده در هفته 18 بارداری حدود نیم تا 1 کیلو در هفته برای خانم ها با BMI متوسط می باشد. اگر نگرانی در خصوص وزن خود دارید با پزشک صحبت کنید. افزایش شدید یا ناگهانی وزن یا کاهش وزن می تواند نشانه وجود مشکل باشد.

به یاد داشته باشید: هر بدن متفاوت است و ممکن است رحم شما در زمان متفاوتی نسبت به سایر خانم ها بزرگ شود.

آیا می توانم انتظار داشته باشم که در هفته 18 حرکات جنین را حس کنم؟

حس کردن حرکات جنین یکی از بخش های خاص بارداری است، اما سوال های زیادی را مطرح می کند – آیا کودک من بیش از حد تکان می خورد یا حرکاتش کافی نیست؟ طیف گسترده ای از آنچه که طبیعی است وجود دارد و حرکات از جنینی به جنین دیگر متفاوت است. اکثر خانم ها اولین حرکات را بین هفته 14 تا 26 حس می کنند.

اگر در هفته 18 حرکات جنین را حس نکنم چه اتفاقی می افتد؟

نگران نباشید، جنین های مختلف متفاوت هستند و اگر این هفته فرزند شما حرکت نداشته باشد، به این معنی نیست که مشکلی وجود دارد. موقعیت جفت می تواند بر میزان حرکتی که در این مرحله احساس می کنید تاثیر بگذارد - اگر جفت در جلوی قرار بگیرد، این حرکات اولیه خنثی می شود و باید چند هفته دیگر صبر کنید.
 


وضعیت جنین در هفته هجدهم بارداری

اندازه جنین در هفته 18 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه سیب زمینی بزرگ است
اندازه جنین در هفته 18 بارداری
سیب زمینی بزرگ
14.2 cm :قد
190 gr :وزن

جنین از حالا به بعد بیشتر به انسان شبیه می شود. خود را برای دیدن  چهره او آماده کنید. چشم های بسته جنین نسبت به نوری که بر روی شکم شما می افتد حساس است. می توانید واکنش او را نسبت به نور در هنگام اسکن ببینید. تغییراتی که در جنین مشاهده می کنید:

  • صورت جنین همراه با ابرو و مژه
  • اندام جنین در حال رشد است و با سایر قسمت های بدن جنین هماهنگی دارد.
  • استخوان های جنین سفت شده اند.
  • استخوان های گوش داخلی سخت شده و شنوایی جنین در حال تکامل است.
  • جنین به صداها بیش از پیش واکنش نشان می دهد.
  • می تواند دستهایش را مشت کند و دست ها را به هم بکوبد.
  • اتصال بین اعصاب و عضلات به وجود خواهد آمد و حرکات جنین بهتر می شود.
  • لایه ای چربی بر روی اعصاب قرار می گیرد بنابراین اعصاب می توانند پیام ها را از مغز به بدن منتقل کنند.
  • ریه های جنین کامل شده است اما اکسیژن هنوز از جفت به او منتقل می شود.
  • رشد جنین به آرامی انجام می شود.
  • او میتواند پاهایش را ضربدری قرار دهد می تواند دست ها و پاهایش را خم کند و تکان دهد.
  • جنین هر چند دقیقه ملق می زند.

اگر جنین داخل رحم شما دختر است، لوله های رحم و رحمش در سر جای خود قرار گرفته و تشکیل شده است رشد تناسلی جنین:

دانستن جنسیت جنین هیجان انگیز است. برخی والدین نمی توانند تا زمان تولد صبر کنند تا جنسیت را بفهمند. شما جنسیت جنین را در هفته هجدهم بارداری با انجام سونوگرافی متوجه می شوید اما خیلی واضح نیست.

