Ooma
برای تنبلی تخمدان چه بخوریم؟

گروه سلامت اوما: تنبلی تخمدان یا سندرم تخمدان پلی‌کیستیک (PCOS) یکی از رایج‌ترین اختلالات هورمونی در زنان است که می‌تواند به مشکلاتی نظیر نازایی، عدم تعادل هورمونی، و افزایش وزن منجر شود. این اختلال معمولاً با مقاومت به انسولین، افزایش سطح اندروژن‌ها (هورمون‌های مردانه) و بی‌نظمی در چرخه قاعدگی همراه است. مدیریت این شرایط نیازمند رویکردی جامع است که شامل تغییرات در سبک زندگی، به ویژه در زمینه تغذیه، می‌شود.

انتخاب مواد غذایی مناسب می‌تواند به کنترل علائم، کاهش وزن اضافی، و بهبود کلی سلامت زنان مبتلا به این سندرم کمک کند. در این مقاله به بررسی نقش تغذیه در مدیریت تنبلی تخمدان و معرفی مواد غذایی مناسب برای بهبود این وضعیت خواهیم پرداخت.

تنبلی تخمدان یکی از بیماری های رایج در بین خانم هاست که در صورت عدم درمان، میتواند به ناباروری منجر شود. برای بسیاری از خانم هایی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، همیشه سوال بوده است که برای درمان تنبلی تخمدان چه بخوریم؟

تنبلی تخمدان یکی از بیماری های زنانه است که به دلایل مختلفی ایجاد میشود که در صورت عدم درمان، میتواند مشکلات جدی را برای فرد ایجاد کند. در ادامه این مقاله با این بیماری و روش های درمان این بیماری بیشتر آشنا خواهید شد:


تنبلی تخمدان چیست؟

تنبلی تخمدان یا همان سندروم تخمدان پلی کیستیک یک نوع بیماری است که در آن تخمدان ها کم کار میشوند. کم کار شدن تخمدان ها با تولید بیش از حد هورمون مردانه، رابطه مستقیم دارد. بهم خوردن سطح هورمون ها در بدن! بر روی پریود شما تاثیر گذار خواهد بود.

در حالت طبیعی و در هر سیکل ماهانه در  تخمدان چندین فولیکول رشد میکند اما نهایتا زمانی که یک فولیکول به اندازه کافی رشد کرد، تخمک آزاد می کند. این تخمک آزاد شده، از طریق لوله فالوپ به سمت رحم حرکت می کند. مابقی فولیکول ها که به اندازه کافی رشد نکرده بودند! کم کم از بین می روند.

اما در تنبلی تخمدان فولیکول های رشد نکرده، از بین نمی روند و سطح تخمدان را پر می کنند.  این فولیکول ها هیچ تخمکی را آزاد نمی کنند و خنثی هستند. این عدم تخمک گذاری میتواند زمینه ساز ناباروری باشد.

علائم تنبلی تخمدان چیست؟

علائم تنبلی تخمدان

تنبلی تخمدان مانند هر بیماری دیگری با بروز نشانه هایی همراه است. این نشانه ها در ابتدا به صورت خیلی خفیف بروز می کند و در صورت عدم درمان با علائم و عوارض شدیدتری نمایان میشود. از آن جایی که  تنبلی تخمدان ممکن است تا چندین ماه اول بدون علامت باشد! بهتر است چکاب های دوره ای را فراموش نکنید.

 عوارض اولیه تنبلی تخمدان :

عوارض تنبلی تخمدان در مراحل پیشرفته:

  • ناباروری
  • دیابت ( هر آنچه درباره دیابت باید بدانید)
  • دیابت بارداری
  • بیماری های قلبی و عروقی
  • سندروم متابولیک
  • اشکال در تنفس در خواب
  • افسردگی
  • سرطان رحم
  • سرطان سینه 

اگر هر کدام از علائم بالا را دارید، بهتر است به پزشک زنان مراجعه کنید. پزشک با روش های مختلفی مانند آزمایش خون، سونوگرافی، معاینه لگنی و ... این بیماری را شناسایی می کند. و بر طبق نتایج آزمایشات! دارو تجویز می کند.

