Ooma
هفته سی و سوم بارداری

هفته سی و سوم بارداری به معنی ورود به ماه هشتم بارداری است و معمولاً بین 32 تا 34 هفتگی اتفاق می‌افتد. در این زمان، بدن مادر و جنین هر دو تغییرات مهمی را تجربه می‌کنند.

در هفته سی و سوم بارداری، مراقبت‌های پزشکی منظم برای نظارت بر وضعیت مادر و جنین اهمیت زیادی دارد. پزشک ممکن است آزمایش‌های مختلفی انجام دهد تا مطمئن شود همه چیز به خوبی پیش می‌رود. همچنین، توصیه می‌شود مادران به رژیم غذایی سالم و استراحت کافی توجه کنند و هر گونه تغییر غیر عادی یا نگرانی را با پزشک خود در میان بگذارند. به طور کلی، هفته سی و سوم بارداری مرحله‌ای حساس و مهم است که در آن مادر و جنین برای زایمان و ورود نوزاد به جهان خارج آماده می‌شوند.

در هفته 33 بارداری حجم خون شما (پلاسماي خون و گلبولهاي قرمز آن) حدود 40 تا 50 درصد بيشتر از زماني شده است كه حامله نبوديد. اين تغيير براي آن است كه نيازهاي شما و كودكتان تامين شود. همچنين اين خون اضافي هنگام زايمان را هم جبران خواهد كرد. از آنجا که سینه های شما بزرگتر میشوند بهتر است که وزن آن را با استفاه از سینه بند کنترل نمایید و مانع از افتادگی سینه ها شوید...

اگر پیش از این فیلم رشد جنین در هفته 33 بارداری اوما را مشاهده نکرده اید پیشنهاد میکنم مشاهده فرمایید

هفته بعدی     هفته قبلی

بارداری هفته به هفته

بدن شما درهفته 33 بارداری

در هفته 33 بارداری احساس می‌کنید مثل بادکنکی شده‌اید که مدام باد می‌شود. دست‌ها و پاهایتان و حتی صورتتان هم به این افزایش حجم ادامه می‌دهد. شاید مجبور شوید که از مچ بند یا کمربندهای حاملگی استفاده کنید، اما این ورم ها احتمالا تا بعد از زایمان با شما همراه خواهد بود. اگر این ورم ها خیلی به یکباره افزایش باید و همراه با تاری دید،سردردباشد سریعا به دکتر خود اطلاع دهید.رحم شما این هفته 500 برابر حالت طبیعی شده است. سطوح مایع آمنیوتیک در پایین ترین سطح است بنابراین لگدهای جنین کمی تیزتر به نظر می رسد! جفت حدود 2 پوند وزن دارد.

تغییرات وزن و شکم در هفته 33 بارداری

- در هفته 33 بارداری، حدود 10 تا 13 کیلوگرم افزایش وزن داشته اید. اگر دوقلو باردار باشید در مجموع 14.5 تا 19 کیلوگرم افزایش وزن دارید.  اگر شکم تان به صورت گهگاهی دچار گرفتگی می شود، احتمالا انقباض براکستون هیکس دارید. براکستون هیکس دردناک نیست و اغلب بعد از رابطه جنسی یا ورزش اتفاق می افتد.

- آنها با انقباض های منظم متفاوت هستند، زیرا هنگام تغییر موقعیت متوقف می شوند. انقباضات واقعی ادامه دارد – این انقباضات حداقل پنج بار در ساعت می باشد و به طور متوسط درد واقعی زایمان است.  بعضی از عوارض و شرایط باعث افزایش احتمال زایمان می شود، مانند مایع آمنیوتیک بیش از حد، خشک شدن یا هفته 33 بارداری و دوقلو داشتن.

- در هفته 33 بارداری، گرفتگی عضلات مانند پریودی می تواند نشانه زایمان زودرس باشد. بنابراین خونریزی واژینال، ترشحات غیرمعمول یا نشت می تواند رخ دهد. در هفته 33 بارداری، فشار داخل لگن نیز می تواند نشانه ای باشد. اگر هر چیزی شما را نگران می کند، مثانه را خالی کنید، به پهلوی چپ بخوابید، آب بنوشید، و بلافاصله با پزشک تماس بگیرید.

هفته 33 بارداری چند ماهگی بارداری است؟

در هفته 33، شما 7 ماه و یک هفته باردار هستید.