1- کروموزوم های جنسی:

جنسیت جنین پس از لقاح در تخمدان تعیین می شود. جفت بیست و سوم کروموزوم جنسیت جنین را تعیین می کند. تخمک حاوی دو کروموزوم ایکس می باشد، اسپرمی که لقاح را انجام میدهد حامل کروموزوم ایکس و وای است. جنیست جنین بستگی به نوع کروموزوم پدر که با کروموزوم مادر ترکیب میشود، دارد. اگر کروموزوم ایکس با کروموزوم ایکس  ترکیب شود، جنین دختر می شود اما اگر کروموزوم ایکس از مادر با کروموزوم وای از پدر ترکیب شود، جنین پسر می شود. بنابراین، جنسیت جنین هنگامی که در مرحله سلولی است تعیین می شود.

2- تغییرات تناسلی:

در ابتدا ساختار داخلی و خارجی تناسلی جنین دختر و پسر مشابه است. با گذشت زمان، اندام ها شروع به تغییر می کنند. با گذشت زمان تغییرات اندام ها شامل:

غدد جنسی- غدد جنسی در دخترها به تخمدان و در پسرها به بیضه تبدیلی می شوند.

فالوس- فالوس به آلت تناسلی در دخترها و پسرها تبدیل می شود.

فولدهای تناسلی- در پسرها به کیسه بیضه و در دخترها به لابیا تبدیل می شود.

تغییرات اساسا به حضور هورمون توستسترون در جنین بستگی دارد. هورمون مردانه ترشح می شود اگر کروموزوم وای در جنین وجود داشته باشد. این هورمون در رشد و تکامل اندام های مردانه کمک می کند. در حضور تستسترون، جنین انتخاب می کند دختر باشد.

 در هفته 18 فرزند شما حدود 14.2 سانتی متر طول خواهد داشت، وزن آن تقریبا 190 گرم و به اندازه پیاز است

تغییرات جنین
اثر انگشت در هفته هجدهم بارداری
اثر انگشت دست و پای جنین درهفته هجدهم بارداری به صورت منحصر به فرد تشکیل می شود.

پوشش میلیلن در هفته هجدهم حاملگی
در هفته هجدهم بارداری میلین، یک عایق حفاظتی، شروع به تشکیل اعصاب جنین می کند. این پوشش تا اولین سال تولد نوزاد رشد می کند.

تشخیص جنسیت در هفته هجدهم بارداری
دختر دارید؟ لوله های رحم و رحم در حال حاضر در موقعیت مناسب قرار دارند. پسر دارید؟ ممکن است اندام تناسلی در سونوگرافی بعدی شما قابل مشاهده باشد.

سونوگرافی جنین در هفته هجدهم بارداری

سونوگرافی هفته هجدهم بارداری

در اینجا پاها و دست های جنین دیده می شود. در قسمت پایین سمت راست پا داخل عکس قرار گرفته است و انگشتان پا به قسمت بالا سمت چپ اشاره می کنند. یک دست از قسمت بالا سمت راست تصویر دیده می شود که انگشتان دو دوست به سمت بیرون اشاره دارد.

ممکن است برای اسکن ناهنجاری ها در این زمان برنامه ریزی کرده باشید. این اسکن به شما اجازه می دهد جنین را بهتر ببینید و داخل رحم را نیز بهتر مشاهده کنید. سونوگرافیست جنین، جفت و جزئیات را به شما نشان میدهد. می توانید این اطلاعات را به همسرتان نیز بدهید. به یاد داشته باشید همسرتان نمی تواند حرکات جنین را مانند شما متوجه شود و حس کند و این حس کردن یکی از اتفاقات بزرگ در بارداری است.