درمان تنبلی تخمدان

در درجه اول شما اگر چاق هستید و یا اضافه وزن دارید باید وزنتان را پایین بیاورید. پس پیش بسوی لاغری !! در درجه دوم باید ورزش کنید. در درجه سوم به شما داروهای ضدبارداری میدهند و اگر تنبلی تخمدان پیشرفت کرد که داروهایی مانند مت فورمین و ... تجویز میشود. در نهایت اگر کیست کوچک نشد و بزرگ و بزرگ تر شد، باید جراحی کنید.

عوامل زیادی در ایجاد تنبلی تخمدان نقش دارند! در ادامه رایج ترین عواملی که باعث بروز این بیماری میشود، آورده شده است:

  • اضافه وزن و چاقی
  • عوامل ژنتیکی
  • استرس و اضطراب
  • مشکلات غده فوق کلیه
  • تومور مغزی
  • دیابت
  • بیماری های عفونی رحمی 
  • اختلالات دارویی

در درمان دارویی تنبلی تخمدان چی بخوریم؟

قرصهای ضد بارداری خوراکی یکی از مهمترین داروهای تجویزی، برای تنظیم قاعدگی در زنان مبتلا به تنبلی تخمدان می باشد. در حالی که این داروها ممکن است به ایجاد یک چرخه منظم قاعدگی (که مهم است) منجر شوند! در عین حال از حاملگی جلوگیری می کنند. بنابراین این داروها برای زنان مبتلا به تنبلی تخمدان، که سعی دارند باردار شوند مناسب نیست. 

در مقابل برخی داروها وجود دارند که به زنان مبتلا به تنبلی تخمدان کمک می کنند تا باردار شوند! اما این داروها مشکل تنبلی تخمدان را حل نمی کنند و فقط با تحریک تخمدان به آزاد سازی تخمک کمک میکنند. ( این مقاله را بخوانید: چگونه کلومیفن باعث بارداری میشود )

داروهایی که در تنبلی تخمدان مورد استفاده قرار میگیرند:

Clomid یا کلومیفن

در مقابل برخی داروها مانند کلومیفن وجود دارند که به زنان مبتلا به تنبلی تخمدان کمک می کنند تا باردار شوند! اما این داروها مشکل تنبلی تخمدان را حل نمی کنند و فقط با تحریک تخمدان به آزاد سازی تخمک کمک میکنند.

سیپروترون کامپاند

این دارو برای درمان پر مویی وابسته به آندروژن و درمان آکنه مقاوم به آنتی بیوتیک، در زنان تجویز میشود. مصرف این قرص از روز 5 سیکل ماهانه شروع و به مدت 21 روز ادامه پیدا می کند. پس از تمام شدن دوره 21 روزی! به مدت هفت روز مصرف نشود. دوره جدید مصرف از روز 8  شروع شود.

مدروکسی پروژسترون

این دارو جهت درمان اختلالات آندومتریوز تجویز میشود. نحوه استفاده به مدت 10 روز در سیکل ماهانه می باشد.

اسپیرونولاکتون

این دارو جهت درمان ورم اندام ها تجویز میشود. نحوه مصرف آن به صورت روزی دو عدد است. ( پیشنهاد میشود: قرص اسپیرونولاکتون و نحوه مصرف )

همچنین انواع داروهای دیگری وجود دارند که بسته به علائم تنبلی تخمدان تجویز می شوند. داروهایی برای هیرسوتیسم یا آلوپسی، افزایش وزن و ... وجود دارد که بهتر است با دستور پزشک مصرف شود. 

علاوه بر روش های دارویی  از  روش های جراحی مانند لاپاراسکوپی نیز برای درمان بیماری تنبلی تخمدان نیز استفاده میشود.  هدف از این روش جراحی، تحریک تخمک گذاری وکاهش سطح آندروژن ها میباشد. 

