Ooma
10 علت درد واژن بعد از نزدیکی

دستگاه تناسلی و تولید مثل خانم ها یکی از حساس ترین قسمت های بدن آن ها می باشد که می تواند تحت تاثیر موارد مختلفی قرار بگیرد. اگر شما در حال حاضر از نظر جنسی فعال هستید شاید تا به حال درد واژن بعد از نزدیکی را تجربه کرده باشید و یا هر بار که رابطه جنسی دارید مجبور به تحمل درد بعد از آن باشید. یکی از مشکلات شایع در بین خانم ها بعد از هربار نزدیکی درد واژن است. اما علت درد واژن چیست؟آیا این درد درمانی دارد؟ سوالات مختلفی از متخصصین گروه سلامت اوما در این زمینه پرسیده می شود که می خواهیم در این مقاله تا حد امکان توضیحات لازم را درباره این عارضه بیان کنیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله می خوانیم:


درد واژن بعد از نزدیکی چیست؟

این درد در طول یا بعد از رابطه جنسی احساس می شود. اگر این درد به صورت مکرر اتفاق بیفتد باعث کاهش لذت در رابطه جنسی و امتناع از آن از سمت خانم شده و می تواند در روابط زناشویی اختلال ایجاد کند. درد واژن بعد از نزدیکی یکی از مشکلات رایج خانم ها است که22.8 % خانم ها را تحت تاثیر قرار می دهد. متاسفانه این عارضه یکی از مشکلاتی است که به سختی درمان می شود. درد واژن بعد از نزدیکی ممکن است سطحی و تنها بصورت احساس درد در بافت اطراف ورودی واژن و یا کاملا عمیق به صورت احساس عمیق تر در داخل لگن باشد. برخی خانم ها از همان اولین رابطه دچار این درد می شوند و در هر بار مقاربت این درد تکرار خواهد شد که بسیار اذیت کننده است.

علت درد واژن بعد از نزدیکی چیست؟

به طور کلی درد واژن ممکن است به دلایل فیزیکی یا ذهنی و یا ترکیبی از هر دو باشد. 

 علل فیزیکی درد واژن بعد از نزدیکی سطحی عبارتند از:

  • بیماری های پوستی (مثلا آلرژی به لاتکس، پلاستیک یا اسپرمی کید در کاندوم، آلرژی به اسپرم، اگزما، لیگن اسکلروزیس و Lichen planus)
  • بیمار های عفونی (مانند عفونت های مکرر، عفونت های جنسی، عفونت ادراری)
  • فقدان روانکاری (به دلایلی مثل عدم تحریک جنسی، مشکلات هورمونی، برخی از داروهای تجویزی و پرتودرمانی به لگن)
  • وولوودینیا (درد دراز مدت یا سوزش بدون علت پزشکی که بر ناحیه تناسلی خارجی یا "ولو" اثر می گذارد)
  • اماس مثانه درون شبکه ای (التهاب مثانه که ممکن است بر اثر تحریک جنسی و دخول باعث درد در لگن یا شکم شود)
  • مشکلات ساختاری به علت انسداد (مثلا آسیب یا زخم از اپیزیوتومی، تروما از زایمان یا ختنه زن، پرده بکارت غیر طبیعی، کیست یا آبسه)
  • مشکلات عضلانی (مانند واژینیسموس که به معنی تنگی شدید عضلات واژن در هنگام نفوذ است)

همچنین بخوانید: اختلال جنسی واژینیسموس را بشناسید

 

علت درد واژن بعد از نزدیکی

علل فیزیکی درد واژن بعد از نزدیکی عمیق عبارتند از:

  • بیماری های عفونی یا التهابی (مثلا بیماری التهابی لگنی، اندومتریوز، التهاب دهانه رحم، انسداد لوله های فالوپ)
  • مشکلات ساختاری (مثلا فیبروم های رحم یا چسبندگی لگن پس از جراحی یا پرتودرمانی)
  • مشکلات عضلانی (به عنوان مثال اسپاسم عضلات کف لگن)
  • سندرم روده تحریک پذیر
  • عدم روانکاری
  • درد واژن بعد از نزدیکی ممکن است ناشی از موقعیت رابطه نیز جنسی باشد، مثلا نفوذ خیلی عمیق به مدت طولانی باعث ایجاد درد می شود.

