Ooma
هفته سی و پنجم بارداری

هفته سی و پنجم بارداری یک مرحله مهم و حساس در دوران حاملگی است. در این هفته، جنین به رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد و اکثر اندام‌ها و سیستم‌های بدن او به مرحله نهایی توسعه نزدیک شده‌اند. برای مادر، هفته سی و پنجم می‌تواند با افزایش وزن، خستگی، و دردهای مختلفی در ناحیه کمر و لگن همراه باشد. همچنین، نیاز به استراحت بیشتر و مراقبت از خود افزایش می‌یابد. آماده‌سازی برای زایمان و برنامه‌ریزی برای مراقبت‌های پس از زایمان نیز از جمله مواردی هستند که در این هفته باید مورد توجه قرار گیرند.

در این هفته (هفته سی و پنجم بارداری) با همسر و یا یکی از دوستان نزدیک خود که رابطه عاطفی نردیکی با هم دارید میتوانید درباره نگرش تان در مورد بچه و تمامی الگوهای ذهنی و دغدغه هاتان صحبت کنید اینکار شما را سبک و راحت خواهد کرد. بهتر است شروع به تمرین تنفس نمایید. نحوه نفس کشیدن در کلاس های بارداری به شما آموزش داده خواهد شد.ساک بیمارستان خود را حتما حتما آماده نمایید...

خب دوستان، باز مانند هفته های پیش میتونید فیلم هفته مورد نظر خودتون که در اینجا هفته 35 بارداری است را مشاهده فرمایید

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

بدن شما در هفته 35 بارداری

ملاقات های ماهانه شما با پزشک در این زمان هفتگی می شود وپزشک به بررسی رشد جنین می پردازد. همچنین افزایش وزن شما و گشادی دهانه رحم را نیز بررسی می کند. تغییرات بدن در هفته سی و پنجم بارداری در ادامه ذکر شده است:

  • سوزش معده
  • ورم
  • از دست دادن اختیار ادرار
  • یبوست
  • پشت درد
  • تغییر جهت جنین به طوری که سرش به سمت پایین باشد.
  • افزایش وزن
  • رشد اندام های داخلی
  • آماده شدن برای زایمان

تهیه لیست از کارهایی که باید انجام دهید

  • توجه به رژیم غذایی
  • ورزش

اندام های داخلی شما مانند مثانه و ریه ها به خاطر رشد رحم تحت فشار هستند. ظرفیت مثانه کاهش یافته است بنابراین نمی توانید ادرار خود را کنترل کنید. اگر سر جنین به طرف پایین باشد تعداد دفعات ادرار شما افزایش می یابد. ورزش کگل باعث قوی شدن ماهیچه های لگن می شود و به کنترل ادرار کمک می کند. اما مایعات را کم نکنید. باید روزانه مقدار زیادی آب بخورید تا از یبوست و ورم جلوگیری شود. آب به جنین کمک می کند مواد مغذی را از سلول های خونی جذب کند.

سوزش سر معده

متاسفانه سوزش معده تا زمانی که جنین به دهانه رحم منتقل شود ادامه دارد. رحم نه تنها بر مثانه فشار وارد می کند بکله به معده نیز فشار می آورد و باعث سوزش معده می شود. ماهیچه هایی که از ورود مواد به مری جلوگیری می کردند در حال حاضر در حال استراحت هستند به همین دلیل سوزش اتفاق می افتد. اما این مشکل پس از زایمان از بین می رود. راه هایی برای کنترل و درمان این مشکل وجود دارد. از مصرف غذاهایی که باعث سوزش معده می شوند مانند غذاهای تند و چرب بپرهیزید. کافئین باعث ترشح اسید می شود. قبل و بعد از غذا آب بخورید اما در طول غذا آب نخورید. لباس های راحت بپوشید و به بدن اجازه نفس کشیدن بدهید. دو ساعت پیش از خواب غذا بخورید تا به معده اجازه دهید غذا را هضم کند. وعده غذایی را فراموش نکنید زیرا باعث ترشح اسید و سوزش معده می شود.

رشد رحم باعث می شود به روده فشار وارد شود و نتواند به درستی عمل کند. مکمل های آهن می توانند مشکل را حل کنند. هورمون های بارداری باعث شل شدن عضلات اطراف لگن می شوند. برای حل این مشکل سعی کنید غذاهای غنی از فیبر مانند میوه ها و حبوبات بخورید. آب کیوی نیز به عملکرد درست سیستم گوارشی کمک می کند. مایعات گرم حرکات روده را افزایش می دهند.

