Ooma
27 بیماری با کمبود ویتامین D

امروزه خبر کمبود ویتامین D از اقصی نقاط دنیا به گوش می رسد که مشکلات بزرگی برای سلامتی افراد ایجاد کرده است. هر جا خبری در مورد کمبود ویتامین D مشاهده کردید آن را به دقت مطالعه کنید تا با مشکلات احتمالی کمبود این ویتامین آشنا شوید و به فکر چاره باشید. کمبود ویتامین D می تواند منجر به بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، و سایر بیماری های مزمن شود.آرامش خود را حفظ کنید و بلافاصله شروع به خوردن قرص های حاوی این ویتامین نکنید. در ابتدا به پزشک خود مراجعه کنید و آزمایش های لازم را انجام دهید، سپس با تجویز پزشک دوز مورد نیاز خود را تهیه کنید. در اینجا به مشکلاتی که کمبود ویتامین D برای سلامتی ایجاد می کند اشاره می کنیم.

   1- چاقی

بر اساس نتایج تحقیقاتی که در سال 2015 انجام شد،  مردان، زنان، و کودکان چاق 35% بیش از افراد با وزن متناسب، و 24% بیش از افراد دارای اضافه وزن، به کمبود ویتامین D مبتلا هستند. با توجه به مطالعاتی که در سال 2000 منتشر شده بود نیز چاقی توانایی بدن برای جذب ویتامین D  از طریق نور خورشید و مواد غذایی را محدود می کند. زیرا سلول های چربی به ویتامین ها چسبیده و اجازه رها شدن را به آنها نمی دهند. در نتیجه چاقی خود می تواند در کمبود ویتامین D تأثیر گذار باشد.

   2- دیابت

افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت میزان ویتامین D کمتری نسبت به افراد با میزان قند خون طبیعی دارند. بنا بر مطالعات انجام شده افراد چاق و لاغر مبتلا به دیابت با کمبود ویتامین D مواجه هستند. کارشناسان معتقدند کمبود ویتامین D و چاقی به صورت هم افزا باعث افزایش احتمال ابتلا به دیابت و سایر اختلالات متابولیسمی می شوند.

   3- بیماری قلبی

کمبود ویتامین D و بیماری قلبی مانند دو دوست قدیمی هستند. احتمال مرگ در اثر نارسایی قلبی در افرادی که به کمبود شدید ویتامین D مبتلا بوده اند 3 برابر، و احتمال مرگ ناگهانی قلبی 5 برابر بیش از سایرین بوده است.

   4- لوپوس

لوپوس یک بیماری مزمن التهابی است که در آن سیستم ایمنی بدن به اندام ها و بافت های خود حمله می کند. معمولاً بیماری لوپوس با کمبود ویتامین D مرتبط است زیرا بیماران مبتلا به لوپوس نباید در معرض نور خورشید قرار گیرند و 90 % ویتامین D بدن توسط نور خورشید تولید می شود. کورتیکواستروئید ها برای افراد مبتلا به لوپوس تجویز می شود که همین خود به کمبود ویتامین D مربوط است.

   5- زایمان زودرس

ویتامین D می تواند با کاهش احتمال بروز عفونت های باکتریایی در جفت،  اثر محافظتی داشته و از وقوع زایمان زودرس جلوگیری کند.

   6- ام اس

ام اس یک بیماری خود ایمنی است که بر سیستم اعصاب مرکزی اثر می گذارد و می تواند ناتوان کننده باشد. میزان بالای ویتامین D در آغاز علائم این بیماری می تواند پیشرفت بیماری را کند کند. افرادی که در آغاز بیماری  با مصرف ویتامین D میزان این ویتامین را در بدن خود افزایش داده بودند، نسبت به سایر افراد توانستند علائم وخامت بیماری را به تعویق بیاندازند.  

