Ooma
9 ترفند ساده مراقبت از نوزاد که مادرتان هم نمی داند!

مادر شما در خوشی ها و سختی ها و در سخت ترین شرایط  کنارتان بوده است، اما زمانی که حرف مراقبت از نوزاد به میان می آید، ممکن است  او همه چیز را نداند. این راهنمایی های ساده مراقبت از نوزاد به شما کمک می کند که یک مادر عالی باشید.

   1- گریه نوزاد لزوماً به معنای قولنج نیست!

زمانی کارشناسان بر این باور بودند که گریه غیر قابل کنترل نوزاد یک ماهه صرفاً به معنای قولنج است. امروزه دانش ما افزایش یافته و دلیل دیگری برای این نوع گریه ها معرفی شده است. رفلاکس یا بازگشت اسید معده در کودکان دردناک اما کاملاً قابل درمان است. از جمله علائم رفلاکس اسید معده در نوزادان می توان به جیغ های مداوم، قوس دادن کمر، نخوابیدن، و تف کردن بیش از حد اشاره کرد. تا زمانی که به فکر درمان نباشید این علائم شاید تا ماه ها نوزاد را آزار دهد. اما با مراجعه به پزشک و به محض مصرف اولین دوزهای دارو حال نوزاد بهتر شده و آرامش به او باز خواهد گشت.

   2- در آغوش گرفتن نوزاد او را لوس نمی کند!

به نظر می رسد در دهه های اخیر مادران را از زیاد بغل کردن نوزادشان منع می کنند. این نظرات را نادیده بگیرید و به حرف ما گوش کنید. هیچ نوزاد و کودکی با بغل کردن لوس نمی شود. به نظر می رسد نوزادانی که بیشتر در آغوش گرفته می شوند و به نیازهایشان زودتر رسیدگی می شود، نسبت به سایر کودکان از اعتماد به نفس بیشتری برخوردارند، و یاد میگیرند که موجوداتی ارزشمند و قابل احترام هستند. حتی اگر اطرافیان مدام شما را از انجام این کار باز می دارند، مطمئن باشید که در آغوش گرفتن نوزاد امری پسندیده و طبیعی است.

   3- دور دستمال مرطوب نوزاد خط بکشید!

دستمال های مرطوب مخصوص نوزادان گران هستند، و می توانند باعث ایجاد آسیب بر روی پوست حساس ناحیه دفع مدفوع نوزادان شوند. شما واقعاً مجبور به خرید این دستمال ها نیستید. شاید باور نکنید، اما نوزادانی که 100 درصد و فقط از شیر مادر تغذیه می کنند، نیازی به این نوع دستمال ها ندارند. مدفوع نوزادانی که فقط از شیر مادر تغذیه می کنند آبکی است و به راحتی پاک می شود. همچنین اسید و باکتری موجود در مدفوع این نوزادان کم است. ادرار این نوزادان نیز رقیق است و کمتر باعث ایجاد سوختگی می شود. باسن این نوزادان را با یک دستمال پارچه ای نرم و مرطوب (کهنه بچه)  تمیز کنید. اگر نوزادتان شیر خشک می خورد نیز می توانید از یک دستمال (کهنه بچه) و صابون ملایمی (مخصوص بچه) استفاده کنید و دور دستمال مرطوب های تجاری را خط بکشید.

   4- محافظت از نشت پوشک در خواب های طولانی مدت شبانه

اگر نوزاد شما خواب سنگینی دارد و طولانی مدت می خوابد، در این مواقع می توانید از پوشک های با جذب بالا و مخصوص شب استفاده کنید و یا یک پوشش پلاستیکی زیر ملحفه جای خواب نوزاد قرار دهید تا تشک آلوده نشود.  

   5- راحت ترین راه استریل کردن وسایل نوزاد

استریل کردن وسایل نوزاد مانند شیشه شیر، سر شیشه، پستونک، و ... به صورت سنتی و با قرار دادن آنها در یک قابلمه آب جوش، روشی زمان بر است. اگر ماشین ظرفشویی در منزل دارید بسیار راحت تر می توانید وسایل نوزاد را استریل کنید و نیازی هم به یک دستگاه ضد عفونی کننده خانگی گران قیمت ندارید. همه وسایل نوزاد را در ظرفشویی قرار دهید و آن را روی برنامه کوتاه مدت با آب داغ تنظیم کنید. برای این کار از شوینده استفاده نکنید. آب داغ خود بهترین ضد عفونی کننده است.

   6- مراقب آب پاشی کردن نوزاد باشید!

معمولاً زمانی که اندام تناسلی نوزاد در معرض هوای خنک و آزاد قرار می گیرد، نوزاد ادرار می کند. بنابراین پوشک را با احتیاط باز کنید تا بتوانید از خیس شدن خود و محیط اطراف جلوگیری کنید. همچنین می توانید پس از باز کردن پوشک، یک دستمال (کهنه نوزاد) روی اندان تناسلی نوزاد قرار دهید تا جلوی آب پاشی نوزاد را بگیرد.

   7- موسیقی آرامش بخش است

موسیقی می تواند نوزاد را آرام کند ، و یا حتی در خودرو باعث به خواب رفتن او شود. موسیقی مناسب و آرام بخشی را انتخاب کنبد و برای نوزاد خود پخش کنید و تأثیر آن را ببینید. موسیقی کلاسیک انتخاب مناسبی است.

   8- کفش لازم نیست!

باور کنید تا زمانی که کودک شما راه رفتن را نیاموخته نیازی به کفش ندارد. اما جوراب چرا! اگر کفش پای نوزاد می کنید باید بدانید که این چیزی است که خود شما می خواهید و گرنه نوزاد شما نیازی به آن ندارد. پس هزینه ای که می خواهید برای کفش های بلا استفاده بپردازید را پس انداز کنید تا زمانی که نوزادتان واقعاً به پوشیدن کفش نیاز داشته باشد.

   9- نوزاد را دیرتر بخوابانید

آیا کودک شما سحرخیز است؟  این امر می تواند شما را کلافه کند و باعث کم خوابی شود. بهتر است اتاق کودک را هنگام خواب با پرده های ضخیم و تیره، و یا پرده کرکره تاریک کنید. این کار به دیرتر بیدار شدن کودک شما کمک می کند. همچنین می توانید نوزاد را کمی دیرتر بخوابانید. 

توصیه های کاربردی برای مراقبت از نوزاد

چند توصیه برای خوب خوابیدن نوزادان در شب

6 روش تقویت هوش کودک در 6 ماه اول زندگی


منبع: مرجع سایت انگلیسی

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 95% 95