همه ما می دانیم انتخاب مواد غذایی در بارداری بر رشد فیزیکی جنین تاثیر می گذارد اما آیا می دانید تغذیه بر هوش نیز تاثیر می گذارد؟ مصرف سبزیجات برگ سبز به رشد مغز کودک کمک می کند. رشد مغز کودک و هوش او در دوران بارداری تحت تاثیر قرار می گیرد.
در بارداری چی بخوریم
به عنوان یک مادر باردار، باید از وجود تمام مواد مغذی در رژیم غذایی خود اطمینان حاصل کنید. همچنین باید از سالم بودن بدن کودک مطمئن شوید تا بتواند با تغییرات مختلف در هنگام رشد کنار بیاید.
مکمل های دوران بارداری حاوی اسید فولیک
مصرف مکمل های دوران بارداری حاوی اسید فولیک ضروری است. اسید فولیک ماده مغذی مهمی در تشکیل سلول های مغز است. مجله انجمن پزشکی آمریکا به تازگی یک مطالعه منتشر کرده است که نشان می دهد زنانی که 4 هفته قبل از بارداری و 8 هفته پس از بارداری اسید فولیک مصرف می کنند، 40 درصد کمتر از دیگران در معرض تولد کودکان مبتلا به اوتیسم هستند. منابع اسید فولیک عبارتند از: سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج و غلات غنی شده برای صبحانه.
توجه: ویتامین های دوران بارداری را هر روز مصرف کنید. این مسئله باعث می شود تغذیه خوبی از ویتامین B12 و اسید فولیک داشته باشید که به توسعه سلول های قرمز خون کمک می کند. همچنین ویتامین C به تولید کلاژن کمک کرده و ویتامین D در تشکیل استخوان موثر است. می توانید ویتامین ها را با غذا مصرف کنید و اگر معده شما را اذیت می کند مارک آن را تغییر دهید.
غذاهای غنی از امگا 3
اسیدهای چرب امگا 3 به خاطر کمک به تولید نرون ها ضروری هستند. نرون ها اعصابی هستند که به مغز و سایر اندام های بدن پیام های الکتریکی می فرستند. غذاهای غنی از امگا 3 عبارتند از ماهی آزاد و انواع مختلفی از ماهی، تخم مرغ غنی شده، پودر بذر کتان، گردو، گوشت قرمز، اسفناج، سویا، دانه ها و غلات و حبوبات غنی از آهن.
میوه ها و سبزیجات
آنتی اکسیدان ها به مبارزه با رادیکال های آزاد که می توانند به بافت مغز کودک آسیب برسانند می پردازد. غذاهای مختلف که باعث افزایش آنتی اکسیدان می شوند عبارتند از پاپایا، سبزیجات برگ سبز تیره، گوجه فرنگی و زغال اخته. میوه ها و سبزیجات خود را به خوبی بشویید. شستن میوه ها به از بین بردن جرم های روی سطح آن کمک می کند.
غذاهای غنی از آهن
در بارداری نیاز به مصرف دو برابر آهن دارید زیرا آهن به انتقال اکسیژن به جنین کمک می کند. متاسفانه، بسیاری از ما کمبود آهن داریم که باعث می شود اکسیژن کافی به رحم نرسد. این موضوع تأثیر منفی بر ضریب هوشی و رشد کودک دارد. می توانید از پزشک بخواهید تستی برای بررسی سطح آهن انجام دهد. موادغذایی سرشار از آهن عبارتند از مرغ، غلات غنی شده، حبوبات و گوشت گاو بدون چربی.
رژیم غذایی حاوی پروتئین
در بارداری بدن نیاز به پروتئین بیشتری دارد تا به رشد سلول های جدید و هورمونهای مورد نیاز برای رشد کودک کمک کند. مصرف روزانه پروتئین را به 10 گرم اضافی افزایش دهید. در اینجا چگونگی افزایش مصرف پروتئین ذکر شده است. صبحانه ماست بخورید؛ در کنار ناهار سوپ لوبیا بخورید. 3 اونس گوشت گاو بدون چربی ترجیحا راسته و فیله برای شام بخورید و کره بادام زمینی را به عنوان میان وعده مصرف کنید.
