Ooma
آزمایشات لازم در دوران بارداری

آزمایش خون چه اطلاعاتی به شما می دهد؟

آزمایش خون یکی از آزمایشات اصلی پیش از بارداری اصلی است. آزمایش خون برای بررسی عفونت یا دیابت می باشد.

تمام آزمایشات خون انتخابی هستند و هیچ اجباری در آن نیست. پزشک ماما آزمایشات را برای شما توضیح می دهد سپس شما تصمیم می گیرید کدام یک را می خواهید انجام دهید.

آزمایش خون به شما، پزشک و ماما اطلاعات سودمندی در خصوص سلامتی شما می دهد. همچنین مشکلات مربوط به بارداری نیز قابل تشخیص است.

گروه خونی

گروه خونی شما مهم است زیرا ممکن است در حین زایمان یا بارداری نیاز به انتقال خون به شما باشد. گروه خونی O رایج ترین گروه خونی است. گروه خونی A، Bو AB کمتر هستند.

فاکتور Rh

پزشک و ماما باید نوع رزوس شما را بداند. اگر مثبت باشد، پروتئینی خاص بر روی سطح گلبول های قرمز شما وجود دارد. اما اگر منفی باشد این پروتئین وجود ندارد.
اگر Rh شما منفی و پدر مثبت باشد، احتمال زیاد  rhفرزند شما مثبت خواهد بود. در این حالت بدن شما پادتن هایی تولید می کند که به گلبول های قرمز فرزند حمله می کنند. تزریق ایمونوگلوبولین در هفته 28 بارداری  از این اتفاق جلوگیری می کند. 

مقدار هموگلوبین

آزمایش خون سطح هموگلوبین را تعیین می کند؛ اگر سطح آن پایین باشد نشانه کم بودن آهن در خون می باشد. بدن نیاز به آهن دارد تا هموگلوبین تولید کند و اکسیژن را به کل بدن برساند. 
اگر کم خونی شما به خاطر کمبود آهن باشد، ماما به شما کمک خواهد کرد غذاهای غنی از آهن مصرف کنید. او همچنین جدول آهن را برای شما توصیف خواهد کرد که بهترین راه درمان کم خونی در بارداری است.
مقدار هموگلوبین در هفته 28 دوباره چک می شود. اگر خیلی احساس خستگی میکنید یا دوقلو یا چندقلو باردار هستید، ماما آزمایش خون را زودتر هماهنگ می کند تا کم خونی را بررسی کند.

هپاتیت ب

آزمایش خون تنها راه تشخیص هپاتیت ب است. اگر بیماری قبل یا بعد از زایمان به فرزند شما منتقل شود، بلافاصله بعد از تولد فرزند شما باید واکسینه شود و پادتن هایی به او تزریق شود. در یک سالگی باید آزمایش خون بر روی فرزند شما انجام شود تا رفع عفونت بررسی شود.

سیفیلیس

این بیماری مقاربتی این روزها بسیار نادر است. اما اگر مبتلا به این بیماری هستید و در طول بارداری درمان نشده است، باعث غیرنرمال شدن فرزندتان می شود. سیفیلیس باعث می شود فرزند شما به صورت مرده به دنیا بیاید.

آزمایش خون برای سیفیلیس گاهی اوقات نتایج اشتباهی نشان می دهد. زیرا تشخیص باکتری سیفیلیس از باکتری بیماری های غیرمقاربتی دشوار است. 

اگر مبتلا به سیفیلیس هستید، با پینی سیلین درمان می شوید. این کار باعث می شود فرزند شما از بیماری مصون بماند اما در بعضی موارد نوزاد بعد از تولد نیاز به آنتی بیوتیک دارد.

آزمایش خون برای بررسی ایدز نیز انجام می شود. اما اگر مایلید می توانید آن را انجام ندهید. اما دانستن آن به شما کمک می کند راه های کاهش احتمال انتقال بیماری به جنین را مورد بررسی قرار دهید.

