اگر در سه ماهه اول زندگی جنسی عادی داشته اید ، هیچ دلیلی وجود ندارد که حتی در صورت بزرگ شدن شکم هم به این کار ادامه ندهید. حتی اگر در سه ماهه اول بارداری کاملاً از داشتن رابطه جنسی منع شده اید به دلایل مختلف مانند حالت تهوع یا استفراغ، داشتن هماتوم، پایین بودن جفت و ..... ممکن است در این سه ماهه شرایط بهتر شود و پزشک معالج اجازه داشتن نزدیکی را بدهد.
تا زمانی که یک بارداری سالم و طبیعی باشد، اکثر زنان می توانند رابطه جنسی خود را تا زمان وضع حمل ادامه دهند. با این حال ، در برخی موارد ، ممکن است مجبور شوید از برخی فعالیت ها یا موقعیت ها صرف نظر کنید، یا رابطه جنسی را به طور کامل برای بخشی یا تمام دوران بارداری خود متوقف کنید. اینکه می توانید در بارداری نزدیکی داشته باشید تنها و تنها توسط پزشک معالج شما مشخص میشود.
روابط جنسی من در سه ماهه دوم بارداری چگونه تغییر خواهد کرد؟
با کاهش علائم سه ماهه اول و افزایش سطح انرژی، ممکن است شاهد بهبودی در میل جنسی باشید. افزایش جریان خون در دستگاه تناسلی و لگن ممکن است میل شما به رابطه جنسی را دوباره زنده کند. همچنین ممکن است رسیدن به ارگاسم راحت تر باشد. بسیاری از مادران اعتراف کرده اند که در این سه ماه ارگاسم های شدید و حتی متعددی دارند.
حساس شدن سینه ها و برخی مناطق بدن که در سه ماهه اول ایجاد شده است ممکن است در اوایل سه ماهه دوم نیز ادامه داشته باشد. بهتر است با شوهر خود در مورد آنچه دوست دارید او انجام دهد و آنچه باید از آن اجتناب کند صحبت کنید.
کدام موقعیت های جنسی در سه ماهه دوم ایمن است؟
اکثر زنان می گویند سه ماهه دوم بارداری یکی از بهترین زمان ها برای رابطه جنسی است. بزرگی شکم ممکن است مشخص باشد، اما معمولاً آنقدر بزرگ نیست که بتواند در جریان عشق ورزیدن مانع شما شود.
با رشد شکم ممکن است مجبور شوید برای یافتن موقعیت هایی که برای شما مناسب هستند، چند پوزیشن را انتخاب کنید. به عنوان مثال، با پیشرفت بارداری موقعیتی که مرد در بالا و زن در پایین است، دشوار می شود و در اواخر بارداری تقریباً غیرممکن است.
به جای خوابیدن به پشت، ممکن است برای شما راحت باشد که بالا باشید ، یا کنار هم دراز بکشید ، رو به روی هم قرار بگیرید.
آیا رابطه جنسی در بارداری می تواند به جنین آسیب برساند؟
کودک شما در کیسه آمنیوتیک رحم ایمن می ماند و با نزدیکی احساس درد و فشار نمی کند. او "ناظر ساکت" در رابطه جنسی است و نمی فهمد چه اتفاقی می افتد. بعد از ارگاسم ممکن است متوجه شوید که کودک شما کمی حرکت می کند ، اما جای نگرانی نیست. کودک شما در برابر تپش قلب شما واکنش نشان می دهد و نه به این دلیل که احساس ناراحتی می کند.
با این حال ، اگر متخصص زنان شما مشکلاتی مانند جفت سرراهی یا نارسایی دهانه رحم را تشخیص داده باشد ، باید از رابطه جنسی بپرهیزید.
BabyCenter India Medical Advisory Board. Sex in pregnancy: second trimester.2019