همچنین بخوانید: تشخیص و درمان چسبندگی رحم

درد واژن بعد از نزدیکی به خاطر مسائل روانشناسی

صرف نظر از دلایل علمی گفته شده، اگر رابطه جنسی دردناک باشد، احتمالا موجب افسردگی می شود. مسائل روانشناختی مانند اضطراب، مشکلات روابط زناشویی و سابقه سوء استفاده جنسی یا خشونت ممکن است باعث درد بعد از رابطه جنسی شود.

درد واژن بعد از نزدیکی چگونه تشخیص داده می شود؟

بسیاری از علائم درد واژن بعد از رابطه جنسی غیر اختصاصی هستند یعنی ممکن است ناشی از تعدادی از بیماری های مختلف باشد. بنابراین مهم است توسط متخصص زنان معاینه شوید تا علت اصلی مشخص شود. 

پزشک احتمالا در خصوص درد، سبک زندگی و سایر مسائل پزشکی و  یا روانشناختی تان از شما می پرسد. ممکن است پزشک در خصوص تجربیات جنسی قبلی و سابقه باروری از شما بپرسد. پزشک شما را معاینه می کند تا ببیند چه علت جسمی و علمی آشکاری برای درد وجود دارد؟ این معاینه با بررسی اندام های خارجی شما یا "ولو" انجام می شود که شامل باز کردن مهبل (واژن)، لب های گوشتی اطراف آن است. پزشک با اعمال فشار محل درد را تعیین می کند. ممکن است نیاز به یک معاینه داخلی در داخل مهبل (واژن) نیز داشته باشید. پزشک این کار را با انگشت و یا اسپکولوم انجام می دهد (یک ابزار پلاستیکی که به واژن وارد شده و به آرامی برای معاینه بصری باز می شود). در طول معاینه لگن، پزشک علائم عفونت یا اختلالات ساختاری را بررسی می کند.

پزشک ممکن است آزمایش سواب یا ادرار را برای تشخیص عفونت تجویز کند. "سواب" نوعی پنبه در یک چوب بلند است که بر روی پوست در داخل یا خارج از واژن کشیده می شود تا ترشحات یا سلول های پوست را جمع آوری کرده و سپس به آزمایشگاه منتقل می شود تا باکتری های آن بررسی شوند. همچنین آزمایش خون برای بررسی هورمون ها و سلامت عمومی انجام می شود. اگر پزشک در تشخیص یا درمان شما مطمئن نباشد، یا فکر کند نیاز به آزمایش بیشتری نیاز دارید، شما را به متخصص دیگری معرفی می کند.

10 علت و درمان درد واژن بعد از نزدیکی 

1- بیماری های پوستی

- اگر به چیزهایی که در حین نزدیکی با پوست شما برخورد دارد حساس هستید و علائم موضعی (مانند قرمزی، تورم، درد و خارش) در ناحیه آسیب دیده مشاهده می کنید به دلیل وجود یک مشکل پوستی است. بعضی از افراد نیز واکنش های جدیتری مانند کهیر (بخوانید: کهیر چیست+10 درمان خانگی آن)، تورم، مشکل تنفس و آنافیلاکسی، که می تواند تهدید کننده زندگی باشد، از خود نشان می دهند.

- اگر به لاتکس، پلاستیک یا اسپرمیسیت حساسیت دارید، باید از کاندوم هایی استفاده کنید که واکنش کمتری به آن ها نشان می دهید. از داروساز در این مورد کمک بخواهید. اگر به لاتکس یا اسپرمیسیت حساسیت دارید، قادر به استفاده از دیافراگم پیشگیری از بارداری نخواهید بود، زیرا از لاتکس ساخته شده و باید با اسپرمیسیت مورد استفاده قرار گیرد. اگر به مایع منی آلرژی دارید، وقتی از کاندوم استفاده می کنید، هیچ نشانه ای از علائم ایجاد نمی شود.