لطفا با خواندن این مقاله! درمان خودسرانه این بیماری را انجام ندهید. درباره نحوه مصرف با پزشک خود مشورت کنید.

مقاومت انسولین در تنبلی تخمدان

طبق تحقیقات انجام شده بیشتر از نصف خانم هایی که از تنبلی تخمدان رنج میبرند! مشکل مقاومت به انسولین را تجربه میکنند که همین امر! باعث بروز چاقی در آنان میشود. خانم هایی که تخمدان تنبل دارند! به دلیل مقاومت انسولین، قند لازم به سلول ها نمی رسد و فرد دائما احساس گرسنگی میکند.  

تخمدان ها یکی از حساسترین عضوهای بدن هستند که فعالیتشان با دریافت نکردن انرژی، مختل میشود. و به مرور زمان سطح تخمدان پر میشود از فولیکول های رشد نکرده!! که همین امر بر قدرت باروری نیز تاثیر می گذارد.

یکی دیگر از داروهایی که در اختلالات تنبلی تخمدان تجویز میشود، متفورمین است. این دارو معمولا برای زنان مبتلا به تنبلی تخمدان تجویز می شود، حتی اگر آنها مقاومت به انسولین نداشته باشند و یا نشانه هایی از دیابت نوع 2 نداشته باشند. متفورمین به کنترل مقدار گلوکز در خون کمک می کند و همچنین برای درمان دیابت نوع 2 مورد استفاده قرار می گیرد. متفورمین مانند بقیه داروها دارای عوارض جانبی است که بهتر است قبل از مصرف، با پزشک خود صحبت کنید.

توجه: درمان طولانی مدت با متفورمین، باعث کمبود ویتامین B12 ( بخوانید: علائم کمبود و نحوه مصرف ویتامین B12 ) در بعضی از بیماران می شود.  بهتر است با پزشک خود درباره مدت زمان مصرف و راه های احتمالی برای حفظ کردن این ویتامین، مشورت کنید.

 

رژیم غذایی موثر در تنبلی تخمدان

رژیم غذایی در تنبلی تخمدان

استفاده از رژیم غذایی مناسب برای باروری! در تنبلی تخمدان!!! یکی از بهترین روش هایی است که میتواند شانس باروری شما را افزایش دهد.

بزرگترین مشکل تنبلی تخمدان، مقاومت به انسولین است. مقاومت به انسولین می تواند با محدود کردن فرآیند بلوغ تخمک و تأخیر در تخمک گذاری و یا جلوگیری از تخمک گذاری، تاثیر منفی بر تخمک گذاری فرد داشته باشد. مقاومت به انسولین همچنین باعث می شود که تخمک شرایط کافی برای لقاح را نداشته باشد، در نتیجه: 

  1. این مسئله تاثیر مستقیم بر باروری و توانایی شما برای بارداری دارد.
  2. در زنان با مقاومت به انسولین 4-5 برابر احتمال سقط جنین بیشتر است.
  3. تنبلی تخمدان زمینه بیماری برای دیابت نوع دوم را فراهم می کند. 

به جای اینکه با خواندن این متن ترس به دل راه بدهید! بهتر است به فکر درمان و جلوگیری از این بیماری باشید.  خوشبختانه، بسیاری از گزینه های طبیعی وجود دارند که می توانند شرایط را برای شما تغییر دهند. بزرگترین گام می تواند تغییر رژیم غذایی نادرست به رژیم غذایی مناسب با تنبلی تخمدان باشد.

مزایای پیروی از رژیم مناسب برای تنبلی تخمدان عبارت است از:

  • میزان تخمک گذاری خود به خودی را افزایش می دهد
  • به طور قابل توجهی محیط رحم را بهبود می بخشد و آن را برای لانه گزینی آماده می کند
  • احتمال بارداری سالم را افزایش می دهد
  • احتمال سقط جنین را کاهش می دهد
  • مقاومت به انسولین را به دیابت تبدیل نمی کند
  •  به تعادل وزن کمک می کند
  • روش های اشتباه غذا خوردن را، از زندگی شما پاک میکند

بنابراین ! همانطور که گفته شد، درمان تنبلی تخمدان با تغییر رژیم غذایی نادرست به رژیم غذایی سالم امکان پذیر است.