آیا زانو و پای ورم کرده شما را آزار می دهد؟

رشد رحم باعث افزایش فشار بر رگ های منطقه لگن می شود بنابراین جریان خون از پاها به قلب کاهش می یابد. رگ ها مایع را به زانوها و پاها می فرستند. این مسئله باعث ورم می شود. ورم در سه ماهه سوم بارداری به خصوص زمانی که جنین به دهانه رحم نزدیک شده است رایج است. ورم با نزدیک شدن به زمان زایمان بدتر می شود. ورم در بارداری نگران کننده نیست مگر اینکه در صورت و اطراف چشم ها یا دست ها ورم مشاهده شود. بلافاصله با پزشک تماس بگیرید تا احتمال پره اکلامپسی را کاهش دهید. برای جلوگیری از ورم، پاهای خود را بالاتر از سطح خود قرار دهید. پاها را بکشید و زانوها را بچرخانید. شما راحت بپوشید. مقدار زیادی آب بنوشید. پاهای شما بعد از زایمان به اندازه عادی بر می گردد. در این زمان بدن مایعات اضافی را از دست داده است.

با رشد جنین و اندام های داخلی او، رحم بزرگ می شود و درد قسمت پایین پشت شروع می شود. افزایش وزن باعث ناراحتی و آزار شما است. تغییرات هورمونی نیز باعث ایجاد مشکل می شود. تغییرات هورمونی باعث شل شدن عضلات لگن و آمادگی برای زایمان می شوند. این تغییرات هورمونی باعث شل شدن عضلات اطراف نخاع و پشت درد می شود. مانند سایر علائم بارداری، این علائم را نیز باید تحمل کرد تا تمام شوند. کفش های پاشنه دار نپوشید و به پشت بخوابید تا از پشت درد جلوگیری شود. اگر درد شدید است با پزشک صحبت کنید تا قرص های مسکن برای شما تجویز کند. 

-  بدن حامله شما حداقل 66 لیتر مایع اضافی در بارداری کسب می کند.

اندازه رحم در هفته 35 بارداری

رشد، رشد، رشد. بله رشد جنین و مادر. اکنون که به هفته 35 بارداری رسیده اید، رحم شما حدود 1000 برابر اندازه اصلی اش رشد کرده است، که ممکن است به نظر دیگران بیش از حد بزرگ باشد. هفته 35 بارداری زمان خوبی برای بررسی علائم زایمان است. ممکن است فکر کنید زود است، اما حدود 11 درصد از مادران دچار زایمان زودرس می شوند.

هفته 35 بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 35، شما 7 ماه و سه هفته باردار هستید. این آخرین هفته ماه هشتم بارداری است. فقط 5 هفته مانده است.


وضعیت جنین در هفته35 بارداری

اندازه جنین در هفته35 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه گرمک است
اندازه جنین در هفته 35 بارداری
گرمک
46.2 cm :قد
2383 gr :وزن

فرزندتان در حال آماده کردن اعضایش برای زایمان میباشد که شامل رشد،تکامل و آمادگی تنظیم تنفس و دمای بدن است.در این مرحله فضای زیادی برای تغییر وجود داشته که رژیم وژنتیک نقش مهمی بازی میکند. با وجودی که رشد فیزیکی اعضای بدن کودک کاهش می‌یابد، ولی مغز به طور خارق العاده ای در حال رشد است. جمجمه‌اش هنوز نرم است و کاملاً سخت نشده تا به راحتی از کانال تولد بیرون آید. حقایقی در مورد جنین در این هفته:

  •  فرزند شما احتمالا در هفته 35 حدود 5.5 پوند وزن دارد و نزدیک به 50 سانتیمتر است.
  •  فرزند شما خیلی شبیه به یک نوزاد است.
  •  فرزند شما حدود نیم پوند در هفته کسب می کند.

تغییرات بدن مادر و جنین در هفته سی و پنجم بارداری


سونوگرافی جنین در هفته 35 بارداری

سونوگرافی جنین در هفته 35 بارداری

در این تصویر می توانید سر جنین را از بالا ببینید. نقاط روشن در تصویر، موهای شناور جنین در مایع آمنیوتیک است.