- اگر به علت آلرژی ( آلرژی | علائم، علت و درمان آلرژی) یا تحریک اگزما دارید، شما و پزشکتان باید علت را شناسایی کنید. درمان این بیماری معمولا با کرم ها یا پماد موضعی استروئید انجام می شود. پک یخ (به عنوان مثال نخود یخ زده) برای مدت زمان کوتاهی به عنوان یک تسکین دهنده قابل استفاده است (برای خنک شدن منطقه) و آنتی هیستامین ها نیز برای خنثی کردن خارش استفاده می شوند.

- بیماری های پوستی مانند Lichen sclerosus و Lichen planus ممکن است با کرم ها یا پماد موضعی درمان شوند. اگر مشکل داخلی باشد، ممکن است نیاز به داروهای استروئیدی نیز داشته باشید. اگر درمان های دیگر موثر نباشند به درمان های خوراکی (قرص ها) نیاز دارید. این داروها باید توسط پزشک تجویز شوند.

2- بیماری های عفونی

- برفک ممکن است از طریق تماس جنسی منتقل شود یا ممکن است به دلایل دیگری از جمله دوران بارداری، پوشیدن لباس های تنگ، مصرف آنتی بیوتیک، استفاده از محصولاتی که موجب تحریک واژن می شود، رشد کند. درمان ضد قارچ می تواند به صورت قرص خوراکی (به عنوان مثال فلوکونازول / Diflucan)، به صورت موضعی به عنوان یک کرم (به عنوان مثال کولوتریمازول / Canesten® cream) یا به صورت داخلی به عنوان شیاف برای این نوع بیماری استفاده شود (به عنوان مثال کلوتریمازول / Canesten® pessary).

این محصولات در داروخانه به صورت تجویزی یا بدون نسخه در دسترس هستند. اما در صورتی که برای بار اول می خواهید از آن ها استفاده کنید حتما با پزشک مشورت نمایید. 

- نشانه های عفونت منتقله از راه جنسی (STI) بسته به نوع آن متفاوت است اما ممکن است شامل تب و یا علائم آنفلوانزا، ترشحات غیر طبیعی واژن، خارش ملتحمه، سوزش، درد یا ناراحتی، درد شکم یا لگنی، تورم غدد لنفاوی، درد هنگام ادرار، درد و  یا خونریزی در طول یا بعد از رابطه جنسی و خونریزی بین دوره ای باشد.

بیماری التهابی لگن (PID) یک اصطلاح عمومی برای عفونت دستگاه تناسلی فوقانی است که شامل رحم، لوله های فالوپ و تخمدان می شود. عفونت (عفونت کلامیدیا) معمولا در طول رابطه جنسی به راحتی قابل انتقال است. اگر این عفونت در اوایل درمان نشود، PID ممکن است به لوله های فالوپی آسیب برساند، که باعث افزایش خطر حاملگی خارج از رحم و ناباروری می شود.

- عفونت مجاری ادراری (UTI) که به عنوان "سیسیت" نیز شناخته می شود، ممکن است درد در ناحیه مثانه، درد در هنگام ادرار، نیاز به دفع آب، خون در ادرار، ادرار تیره با بوی قوی و تب (38 درجه سانتیگراد یا بیشتر) را ایجاد کند. پزشک شما می تواند ادرار را آزمایش کند تا ببیند آیا عفونت دارید یا خیر.

