Ooma
حاملگی در سن ۴۲ سالگی

هیچ زمان مناسبی برای باردار شدن وجود ندارد. اگرچه به بسیاری از بانوان اغلب گفته می شود که بهتر است تا قبل از ۳۵ سالگی باردار شوند و داشتن فرزند پس از 35 سالگی خطرات زیادی را به همراه دارد. این ممکن است باعث شود شما به این باور برسید که مادران زیادی پس از این مرحله بچه دار نمی شوند. واقعیت این است که بسیاری از زنان در 40 سالگی بچه دار می شوند و دلایل مختلفی برای تاخیر در بچه دار شدن بانوان، حاملگی در سن چهل سالگی و حتی بعد از آن وجود دارد. اگر در مورد مادر شدن در سن 42 سالگی کنجکاو شده‌اید یا نگران این مسئله در مورد خود هستید، می توانید با خواندن این مقاله تمام مزایا و خطرات و سایر حقایق مرتبط با آن را بدانید.

چه تعداد از زنان در 42 سالگی باردار میشوند؟

شاید تعجب کنید اگر بدانید که بارداری در چهل سالگی و بعد از آن از سال 1985 رو به افزایش است. طبق آمار در سال 2018، نرخ 11.8 نوزاد به ازای هر 1000 زن، از مادرانی که بین ۴۰ تا ۴۵ سال متولد شدند. به طور کلی نرخ جهانی  میزان زاد و ولد در حال کاهش است، اما این رده سنی روند رو به رشدی را طی می کند. این بدان معنی است که شما به احتمال زیاد مادران دیگر را در سن خود در کلاس زایمان، گروه های قبل از تولد و محافل والدین خود پیدا می کنید یعنی تعداد مادران جوان رو به کم شدن است.

یکی از بزرگترین موانع بارداری در 42 سالگی باروری شماست. هر چند مطمئناً زنانی هستند که تا 40 سالگی هیچ مشکلی برای باردار شدن ندارند. اگرچه از نظر آماری صحبت می شود، هر چه سن بالاتر برود شما احتمال بارداری کمتری دارید و به کمک درمان های باروری نیاز دارید و میزان نیاز به استفاده از این روش ها افزایش پیدا می کند. 

احتمال بارداری شما در یک سال بدون روش های کمک باروری در اواخر 30 سالگی حدود 60٪ است. احتمال بارداری 6.6٪ برای افراد تا 44 سال است. این درصد در اوایل 40 سالگی شما حدود 50٪ است و تا 43.3 سالگی به 1٪ یا 2٪ می رسد.

درمان باروری

درمان باروری برای افراد مختلف معنای متفاوتی دارد. این می تواند معنایی از باردار شدن در هنگام مصرف داروهای خوراکی و مقاربت منظم تا استفاده از تخمک اهدایی و تلاش برای باردار شدن با لقاح آزمایشگاهی داشته باشد.

حدود یک سوم زنان بالای 35 سال از یک متخصص باروری کمک می گیرند که با افزایش سن بیشتر میشود. نیمی از زنانی که در اوایل 40 سالگی خود باردار می شوند این کار را انجام می دهند. همچنین توجه به این نکته مهم است که سن مرد سلامت بارداری شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

یکی از موارد مورد علاقه خاص، کمیت و کیفیت تخمک شما خواهد بود. تعداد تخمک ها هر چه سن شما بیشتر شود کاهش می یابد. آزمایشاتی وجود دارد که پزشک می تواند انجام دهد و تخمین می زند که تخمک شما چقدر خوب است و این می تواند بخشی از آزمایش باروری شما باشد.

به طور کلی، پس از 35 سالگی، اگر بعد از 6 ماه رابطه  بدون پیشگیری بارداری باردار نشده اید، باید از یک متخصص باروری کمک بگیرید. هر بارداری خطر سقط جنین را به همراه دارد و این خطر با افزایش سن افزایش می یابد. بخشی از این خطر در 40 سالگی شما این است که در این مرحله از زندگی شما احتمال بروز بیماری‌های مزمن افزایش می یابد. بیماری مزمن مانند دیابت، فشار خون بالا یا بیماری تیروئید می تواند بارداری شما را سخت تر کند و به طور بالقوه خطر سقط جنین و از دست دادن بارداری، از جمله مرده زایی را افزایش دهد. این یکی از دلایلی است که مراقبت های قبل از بارداری بسیار مهم است.

 در صورتی که بعد از 40 سالگی قصد بارداری دارید باید ابتدا از لحاظ داشتن و یا سابقه بیماری های مزمن بررسی شوید و اگر بیماری مزمنی دارید حتما تحت کنترل قرار بگیرید. اگر دارویی مصرف می‌کنید باید مشخص شود که در بارداری مصرف آن مجاز است یا خیر و اگر لازم بود قبل از بارداری داروی جدیدی دریافت کنید که در بارداری مصرفش بدون اشکال است بعد از چند وقت استفاده از دارو ببینید که آیا مصرف این دارو می‌تواند بیماری را کنترل کند یا خیر  و آیا موثر است.