   7- سندرم پیش از قاعدگی (PMS)

بر اساس مطالعات انجام شده زنان بین 27-44 سال که ویتامین D بالایی دارند کمتر علائم سندرم پیش از قاعدگی را تجربه می کنند. میزان بالای کلسیم نیز می تواند باعث کاهش علائم PMS شود.

   8- بیماری التهابی روده

کمبود ویتامین ها و مواد معدنی، به خصوص کمبود ویتامین D، در میان افراد مبتلا به بیماری های گوارشی بسیار شایع است. همین امر بر توانایی بدن این افراد در جذب مواد مغذی تأثیر گذار است. بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو فعال (یک نوع بیماری التهابی روده) و به خصوص افرادی که کورتیکواستروئید مصرف می کنند معمولاً به کمبود ویتامین D دچار هستند.

   9- آلوپسی و ریزش مو

زنانی که ریزش مو دارند نسبت به سایرین از ویتامین D کمتری برخوردار هستند. ویتامین D برای چرخه مو حیاتی است و کمک می کند تا مو از فاز استراحت خارج شده و وارد فاز رشد شود.

   10- مقاومت به انسولین

مقاومت به انسولین که منجر به تجمع گلوکز در خون و دیابت نوع 2 و پیش دیابت می شود، با کمبود ویتامین D مرتبط است.

   11- اگزما

محققین معتقدند کودکان مبتلا به درماتیت آتوپیک (یک نوع اگزما)، اگر ویتامین D کمی داشته باشند علائم شدیدتری را تجربه خواهند کرد. اگر دقت کرده باشید اگزما در زمستان که هوا خشک تر و نور خورشید کمتر است شدید تر می شود. برای بهبود اگزما می توانید از قرص های ویتامین D استفاده کنید.

   12- پوسیدگی دندان در نوزادان و کودکان نوپا

ویتامین D هم برای سلامت دهان و دندان و هم برای شکل گیری دندان ها ضروری است. در تحقیقی میزان ویتامین D موجود در خون مادران باردار اندازه گیری شد و سپس دندان های نوزادان این مادران در یک سالگی معاینه شد. محققین دریافتند مادران نوزادان با مینای دندان ضعیف و پوسیدگی دندان، در دوران بارداری میزان ویتامین D کمتری نسبت به سایر مادران داشته اند.

   13- بیماری لثه و از دست دادن دندان

با افزایش سن نقش ویتامین D در سلامت دندان های ما بیشتر نمود پیدا می کند. در یک تحقیق افراد مسنی که روزانه به مدت 3 سال IU 700 ویتامین D به همراه کلسیم مصرف کرده بودند کمتر از سایرین دندان ها ی خود را از دست دادند. حتی 2 سال پس از قطع این ویتامین هنوز دندان های این افراد قوی تر از سایرین بوده است.

   14- آلزایمر و زوال عقل

بنا بر مطالعات انجام شده میزان کم ویتامین D با اختلالات در ساختار مغز، زوال شناختی، و زوال عقل مرتبط است. کمبود ویتامین D می تواند منجر به تشدید این بیماری ها نیز بشود.

   15- عفونت های دستگاه ادراری

ویتامین D با کمک کردن به بدن برای تولید آنتی بیوتیک های طبیعی می تواند از بروز عفونت پیشگیری کند. در آزمایشات انجام شده کمبود ویتامین D به عنوان یکی از عوامل بروز عفونت های دستگاه ادراری هم در کودکان و هم در بزرگسالان شناخته شده است.

   16- بی اختیاری ادراری در زنان

ویتامین D برای قدرت عضلات ضروری است به همین خاطر کمبود ویتامین D  می تواند باعث ضعف در کف لگن شود که عضلات مثانه، واژن، رحم، و مقعد در آن قرار دارند، و در نهایت منجر به بی اختیاری ادراری و یا حتی در موارد شدید منجر به بی اختیاری در دفع مدفوع می شود.