اگر UTI خفیف باشد، ممکن است ظرف چند روز بدون نیاز به آنتی بیوتیک برطرف شود. اگر شدید باشد و یا سریع تشخیص داده نشود، باید با آنتی بیوتیک ها درمان شود ( نام آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری). اگر از UTI های مکرر رنج می برید، می توانید به روش های زیر آن را کاهش دهید:

  • نوشیدن آب کران بری یا مصرف قرص کران بری
  • نوشیدن مقدار زیادی مایعات برای کمک به خروج راحت تر و سریع تر میکروب ها از مثانه و دستگاه ادراری
  • تمیز نگه داشتن خود
  • استفاده از آب ساده برای شستن
  • همیشه پس از کار کردن روده، از "جلو به عقب" خود را پاک کنید.
  • اجتناب از حمام حباب، پودر تالک، دئودورانت های واژن و دستمال های زنانه 
  • از هر روز حمام کردن اجتناب کنید. همچنین یک حمام کوتاه بهتر از یک طولانی است.
  • بلافاصله پس از داشتن رابطه جنسی ادرار کنید و خودتان را به خوبی بشویید. 

 

10علت و درمان درد واژن بعد از نزدیکی

3- مشکلات روحی روانی

- اگر فقدان تحریک جنسی باعث عدم روانکاری شود، تاخیر در نفوذ تا زمان آمادگی، می تواند به افزایش روانکاری واژن و کاهش درد با مقاربت کمک کند. بنابراین در این صورت باید با شریک جنسی خود در مورد این مسئله صحبت کنید. 

- خشکی واژن (طرز استفاده از ژل لوبریکانت ) در طول و بعد از یائسگی به علت کاهش سطح هورمون استروژن شایع است. کمبود استروژن را می توان با داروهای جایگزین کننده هورمون (HRT) درمان کرد. مشکلات تیروئید همراه با سطح بالا یا پایین تریروکسین نیز با مشکلات روانکاری همراه است. خوشبختانه مشکلات تیروئید را می توان با دارو یا جراحی درمان کرد.

- بعضی از داروهای تجویزی ممکن است روانکاری واژینال را کاهش دهند. از جمله این دارو ها می توان به داروهای ضد بارداری خوراکی، برخی داروهای ضد افسردگی و بعضی از داروها برای درمان فشار خون بالا اشاره کرد. اگر در مورد این مسئله نگران یا مشکوک هستید، با پزشک خود مشورت کنید.

- از طرفی کمبود روانکاری واژینال ممکن است تنها به دلیل مسائل روانشناختی مانند نگرانی های ارتباطی، افسردگی، اضطراب و عزت نفس پایین اتفاق بیفتد. اگر این موارد باعث درد واژینال شود، می توانید از درمان جنسی استفاده کنید. خشکی واژن ممکن است با روان کننده ها و مرطوب کننده ها بهبود یابد.

همچنین بخوانید: در هفته چند بار نزدیکی کنیم؟

4- وولوودینیا

دو نوع وولوودینیا وجود دارد. وولوودینیا برانگیخته نشده که در آن درد به صورت خود به خود (به علت فشار یا تماس محلی ایجاد نمی شود) اتفاق می افتد و می تواند بر روی هر بخش از ولو تاثیر بگذارد. نوع دوم وولوودینیا برانگیخته شده است که معمولا در اطراف ورودی مهبل اتفاق می افتد، جایی که درد ناشی از لمس جنسی یا غیر جنسی مانند مقاربت جنسی، قرار دادن تامپون ها، لباس های تنگ، دوچرخه سواری و غیره ایجاد می شود. مشکلات روده، مانند آماس مثانه بیابینی يا سندرم روده تحريک پذير نیز اغلب با ولوودينيا ناشي از تحريک همراه است.

درمان های پزشکی این بیماری شامل داروهای موضعی برای منطقه آسیب دیده (مانند استروئید، لیدوکایین یا استروژن)، داروهای تزریقی (مانند لیدوکایین) و داروهای خوراکی (مانند برخی از داروهای ضد تشنج و ضد افسردگی) می باشند. فیزیوتراپی کف لگن و درمان روانشناختی، صحبت کردن (مانند درمان جنسی) نیز ممکن است کمک کند. جراحی ممکن است به عنوان آخرین راه حل مورد نیاز باشد.