برای تنبلی تخمدان چی بخوریم چی نخوریم؟!

تنبلی تخمدان

در ادامه باید ها و نباید های یک رژیم غذایی سالم که بتواند در درمان تخمدان تنبل! کمک کند، آورده شده است:

1. مقدار مصرف پروتئین روزانه خود را با مقدار مساوی کربوهیدرات ها متعادل کنید

- هنگامی که مقادیر پروتئین و کربوهیدرات مساوی باشد، انسولین در سطح متعادل باقی می ماند و این امر شانس باروری شما را افزایش می دهد.

- رژیم کم کربوهیدرات با پروتئین زیاد!!!! به مقاومت در برابر انسولین کمک می کند. یک رژیم غذایی با کربوهیدرات بالا و پروتئین کم، باعث کاهش شدید انسولین می شود.

- رژیم غذایی حاوی 25 درصد کربوهیدرات باعث بهبود مقاومت به انسولین میشود در صورتی که رژیم غذایی حاوی 45 درصد کربوهیدرات! این کار را نمی کند و میزان انسولین را کاهش می دهد.

-  توجه داشته باشید که نوع کربوهیدرات در کاهش مقاومت به انسولین! تاثیر گذار است.  از مصرف کربوهیدراتهای فرآوری شده اجتناب کنید! به ویژه از مصرف آردسفید، برنج، سیب زمینی و ... اجتناب کنید. چرا که این مواد غذایی فراوری شده یا همان تصفیه شده سطح انسولین را افزایش می دهد و فیبر کمی دارند. برخی از نمونه های غلات کامل عبارتند از:

  •  ارزن
  • برنج قهوه ای
  • گندم سیاه
  • بلغور جو دو سر
  • آرد سبوس دار
  • نان سنگک

غلات کامل را میتوانید از فروشگاه غذاهای بهداشتی و یا بازار غذاهای کامل، تهیه کنید. همچنین اطمینان حاصل کنید که پروتئین های مصرفی تازه و طبیعی باشند.

2. غذاهایی با کمترین شاخص گلیسمی 

- هنگامی که غذایی حاوی کربوهیدرات مصرف می کنید، گلوکز خون شما افزایش می یابد و پس از مدتی افت می کند. مقدار بالا رفتن قند خون و مدت بالا ماندن آن، بستگی به نوع کربوهیدرات (شاخص گلیسمی، GI) و مقدار مصرف (بار گلیسمی، GL) دارد. بار گلیسیمی به مقدار مواد غذایی و تاثیر آن بر قند خون بستگی دارد. 

شاخص قند خون پایین! کربوهیدراتی است که به کندی در بدن تجزیه می شود و گلوکز افزایش قابل ملاحظه ای ندارد و پس از مدتی سطح انسولین کاهش می یابد. بار گلیسمی، کیفیت و کمیت کربوهیدرات را مشخص می کند که این بهترین روش برای پیش بینی میزان قند خون در انواع مختلف غذا است.

- میزان مصرف کربوهیدرات واقعا اهمیت دارد. اگر تنبلی تخمدان دارید و دچار اضافه وزن هستید! سعی کنید که بیش از 100 گرم کربوهیدرات شاخص گلیسمی پایین را در روز مصرف نکنید!! اما اگر کم وزن هستید، کربوهیدراتهای با شاخص گلیکوزمیک پایین را بیش از 100 گرم مصرف کنید. بعضی از نمونه های غذای شاخص گلیسمی پایین عبارتند از:

  • کلم، کلم بروکلی، مارچوبه
  •  لوبیا و عدس
  • گریپ فروت و سیب
  • گردو و بادام

کربوهیدراتهای فرآوری شده که به سرعت تجزیه می شوند باعث افزایش سطح انسولین می شوند. از غذاهایی که دارای شاخص گلیسمی بالا هستند اجتناب کنید مانند غذاهای مغذی و نشاسته ای مانند پنکیک، شربت، قند، سیب زمینی سفید، محصولات نان سفید، ماکارونی و نوشابه.