نکاتی در بارداری برای افزایش هوش کودک
افزودن میوه ها و بادام و نخود به سالاد باعث افزایش مواد مغذی مورد نیاز برای کودک می شود.
بررسی جیوه
با وجودی که ماهی منبعی مناسب از امگا 3 و دیگر مواد مغذی است، باید به نوع ماهی که می خورید توجه کنید. سازمان FDA توصیه می کند زنان باردار از مصرف ماهی هایی مانند اره ماهی، کاشی ماهی، کوسه و شاه ماهی خال مخالی بپرهیزند زیرا سطح جیوه در این ماهی ها بالا است. سطح جیوه در برخی ماهی ها پایین تر است مانند تیلاپیا، میگو، ماهی آزاد و گربه ماهی. حتی با انتخاب ماهی سالم، سعی کند مصرف ماهی را به 12 اونس در هفته یعنی دو وعده غذایی محدود کنید.
روش زندگی سالم
روش زندگی سالم برای خانم های باردار بسیار مهم است. تصمیمات معمولی شما را در زندگی روزانه بر سلامت کودک و شما تاثیر زیادی می گذارد.
مصرف نکردن الکل
نوشیدنی های الکلی مضر است و باعث ضعیف شدن مهارت های اجتماعی، حافظه و مشکل تمرکز کردن در زندگی کودک شود.
وزن مناسب
از آنجایی که برای دو نفر غذا می خورید مراقب افزایش وزن خود باشید. افزایش وزن باعث افزایش احتمال زایمان زودرس می شود.
وزن کم نوزاد در هنگام تولد بر IQ او تاثیر می گذارد زیرا تغذیه جنین در بارداری از طریق جفت انجام می شود.
ورزش کنید
ورزش نه تنها برای سلامتی شما لازم است بلکه بر رشد مغز و سایر اندام های جنین تاثیر می گذارد. کورتیزول هورمون استرس است که در طول ورزش ترشح می شود. کارشناسان توصیه می کنند روزی سی دقیقه ورزش کنید.
به تیروئید توجه کنید
برخی از زنان در بارداری اول مشکلات تیروئیدی دارند که باید درمان شود. مقدار کمی یا زیاد هورمون تیروئید در خون می تواند به جنین آسیب برساند. مقدار کم هورمون تیروئید باعث کاهش ضریب هوشی در دوران کودکی می شود. اگر چه محققان به همه زنان باردار بررسی هورمون تیروئید را توصیه نمی کنند اما افرادی که در معرض خطر هستند باید آزمایش خون انجام دهند. می توانید با مصرف روزانه 220 میکروگرم ید عملکرد غده تیروئید را بهبود دهید.
ایجاد رابطه بهتر با فرزند
صحبت کردن به فرزند متولد نشده احمقانه به نظر می رسد اما به شما کمک کند با فرزند خود ارتباطی صمیمی برقرار کنید. دانشمندان معتقدند جنین صدای ما را می شنود و می تواند به آن پاسخ دهد. بنابراین می توانید برایش آواز بخوانید، کتاب بخوانید و یا به سادگی با کودک خود صحبت کنید. برخی مطالعات نشان می دهد نوزاد با شنیدن صدای فردی که در رحم صدایش را شنیده بوده است آرام می شود.
در انتها امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده باشید. برای بدست آوردن اطلاعات درباره سایر مواد غذایی به شما پیشنهاد می دهم که مقاله " بسته کامل آموزشی تغذیه دوران بارداری" را مطالعه کنید.در آخر پیشنهاد میکنم این مقاله را حتما " تغذیه دوران بارداری" مطالعه کنید.
منبع: m.newkidscenter.com