توصیه ها در هفته 35 بارداری

* اگر شاغل هستید، در هفته سی و پنجم بارداری  به مرخصی بارداری فکر کنید. ممکن است فکر کنید که شاید بهتر باشد مرخصی خود را برای زمانی بگذارید که نوزاد متولد می‌شود، اما باید بدانید که اکنون نیز به مرخصی و استراحت نیاز دارید تا آمادگی لازم را برای چند هفته آینده پیدا کنید.

* اگر تا حالا به استخر نرفته اید الان بهترین موقع آن است. احساس بی وزنی در این موقع خیلی جالب است و احساس سبک شدن به شما میدهد.


علایم طبیعی در هفته 35 بارداری

دراین هفته ضربان قلب شما تندتر می‌زند و تنگی نفس (تنگی نفس در حاملگی ) هم بیشتر می‌شود. در این زمان نفس کشیدن و راه رفتن برایتان سخت شده است. سعی کنید رو به پشت نخوابید و ورزش های سنگینی که منجر به نفس نفس زدنتان میشود را رها کنید.


هشدارها در هفته 35 بارداری

اگر متوجه یکی از علائم زیر شدید  که نشانه زایمان است سریعا به پزشک خود مراجعه کنید:

  •  خونریزی یا لکه بینی
  •  درد کمر یا شکم
  • داشتن بیش از6 انقباض در ساعت
  • خروج مایع از واژن

تغذیه در هفته 35 بارداری

مهم است که انرژی و سلامت خود را با تغذیه درست و متعادل و ورزش منظم حفظ کنید. به جای این که چیز جدیدی به برنامه خود اضافه یا کم کنید، برنامه غذایی و ورزشی را که از قبل داشته ‌اید، ادامه دهید.


ورزش در هفته 35 بارداری

در صورتی که خستگی به شما فشار می‌آورد، تحرکات ورزشی خود را کاهش دهید. ورزش سبک و مخصوص شما، سه روز در هفته برای‌تان کافی است. می‌توانید زمان ورزش کردن خود را نیز کاهش دهید. مثلاً 30 دقیقه به 15 دقیقه کاهش یابد. از همه مهم ‌تر این که استراحت‌های مداوم داشته باشید و سطح مایعات بدن را بالا نگه دارید.


اگر فرزندم الان به دنیا بیاید چه کاری باید انجام دهم:

نوزادی که پیش از هفته سی و هفتم بارداری به دنیا می آید نارس است اما اگر نوزاد در هفته سی و پنجم بارداری به دنیا بیاید اواخر نارس می باشد. این نوزاد معمولا نارس به نظر نمی رسد و مشکلات اصلی زیادی ندارد. اما در تنفس مشکل دارد. این نوزاد باید برای تعادل دمای بدن در دستگاه قرار بگیرد. زایمان زودرس (زایمان زودرس و تولد نوزاد نارس ) در هنگام تولد دو قلو و چند قلو رایجتر است یا اگر مشکلاتی مانند پره اکلامپسی داشته باشید نیز زایمان زودرس دیده می شود. گاهی اوقات دهانه رحم ضعیف است و خیلی زودتر از موعد گشاد می شود. زایمان زودرس در خانم های کم سن و سال رایج تر است. مصرف الکل، مواد مخدر یا تنباکو نیز باعث افزایش احتمال زایمان زودرس می شود.


نکاتی برای پدرها در هفته 35 بارداری:

همسر شما در بهترین حالت روحی نیست. گاهی او خوشحال، گاهی احساساتی و گاهی ناراحت است. سعی کنید درک کنید ولی نگران نباشید حالت روحی او دائمی نیست. این تغییرات روحی به خاطر تغییرات هورمونی است. به هر چیزی می گوید بله بگویید و همیشه با او موافق باشید.