3. رژیم غذایی با فیبر زیاد بخورید

فیبر به دو روش به PCOS کمک می کند. اولین راه: کاهش سرعت هضم قندهای موجود در بدن است، بنابراین انسولین افزایش نمی یابد. روش دوم: ارتقاء متابولیسم استروژن سالم است که در کاهش سطح آندروژن کمک می کند. منابع بزرگ فیبر عبارتند از: کلم بروکلی، کرفس، غلات کامل، سیب و سبزیجات برگ سبز تیره.

4. خوردن 5 وعده غذا در روز

منظور از پنج وعده غذایی در روز!!!!!!  سه وعده غذایی منظم و دو میان وعده سالم است. اولین میان وعده غذایی باید در اواسط صبح و قبل از ناهار و دومین میان وعده غذایی دو سه ساعت قبل از شام است.  سعی کنید در وعده های غذایی خود حتما پروتئین به میزان 3 یا 4 گرم، کربوهیدرات کم گلیسمی (1 / 4-1 / 2 فنجان) و سبزیجات (1 و 1 / 2 فنجان) داشته باشید.

5. مصرف روزانه اسیدهای چرب ضروری

مصرف اسیدهای چرب ضروری (EFA’s) باعث کاهش وزن و تعادل هورمونی می شود. اسیدهای چرب ضروری گزینه های مهمی برای ایجاد محیطی سالم برای بارداری هستند. بهترین منبع اسیدهای چرب ضروری امگا 3 روغن جگر ماهی است و بهترین منبع اسیدهای چرب ضروری امگا 6 روغن evening primrose است:

  • روغن جگر ماهی : این روغن غنی از DHA است که برای رشد مغز نوزاد ضروری است. این کپسول را طی بارداری به صورت روزانه یک عدد مصرف کنید.
  • روغن  گل پا مچال: مقدار 1500 میلیگرم از این روغن را در روز مصرف کنید (از روز اول چرخه پریودی تا تخمک گذاری). این روغن به افزایش مخاط دهانه رحم و افزایش متابولیسم کمک می کند. این روغن را همراه با روغن جگر ماهی و یا به همراه روغن کتان (خواص تخم کتان) مصرف کنید.

6. 5 روز در هفته به مدت 30 دقیقه ورزش کنید

- ورزش به درمان تنبلی تخمدان کمک کرده و حساسیت انسولین را افزایش می دهد. متابولیسم را زیاد کرده و باعث کاهش وزن می شود. ورزش های مقاومتی و هوازی بسیار مناسب هستند.

- مطالعات نشان می دهد که ورزش های مقاومتی تاثیر زیادی در افزایش حساسیت انسولین دارند.

- از ورزش های سنگین اجتناب کنید!!!! زیرا ورزش بیش از حد باعث افزایش فعالیت غدد آدرنالین می شود که باعث افزایش تورم و بدتر شدن تنبلی تخمدان می شود. می توانید پیاده روی کنید یا به کلاس های پیلاتس بروید ویا روی تردمیل بدوید و یا حتی میتوانیددر کلاس های زومبا یا یوگا شرکت کنید. ببینید از چه ورزشی لذت می برید و آن را انتخاب کنید.

7. غذاهای طبیعی بخورید

-  اگر رژیم غذایی شما حاوی پروتئین است!  بهتر است پروتئین طبیعی باشد. در کارخانه های تولید گوشت! مقدار زیادی هورمون استروژن به حیوان تزریق میشود که باعث رشد سریع تر حیوان و افزایش شیر آن می شود. در تنبلی تخمدان کمبود پروژسترون دیده می شود و افزایش استروژن باعث بدتر شدن این کمبود می شود. پس بهتر است که از مواد غذایی طبیعی که استروژن ندارند! استفاده کنید.