تغییرات کوچکی در زندگی شما می تواند احتمال وقوع وولوودینیا  را کاهش دهد. این تغییرات شامل موارد زیر است:

  • کاهش فشار یا اصطکاک روی ولو (مثلا نشستن، دوچرخه سواری، اسب سواری)
  • شستشو ولو بیش از یک بار در روز با استفاده از صابون های ملایم
  • اجتناب از محصولات معطر
  • اجتناب از اصلاح اطراف ولو
  • استفاده از لباس زیر 100٪ پنبه
  • استفاده از پودرها یا مایعات شستشوی ملایم 
  • اجتناب از پوشیدن لباس هایی که بیش از حد تنگ می باشند.
  • اجتناب از استخرهای کلر یا حمام های داغ 
  • تلاش برای پیدا کردن یک موقعیت جنسی راحت 
  • استفاده از روان کننده های بر پایه آب
  • امتحان موقعیت های جنسی مختلف
  • ادرار پس از مقاربت
  • مصرف داروی خوراکی (قرص) برای درمان برفک به جای کرم یا شیاف

5- آماس مثانه بینابینی

این مشکل به عنوان "سندرم دردناک مثانه" نیز شناخته شده است. نشانه های آن نیاز ناگهانی و شدید به ادرار و درد شدید در لگن یا شکم می باشد. در این بیماری درد ناشی از عفونت نیست و می تواند درمان شود. تغییرات شیوه زندگی معمولا می تواند به درمان این بیماری کمک بزرگی بکند. این تغییرات عبارتند از:

  • کاهش استرس
  • اجتناب از غذاها یا نوشیدنی های خاص و حساسیت زا
  • توقف سیگار کشیدن
  • محدود کردن مصرف مایعات
  • ادرار منظم

6- آندومتریوز

اندومتریوز، جایی است که سلول های داخل رحمی، در سایر نقاط بدن رشد می کنند. این سلول ها به همان شیوه ای که در رحم عمل می کنند رفتار می کنند و به دنبال چرخه قاعدگی می روند، بنابراین هر ماه تشکیل می شوند، تجزیه می شوند و سپس خونریزی رخ می دهد. با این حال، هنگامی که خونریزی از جایی غیر از رحم باشد  از بدن نمی تواند خارج شود. در نتیجه به یک بیماری درازمدت و ناتوان کننده تبدیل می شود که دوره های دردناک و سنگینی را ایجاد می کند. همچنین ممکن است منجر به خستگی، افسردگی، مشکلات جنسی و ناباروری شود. این مشکل بیشتر بر زنان و دختران در سن باروری تأثیر می گذارد.

اگر دکتر احساس کند ممکن است اندومتریوز داشته باشید، احتمالا آزمایش های بیشتری انجام می دهد. نتایج این آزمایش ها تعیین می کند که آیا شما نیاز به درمان پزشکی یا جراحی دارید یا خیر؟ ممکن است پزشک از مسکن ها و یا درمان های هورمونی نیز در این مرحله استفاده کند. 

7- التهاب دهانه رحم

این مشکل ممکن است توسط حساسیت، آلرژی و یا عفونت ایجاد می شود. التهاب دهانه رحم ممکن است نشانه ای ایجاد نکند، اما اگر به موقع تشخیص و درمان نشود، می تواند منجر به مشکلات دیگری مانند PID شود. شايع ترين علايم این التهابات شامل ترشحات واژن و خونريزي پس از زايمان يا بين دوره ها است. 

8- انسداد لوله های فالوپی

لوله های فالوپی تخمدان را به رحم پیوند می دهد. اگر آنها مسدود باشند، تخمک قادر به عبور از آن نمی شود و باروری نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. انسداد ممکن است ناشی از عفونت های لگنی (مثلا PID) باشد که اغلب در طی رابطه جنسی، جراحی لگن یا شکم و حاملگی خارج رحمی منتقل می شود. برای درمان این مشکل ممکن است نیاز به جراحی داشته باشید.

