Ooma
آیا انار برای دیابت مفید است؟

دانه های درخشان انار یک درمان قوی برای بسیاری از مشکلات از جمله دیابت می باشد. به طور معمول به بیماران دیابتی توصیه می شود برای جلوگیری از افزایش قند خون، از مصرف میوه ها و آبمیوه ها در مقادیر زیاد اجتناب کنند. اما مطالعات متعدد در حال حاضر نشان می دهد بیماران دیابتی نباید به مقاومت در برابر انار بپردازند. هر دو دانه و آب انار، می توانند قند خون را به میزان قابل توجهی کاهش دهند، به ویژه برای کسانی که دیابت نوع 2 دارند.

خانم سحر برزویی ، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی در مورد مصرف انار در دیابتی ها اظهار کرد: " در مورد خواص انار باید بگویم که این میوه سرشار از آنتی اکسیدان ها، فیبر و ویتامین ها بخصوص ویتامین E  A و C است و دارای خواص ضد اکسیدانی و ضد ویروسی است، در مورد اینکه مصرف انار باعث بهبود قند خون در بیماران دیابتی میشود ، مطالعات زیادی هست که نتایج مشخص ندارد اما دیابت یک بیماری تنها نیست و اغلب افراد دیابتی به مرور زمان مشکلات چربی خون و فشار خون را پیدا میکنند. در مطالعات ثابت شده است که مصرف انار در بهبود عملکرد عروق و کاهش فشار خون و چربی خون موثر است پس بصورت غیر مستقیم در بیماران دیابتی هم مفید خواهد بود. بنابراین آب انار بیش از آن که بر قند خون تاثیر داشته باشد موجب کاهش چربی خون ،کاهش فشار خون و افزایش اثرات آنتی اکسیدانی می شود و در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ممکن است برای پیش گیری از فشار خون بالا در این بیماران توصیه شود. اما بیماران دیابتی باید محتاط باشند که انار نیز مانند سایر میوه ها قند دارد، مصرف آب انار توصیه نمیشود اما مصرف روزانه یک عدد انار کوچک برای بیماران دیابتی مجاز است ، این را هم بدانید انار میوه خونساز نیست اما باعث کاهش فشار خون میشود، همچنین انار قدرت سیر کنندگی خیلی خوبی دارد و اغلب در رژیم های کاهش وزن توصیه میشود.

چرا انار برای دیابتی ها خوب است؟

1. کاهش سطح قند خون

اگرچه انارها حاوی قند است، قندها به آنتی اکسیدان ها متصل می شوند که سطح قند خون را پایین می آورد و با آسیب سلول مبارزه می کند. با توجه به این که انار مانند تمام میوه ها حاوی قند است، چگونه می توانند قند خون را کاهش دهد؟ برخلاف بسیاری از میوه های دیگر که حاوی قندهای آزاد هستند، قندهای انار به آنتی اکسیدان ها متصل می شوند. بنابراین حدود 4 ترکیب آنتی اکسیدانی متعلق به کلاس ellagitannin به کاهش قند خون کمک می کنند.

یک مطالعه خاص، شرکت کنندگان را 3 ساعت پس از مصرف 1.5 میلی لیتر آب انار به ازای هر کیلوگرم وزن بدنشان مورد آزمایش قرار دادند. این شرکت کنندگان میزان قابل توجهی کاهش قند خون ناشتا را نشان دادند. آنتی اکسیدان انار کمک می کند بدن با آسیب های سلولی ناشی از مولکول های واکنشی به نام رادیکال های آزاد مبارزه کنند. به عنوان یک فرد دیابتی، اگر بدن شما نتواند با رادیکال های آزاد که به سلول ها آسیب م رساند و باعث التهاب می شود کنار بیاید، از استرس اکسیداتیو رنج می برد. آنتی اکسیدان انار همچنین استرس اکسیداتیو بالا را کاهش می دهد.

2. کاهش مقاومت انسولین

انار دارای مواد شیمیایی گیاهی مانند تانن و اسید گالیک است که علائم دیابت نوع 2 را کنترل می کنند. آب انار تازه باعث افزایش کارایی سلولهای بتا در پانکراس می شود که انسولین تولید می کنند. همچنین آب انار تازه مقاومت به انسولین را کاهش می دهد و باعث می شود که سلول ها از انسولین به طور موثرتری استفاده کنند. در نتیجه، گلوکز به خوبی مورد استفاده قرار می گیرد. این اثر، با این حال، در بیماران جوان و کسانی که سطح قند خون ناشتا کم دارند، بیشتر مشهود است. با کاهش مقاومت به انسولین، انار همچنین می تواند چاقی ناشی از دیابت را کاهش دهد.

یک مطالعه این اثرات ضد دیابتی انار را به ترکیباتی مانند پانالالژین و گالیک، ellagic، oleanolic، uallic و ursolic اسید مرتبط می داند. پلی فنول های آنتی اکسیدانی نظیر آنتوسیانین ها، که به میوه رنگ قرمز می دهد و همچنین تانن ها در میوه در کنترل دیابت نوع 2 موثرند.