- مطالعات نشان می دهد غذاهای ارگانیک حاوی ویتامین، مواد معدنی و پروتئین های سالم تری است.

8. کافئین مصرف نکنید

کافئین باعث افزایش استروژن می شود. مطالعات نشان می دهد مصرف دو فنجان قهوه در روز باعث افزایش سطح استرادیول، استروژن طبیعی، می شود. در خانم هایی که روزی 5-4 فنجان قهوه می نوشند! استروژن  به مقدار 70% افزایش می یابد.

مکمل های مصرفی در تنبلی تخمدان

مکمل های تنبلی تخمدان

نکته مهم: هنگامی که تنبلی تخمدان دارید، حدود 12-6 ماه طول می کشد تا تغییر رژیم غذایی بر بدن تاثیر بگذارد. علاوه بر رژیم غذایی تنبلی تخمدان، مکمل ها نیز به افزایش باروری و زایمان نوزادی سالم کمک می کنند.

هدف اصلی رژیم غذایی مناسب با تنبلی تخمدان! تعادل مقدار قند خون، تعادل هورمونی و بهبود هضم غذا برای تولید استروژن و نظم در تخمک گذاری می باشد. گیاهان چربی سوز نیز مهم هستند زیرا باعث افزایش مقاومت بدن در مقابل استرس می شوند و  حس سرزندگی را  تقویت می کنند. این گیاهان باعث بهبود عملکرد بدن می شوند. همچنین از آنجایی که این گیاهان غیر سمی و مغذی هستند، مصرف طولانی مدت آن ها مشکلی ایجاد نمی کند.

مکمل هایی که برای تنبلی تخمدان مناسب هستند:

مولتی ویتامین ها

یکی از موثرترین راه ها برای کاهش تاثیرات تنبلی تخمدان بر بدن، مصرف مولتی ویتامین های بارداری است. مصرف مولتی ویتامین ها باعث می شود تمام مواد مغذی ضروری به بدن برسد.

سایر ویتامین ها و مواد معدنی

کروم

این ماده معدنی باعث افزایش فعالیت انسولین می شود. مطالعات نشان می دهد که کروم باعث افزایش کنترل قند خون میشود. در مطالعه ای، به یک خانم با وزن مناسب و به خانمی دیگر با وزن زیاد! روزانه  1000 میکرو گرم کروم در طول مدت دو ماه داده شد. در خانمی که وزن مناسبتری داشت، حساسیت به انسولین تا 30 % افزایش یافت و در خانم چاق این افزایش 38% بود. مصرف غذاهای غنی از کروم شامل پیاز، گوجه فرنگی، غلات کامل، سبوس و صدف خوراکی را فراموش نکنید.

کلسیم و ویتامین دی

- کلسیم و ویتامین دی نقش مهمی را در سلامت بدن بازی می کنند. کلسیم از سلامتی محافظت می کند. ویتامین دی نقش مهمی در متابولیسم گلوکز ایفا می کند. مطالعات نشان می دهد افرادی که دیابت نوع 2 دارند، معمولا با کمبود ویتامین D مواجه هستند. همچنین مطالعه بر روی 13 خانم با تنبلی تخمدان نشان می دهدکه از هر 9 نفر! 7 نفر پریودی نامنظمی دارند که با مصرف دو ماهه 50000 واحد در هفته و 1500 میلیگرم کلسیم در روز، به حالت طبیعی باز می گردند.  

- منبع غنی از ویتامین دی در روغن جگر ماهی، تخم مرغ، ماهی سالمون، تن ماهی و ماست پرچرب و سایر محصولات لبنی یافت میشود.