9- مشکلات ساختاری

مشکلات ساختاری ناشی از انسداد یا درد ممکن است به جراحی نیاز داشته باشد. پزشک یا متخصص قادر خواهد بود به شما در این مورد کمک کند.

10- سندرم روده تحریک پذیر

سندرم روده تحریک پذیر (IBS) انواع مختلفی از علائم ناشناخته مربوط به اختلال در روده را توصیف می کند. علائم ممکن است شامل درد شکمی و اسپاسم (اغلب با رفتن به توالت)، درد شدید در قسمت پشت، اسهال یا یبوست، تورم شکم، سر و صدا و باد باشد (22 درمان خانگی اسهال به روش آسان).

درماناین بیماری معمولا شامل تغییر شیوه زندگی (مانند رژیم غذایی مناسب IBS، کاهش تمرینات و کاهش استرس)، داروها (مانند داروهای ضد اضطراب برای جلوگیری از اسهال، ملین ها برای جلوگیری از یبوست و ضد اسپاسم یا داروهای ضد افسردگی کم برای متوقف کردن گرفتگی یا درد) و صحبت درمانی (به عنوان مثال "درمان جنسی" ) می باشد.

درمان درد واژن بعد از نزدیکی

اگر مشکلات روانی سبب ایجاد درد واژن شوند و یا به دلایل دیگر کمک کنند تا این درد بیشتر شود، بهتر است با درمان جنسی درمان شوید. با این حال، مهم است به پزشک مراجعه کنید تا علت درد را بررسی کند. درمان های جنسی عبارتند از:

1- فیزیوتراپی

اگر دکتر فکر می کند فیزیوتراپی ممکن است به شما کمک کند، می توانید به NHS مراجعه کنید. همچنین می توانید بدون مراجعه به پزشک به فیزیوتراپیست NHS مراجعه کنید. 

2- درمان جنسی و تغییرات در رفتار جنسی

- درمان جنسی درمانی است که در آن فرد یا زوج با یک درمانگر با تجربه برای ارزیابی و درمان مشکلات جنسی  ملاقات می کنند. فاکتورهایی که مشکلات را ایجاد می کنند بررسی می شوند و یک برنامه درمان مخصوص برای حل و فصل یا کاهش تاثیر آنها طراحی می شود.

- درمان جنسی در درمان علل اصلی و عوامل موثر بر مشکلات جنسی بسیار موثر است. و این درمان به مزوج ها کمک می کند تا نگرش های سالمتری نسبت به روابط جنسي، اعتماد به نفس جنسی و برقراری ارتباط درون رابطه ای داشته باشند. 

- درمان جنسی می تواند در ترکیب با سایر روش های درمان استفاده شود. پزشک شما را برای درمان جنسی معرفی می کند.  درد مرتبط با رابطه جنسی ممکن است به علت مشکلات جسمی و روحی باشد.  بنابراین از آن چشم پوشی نکنید و در اسرع وقت به مشاوره مراجعه کنید. درد در طول رابطه جنسی به وسیله روش های زیر کاهش می یابد:

  •  استفاده از روان کننده های شخصی بر پایه آب
  •  تحریک طولانی تر برای ترشح روان کننده های طبیعی بدن
  •  افزایش ارتباط بین شرکای جنسی
  •  انتخاب موقعیت های راحت جنسی برای به حداقل رساندن درد 

3- حفظ سلامت جنسی و باروری

تمرین بهداشت عمومی و سلامت جنسی و انجام معاینات منظم پزشکی به جلوگیری از عفونت های دستگاه تناسلی و ادراری کمک می کند. این عفونت ها (4 نوع عفونت واژن+درمان و پیشگیری) می تواند به درد در حین رابطه جنسی منجر شود.