وضعیت جنین درهفته 33 بارداری

اندازه جنین در هفته 33 بارداری

در این هفته نی نی شما به اندازه یک دورین است
اندازه جنین در هفته 33 بارداری
دورین
43.7 cm :قد
1918 gr :وزن

فرزندتان در حال رشد فراوان است. تکامل ریه در انتهای حاملگی مهم است و بدنتان ماده ای به نام سورفاکتانت ترشح میکنند.این ماده شبه دترژنت سبب با اولین گریه فرزندتان سبب بازماندن ریه میشود.اگر فرزندتان پیش از موعد تولد شود سورفاکتانت مصنوعی میگیرد. آنکه استخوان‌های او حسابی سخت شده با این حال استخوان‌های سرش هنوز به هم نچسبیده‌اند و نرم هستند. در هفته33 بارداری او هر از گاهی با بند ناف بازی میکند. سایر تغییرات بدن جنین: 

  •  فرزند شما در حال حاضر حدود 3-4 کیلوگرم وزن و حدود 44 سانتی متر طول دارد.
  •  هنگامی که نوزادان متولد می شوند، بخش هایی از جمجمه آنها ممکن است با یکدیگر همپوشانی داشته باشند تا سر آنها فشار زایمان را تحمل کند- بعد از زایمان سر به طور به شکل مخروط است.
  •  پل بینی در هنگام تولد وجود ندارد و بعدا رشد می کند.

تغییرات بدن مادر و جنین در هفته سی و سوم بارداری


سونوگرافی جنین در هفته 33 بارداری

سونوگرافی جنین در هفته 39 بارداری

می توانید در این تصویر به وضوح مشخصات جنین را ببینید.


توصیه ها درهفته 33 بارداری

نگرانی های اخر شب و حتی کابوس ها در اواخر حاملگی آمده و باعث از دست رفتن خواب میشود وقتی این اتفاق افتاد نیاز است با آن مقابله کنید.به موسیقی آرام گوش دهید، دوش آب گرم بگیرید و آرام سازی ذهنی انجام دهید تا آنچه که باعث بیداریتان میشود را فراموش کنید.


علائم طبیعی درهفته 33 بارداری

1. ترش کردن معده، می تواند در سه ماهه سوم بارداری مشکل ساز شود. دلیل آن، اِشغال فضای بیشتر شکم توسط کودک است. از خوردن غذاهای ادویه دار، چرب و اسیدی خودداری کنید. خوردن وعده های بیشتر ولی کوچکتر، شاید راه حل مناسبی برای مبارزه با آن باشد.

2. تکرر ادرار به علت فشار بر مثانه که اکنون کمی از لگن بالاتر آمده شایع است.


هشدارها در هفته 33 بارداری

اگر متوجه یکی از علائم زیر شدید سریعا به پزشک خود مراجعه کنید:

  * کاهش حرکات جنینی

  * تورم

  * سردرد

  * تاری دید

  * خونریزی یا لکه بینی

  * درد کمر یا شکم

  * داشتن بیش از 6 انقباض در ساعت

  * خروج مایع از واژن


جلوگیری از درد زایمان زودرس:

زایمان زودرس در ماه هشتم بارداری امری رایج نیست.

اگرچه خطر زایمان زودرس در این مرحله کم است. انقباضات زایمان زودرس به فاکتورهای شیمیایی و حرکتی بستگی دارد. گاهی ایستادن به مدت طولانی باعث شروع انقباضات می شود و گاهی استرس باعث درد زایمان می شود. در اینجا نکاتی برای جلوگیری از  زایمان زودرس ذکر شده است:

1- به مدت طولانی نایستید:

توصیه می شود خانم باردار نباید بیش از چهار ساعت پس از هفته بیست و چهارم بارداری بایستد. در هفته سی و چهارم بارداری، نباید بیش از نیم ساعت بایستید. شریان ها و رگ های اطراف رحم تحت فشار هستند زیرا خون پیوسته حرکت می کند. این مسئله باعث افزایش فشار رحم به رگ ها می شود. ایستادن باعث افزایش فشار خون در آن منطقه می شود. انقباض رحم و تغییر شکل آن باعث از بین رفتن انسداد می شود. انقباضات در هنگامی ایستادن طولانی مدت افزایش می یابد.

2- سنگینی برندارید:

توصیه می شود خانم ها چیزهایی که بیش از ده تا بیست و دو کیلو هستند در هفته بیستم بارداری برندارند و چیزهای بیشتر از بیست و دو کیلو پس از هفته سی ام برندارند. اما این توصیه ها استاندارد نیستند و هر فردی با فرد دیگر فرق می کند. در هنگامی که سنگینی بلند می کنید، ماهیچه های شکم منقبض می شوند و باعث اعمال فشار بر رحم می شود. این افزایش فشار باعث زایمان زودرس می شود.

3- آرام باشید:

در هنگام استرس و عصبانیت بدن هورمون هایی ترشح می کند که برای جنگ تعلیم داده شده اند. این هورمون ها باعث ایجاد پره اکلامپسی می شوند؛ بیماری که موجب فشار خون بالا در خانم باردار می شود. به همین دلیل پزشکان به خانم های باردار توصیه می کنند آرام باشند


تغذیه در هفته 33 بارداری

1. خوردن، لذت گذشته را ندارد. کودکتان در حال فشار وارد کردن به معده شما است و باعث اختلال در عمل گوارش می‌شود، و اسید معده را زیاد می‌کند. اگر خوردن غذایی خاص یا مصرف آن در زمانی خاص موجب نفخ، سوزش سر دل، یا دیگر علائم ناراحت کننده در شما شد، به طور موقت آن عادات غذایی را تغییر دهید.