تغییرات جسمی در دوران بارداری

بارداری مطمئنا بدن شما را تغییر می دهد. زنانی که هم زودتر یعنی در سنین ۲۰ تا ۳۰ سالگی و هم در اواخر زندگی خود یعنی در سن ۴۰ سالگی صاحب فرزند می شوند، سریع متوجه می شوند که بارداری در 40 سالگی چالش برانگیز تر است. یکی از بزرگترین مخاطرات بارداری در میانسالی، تناسب اندام شما خواهد بود. به طور کلی فردی که بسیار فعال بوده و ورزش می کند و درد و رنج کمی دارد، احتمالاً سیر نسبتاً طبیعی با علائم جسمی مرتبط با بارداری را تجربه می کند.

به خاطر داشته باشید که ورزش یکی از روش های کاهش استرس و فشار بارداری بر روی بدن شما است. حتی اگر تازه ورزش می کنید، باز هم می توانید از مزایای آن بهره مند شوید. شنا، پیاده روی و یوگا سه موردی است که بسیاری از پزشکان به زنانی که قبل از بارداری زیاد ورزش نکرده اند و یا برای زنانی که در برنامه های ورزشی دچار مشکلاتی هستند، توصیه می کنند.

تغییرات عاطفی در دوران بارداری

بارداری احساسات شما را از طریق هورمون تغییر می دهد. تغییرات خلقی که می تواند همراه با بارداری باشد کاملاً شناخته شده است. این ارتباط چندانی با افزایش سن ندارد. اگرچه ، شما بعنوان یک زن بالغ تر، احتمالاً ک توانایی کنار آمدن بیشتر با این تغییرات را  نسبت به همتایان جوان تر خود دارید.

نگرانی های مالی و روابط می تواند منجر به تحریک پذیری عاطفی در بارداری شود. در حالی که مسلماً سن برای همه این مشکلات دوای چندانی ندارد، اما با افزایش سن ثبات شخصیتی حاصل می شود.  برخی از استرس هایی که بسیاری از جوانان از پیدا کردن خانه یا شغل ثابت دارند، چیزی است که ممکن است در این مرحله از سن با آن روبرو نباشید.

 

حاملگی در سن 42 سالگی

ثبات مالی در 40 سالگی

یکی از دلایل اصلی زنان برای به تعویق انداختن بچه دار شدن تا چهل سالگی، اطمینان از ثبات اقتصادی است. این ممکن است برای افراد مختلف معنای مختلفی داشته باشد. شاید شما شغلی داشته باشید که در جوانی به مسافرت زیادی نیاز داشته باشید. قبل از اینکه احساس کنید می توانید بچه دار شوید، می خواستید در شرکت خود به سطح خاصی برسید. همچنین ممکن است سطح مشخصی از وضعیت مالی وجود داشته باشد که شما می خواهید در ابتدا به دست آورید - خانه، کالج، مبلغ مشخصی در حساب بازنشستگی شما. دلایل زیادی وجود دارد که شما ممکن است عمداً فرزندآوری را به تأخیر انداخته باشید.

یافتن سایر زنانی که نزدیک به سن شما هستند و بچه دار می شوند می تواند سود بزرگی به همراه داشته باشد. در حالی که شما ممکن است یکی از مادران مسن در گروه بازی باشید، اما تنها نخواهید بود. با مادران بزرگتر دیگر علاوه بر مادران دیگر دوست شوید. این به شما کمک می کند شخصی بتوانید مسائل منحصر به فرد خود را با او در میان بگذارید.

خطرات بارداری بعد از 42 سالگی

بارداری در هر سنی با عوارضی همراه است ولی بارداری در 42 سالگی به طور بالقوه پیچیده تر است. هرچه در ابتدا از سلامتی بالاتری برخوردار باشید، احتمال بروز عوارض نیز کمتر است. اما حتی زنان سالم نیز می توانند در بارداری دچار عوارض شوند. عوارض ناشی از بارداری برای زنان در سن 42 سالگی:

  • زایمان سزارین
  • وزن کم هنگام تولد
  • عوارض بارداری، از جمله فشار خون بالا، دیابت بارداری و پره اکلامپسی
  • زایمان زودرس

زنان 40 ساله نیز بیشتر احتمال دارد که چند قلو داشته باشند، مثل دوقلو یا سه قلو. گرچه ممکن است به راحتی بتوان این کار را تا درمان های باروری انجام داد، اما در میزان بارداری های متعدد حتی بدون استفاده از داروهای باروری یا روش های درمانی نیز افزایش طبیعی وجود دارد.