آیا برای بیماری های خونی مورد آزمایش قرار می گیرم؟

آزمایشات لازم دوران بارداری

- اگر احتمال بیماری های تالاسمی و سلول داسی شکل در شما وجود دارد، هنگام مراجعه به پزشک آزمایشات موردنیاز را انجام دهید. این بیماری ها باعث کم خونی می شود و به فرزند شما منتقل می شوند.

- در انگلیس بیماری های سلول داسی شکل بیشتر در نسل افریقایی ها و افریقایی- کاریبی ها رایج است. تالاسمی در آسیا، افریقا، ساکنین نزدیک دریای مدیترانه و خاورمیانه رایج است. 

- در انگلیس آزمایش تالاسمی بر روی خانم های باردار انجام می شود. براساس منطقه و شیوع بیماری روش های مختلفی برای بررسی بیماری های سلول داسی شکل وجود دارد. اما در مناطقی که این بیماری ها شایع هستند به تمام خانم های باردار توصیه می شود از روش غربالگری استفاده کنند.

- اگر در مناطقی زندگی می کنید که احتمال تالاسمی کم است پزشک از شما درباره سابقه خانوادگیتان در زمینه این بیماری سوالاتی می پرسد. این سوالات به پزشک کمک می کند آزمایش برای شما تجویز کند یا خیر.

چه آزمایش های خون دیگری برای من تجویز می شود؟

آزمایشات مربوط به بررسی ژنتیک نیز برای خانم های باردار تجویز می شود تا بیماری های مثل سندروم داون در فرزند بررسی شود. دقیق ترین آزمایش رایج آزمایش غربالگری ترکیبی است. این آزمایش شامل آزمایش خون و اسکن زجاجی گردنمی باشد که در انتهای سه ماهه اول بارداری انجام می شود.

این آزمایش ترکیبی در حال حاضر در انگلیس توصیه می شود. این آزمایش نسبت آزمایشات خون چهارگانه و سه گانه سنتی اطلاعت بیشتری در اختیار شما قرار می دهد.

آزمایشات غربالگری به طور دقیق مشکلات جنین را به شما نشان نمی دهد. برای اطمینان کامل باید آزمایشات تشخیصی مانند CVS یا آمنیوسنتز انجام دهید. 

آیا می توانم آزمایشات اضافه درخواست کنم؟

آزمایشاتی که در ادامه ذکر شده است معمولا توصیه نمی شوند اما اگر احتمال می دهید مبتلا به این بیماری ها شده اید می توانید درخواست کنید این آزمایشات تجویز شود.

عفونت انگلی پستانداران یکی از عفونت هایی است که از مدفوع گربه، خاک و گوشت پخته نشده انتقال می یابد. اگر به این عفونت برای اولین بار در طول بارداری مبتلا شدید، موجب آسیب به جنین می شود. این بیماری موجب سقط جنین یا مرده به دنیا آمدن جنین میشود. سعی کنید از روش های دوری از این عفونت ها اطلاع کسب کنید.

استرپتوکوک گروه B اگر در طول تولد به فرزند منتقل شود باعث بیماری شدید می شود. اگر حدس می زنید به آن مبتلا هستید در هفته 37-35 بارداری آزمایش انجام دهید. اگر نتیجه تست مثبت باشد اقداماتی در جهت انتقال نیافتن بیماری به فرزندتان انجام می شود.

اگر احتمال می دهید هپاتیت ث دارید، درخواست آزمایش خون برای بررسی آن بدهید. اگر موارد زیر را انجام داده باشید احتمال ابتلا به این بیماری را دارید:

-    تزریق خون انجام داده باشید پیش از غربالگری خون 
-    سابقه تزریق موادمخدر داشته اید
-    خالکوبی یا سوراخ هایی بر روی بدن ایجاد کرده باشید

اگر مبتلا به هپاتیت ث باشید، برای درمان به متخصص معرفی می شوید.

منبع: babycenter

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 93% 93