Ooma
جراحي كيست تخمدان چگونه است؟

کیست تخمدان یکی از بیماری های شایع میان خانم هاست که می تواند باعث عوارض مختلفی مانند دردهای شدید در تمام چرخه قاعدگی و احساس ناخوشایندی شود. اگر این کیست ها از حد مشخصی بزرگ تر شوند که نتوان آن ها را با دارو درمان کرد معمولا روش جراحی برای فرد مبتلا تجویز می شود. در این مقاله می خواهیم نکات مهم در مورد جراحی کیست تخمدان را برای شما بانوان اومایی عزیز توضیح دهیم. با ما همراه باشید.

جراحی کیست تخمدان چگونه انجام می شود؟

 زمانی که لازم باشد برای درمان کیست تخمدان از جراحی استفاده شود، یک جراح می تواند این کار را از طریق یک برش کوچک با استفاده از لاپاراسکوپی (سوزن بسیار نازک که وارد ناحیه مورد نظر می شود) یا از طریق یک شکاف بزرگتر شکم (لاپاراتومی) انجام دهد. از هر دو نوع جراحی می توان برای تشخیص مشکلاتی مانند کیست تخمدان، چسبندگی، فیبروم و عفونت لگن نیز استفاده کرد؛ اما اگر نگرانی در مورد سرطان وجود داشته باشد، ممکن است عمل لاپاراتومی انجام شود؛ زیرا در این شرایط این روش بهترین دید را نسبت به اندام های شکمی و اندام های لگن زن برای پزشک و تشخیص مشکلات احتمالی ایجاد می کند.

در این صورت پزشک اگر کیستی را تشخیص دهد همزمان با تشخیص آن را برداشته و درمان می کند. اگر کیست تخمدان شما غیر سرطانی باشد پزشک طوری جراحی را انجام می دهد که به تخمدان ها آسیبی وارد نشود؛ اما در صورت وجود کیست های سرطانی پزشک ناچار است یک یا هر دو تخمدان را خارج کند تا سرطان به کل بدن سرایت نکند.

روش جراحی کیست تخمدان چگونه انجام می شود؟

معمولا برای این جراحی از بیهوشی عمومی استفاده می شود. پس از انجام لاپاراسکوپی، می توانید بعد از یک روز استراحت فعالیت های عادی خود را شروع کنید؛ اما باید حدود یک هفته از انجام فعالیت های سنگین یا ورزش پرهیز نمایید.  بعد از جراحی لاپاراتومی، ممکن است از 2 تا 4 روز در بیمارستان بمانید و به 4 تا 6 هفته استراحت و مراقبت نیاز دارید.

چرا جراحی کیست تخمدان انجام می شود؟

در واقع از این روش جراحی برای تأیید تشخیص کیست تخمدان، برداشتن کیستی که علائم را ایجاد کرده و رد سرطان تخمدان استفاده می شود. جراحی کیست تخمدان معمولا در موارد زیر توصیه می شود:

  •  رشد تخمدان (احتمال وجود توده ها) در هر دو تخمدان وجود دارد.
  •  کیست تخمدان که تحت درمان است اما طی 2 تا 3 ماه کوچک نمی شود و از بین نمی رود.
  • یک آزمایش سونوگرافی نشان می دهد که کیست تخمدان شما از نوع ساده و قابل درمان با دارو نیست.
  •  پزشک شما نگران است که سرطان تخمدان وجود داشته باشد.

جراحی کیست تخمدان چقدر جواب می دهد؟

با جراحی می توان کیست تخمدان را از تخمدان خارج کرد (سیستکتومی) در حال که همچنان تخمدان و قدرت باروری شما حفظ شود؛ اما ممکن است بعد از عمل سیستکتومی، کیست جدیدی در همان تخمدان یا تخمدان دیگر ایجاد شود. در این صورت با برداشتن تخمدان ها (اووفورکتومی) می توان به طور کامل از ایجاد کیست های جدید جلوگیری کرد.

خطرات جراحی کیست تخمدان چیست؟

این روش جراحی نیز مانند جراحی های دیگر می تواند خطرات و عوارضی داشته باشد. خطرات جراحی کیست تخمدان شامل موارد زیر است:

  •  کیست های تخمدان ممکن است پس از عمل سیستکتومی دوباره ایجاد شوند.
  •  درد ناشی از این جراحی قابل کنترل نیست.
  • بافت اسکار (چسبندگی) ممکن است در محل جراحی، تخمدان ها یا لوله های رحمی یا لگن ایجاد شود.
  •  ممکن است در صورت عدم مراقبت مناسب عفونت ایجاد شود.
  •  این احتمال نیز وجود دارد که در حین جراحی روده یا مثانه آسیب ببیند.

سخن آخر

به طور کلی در صورت داشتن کیست های بزرگ، وجود کیست در هر دو تخمدان یا سایر ویژگی هایی که ممکن است سرطان تخمدان را نشان دهند، به احتمال زیاد پزشک جراحی را برای شما تجویز می کند. سرطان تخمدان می تواند در زنان در هر سنی رخ دهد، اما میزان احتمال بروز آن پس از یائسگی افزایش می یابد.

Medical Review:Sarah. Surgery for Ovarian Cysts. November 7, 2019

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 81% 81