صحبت با پزشک در مورد سابقه پزشکی و انجام معاینات قبل از زایمان می تواند برخی این خطرات را به حداقل برساند.

غربالگری برای سندرم داون

آزمایشات ژنتیکی برای زنان باردار در هر سنی توصیه می شود. با این حال، در 42 سالگی، غربالگری ژنتیکی برجسته تر می شود. دلیل این امر این است که سن مادر یکی از عوامل اصلی در بروز سندرم داون است. با توجه به جامعه ملی سندرم داون ، در 40 سالگی خطر به 1 در 100 افزایش می یابد. این تعداد در 49.7 سالگی از هر 10 به 1 می رسد

غربالگری های ژنتیکی در مراقبت های دوران بارداری شما ارائه می شود. نتایج آزمایش به روشی ارائه می شود که به شما در مورد احتمال تولد کودک شما با یک مشکل ژنتیکی در مقایسه با سن شما می گوید. به عنوان مثال، نتایج غربالگری شما ممکن است بیان کند که خطر داشتن فرزند مبتلا به سندرم داون 1 در 200 است. این یک نتیجه منفی محسوب می شود زیرا خطر واقعی شما از خطر آماری شما بهتر بود (1 در 100 برای یک زن در 40)

اگر در آزمایش شما گفته شده از 1 به 80 احتمال داشتن نوزادی با سندرم داون دارید، این یک نتیجه مثبت محسوب می شود. این بدان معنی است که خطر به دنیا آوردن نوزادی با سندرم داون بیشتر از خطر آماری است.

غربالگری ژنتیک به طور قطعی نمی گوید جنین شما از نظر ژنتیکی مشکل دارد، بلکه صرفاً خطرات را در مقایسه با گروه سنی شما محاسبه می کند. غربالگری ژنتیکی بسیار عالی است زیرا هیچ خطری برای مادر یا جنین ندارد. همچنین می تواند به شما کمک کند تصمیم بگیرید که آیا آزمایش ژنتیکی برای خانواده شما مناسب تر است یا خیر.

آزمایش ژنتیکی تصویری دقیق از ژنتیک جنین شما و تشخیص را برای شما فراهم می کند. معامله این است که احتمال آمینوسنتز یا نمونه برداری از پرزهای جفتی (CV) برای کودک شما وجود دارد.

زایمان و تولد در 42 سالگی

با باردار شدن و دور ماندن از بارداری، وقت آن رسیده است که به داشتن فرزند فکر کنید. خبر مشابه است، خطر زایمان بیشتر پیچیده تر است و در نتیجه عوارض بیشتری برای شما ایجاد می کند. یک خبر خوب این است که اگر این اولین کودک شما نیست ، خطر زایمان زودرس و زایمان کمتر از مادری است که فرزند اول خود را بیش از 40 سال دارد.

آنچه زایمان و روند زایمان را در 40 سالگی پیچیده تر می کند ، تا حد زیادی سلامت شما است. زنی که یک بیماری مزمن دارد بیشتر از زنی که این عارضه را نداشته باشد دچار عوارض می شود. اگرچه شرایط مزمن تنها بخشی از معما هستند.

برخی اعتقادات وجود دارد که سن و وضعیت روانی مادر خطر عوارض ناشی از زایمان از جمله القای زایمان و سزارین را افزایش می دهد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که با افزایش سن مادر، نیاز به سزارین افزایش می یابد. احتمال سزارین برای یک زن با سن نرمال حدود 32٪ است اما برای زنان بالای40  سال به 48٪ می رسد، این بدان معنا نیست که شما 100 درصد سزارین خواهید شد، بلکه تنها احتمال وجود دارد.

نکته اصلی که بیشتر مردم نگران آن هستند، سلامت کودک است. در حالی که نوزادی که در اثر بارداری در 42 سالگی شما به وجود آمده به احتمال زیاد دچار برخی عوارض می شود، اما خبر خوب این است که با مراقبت خوب و پزشک متبحر اکثریت قریب به اتفاق این نوزادان سالم به دنیا می آیند.

حرف آخر

شاید بارداری و زایمان در سن ۴۰ سالگی چالش‌برانگیز و با عوارضی همراه باشد اما در هر حال به دلیل بسیاری از مسائل برای به تاخیر انداختن بارداری بسیاری از زنان در سن چهل سالگی برای بارداری خود برنامه ریزی می کنند، که با وجود چهل سالگی جنین های سالمی را به دنیا آورده اند. این فقط مستلزم آن است که مراقبت صحیح از مادر و جنین در دوران بارداری و مراجعات مرتبط به متخصص  و زیر نظر داشتن جنین در این دوران انجام شود.

Brian Levine, MD, MS, FACOG. Having a Healthy Pregnancy in Your 40s. on September 01, 2020

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 92% 92