4- تمرینات کگل

برخی از زنان با درد واژینیسم بعد از رابطه می توانند از تمرینات کگل برای تقویت عضلات کف لگن استفاده کنند (تمرینات کگل بهمراه تصاویر). برای تعیین مکان این عضلات، سعی کنید ادرار را برای چند ثانیه در حین ادرار متوقف کنید. اگر موفق شوید، عضله صحیح را پیدا کرده اید. این عضلات را 10 ثانیه فشار دهید و نگه دارید. سپس 10 ثانیه شل کنید. این کار را 3 بار در روز اننجام دهید و هر بار 10 مرتبه تکرار کنید. در هنگام تمرینات کگل از تمرینات تنفس عمیق نیز استفاده کنید.

 

درمان درد واژن بعد از نزدیکی

5- دارو درمانی

برخی از داروهایی که برای کاهش درد مفید هستند عبارتند از:

  •  کرم های موضعی استروژن
  •  بی حسی موضعی یا عمومی
  •  داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای
  •  ضد انعقاد (داروهای ضد تشنج گاهی در کنترل درد مزمن مفید هستند)

سایر درمان های پزشکی برای زنان مبتلا به ولوودینای شدید عبارتند از:

  •  تزریق اینترفرون یا بلوک های عصبی، که این دارو برای کاهش سیگنالینگ از اعصاب در مناطق آسیب دیده استفاده می شود.
  • آموزش بیوگرافی و تمرینات کف لگن برای برخی از زنان مفید بوده است.
  •  جراحی حذف بافت آسیب دیده در زنان مبتلا به ولوودینا به علت سندرم وستیبولیت وریدی

درمان های خانگی برای درد واژن و ولوودینا

درمان های خانگی و اقدامات مراقبت از خود برای درمان ولوودینا می تواند برای بسیاری از زنان مفید باشد. برخی از اقدامات مراقبت از خود برای تسکین درد ولوودینا عبارتند از:

  •  شستشوی محل با آب سرد، به ویژه پس از ادرار کردن و فعالیت جنسی
  •  خیساندن محل در حمام گرم و سرد
  •  استفاده از یخ های موضعی پیچیده شده در یک حوله
  •  استفاده از پد گرم 
  •  استفاده از صابون های ملایم و بدون عطر و مواد شوینده
  • استفاده از دستمال توالت سفید، بدون عطر
  •  پوشیدن لباس زیر پنبه سفید
  •  پوشیدن لباس های گشاد و اجتناب از پوشیدن جوراب ساق بلند یا جوراب شلواری
  •  پرهیز از استفاده از استخر یا حمام داغ با آب کلردار
  •  استفاده از روان کننده پایه آب در طی مقاربت جنسی
  •  اجتناب از فعالیت هایی مانند دوچرخه سواری، که ناحیه ولوو را تحت فشار قرار می دهد
  •  خشک و تمیز نگه داشتن منطقه ولو 
  •  اجتناب از غذائی که می تواند پوست ناحیه تناسلی را نسبت به ادرار حساس کند. این غذاها شامل لوبیا، انواع توت ها، آجیل و شکلات هستند. 
  •  آنتی هیستامین های بدون نسخه می توانند به کاهش خارش، به ویژه در طول شب کمک کنند.

سخن آخر

همان طور که ملاحظه کردید احساس درد بعد از رابطه جنسی اگر بصورت دائمی باشد می تواند دلایل بسیار متفاوتی داشته باشد که باید با انجام معاینات پزشکی و آزمایشات مورد نیاز علت اصلی آن مشخص شده و درمان انجام شود. اما اگر فقط برای یکی دو بار این اتفاق افتاد و تکرار نشد نگران کننده نیست و احتمالا به دلیل پایین بودن میزان تحریکات جنسی و یا نوع موقعیت جنسی در حین رابطه بوده است. 

1- Melissa Conrad Stöppler, MD. Vaginal Pain (Vulvodynia) Symptoms and Area. 2018

2- Jayne Leonard. What causes dyspareunia, or painful intercourse? on December 22, 2017

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 87% 87