  •  در این مرحله، جنین را بهتر از قبل می بینید. در این اسکن نه تنها جنین را بخوبی می بینید بلکه مشکلاتی که باشد را نیز می توانید تشخیص دهید.
  •  از طریق این اسکن، پزشک رشد جنین را بررسی می کند. پزشک به بررسی وزن جنین، رشد و طبیعی بودن شرایط می پردازد. همچنین بررسی می کند که جفت و بند ناف سر جای خودش است یا خیر.
  • پیش از انجام اسکن باید مثانه شما پر باشد بنابراین آب و مایعات به مقدار زیاد بخورید. اسکن به شما نشان می دهد فرزند شما دو قلو است یا خیر.
  • اگر در اسکن ناهنجاری در جنین مشاهده شود، به شما و همسرتان اجازه داده می شود تصمیم بگیرید چه کاری می خواهید انجام دهید. با پزشک درباره شرایط و مشکلات صحبت کنید.

برای اطلاعات کاملتر درباره این اسکن مقاله " سونوگرافی آنومالی جنین چیست؟" مطالعه کنید.


توصیه ها در هفته هجدهم بارداری

 اکثر زنان حامله از پوشیدن لباس های رنگ روشن اجتناب میکنند (14 نکته در انتخاب لباس بارداری). میگویند که سیاه پوشیدن باعث لاغر به نظر رسیدن آنها میشود. چرا انقدر شجاع نیستید که لباس هایی با رنگ واقعی و شاد بپوشید؟


علائم طبیعی در هفته هجدهم بارداری

دردکمر: ممکن است هورمونی به نام «ریلکسین» در بدن شما ترشح شود که بدن شما را سست و شل می‌کند و حالت ایستادن در شما به همین دلیل با مشکل رو به‌ رو می‌شود و احساس درد در ناحیه کمر می‌کنید.


هشدارها در هفته هجدهم بارداری

بی‌خوابی یکی از عوارض دوران بارداری در هفته هجدهم بارداری است که نباید نسبت به آن احساس نگرانی داشته باشید اما باید آن را جدی گرفت چون اگر برطرف نشود خطر آفرین میتواند باشد، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  •  به جای خوردن  قرص از دوش آب گرم، نوشیدن شیرگرم در هنگام خواب، خواندن کتاب و روش‌های  مدیتیشن (شل و سبک‌سازی بدن) استفاده کنید.
  •   مصرف کافئین را کاهش دهید. مایعات را بیشتر در طول روز و کمتر در شب بنوشید.
  •   در وضعیت خواب خود نیز تغییر ایجاد کنید. به پهلو دراز کشیده و بالشی زیرشکم و بالش دیگری را بین زانونتان قرار دهید.

تغذیه در هفته هجدهم بارداری

همان طور که به سه ماه دوم بارداری خود نزدیک می‌شوید، از تغذیه سالم خود اطمینان حاصل کنید. ما در اینجا نکاتی را برای مصرف به شما یادآوری می‌کنیم:

  1. تعداد وعده مصرف میوه ها و سبزی را در روز افزایش دهید. 
  2. منابع پروتئینی (مصرف عدس در دوران بارداری ) خود را افزایش دهید. 
  3. از غذا های تازه به جای غذا های بیرون،  فست فود، و یخ زده استفاده کنید. 
  4. مقدار دریافت کالری روزانه خود را محاسبه کنید. 


ورزش در هفته هجدهم بارداری

اگر ورزش را شروع نکرده ‌اید هنوز دیر نشده است. ورزش به شما انرژی داده، استرس را کاهش می‌دهد و عضلات شکمی شما را تقویت می‌کند. البته پیش از آغاز ورزش با پزشک خود مشورت کنید. ورزش‌هایی که به مفاصل شما فشار نمی‌آورند و سبک هستند از قبیل پیاده روی، شنا و یوگای بارداری، بسیار سودمند هستند.