هر چه بیشتر با او همدردی کنید و او را آزار ندهید. اگر از پشت درد شکایت می کند او را ماساژ دهید و به او نگویید باید قوی باشد. اگر خسته است به او در کارهای منزل کمک کنید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 96% 96


  • profileرقيه توكلي1399/01/16

    سلام خسته نباشيد من ٣٥هفته و چهار روز باردارم وزن قبليم ٥٣بود الان شدم ٥٩ولي تو سونو ظاهرا وزن بچه كه ٣٠هفته دادم خوب بود ١٦٠٠من احساس مي كنم وزنم كمه ولي دكترم چيزي نمي گه پسرم ٢٨٠٠به دنيا اومد خيلي كوچيك بود دوست ندارم اينم اين جوري باشه به نظرشما چي كار كنم

    • profileفاطمه مقدم1397/11/19

      من در هفته 35 هستم.و عفونتی که قبلا درمان شده بود باز در من ظاهر شده به طوریکه عفونته سبز رنگ و متعفنی از من خارج میشه و من مجبورم تند تند لباس عوض کنم.قبلا دکتر به من یه پماد داده بود.اماالان جوری شده که با اون پماد هم نمیتونم جلوشو بگیرم.آیا اگه درمان نشه میتونه برای بچم خطرناک باشه؟راهنماییم کنید لطفا

      • profileZahra Abasi1397/05/13

        سلام خانم دكتر عزيز
        من هفته 35 و دو روز بودم كه سونو دادم بعد توي سونو سر نوزاد BPD 99mm و centile 89 شد دكتر سونو گفت كه سر نوزاد بزرگه ميخواستم ببينم آيا حالت طبيعي نيست بايد چي كار كنم؟تشكر ميكنم راهنمايي كنيد خيلي ناراحتم

        • profileشقایق شایقی1397/01/21

          سلام خسته نباشید دکتر مهربون
          ممنون بابت مطالب خوبتون،من هر هفته رشد جنینم رو با سایت شما دنبال میکنم😘
          یه سوال داشتم،من 6 تا بتامتازون زدم(البته با تجویز پزشک)که ریه و شش جنینم کامل بشه،چون احتمال زایمان زودرس رو دادن
          خواستم بپرسم اگر هفته 36 یا 37 سزارینم کنن این احتمال وجود داره بچه م بره داخل دستگاه و مشکلات تنفسی یا چیز دیگه ای پیدا کنه؟
          علت احتمال زایمان زودرس رو هم فشار خون بهم گفتن که با قرص متیل دوپا کنترل داره میشه،فشارم بیشتر از 12-13 تو شرایط عادی نرفته
          ممنونم از راهنمایی و کمکتون

          • profileزهرا صفری1396/05/06

            سلام وقت بخیر
            من توی هفته 35 ام هستم و به شدت دچار خشکی پوست دست شدم که تا قبل از این هفته نبوده و قبل از بارداری هم فقط در فصل زمستون برام اتفاق می افتاد
            آیا این علامت بدیه برای این هفته؟
            چطور برطرفش کنم؟
            درحال حاضر از روغن بادام شیرین برای رفع خشکی پوست استفاده میکنم

            • profileپزشک اوما1396/05/07

              سلام زهرا جان
              تغییرات پوستی در دوران بارداری بسیار شایع است و به دلیل تغییرات هورمونی بدن می باشد، نگران نباشید، مایعات زیاد بخورید، با روغن زیتون و بادام دایم چرب کنید، بعد از حمام هم چرب کنید و نگذارید پوست خشک شود، میوه و سبزیجات به اندازه کافی مصرف کنید.

          • profileمریم الف1396/04/04

            سلام
            باتشکر از پزشک محترم در پاسخگویی به موقع.
            من در هفته ۳۵ هستم و علاقه زیادی به جویدن یخ پیدا کرده ام. آیا برای بچه ضرر دارد؟ ضمنا احساس میکنم جنین در شکمم سفت میشود.

            • profileپزشک اوما1396/04/04

              سلام مریم جان
              در مورد سوال اول، اشتیاق و تمایل به خوردن یخ از نشانه های کم خونی هست و بهتره که از این نظر بررسی شوید . در حالت عادی خوردن قرص آهن را فراموش نکنید. عزیزم یخ خوردن زیاد نیز باعث ایجاد سرماخوردگی و گلو درد شده که عواقب خود را بدنبال خواهد داشت.
              اما در مورد سوال دوم: سفتی شکم در بارداری مخصوصا هفته های آخر شایع است و ناشی از حرکات جنین است که با بزرگ شدن رحم شما احساس سفتی شکم میکنید. عوامل دیگر نیز مانند یبوست، افزایش وزن و درد معده باعث ایجاد این سفتی میشود. اما اگر سفتی شکم بیش از یکساعت طول کشید و یا همراه درد بود به پزشک مراجعه کنید چون سفتی شکم طولانی ممکنه نشانه ای از زایمان زودرس باشد.