زنان برای حفظ سلامتی خود، فرزندان و حتی نوه هایشان باید در دوران بارداری مراقب سلامت جسمی و روانی خود باشند. زیرا دوران بارداری می تواند تأثیر ماندگاری بر سلامت مادر و جنین داشته باشد و در ابتلا به بیماری هایی که در آینده ممکن است هم برای مادر و هم برای فرزند رخ دهد، تأثیر گذار است. برای مثال عدم رعایت و حفظ سلامت مادر در دوران بارداری می تواند احتمال ابتلا به دیابت را در فرزند افزایش دهد.
چاقی یا اضافه وزن مادر در دوران بارداری احتمال سقط یا نارس متولد شدن جنین را افزایش می دهد. احتمالاً در دوران بارداری از اطرافیان شنیده اید که، " تو باید به جای 2 نفر غذا بخوری!" یا " تو الان یک بچه توی شکمت داری!" این باور نادرست را باید ریشه کن کرد. مادر باردار باید یک برنامه غذایی سالم و کامل داشته باشد، از میوه و سبزیجات زیاد استفاده کند و از مصرف الکل و استعمال دخانیات اجتناب کند. همچنین مادر باید افزایش وزن دوران بارداری خود را به دقت کنترل کند.
اختلالات خوردن بیشتر در زنان دیده می شود. این اختلالات عبارتند از: بی اشتهایی عصبی، پرخوری عصبی، بی اختیاری در خوردن، و ... . تشخیص و درمان زودهنگام این اختلالات اهمیت ویژه ای دارد، و نه تنها سلامت خود فرد، بلکه سلامت نسل های آتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.