2. حال که شما در هفته 33 بارداری خود به سر می‌برید، انتخاب مواد غذایی، زمان مصرف و مقدار آن می‌توانند بر سلامت شما و جنین‌تان تاثیر بگذارند (غذاهای تقویتی برای وزن گیری جنین).

3. از مواد مغذی موجود در غذا حتی برای میان وعده‌های کوچک نیز اطمینان حاصل کنید. این مواد باید هم برای شما و هم برای فرزندتان مفید باشند.

4. پس از تولد کودکتان، شما می‌توانید مواد غذایی مورد علاقه خود را به برنامه خود اضافه کنید.


ورزش در هفته 33 بارداری

ورزش‌ های لگنی می توانند باعث کاهش درد های کمر و درد های سیاتیکی شوند. برای آگاهی از این حرکات به پزشک خود مراجعه کنید.


نکاتی برای پدرها در هفته 33 بارداری:

همسر شما حس خوبی به بدنش ندارد. او تغییر حال روحی دارد و اذیت می شود. حداقل کاری که می توانید انجام دهید صبور بودن است. می توانید در این حالت علاقه خود را به او نشان دهید و سعی کنید در امور منزل به او کمک کنید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 96% 96


  • profileشقایق شایقی1397/01/09

    سلام،عیدتون مبارک مامای مهربون
    یه سوال داشتم ممنون میشم کمکم کنید
    من در هفته 33 بارداری هستم ،دکتر بهم ازمایش 24ساعته ادرار داد،امروز جوابش رو گرفتم دفع پروتئینم 175 بود،من نمیدونم الان وضعیتم چه جوریه باید برم بیمارستان؟متاسفانه تعطیلاته دکتر هم نیست یه جورایی نگرانم بچه ام چیزیش نشه
    یه دنیا ممنونتون میشم کمک کنید خیلی نگرانم

    • profileپزشک اوما1397/01/11

      سلام عزيزم عيد شما هم مبارك. دفع پروتئن ادرار بين ١٥٠ تا ٣٠٠ ميلي گرم طبيعي است و جاي نگراني نداره. فشار خون رو هم چك كنيد

    • profileپزشک اوما1397/01/11

      سلام عزيزم عيد شما هم مبارك. دفع پروتئن ادرار بين ١٥٠ تا ٣٠٠ ميلي گرم طبيعي است و جاي نگراني نداره. فشار خون رو هم چك كنيد

  • profilemaryam hamedani1397/01/03

    سلام و عرض تبریک سال نو
    من در هفته ۳۵ بارداری هستم و از ۲ ماه پیش استخوانهای کشاله رانم و قسمت جلویم درد گرفته . به طوری که راه رفتن برام مشکل شده . اضافه وزن آنچنانی هم ندارم و نرماله . میخواستم علت را بپرسم . ممنون

    • profileپزشک اوما1397/01/06

      با سلام. این درد ها در هفته های آخر بارداری طبیعی است نگران نباشید میتونید از شکم بند مخصوص دوران بارداری استفاده کنید فقط مراقب علائم پارگی کیسه آب جنین باشید

  • profileBaran Abbasi1396/11/09

    سلام خسته نباشيد من در هفته ى سى و سوم باردارى هستم وضعيت جسمى خودم و جنين هم نرماله!
    ميخواستم بدونم نزديكى در اين زمان خطرناك هست يا نه؟
    مرسى

    • profileپزشک اوما1397/01/06

      با سلام. هر هیچ گونه مشکلی وجود ندارد. نزدیکی سطحی مشکلی نداره اما مایع منی به داخل واژن ریخته نشود. چون مایع حاوی موادی است که انقباضات رحم را تهدید می کند.

  • profileفاطمه دلبسته1396/09/26

    سلام آقای دکتر. من سه بار نزدیکی ازجلو داشتم و پرده ارتجاعی دارم الان چند روزه ک حالت تهوع دارم و احساس میکنم از داخل شکمم داره آتیش میگیره و جگرم میسوزه البته ههنگام نزدیگی چیزی واسه باردار شدن ب من انتقال داده نشده و چند روز پیش نزدیک به 20قرص از قرص های مادر ک واسه دیابت مصرف مییکنه رو خوردم الان میخام بدونم این حالت تهوع من واسه قزرص ها هست یا باردارم

    • profileپزشک اوما1396/09/26

      سلام عزیزم. آیا این قرص را بمنظور سقط جنین خوردید؟ شما اول آزمایش بتا دهید تا از بارداری مطمعن شویم. در صورت بارداری قرص های مصرفی روی جنین تاثیر گذار است و باید حضوری به پزشک مراجعه کنید و در مورد نگه داری و یا سقط جنین مشورت کنید.