همه نوزادان گریه می کنند. این روش نوزادان برای نشان دادن این نکته است که چیزی ناراحتشان می کند. گاهی اوقات شما دلیل گریه نوزاد را متوجه می شوید و گاهی اوقات هم قادر به قطع کردن گریه نوزاد نمی شود." نگران نباشید" تنها، دلایل گریه نوزاد را بدانید:
* گرسنگی
* خیس کردن یا کثیف کردن کهنه و پوشک
* احساس گرما، سرما و کلافگی
* احساس خستگی و نیاز به خوابیدن
* احساس تنهایی و نیاز به سرگرم شدن
* سرو صدا محیط
در صورتیکه هیچ یک از دلایل فوق مطرح نبود، شنیدن صدای جدید می تواند در آرامش نوزاد کمک کننده باشد. در این زمان، نوزاد خود را در آغوش گرفته، به مهربانی با او صحبت کرده و آرامش خود را حفظ کنید راه رفتن غالبا در آرام ساختن کودکان مفید بوده و گاهی اوقات نشاندن کودک در کالسکه یا اتومبیل و رفتن به محیط خارج از منزل سبب آرامش نوزاد شما می گردد.
بعضی از کودکان بسیار بیشتر از سایر کودکان گریه کرده و به هیچ طریقی نمی توان آنها را آرام ساخت، ابتدا جهت اطمینان از سلامت نوزادتان به پزشک مراجعه نموده و در صورت عدم حضور هرگونه مشکلی نوزاد را در اتاقش تنها گذاشته و از یک موزیک ملایم جهت آرام سازی او استفاده کنید.
دقت کنید: هیچگاه نوزاد را به شدت تکان ندهید. تکان دادن نوزاد سبب بروز عدم تعادل در سر نوزاد گشته و می تواند منجر به خونریزی و حتی آسیب مغزی گردد. هرگاه خسته شدید نوزاد را در تختش قرار داده و از دمای مناسب تخت اطمینان حاصل کنید. سپس به آرامی، راحت خواب نوزاد را تکان دهید. در هر زمانی که نوزادتان گریه می کند به چشمهایش نگریسته و سعی کنید آرامش را به او منتقل کنید.
در صورتی که صدای گریه نوزاد شما غیر طبیعی است یا به شکل غیر معمول گریه می کند سریعا به پزشک مراجعه کنید زیرا می تواند نشانه اولیه یک بیماری یا ناخوشی باشد. همچنین هرگاه به بیمار بودن کودک خود شک کردید، سریعا با پزشک اطفال خود تماس بگیرید. در موارد اورژانسی که پزشک اطفالتان در دسترس نیست، به بیمارستانهای تخصصی اطفال مراجعه کنید.