   17- آسم

افراد مبتلا به آسم با سطح ویتامین D پایین، 25% بیش از سایر افراد مبتلا به آسم حمله های شدید را تجربه می کنند و بیشتر به پزشک مراجعه می کنند.

   18- اسکیزوفرنی

ارتباطی قوی میان کمبود ویتامین D و ابتلا به اسکیزوفرنی وجود دارد. نتایج تحقیقی که در سال 2014 انجام شد بیانگر این است که 65% بیماران اسکیزوفرنی سطح ویتامین D پایینی داشتند، و افراد با سطح ویتامین D پایین 2 برابر بیش از سایرین به اسکیزوفرنی مبتلا شده اند.

   19- افسردگی

کمبود ویتامین D ارتباط قابل توجهی با علائم افسردگی دارد. در تحقیقی بر روی 3 زن با افسردگی متوسط تا شدید، محققین دریافتند که پس از اعمال درمان برای کمبود ویتامین D، علائم افسردگی در این 3 زن بهبود یافت.

   20- سرطان روده بزرگ

کمبود ویتامین D می تواند خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را نیز افزایش دهد.

   21- سرطان سینه

بنا بر مطالعات انجام شده، افزایش ویتامین D به مقدار کم می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را در زنان یائسه تا 12% کاهش دهد.

   22- سرطان پانکراس

سرطان پانکراس یکی از خطرناک ترین نوع سرطان است. افراد با سطح ویتامین D بالا 35% کمتر نسبت به افراد با ویتامین D پایین به سرطان پانکراس مبتلا می شوند.

   23- سرطان پروستات

سطح پایین ویتامین D با تومورهای پیشرفته تر و تهاجمی پروستات مرتبط است. در تحقیقی که در دانشگاه کارولینای جنوبی بر روی افراد مبتلا به سرطان پروستات انجام شد، IU4000 ویتامین D به مدت 60 روز برای این افراد تجویز شد. پس از این مدت علائم بهبود تومور در 60% این بیماران مشاهده شد.

   24- پوکی استخوان

بدن ما برای جذب کلسیم ، و رشد استخوان های متراکم و قوی در طول عمرمان به ویتامین D نیازمند است. در واقع 50% زنان مبتلا به پوکی استخوان سطح ویتامینD  پایینی دارند. دریافت 400 تا IU 800 ویتامین D در روز برای افراد بالغ زیر 50 سال، و 800 تا IU 1000 برای افراد بالای 50 سال که بیشتر در معرض پوکی استخوان هستند توصیه شده است.

   25- نرمی استخوان

نرمی، و ضعف استخوان ها در کودکان، معمولاً به دلیل کمبود طولانی مدت ویتامین D است. کودکان 3 تا 36ماه بیشتر در معرض نرمی استخوان هستند، زیرا در این سن استخوان ها به سرعت رشد می کنند. در قرن 19 پزشکان متوجه شدند که روغن کبد ماهی کاد که سرشار از ویتامین D است می تواند به درمان و پیشگیری نرمی استخوان در کودکان کمک کند. در سال 1930 تولید کنندگان ویتامین D را به برای اولین بار به شیر اضافه کردند و از آن زمان تا به حال نرمی استخوان در ایالات متحده آمریکا کمیاب شد.

   26- اختلال در نعوظ

مردان مبتلا به کمبود ویتامین D 32% بیش از سایرین به اختلال در نعوظ دچار هستند. ویتامین D بر روی عملکرد عروق، به خصوص عروقی که خون را به اندام های تناسلی منتقل می کنند، تأثیر گذار است.

   27- اختلال زبان در دوران کودکی

فرزند زنان بارداری که در 18 هفته بارداری ویتامین D کمی داشته اند، 2 برابر بیشتر از سایر کودکان در سن 5-10 سالگی به اختلال زبان در دوران کودکی دچار می شوند.  


منبع: مرجع سایت انگلیسی

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 96% 96