یکی از میوه های بسیار خوشمزه و فصلی کیوی است که بصورت میوه خشک نیز در بازار موجود می باشد و خودتان هم میتوانید به راحتی آن را خشک کنید. خواص کیوی برای سلامتی و بخصوص در بارداری به قدری است که باعث تعجب شما مامان های عزیز اومایی خواهد شد. در دوران بارداری هفته به هفته علاوه بر سلامتی خودتان باید به سلامتی جنین نیز توجه کنید. بنابراین مصرف مواد مغذی مانند مصرف کیوی در بارداری جهت تامین ویتامین ها و موادمعدنی ضروری است. کیوی میوه ای سرشار از موادمغذی است که افزودن آن به رژیم غذایی به شما کمک می کند بارداری سالمی را تجربه کنید. با ما همراه باشید تا خواص این میوه خوشمزه را برایتان بگوییم.
فواید کیوی در بارداری
در ادامه فواید کیوی در بارداری را به صورت جزئی توضیح می دهیم:
کیوی منبع فولیک اسید
- فولیک اسید یا ویتامین ب 9 یکی از اعضای مهم گروه ویتامین های ب است.
- وجود فولیک اسید در بدن مادر در طول بارداری بسیار مهم است زیرا نقش مهمی در رشد مغز و سیستم عصبی مرکزی جنین دارد.
- کمبود فولیک اسید در بدن مادر، رشد جنین را به خطر می اندازد و حتی باعث زایمان زودرس می شود.
- مصرف فولیک اسید در سه ماهه اول بارداری بسیار مهم است. زیرا در سه ماه اول سیستم عصبی مرکزی و نخاع جنین در حال شکل گیری است.
- فولیک اسید به تولید گلبول قرمز خون که برای تولید انرژِی مادر لازم است نیز کمک می کند.
- کمبود اسید فولیک باعث کمبود آهن و کم خونی می شود.
- مصرف یک کیوی در روز حدود 10% فولیک اسید مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
- کلم بروکلی، سبزیجات برگ دار و جگر نیز منابع خوبی از فولیک اسید هستند هرچند پس از پخت فولیک اسید از بین می رود. به همین دلیل کیوی یکی از منابع مهم فولیک اسید به شمار می آید زیرا بصورت خام مصرف می شود.
کیوی منبع غنی از آهن و کلسیم
کیوی حاوی آهن و کلسیم است؛ که این دو ماده معدنی در طول بارداری بسیار ضروری هستند. آهن برای تولید گلبول های قرمز خون لازم است. آهن همچنین برای انتقال اکسیژن از سلولی به سلول دیگر برای تامین انرژی ضروری است.
یکی از بیماری هایی که خانم های باردار را تحت تاثیر قرار می دهد کم خونی ناشی از آهن می باشد که با کمبود هموگلوبین در خون اتفاق می افتد. در هنگام کم خونی، بدن گلبول قرمز کافی تولید نمی کند واحساس خستگی و کرختی زیادی ایجاد می شود. خود بارداری نیز انرژی زیادی می طلبد بنابراین مصرف کیوی در بارداری می تواند کمی از خستگی و کاهش انرژی مادر را جبران کند.
کیوی منبع غنی ویتامین ها
بیشتر میوه ها سرشار از مواد مغذی بخصوص انواع ویتامین ها هستند. به عنوان مثال پرتقال سرشار از ویتامین ث و موز سرشار از پتاسیم است. کیوی نیز میوه ای است که تعدادی از این موادمغذی را دارد.
کیوی حدود دوالی سه برابر ویتامین ث بیشتر از پرتقال است و بیشتر از موز پتاسیم دارد. کیوی همچنین حاوی مقدار زیادی ویتامین ای است. ویتامین ای آنتی اکسیدانی قوی است که شما و فرزندتان را در مقابل برخی بیماری ها محافظت می کند.
کیوی حدود دوبرابر آواکادو ویتامین ای دارد. همچنین غنی از مواد معدنی مانند مس، منگنز و کروم است.
