Ooma
تغذیه در ماه هفتم بارداری

اکنون در سه ماهه سوم بارداری هستید. درماه هفتم بارداری ممکن است عوارض مختلفی را تجربه کنید که فقط با مصرف غذاهای مناسب از بین می روند. در این مرحله برخی موادغذایی را باید بیشتر و برخی را کمتر بخورید. سعی کنید غذاهای سالم و بهداشتی مصرف کنید. وزن جنین در این ماه افزایش پیدا کرده است و ممکن است نتوانید به راحتی قبل استراحت کنید یا کارهای روزمره تان را انجام دهید اما داشتن یک تغذیه سالم به شما کمک می کند تا روحیه بهتر و شاداب تری داشته باشید و کمتر احساس خستگی نمایید. در این مقاله می خواهیم درباره تغذیه ماه هفتم بارداری با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

برای تغذیه در ماه هفتم بارداری چه مواد غذایی را باید بخورید؟

در این مرحله باید غذاهای سالم مصرف کنید و غذاهای مصرفی باید روزانه تقریبا 450 کالری اضافی برای شما تامین کنند.

به جای مصرف وعده های بزرگ، وعده های کوچک به تعداد زیاد بخورید. غذاهای مناسب در این ماه از بارداری عبارتند از:

غذاهای غنی از آهن و پروتئین

در سه ماهه سوم بارداری، آهن اضافی برای جلوگیری از کم خونی و خونریزی بیش از حد در طول زایمان ضروری است. شما روزانه به 27 میلیگرم آهن نیاز دارد. آهن اضافی و پروتئین را از مواد غذایی مانند گوشت، موز، برنج و تخمه ها دریافت کنید. آمینو اسید موجود در پروتئین نیز به رشد بهتر جنین کمک می کند.

غذاهای غنی از کلسیم

کلسیم در بارداری بسیار مهم است. اما مصرف آن در سه ماهه سوم بسیار مهم تر می باشد زیرا اسکلت جنین در این ماه ساخته می شود. کارشناسان توصیه می کنند روزی 1000 میلیگرم کلسیم مصرف شود. محصولات لبنی مانند شیر، ماست و غذاهایی مانند جو و ماهی سالمون نیز غنی از کلسیم هستند.

غذاهای غنی از منیزیم

منیزیم به جذب بهتر کلسیم کمک می کند و از گرفتگی های عضلات پا جلوگیری کرده و باعث شل شدن عضلات و جلوگیری از زایمان زودرس می شود. باید روزانه بین 350 تا 400  میلیگرم منیزیم مصرف کنید. بادام، جو، لوبیا و تخمه کدو منابع غنی و خوشمزه ای از منیزیم هستند. به علاوه این مواد خوراکی انرژی شما را افزایش می دهند.

موادغذایی با DHA

DHA نوعی اسید چرب است که برای رشد و تکامل مغز جنین لازم است. کارشناسان معتقدند خانم های باردار باید روزانه 200 میلیگرم از این ماده مصرف کنند. غذاهای حاوی این ماده شامل شیر، تخم مرغ و آب میوه تازه می باشند.

فولیک اسید

مصرف فولیک اسید در طول بارداری و پیش از آن لازم است. در سه ماهه سوم بارداری، فولیک اسید باعث کاهش نقص لوله عصبی می شود. فولیک اسید در موادی مانند جو، سبزیجات برگ سبز و میوه هایی مانند توت فرنگی و پرتقال وجود دارد. روزانه باید 600 تا 800 میلیگرم فولیک اسید مصرف کنید. ممکن است نیاز به استفاده از مکمل فولیک اسید هم داشته باشید. در این مورد باید با پزشک خود صحبت کنید.

غذاهای غنی از فیبر

برای جلوگیری از یبوست که یکی از عوارض سه ماهه سوم بارداری است، باید غذاهای غنی از فیبر مصرف کنید. غذاهای غنی از فیبر شامل سبزیجات، میوه ها، غلات و حبوبات می باشند. برای هضم بهتر غذا و جذب فیبر آب بنوشید. البته از فیبر نیز نباید بیش از حد تعادل استفاده شود. 

غذاهای غنی از ویتامین ث

برای جذب آهن بیشتر در غذاهای مصرف شده، باید ویتامین ث مصرف کنید. غذاهای غنی از ویتامین ث شامل مرکبات، بروکلی و فلفل سبز می باشند.

 

5975-21

چه غذاهایی را نباید در ماه هفتم بارداری بخورید؟

سوزش معده، ورم دست و پا، خستگی و یبوست از عوارض سه ماهه سوم بارداری است. برای جلوگیری از این مشکلات یا کاهش آن ها باید از خوردن بعضی از غذاها اجتناب کنید. این غذاها عبارتند از:

غذاهای تند و چرب

برای جلوگیری از سوزش معده، از غذاهای چرب و تند بپرهیزید. کارشناسان مصرف غذاهای سبک را برای شام توصیه می کنند. همچنین بهتر است تعداد وعده های غذایی خود را افزایش داده و میزان مصرفی در هر وعده را کاهش دهید.

غذاهای حاوی سدیم

استفراغ و ورم با مصرف مایعات از بین می رود. بهتر است آب زیاد بخورید. کاهش مقدار سدیم مصرفی نیز با کاهش غذاهای حاوی نمک مهم است. بنابراین از مصرف چیپس، غذاهای کنسروی و سس ها بپرهیزید. نمک باعث احتباس مایع در بدن و ورم بیشتر می شود. 

کافئین، الکل و تنباکو

نوشیدنی های کافئین دار باعث یبوست می شوند بنابراین بهتر است از رژیم غذایی حذف شوند. الکل و تنباکو نیز باعث آسیب جدی به جنین می خواهند شد و در رشد جنین اختلال ایجاد می کنند.

غذاهای ناسالم

سعی کنید غذاهای ناسالم و فراوری شده مثل انواع فست فودها را مصرف نکنید. غذاهای فراوری شده مواد مغذی ندارند. بهتر است میان وعده های سالم  به عنوان مثال شیرینی های خانگی و ساندویچ را در منزل تهیه کنید. سعی کنید معده خود را پر از مواد خوشمزه اما سالم کنید و مطمئن شوید به جنین مواد مغذی و مفید برسانید.

نکات پایانی مهم ...

مصرف مواد غذایی سالم در کل دوران بارداری هم برای مادر و هم برای جنین بسیار مهم است. علاوه بر رژیم غذایی سالم، ورزش سبک نیز در بارداری به کاهش عوارض کمک می کند. یوگا، پیاده روی و شنا فعالیت هایی مناسب برای جلوگیری از افزایش وزن شدید و سریع می باشد و باعث قوی بودن مادر در هنگام زایمان می شود. البته چون شرایط بارداری برای هر فرد متفاوت است قبل از انجام هر نوع ورزشی با پزشکتان مشورت کنید. 

در انتها امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده باشید. برای بدست آوردن اطلاعات بیشتر درباره سایر مواد غذایی به شما پیشنهاد می دهیم که مقاله " بسته کامل آموزشی تغذیه دوران بارداری" را نیز در مجله علمی اوما مطالعه کنید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 98% 98