- ویتامین دی نیز با 15 تا 20 دقیقه نشستن در آفتاب در روز به دست می آید. مصرف کرم ضدآفتاب باعث مسدود شدن نور فرابنفش و تبدیل آن به ویتامین دی می شود. آفتاب گرم باعث تولید ویتامین دی3 می شود و سپس کلیه ها و کبد آن را به ویتامین د تبدیل می کنند. در واقع با حضور چند دقیقه ای در زیر نور آفتاب، بدن بین 10000 تا 25000 واحد ویتامین دی تولید می کند. به شما پیشنهاد میکنم مقاله قرص ویتامین دی 50000 را مطالعه کنید.

- کلسیم در کلم پیچ، شلغم، کلم و خردل موجود است.  

درمان گیاهی تنبلی تخمدان

 در ادامه لیست تعدادی از مکمل های غذایی و گیاهی که تعادل هورمونی را افزایش می دهند و باعث تخمک گذاری منظم میشوند، عبارتند از: 

روغن جگر ماهی 

روغن جگر ماهی، غنی از امگا 3 است. مصرف امگا 3 به کاهش وزن، تعادل هورمونی و ایجاد محیطی سالم برای بارداری کمک می کند.

ریشه شیرین بیان

ریشه شیرین بیان به تعادل هورمونی کمک می کند. ریشه شیرین بیان به  تنظیم مقدار مناسب انسولین، کمک می کند و برای سلامتی کبد و همچنین تنبلی تخمدان مفید است. 

دارچین

مطالعات نشان می دهد که دارچین باعث کاهش مقاومت به انسولین در خانم هایی که به تنبلی تخمدان مبتلا هستند، می شود.  دارچین با کاهش حرکات غذا از معده به روده کوچک باعث کاهش مقاومت انسولین می شود. این مسئله باعث تجزیه کربوهیدرات می شود که برای افراد دیابتی و خانم های با تنبلی تخمدان مهم است. 

امگا3

اسیدهای چرب به خصوص امگا 3 و 6 باعث کاهش تورم می شوند. مصرف اسیدهای چرب ضروری، به مقدار کافی در رژیم غذایی به سلامت بدن کمک می کند. علاوه بر کاهش تورم، امگا 3 به کاهش وزن و کنترل دیابت نیز کمک می کند.


چند سوال رایج درباره تنبلی تخمدان

1- آیا درصورت پریود نشدن (در یک ماه) امکان تنبلی تخمدان وجود دارد؟ 

خیر! تخمدان شما تنبل نیست. شما یک چرخه داشتید که در آن تخمک گذاری نکرده اید و این مسئله باعث شده است که پریود نشوید.  معمولا قرص های ضد بارداری، باعث تنظیم پریودی می شوند.

2- آیا قهوه برای تنبلی تخمدان بد است؟

با اینکه توصیه می شود! بیشتر حجم مایع مورد نیاز خود را از آب دریافت کنید، اما  مصرف یک فنجان قهوه  یا نهایتا دو فنجان قهوه  بلامانع است. مطالعات نشان می دهد که مصرف متوسط قهوه کافئین دار و بدون کافئین خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را کاهش داده و مقاومت به انسولین در زنان جوان و سالم را کاهش می دهد.

3- آیا چای نعناع برای تنبلی تخمدان خوب است؟

محققان نتیجه گرفتند که مصرف چای نعناع می تواند جایگزین درمان ضد آندروژنیک برای هیرسوتیسم خفیف باشد. براساس این مطالعات، می توانیم با خیال راحت بگوییم که نوشیدن چای نعناع در حین PCOS یا همان سندروم تخمدان پلی کیستیک میتواند علائم این اختلالات هورمونی را بهبود ببخشد. با این حال، هیچ درمان گیاهی بهبود چشمگیری در عرض چند روز نشان نمی دهد.

4- آیا روغن نارگیل برای تنبلی تخمدان خوب است؟

روغن نارگیل به تنبلی تخمدان کمک می کند. بسیاری از زنان مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با کم کاری تیروئید مبارزه می کنند. ... روغن نارگیل نه تنها به عملکرد تیروئید کمک می کند، بلکه به مقاومت به انسولین و دیابت نیز کمک می کند.