علائم دیگر کم خونی در بارداری
- رنگ پریدگی
- سوزش زبان
- بی خوابی
- بی اشتهایی
نکات مهم در تغذیه بارداری و گنجاندن کیوی در رژیم غذایی بارداری برای جلوگیری از کم خونی
** برای تامین آهن، در رژیم غذایی خود گوشت، اسفناج، حبوبات و کیوی را قرار دهید. کیوی حدود 4% آهن مورد نیاز روزانه را تامین می کند.
** کلسیم برای رشد استخوان ها، ماهیچه ها، دندان و قلب جنین لازم است. اگر رژیم غذایی شما حاوی کلسیم نباشد، جنین کلسیم مورد نیاز را از استخوان های شما تامین می کند که باعث ضعیف شدن آن ها در آینده و پوکی استخوان می شود.
** محصولات لبنی منبع غنی از کلسیم هستند. همچنین کمبود منیزیم باعث کاهش توانایی بدن در جذب کلسیم می شود.
** کیوی حاوی 5/5% کلسیم است که نسبت به سایر میوه ها خیلی بیشتر است.
** همچنین کیوی حاوی منیزیم است که در جذب کلسیم کمک می کند.
مزایای دیگر کیوی برای خانم های باردار
- بارداری سالم هنگامی اتفاق می افتد که سیستم گوارش بدن به درستی کار کند و مواد لازم را جذب کند. بعلاوه، رژیم حاوی کربوهیدرات، ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر برای رشد جنین و سلامتی بدن مادر ضروری است. بهترین راه برای جذب این موادمغذی، مصرف میوه هایی مانند کیوی، سبزیجات و حبوبات است.
- ماده مغذی دیگر پری بیوتیک است. این ماده فیبرهای کربوهیدارتی است که در میوه ها و سبزیجات خام وجود دارد. هنگامی که هضم می شوند به سمت کولون ها حرکت کرده و باکتری های پری بیوتیک را تغذیه می کنند. این باکتری ها برای سلامت سیستم گوارشی بدن ضروری هستند. مصرف موادمغذی که از این باکتری ها مراقبت کنند ضروری است زیرا در صورت از بین رفتن باکتری، سیستم گوارشی بدن دچار مشکل و بی نظمی می شود. کیوی نیز سرشار از پری بیوتیک است.
- کیوی حاوی فیبر نیز می باشد که به حرکات روده کمک کرده و بدن را از شر سموم و باکتری های مضر و همچنین یبوست در بارداری خلاص می کند.
- همچنین کیوی حاوی آنتی اکسیدان و آنتی باکتری جهت از بین بردن میکروب های بیماری زایی است که در روده کمین کرده اند. زیرا حاوی آنزیم های مورد نیاز برای هضم می باشد. این آنزیم ها برای کوچک کردن غذا و تقسیم آن به مولکول های بسیار کوچک ضروری هستند و به سیستم گوارش کمک می کنند موادمغذی لازم را جذب کند.
سخن آخر
همان طور که مشاهده کردید کیوی یکی از میوه هایی است که به دلیل خواص فوق العاده و زیادی که دارد به عنوان مادر طبیعت شناخته می شود. برای جذب مواد مغذی آن، روزی 2 تا 3 کیوی مصرف کنید. اخیرا مکمل های طبیعی پری بیوتیک کیوی تولید می شود که با مصرف آن ها می توان از مزایای کیوی استفاده کرد. این مکمل ها حاوی هیچ ماده شیمیایی نیستند و صد در صد خالص هستند.
مصرف یک کپسول آن، مواد مغذی تامین شده توسط دو کیوی را فراهم می کند. اما در صورت بارداری و تمایل به مصرف این مکمل ها حتما باید ابتدا با پزشک خود مشورت کنید و ترجیحا بهتر است از خود میوه کیوی بصورت طبیعی استفاده کنید. می توانید کیوی را بصورت تازه یا خشک شده و یا اسموتی های خوشمزه بعنوان میان وعده در بارداری نوش جان نمایید. همچنین می توانید در وعده صبحانه از مربای کیوی استفاده کنید.
DR. SHIKHA’S NUTRIHEALTH (MBBS). 6 Amazing Benefits Of Kiwifruit During Pregnancy.NOVEMBER 8, 2019