از زمانی که عمل کاشت و لانه گزینی جنین در رحم انجام می شود، رشد و تکامل پرسرعت جنین نیز آغاز خواهد شد. در واقع جنین تنها نه ماه فرصت دارد تا به یک انسان کامل برای زندگی خارج از رحم تبدیل شود. به همین دلیل در هر هفته تغییرات مختلفی از لحاظ تکامل و رشد در جنین اتفاق می افتد. در این مقاله می خواهیم در مورد جنین در هفته هفتم با شما مادران اومایی عزیز صحبت کنیم. پس تا پایان با ما همراه باشید.
برای جنین در هفته هفتم چه اتفاقاتی می افتد؟
در این هفته سلول های جدید مغزی به سرعت تشکیل می شوند. طول کودک شما در حال حاضر تقریباً یک چهارم اینچ یعنی 6.3 میلی متر یا به اندازه یک دانه بلوبری است. پس هنوز خیلی کوچک به نظر می رسد؛ اما جالب است بدانید کودک شما در هفته هفتم 10 هزار برابر بزرگتر از یک ماه قبل است. در این هفته بیشترین رشد در سر متمرکز می شود؛ زیرا سلول های مغزی جدید با سرعت 100 عدد در دقیقه تولید می شوند. دست و پاهای کودک نیز در حال رشد است و برخی اندام ها در این هفته جوانه می زنند.
درواقع بازو و پاهای او جوانه زده و شروع به طولانی شدن و قوی شدن می کنند. همچنین بخش های مختلف آن شامل بازو، شانه، قسمت های ساق، زانو و پا تقسیم بندی می شوند. کلیه های کودک دلبند شما در هفته هفتم تشکیل می شوند. کلیه ها هم اکنون در جای خود قرار دارند و آماده اند کار مهم خود را در زمینه مدیریت پسماند آغاز کنند. به همین دلیل جنین از هفته هفتم تولید ادرار را شروع می کند. دهان و زبان او نیز در این هفته تشکیل خواهد شد.
نکاتی مهم برای شما در این هفته
با اینکه احتمالا در هفته هفتم هنوز نوزادتان را حس نمی کنید اما باید چند کیلو وزن اضافه کرده باشید. نگران نباشید. این امر کاملا طبیعی است و زنان با با BMI متوسط 18.5- 24.9 باید در دوران بارداری 25 تا 35 پوند یا 11.3 الی 15.8 کیلوگرم وزن اضافه کنند؛ اما در سه ماهه اول که جنین هنوز کوچک است نباید بیشتر از 1 الی 2 کیلوگرم وزن اضافه نمایید. پس حسابی حواستان به رژیم غذاییتان باشد تا در ماه های بعدی اذیت نشوید. این تفکر غلط که باید به اندازه دو نفر بخورید را نیز خواهشا کنار بگذارید.
برخی از خانم هایی که دچار بیماری صبحگاهی در سه ماهه اول هستند ممکن است به جای اضافه کردن وزن، دچار کاهش وزن شوند که باز هم طبیعی است و در ماه های بعدی جبران می شود. گرفتگی عضلات در هفته هفتم طبیعی است و نباید نگران آن باشید؛ بنابراین هر نوع گرفتگی و درد لزوما نشان دهنده مشکل نیست. درواقع گرفتگی در سه ماهه اول طبیعی است، اما اگر همراه با درد شانه یا گردن باشد یا همراه با انقباض، سرگیجه یا ترشح باشد، باید با پزشکتان تماس بگیرید.
به دلیل تغییرات هورمونی در بارداری ممکن است برخی مشکلات پوستی مانند چربی زیاد یا خشکی زیاد و یا هر دو در پوستتان ایجاد شود که باید با مراقبت های روزانه صحیح آن ها را کنترل کنید. یکی از عوارض پوستی ناخوشایند دوران بارداری ایجاد کلواسما یا همان لک حاملگی است. برای کاهش این لک ها هفته ای یک بار با محصولات مناسب نوع پوستتان که با کیفیت هم باشند لایه برداری کنید و با یک مرطوب کننده بدون روغن پوستتان را آبرسانی نمایید.
سخن آخر
با اینکه جنین در هفته هفتم تغییرات زیادی می کند اما شما هیچ کدام از آن ها را حس نمی کنید. تنها باید با رژیم غذایی مناسب و ورزش های منظم توصیه شده توسط پزشک، ایجاد آرامش روحی و استراحت کافی از رشد مناسب نوزاد دلبندتان حمایت کنید.
Jennifer Wu, M.D., F.A.C.O.G. 7 week pregnancy. on August 13, 2020