اگر شما باردار و یا در فکر باردار شدن هستید در مورد داروهای که مصرف می کنید و یا درباره مصرف آن در حال فکر کردن هستید با دکتر خود صحبت نمایید این شامل داروهای نسخه ای، بدون نسخه، محصولات غذایی و یا گیاهی می باشد. ممکن است زمانی در دوران بارداری احساس کسالت نمایید و مطمئن نیستید که آیا می توانید داروهای بدون نسخه (OTC) را مصرف کنید. برخی از داروها در دوران بارداری ایمن هستند. اما برخی دیگر ایمن نیستند و یا اثرات آنها بر نوزاد شما ممکن است شناخته شده نباشد.
هنگامی که شما دکتر خود را برای تایید بارداری ملاقات می کنید از دکتر خود بپرسید چه داروهایی OK است. همچنین، با دکتر خود در مورد هر داروی جایگزین یا مکمل صحبت نمایید حتی اگر برچسب طبیعی داشته باشد و اگر شما هر گونه نسخه جدید را دریافت می کنید در حالی که شما حامله هستید مطمئن شوید که افرادی که آنها را تجویز می کنند از حاملگی شما خبر دارند.
چه داروهایی در طول بارداری ایمن هستند؟
ویتامین های مخصوص دوران بارداری ایمن هستند و برای زمانی که شما حامله هستید مهم هستند. از ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود در مورد ایمنی مصرف دیگر ویتامین ها، داروهای گیاهی و مکمل های بپرسید. بی خطری اکثر محصولات گیاهی و مکمل ها در طول بارداری ثابت نشده است. به طور کلی، شما نباید هیچ داروی OTC را در بارداری بخورید مگر اینکه لازم باشد. داروهای زیر و داروهای خانگی وقتی که بر اساس دستورالعمل خورده شوند هیچ اثرات مضر شناخته شده ای در دوران بارداری ندارد برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمنی آنها و یا برای داروهایی که در اینجا ذکر نشده با دکتر خود تماس بگیرید.
داروهای ایمن در طول بارداری
حساسیت
بنادریل ( دیفن هیدرامین )
Claritin
قبل از مصرف این داروها در سه ماهه اول بارداری با دکتر خود مشورت کنید.
سردرد و آنفولانزا
تیلنول (استامینوفن )
قطره نمکی بینی یا اسپری
غرغره نمک گرم یا آب
قبل از مصرف هر داروی دیگری، به خصوص در سه ماهه اول با دکتر خود مشورت نمایید.
یبوست
Colace
Metamucil
کمک های اولیه پماد
باسیتراسین
کمک های اولیه کرم
Neosporin
Polysporin
بثورات
کرم بنادریل
لوسیون یا کرم Caladryl
کرم هیدروکورتیزون یا پماد
حمام بلغور جو دوسر ( Aveeno )
توجه: هیچ دارویی نمی تواند 100 % در دوران بارداری ایمن در نظر گرفته استفاده کنید.
چه درمان جایگزین در دوران بارداری ایمن در نظر گرفته می شود؟
برخی از درمان های جایگزین برای زنان باردار برای از بین بردن برخی از عوارض جانبی ناراحت کننده ناشی از بارداری بی خطر و موثر نشان داده شده اند. برای اولین بار قبل از استفاده از هر کدام از آنها با دکتر خود مشورت نمایید و به یاد داشته باشید که داروهای طبیعی زمانی که شما حامله هستید همیشه ایمن نیستند.
تهوع در اوایل حاملگی: طب سوزنی، طب فشاری، ریشه زنجبیل ( کپسول250 میلی گرمی4 بار در روز ) و ویتامینB6 ( پیریدوکسین،25 میلی گرم دو یا سه بار در روز ) و خوردن جرعه جرعه شربت هلو، گلابی، میوه مخلوط، آناناس، یا برش پرتقال نیز ممکن است کمک کند.
کمر درد: دستکاری کایروپراکتیک یکی دیگر از گزینه های ماساژ است. اما مهم است که مطمئن شوید درمانگر ماساژ شما، به اندازه کافی ماساژ پیش از زایمان را آموزش دیده باشد.
چرخش یک نوزاد بریچ: ورزش و هیپنوتیزم ممکن است کمک کند.
تسکین درد در زایمان: اپیدورال اغلب موثر ترین هستند اما غوطه وری در یک حمام آب گرم نیز می تواند تنش را کاهش دهد تکنیک آرامش بخش و تنفس، حمایت عاطفی و خود هیپنوتیزم به طور گسترده ای در زایمان استفاده می شود طب سوزنی نیز می تواند برای برخی از زنان موثر باشد.
از چه درمان های جایگزینی در دوران بارداری باید اجتناب شود؟
ما می دانیم که مصرف برخی از داروها مانند ( تالیدومید و ایزوترتینوئین ( Accutane ) در دوران بارداری می تواند سبب نقائص هنگام تولد شود این داروها باید توسط همه زنانی که ممکن است باردار شوند اجتناب شود برای زنانی که مصرف این داروها، مهم است باید در مورد روشهای جلوگیری از بارداری موثر با دکتر خود مشورت نمایند.
مواد با فرمول کنسانتره زیر ( نه به عنوان یک ادویه در پخت و پز ) ممکن است به کودک شما آسیب برساند. و برخی تصور می کنند علت نقائص هنگام تولد و زایمان زود هنگام است.
از مکمل های خوراکی مانند: ریشه beth ، کوهوش سیاه، کوهوش آبی، پوست کاسکارا ، توت درخت پاکدامن، سنبل چینی (دونگ کوئی)، درخت گنه گنه، پوست ریشه پنبه، داروهای گل مینا، جینسنگ، درخت عرعر، کاوا کاوا، شیرین بیان، زعفران علفزار، پونه، ریشه poke، غم و اندوه، مریم گلی، مخمر سنت جان، سنا، ریشه slippery، کاسنی، گل صد تومانی سفید، افسنطین، بومادران، yellow dock و ویتامین A اجتناب کنید.
از روغنهای آروماتراپی ضروری مانند سوسن اصغر، برنجاسف، پونه، مریم گلی، wintergreen، ریحان، زوفا، مر، مرزنجوش و آویشن اجتناب کنید.
هنگامی که در مورد هر نوع دارو، مکمل و یا درمان شک دارید قبل از مصرف و یا استفاده از آن، با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود مشورت کنید.