بدن شما آنقدر سریع در دوران بارداری تغییر می کند که نمی توان تشخیص داد که آیا یک درد یا علامت جدید "طبیعی" است یا اینکه باید با پزشک خود تماس بگیرید یا حتی به اورژانس مراجعه کنید. اگر مطمئن نیستید اما نگران که ممکن است چیزی اشتباه باشد، به غرایز خود اعتماد کنید و از آنها کمک بگیرید.
چه موقع باید در دوران بارداری با پزشک خود تماس بگیرم؟
این به شرایط شما بستگی دارد، برخی از علائم ممکن است به دلیل سابقه پزشکی شما باشد. در یکی از ملاقات های معمول خود قبل از زایمان زودتر با پزشک خود صحبت کنید تا بدانید به دنبال چه چیزی باشید. اگر علائم زیر را دارید، برای مشاوره با پزشک خود تماس بگیرید.
1- کودک شما کمتر از حد معمول حرکت می کند یا لگد می زند.
هنگامی که شما در حدود هفته 16 بارداری هستید، حرکت نوزاد را احساس می کنید و اگر دفعات حرکات او کند شود، می تواند نشانه مشکل باشد. اگر کودک شما ساکت تر از حالت عادی به نظر می رسد، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین، از پزشک خود بپرسید که آیا باید با انجام "شمارش لگد" روزانه بر فعالیت نوزاد خود نظارت کنید. او می تواند دستورالعمل های خاصی در مورد نحوه شمارش و زمان تماس با شما ارائه دهد.
2- خونریزی یا لکه بینی واژینال.
به خاطر داشته باشید که داشتن کمی لکه بینی بعد از رابطه جنسی یا معاینه واژن طبیعی است.
3- تغییر ترشحات واژن
از سفید شیری به آبکی، مخاطی یا خونی، حتی اگر فقط صورتی یا قرمز باشد. اگر در سه ماهه سوم بارداری هستید، بدانید که پس از 37 هفته افزایش ترشحات مخاطی طبیعی است و ممکن است نشان دهد بدن شما برای زایمان آماده می شود.
4- احساس درد و فشار
فشار در لگن (احساسی که کودک شما به سمت پایین فشار می دهد)، درد کمر (به خصوص اگر مشکل جدیدی برای شما ایجاد شود)، درد و گرفتگی شبیه قاعدگی یا درد معده، یا شش انقباض یا بیشتر در یک ساعت قبل از هفته 37. اگر این علائم را احساس کردید، مقداری آب بنوشید و استراحت کنید تا ببینید در یک ساعت تسکین می یابد یا از بین می رود. در صورت عدم وجود این علائم یا شدت علائم و طولانی شدن بیش از یک ساعت، با ارائه دهنده خود تماس بگیرید.
5- ادرار دردناک یا سوزان
احساس نیاز به دفعات بعد از ادرار کردن، ادرار کم یا بدون ادرار، و داشتن ادرار کدر، لرز یا تب 100.4 درجه فارنهایت یا بالاتر و یا ادرار دارای رنگ خون یا بوی تند می تواند نشانه عفونت مثانه باشد.
6- تغییرات ناگهانی بینایی یا مشکلات بینایی
مانند دوبینی، تاری، کم نور شدن، چشمک زدن، هاله ها یا "شناورها" (نقاطی در میدان دید شما). اینها می توانند نشانه های پره اکلامپسی باشند.
7- سردرد مداوم یا شدید
که در هنگام استراحت یا با مصرف استامینوفن از بین نمی رود، یا هرگونه سردرد با تاری دید، تار شدن گفتار یا بی حسی
8- تورم مداوم در صورت یا پف دور چشم
چیزی بیش از کمی تورم در دستان شما، یا تورم شدید و ناگهانی پا یا مچ پا، به ویژه در صبح. (وقتی انگشت شست خود را روی پوست فشار می دهید، تورم نگران کننده است و تورفتگی برای چند ثانیه باقی می ماند.)
سایر علائم هشدار دهنده در بارداری
- افزایش سریع وزن
- آسیب شکمی، مانند سقوط یا تصادف رانندگی
- خارش مداوم تنه، بازوها، پاها، کف دست یا کف پا، یا احساس خارش در سراسر بدن
- درد مداوم در بالای شکم یا شانه، به ویژه در زیر دنده ها در سمت راست شما
- قرار گرفتن در معرض یا علائم کووید -19. این موارد ممکن است شامل تب، سرفه و تنگی نفس، لرز، درد عضلانی، گلودرد و از دست دادن طعم یا بو باشد.
قرار گرفتن در معرض یا علائم آنفولانزا. این موارد ممکن است شامل تب، گلودرد، سرفه، آبریزش یا گرفتگی بینی، خستگی و درد و لرز بدن باشد. همچنین ممکن است استفراغ یا اسهال داشته باشید. برای به حداقل رساندن خطر ابتلا به آنفولانزا، به محض اینکه در پاییز در دسترس قرار گرفت، واکسن آنفولانزا را تزریق کنید. آنفولانزا برای زنان باردار بسیار خطرناک است.
احتمال تماس با ویروس زیکا. اگر شما یا همسرتان در منطقه ای زندگی می کنید یا به منطقه ای سفر کرده اید که در آن ویروس زیکا گزارش شده است، فوراً به پزشک خود اطلاع دهید. مهم است که تحت آزمایش قرار بگیرید، حتی اگر هیچ نشانه ای از بیماری را متوجه نشدید. اکثر مردم هیچ نشانه ای از زیکا ندارند، اما هنگامی که آنها ظاهر می شوند می توانند شامل تب، بثورات، مفاصل دردناک، صورتی چشم (ملتحمه)، درد عضلانی و سردرد شوند.
در صورتی که مصون نباشید یا علائم عفونت را نشان ندهید، در معرض بیماری های واگیر مانند آبله مرغان یا سرخجه قرار بگیرید. قبل از مراجعه به مطب، با ارائه دهنده خود تماس بگیرید تا علائم شما را مورد بحث قرار دهد.
افسردگی یا اضطراب شدید. اگر به شدت ناراحت یا ناامید هستید، دچار حملات وحشت شده اید، احساس نمی کنید که می توانید مسئولیت های روزانه خود را انجام دهید، یا فکر می کنید به خود آسیب می رسانید ، فوراً به دنبال کمک باشید.
هرگونه مشکل سلامتی دیگری که معمولاً در مورد آن با پزشک خود تماس می گیرید، حتی اگر به حاملگی شما مربوط نباشد (مانند بدتر شدن آسم یا سرماخوردگی که بدتر از بهبودی می شود). اگر به سررسید خود نزدیک شده اید، علائم زایمان را بررسی کنید تا بدانید باید به دنبال چه چیزی باشید و چه موقع تماس بگیرید.
vian Nzyansarora.10 Danger Signs in pregnancy and solutions (per trimester).Last updated on: January 12, 2021