نکاتی برای پدرها در هفته هجدهم بارداری:

اگر همسرتان برای اسکن نزد پزشک می رود همراه او باشید. هر دوی شما از دیدن چهره جنین، سک سکه کردن او ، مک زندن انگشت و خمیازه کشیدن او لذت می برید. دیدن جنین از طریق سونوگرافی هیجان انگیزترین اتفاق در بارداری است. با همسر خود صحبت کنید و ببینید می خواهید جنسیت او را بدانید یا خیر. بچه داشتن تغییری اساسی در زندگی شما ایجاد می کند. سعی کنید برنامه های آینده خود را بدانید و هر دو برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید. مراقب باشید مشکلات مالی بر شادی شما تاثیر نگذارد.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 97% 97


  • profileF Moh1398/05/22

    سلام من ۱۷هفته و س روز رفتم سونو انومالی مرحله دو رو انجام دادم دکتر بهم گفت ک کلیهای جنین یکم ورم دارن خیلی میترسم نگرانم ی وقت خطرناک نباشه خواهش میکنم جوابمو بدید گفتن ک توی جنین پسر شایع هست و معمولا همه اینجوراین و اینکه بهم گفت ک دو ماه دیگه باز برای اندازه گیری کلیهاش باید برم سونو بدم

    • profileNano Rrrr1397/12/13

      سلام . خسته نباشین
      من تازه. وارد هفته 18 شدم
      از هفته 8 هرچند روز لکه بینی داشتم بعد کم کم تبدیل شد به خون ریزی. ولی بدون درد. در سونو 13 هفته گفتن هماتوم 2 در 1 دارم که همون روز خون ریزی کردم. هفته 15 مجدد سونو رفتم گفتن هماتوم رفع شده ولی مجددا همون روز خون ریزی کردم. از اون موقع همش استراحت میکنم . از شیاف و امپول پروژسترون استفاده میکردم ولی از این هفته امپولهای پرولوتون هفته ای یک بار استفاده میکنم.
      سوالم اینه که ایا این مشکلات واقعا تا هفته 20 رفع میشه؟
      من هر بار یکم فعالیت میکنم مجدد خونریزی میکنم. فعالیت در حد یکم راه رفتن یا حتی غذا درست کردن و... هیچ کار سنگینی نمیکنم. 3 ماهه مرخصی گرفتم میترسم اخراجم کنن
      جفت از هفته 8 پروژسترون کافی نداشته . یعنی از هفته 20 تولید پروژسترون تغییر میکنه؟ یا تا اخر بارداری شرایط تغییر نمیکنه
      خیلی در این مورد نگرانم. ممنون میشم پاسخ بدین

      • profileساناز اریایی1397/12/11

        با سلام. من در هفته 17 بارداری هستم...اطرافیان بهم میگن دیگه نباید روی کمر بخوابی.. هر چند ک خيلي کم در حد چن دقیقه میخوابم...از چ هفته ای دیگه نباید روی کمر خوابید؟؟؟ ممنون از راهنماییتون

        • profileمریم پناه1397/03/21

          سلام خسته نباشید
          در هفته۱۸ بارداری هستم چندوقته ترشحاتم زیاد شده و لخته ای میاد/ایراد نداره مشکلی نیست؟نگرانم یکمی_بعداینکه شباموقع خواب خیلی به پهلوچپ وراست میشم بنظرتون مشکلی نیست؟
          ممنونم ازتون

          • profileبهار آزادي1397/02/30

            سلام وقت خوش
            من تو هفته ١٨ هستم و عفونت اداري ١٠٠٠٠٠ دارم ٢ بار درمان كردم ولي جواب نداده واينم بگم كه سنگ كليه دارم به نظر شما خطرناك هست و اين بچه دوم بنده هست

            • profileپزشک اوما1397/03/02

              سلام بهار جان عفونت اگر درمان شود خطرناک نیست. بهتره مجدد به پزشک مراجعه کنید تا آنتی بیوتیک قویتر تجویز شود. خودت هم اصول بهداشتی را رعایت کنید. مایعات زیاد بخورید. مات مصرف کنید. لباس زیر نخی بپوش، همسرتان هم از نظر عفونت چک شود.