Ooma
درباره مصرف دارو  در بارداری چه میدانید؟

مصرف دارو در دوران بارداری ممکن است عوارض و مشکلاتی برای شما و کودکتان به وجود آورد . در دوران بارداری چون هر دارويي كه توسط شما استفاده مي‌شود مي تواند از طريق بند ناف عبور كند، حتماً قبل از استفاده از هر دارويي با پزشك خود تماس بگيريد. متاسفانه عادت نادرست مصرف خودسرانه دارو در فرهنگ ما بسيار رايج است و خطرات و عوارضش در اين دوران ممکن است جبران‌ناپذير باشد. شما بايد ياد بگيريد با کوچکترين پيشامدي به سراغ جعبه پر از قرص‌هاي رنگارنگتان نرويد و سعي کنيد از راه هاي ديگري مشکلتان را حل کنيد. پزشکتان در اين باره شما را راهنمائي مي‌کند. از طرف ديگر اگر قبل يا در حين بارداري به بيماري خاصي مبتلا شده‌ايد و براي درمان به پزشکي مراجعه کرده ايد، حتماً او را از بارداري خود مطلع سازيد. اگر فکر مي‌کنيد يک آسپرين ساده يا قرص سرماخوردگي نمي‌تواند در جنين شما عارضه‌اي ايجاد کند، بايد بگوييم سخت در اشتباهيد. مصرف هر کدام از اين‌ها ممکن است برای جنين شما مشکلاتي به وجود بياورد؛ البته خوردن تعداد معدودي از داروها در حاملگي منعي ندارد، ولي فراموش نکنيد اين داروها را هم بايد زير نظر پزشک مصرف کنيد.

سعي کنيد راه‌هاي ديگري را نيز امتحان کنيد؛ مثلا اگر گلو درد داريد آب نمک غرغره کنيد، در صورتي که تب داريد دوش گرفتن، پاشويه و مصرف مايعات خنک راه حل مشکل شماست، چنانچه سرما خورده‌ايد، از غذاهاي ساده مثل سوپ، آب ميوه‌هاي طبيعي، شير و فرني استفاده کنيد و اگر مشکلا ت گوارشي داريد عادات غذايي خود را اصلاح کنيد. اگر تب بالايي داشتيد حتماً با پزشکتان در ميان بگذاريد. مصرف انواع مواد مخدر و قرص‌هاي آرام‌بخش در هر زمان خصوصاً در دوران حاملگي براي خانم‌هاي باردار ممنوع است و براي جنين مشکلات زيادي به بار مي آورد. در راس آن مي‌توان به اختلالات تنفسي، نقص در رسيدن غذا به جنين، به دنيا آمدن کودکي نارس و کم وزن با بيماري‌ها و عوارض متعدد اشاره کرد.

بسياري از مردم فکر مي‌کنند داروهاي گياهي اگر سود نداشته باشند ضرري هم ندارند. ولي واقعيت اين است که اكثر داروهاي گياهي وقتي به جاي خود استفاده نشوند و يا بيش از حد متعارف مصرف شوند، نه تنها سودي ندارند بلکه ممکن است مشکلاتي جدي به بار بياورند. بيشتر اين گياهان حاوي ترکيباتي شبيه به دارو هستند. بنابراين ملاحظه مي‌كنيد که گياهان هم مي توانند خطر‌آفرين باشند. مثلاً چاي و قهوه کافئين دارند و اگر اين ماده به جنين برسد، باعث ناآرامي او مي شود. در دوران شيردهي هم اين امر صادق است. كافئين وقتي از راه شير به نوزاد شما برسد او را تحريک كرده و باعث ناآرامي، بي قراري و برهم خوردن خواب کودکتان مي شود. بنابراين بهتر است در اين دوران نوشيدن چای و قهوه را محدود کنيد تا کودکي آرام داشته باشيد. به طور کلي بهتر است تمام مواد گياهي را زير نظر پزشکتان مصرف کنيد.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 82% 82