5- آیا سرکه سیب برای تنبلی تخمدان خوب است؟

بله_ سرکه سیب برای مقابله با تنبلی تخمدان مفید است زیرا قند خون را کنترل می کند و از تولید بیش از حد انسولین جلوگیری می کند. انسولین کمتر  به کاهش وزن و بهبود سلامت کلی کمک می کند.

6- چه ویتامین ها برای تنبلی تخمدان خوب هستند؟

 ویتامین B8، امگا 3، کروم، منیزیم، روی و ویتامین دی از جمله ویتامین هایی هستند که برای درمان بانوان مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک، بسیار مهم و ضروری هستند. چرا که این ویتامین ها از سلامت قند خون و همچنین سلامت تخمدان! حمایت می کنند. 

7-  آیا منیزیم برای تنبلی تخمدان خوب است؟

 منیزیم یک ضد التهاب طبیعی است و  برای زنانی که به تنبلی تخمدان، مبتلا هستند! بسیار مهم است. منیزیم به ترشح انسولین کمک می کند. در پژوهش های انجام شده، افراد مبتلا به دیابت که مکمل های منیزم مصرف می کردند، روند درمان را سریعتر طی کردند.

سخن آخر!!!!

تنبلی تخمدان یکی از بیماری های شایع بانوان است که روش های درمانی متفاوتی دارد. از رژیم غذایی سالم گرفته تا انجام روش های جراحی!!!!!! تنبلی تخمدان را جدی بگیرید، زیرا در صورت عدم درمان ممکن است به ناباروری منجر شود.

برای اطلاع از چگونگی مصرف داروها حتما حتما به پزشک مراجعه فرمایید! و از مصرف خود سرانه این داروها بپرهیزید. اگر  کسانی را میشناسید که به این بیماری مبتلا هستند! این مقاله را با وی به اشتراک بگذارید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 94% 94


  • profileمینو م1398/09/02

    سلام دوستان اومایی. منم دچار تنبلی تخمدان هستم. پنج سال بعد از ازدواج اقدام به بارداری کردیم. سه ماه بدون دارو و سه دوره با دارو. بعد از شش ماه باردار شدم و الان دخترم چهار سالشه. شیش ماه کابوس میدیدم و ناامید از مادر شدن. اینو براتون مینویسم که ناامید نباشید و استرس نداشته باشید اما به فکر درمان باشید. شاد باشید...

    • profileshokofe ....1398/08/16

      البته بگم هرماه خیلیم زودعادت میشم.

      • profileshokofe ....1398/08/16

        سلام خانم دکتر من ازوقتی ازدواج کردم همسرم خواستاره بچداربشم زود اما الان7ماه اقدامم چکاب دادم دارومصرف کردم نتیج نداد پرولاکتینم بالابودکم کاری تیرویید. پلی کیست توسونوفولیکولم 17دکترم فقط لنتزول تحویزکرده من دیگ میخوام ورزش کنم میش گیاه 5انگشت استنفاده کنم نتیحه میده توروخدا کمکم کنید.؟

        • profileالی🌟 🧑‍🍼1398/02/31

          سلام من پریودام منظمه لکه بینی هم ندارم خونریزی هم نرمال هست دردهای تخمک گذاری هم دارم ولی توی آزمایش خون که دادم احتمال تنبلی تخمدان دادن آیا با این چیزایی که گفتم احتمالش هست؟

          • profileParisa ...1398/01/05

            سلام من چن سالی گرفتار خودارضایی شدم بعضی موقع ها روزی چن بار خودارضایی داشتم که صورتم پر جوش بود چن ماه پیش هم پریودم بیشتراز دوهفته طول کشید هرروز لکه خونی میدیدم بعد چن مدت رفتم سونوگرافی دکتر ماما بهم گفت ضخامت رحمم کم شده میخواستم بگم ایا خودارضایی باعث کاهش ضخامتش شده یاچه دلایلی داره و ایا قابل حله خیلی ذهنمو درگیر کرده و خجالت میکشم اینو به دکترم بگم نگرانم ممنون اگه راهنماییم کنین.