3.کاهش کلسترول بد

یک جنبه مثبت دیگر برای خوردن انار وجود دارد: آنتی اکسیدان ها مانع از سخت شدن سرخرگ ها، یک بیماری شناخته شده به نام آترواسکلروز، می شوند. یکی از دلایل آترواسکلروز، اکسیداسیون لیپوپروتئین های کم چگالی یا کلسترول LDL است. بنابراین سطح بالای کلسترول LDL در خون یک عامل خطر برای بیماران دیابتی است. انار باعث کاهش قابل توجه کلسترول بد LDL می شود LDL .ها با سخت شدن شریان ها و یا آترواسکلروز مرتبط هستند، که منجر به بیماری قلبی، یکی از علل عمده مرگ و میر در افراد دیابتی می شود.

به همین دلیل است که آترواسکلروز، و نیز بیماری های مرتبط با آن مانند بیماری قلبی و سکته مغزی، یکی از دلایل اصلی مرگ در افراد دیابتی است. در یک مطالعه بر روی افراد مبتلا به دیابت با سطوح بالای کلسترول و تری گلیسیرید خون، آب انار، مقدار کلسترول LDL را بدون تاثیر بر سطح کلسترول خوب HDL کاهش می دهد.

4. کاهش آسیب سلولی به وسیله رادیکال های آزاد

از آنجایی که دیابت به یک بیماری همه گیر تبدیل شده است، در نظر گرفتن درمان های جایگزین بسیار مهم است. همانطور که در اینجا ثابت شد، انار در کنار رژیم غذایی دیابتی بسیار عالی است. گیاهان و مشتقات گیاهی از جمله شنبلیله و سیر قرن هاست برای کنترل دیابت استفاده می شوند.

انار با کاهش آسیب سلولی در بدن، به جای کاهش هضم کربوهیدرات ها، دیابت را درمان می کند. آب انار می تواند سطح آنتی اکسیدانی طبیعی بدن بیماران دیابتی را 141٪ افزایش دهد. در حالیکه همه این گیاهان کمی متفاوت عمل می کنند، اکثر آنها با مهار فعالیت آنزیم هایی که به هضم سریع کربوهیدرات ها کمک می کنند، کار می کنند. این خلاف انار است که با مهار استرس اکسیداتیو ناشی از دیابت کار می کند. در بیماران دیابتی، آنتی اکسیدان های انار می توانند اکسیداسیون را به طور قابل توجهی کاهش دهند و سطح گلوتاتیون، آنتی اکسیدان طبیعی بدن را به 141٪ افزایش دهند.

دیابتی ها می توانند یک انار در روز مصرف کنند:

 

آیا انار برای دیابت مفید است

در حالی که مطالعه بر روی تاثیر آب انار برای جلوگیری از آترواسکلروز، از 50 میلی لیتر آب انار در روز استفاده می کند، مرکز پزشکی دانشگاه مریلند پیشنهاد می کند که 8-10 اونس، یک فنجان یا کمی بیشتر از آن، بی خطر است. توصیه می کنیم 1 انار در روز، در حالت مخلوط با سالاد با میوه های دیگر برای بیماران دیابتی مناسب است.

البته، در هر زمانی که به جایگزینی طبیعی مانند انار فکر می کنید، مهم است که ابتدا با پزشک خود در مورد این گزینه ها صحبت کنید، مخصوصا اگر داروهای کاهش دهنده گلوکز یا رقیق کننده خون مصرف می کنید. همچنین به یاد داشته باشید که یک رژیم غذایی سالم باید همراه با یوگا و ورزش برای مبارزه با دیابت باشد.

روزانه 1 انار یا یک فنجان آب انار مصرف کنید. بهتر است همیشه آب انار تازه مصرف کنید، اما انواع تجاری که از کل میوه استفاده می کنند نیز خوب می باشد .

در حالی که اکثر میوه ها به دلیل قندشان برای افراد دیابتی ممنوع است، انار برای دیابتی ها توصیه می شود. قند انار به آنتی اکسیدان ها متصل می شود که مقاومت به انسولین، قند خون، سطح کلسترول LDL و میزان آسیب سلولی را با افزایش سطح آنتی اکسیدانی طبیعی بدن تا 141 درصد کاهش می دهد. این میوه به مدیریت علائم دیابت نوع 2 مانند چاقی و جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کند. روزانه 1 انار یا 1 فنجان آب انار مصرف کنید.

انار به دیابت به روش های زیر کمک می کند:

  • کاهش سطح گلوکوز خون
  • کاهش مقاومت انسولین
  • کاهش کلسترول LD1 و جلوگیری از تصلب شریان
  • کاهش آسیب سلولی با افزایش آنتی اکسیدان های طبیعی

1- Banihani S, Swedan S, Alguraan Z. Pomegranate and type 2 diabetes. Nutr Res. 2013 May

2- Louise Chang. Pomegranate Helps Diabetic Hearts. www.webmd.com. August 29, 2006

خانم ا برزویی
این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، ایشان داراي مدرك كارشناسي ارشد تغذیه از دانشگاه علوم پزشكي تبريز مي باشد. از فعاليت هاي عمده خانم برزويي مشاوره تغذيه و رژيم درماني است، از سوابق ايشان چاپ ٧ مقاله طرح پژوهشي در نشريات و ژورنال هاي علمي، ترجمه كتاب، كارشناس تغذيه كلينيك ديابت، كارشناس طرح تحول سلامت ، كارشناس مسئول بيمارستان، مربي آموزشي شهرداري و .. است.

امتیاز مطلب: 95% 95


  • profileلیلا .....1398/03/23

    الان که انار نیست میشه رب انار خورد؟