Ooma
نمونه برنامه غذایی نوزاد در انتهای ماه هشتم

یکی از دغدغه های مهم مادران بعد از تولد نوزاد و به مرور که در حال رشد هستند تغذیه کودک می باشد. آن ها دائما نگران هستند که در هر سن بهتر است چه غذاهایی به کودک خود بدهند و از دادن چه غذاهایی به آن ها اجتناب کنند. همان طور که شما مادر اومایی عزیز هم می دانید تغذیه نوزادان تا شش ماهگی فقط شیر است که بر حسب شرایط ممکن است شیر مادر باشد و یا از شیر خشک برای تغذیه استفاده شود. بعد از شش ماهگی به مرور می توان نوزاد را با طعم های جدید غذاهای جامد آشنا کرد و به او غذاهای مناسب سنش را داد. یکی از مهم ترین دوران رشد نوزاد ماه هشتم زندگی او می باشد.

نوزاد با ورود به ماه هشتم به تنوع غذایی بیشتری احتیاج دارد و مادر علاوه بر فرنی، شیربرنج و حریره بادام و سوپ که در ماه هفتم برای او شروع کرده، باید مواد پروتئینی دیگری مانند زرده تخم مرغ، ماست و... که کمی سنگین تر هستند را نیز به غذای کودک اضافه کند. گاهی اوقات مادران و بخصوص مادرانی که تجربه اولشان هست و فردی مثل پرستار بچه هم برای کمک ندارند دچار سردرگمی می شوند و نمی دانند که چه غذاهایی به او بدهند؟ همچنین مادرانی که فعالیت های اجتماعی و مشغولیت دارند نیز هر روز باید کلی فکر کنند تا یک غذای مناسب نوزاد به ذهنشان برسد و برای آن ها درست کنند. 

به همین دلیل ما در این جا یک برنامه غذایی عالی یک روزه برای کودک 8 ماهه را برای نمونه برایتان آورده ایم تا هم بتوانید از آن استفاده کنید و هم بر اساس موارد گفته شده در این برنامه از آن الگو گرفته و برنامه روزهای دیگر را نیز بنویسید. با این کار هم تمام مواد مغذی مورد نیاز بدن نوزاد به او می رسد و هم شما دائما به دنبال این نیستید که امروز به فرزندم چه غذایی بدهم که مناسبش باشد؟؟؟

 

3572-2

جدول برنامه غذایی یک روزه برای نوزاد 8 ماهه

 

در طول شبانه روز

شیرمادر بر حسب میل و تقاضای کودک

صبحانه

یک عدد زرده تخم مرغ کامل

میان وعده

میوه رسیده و نرم شده

ناهار

سوپ و ماست

عصرانه

پوره

شام

سوپ و ماست

نکات مهم در اجرای این برنامه غذایی

یادتان باشد دستگاه گوارش نوزاد هنوز مانند بزرگسالان به تکامل نرسیده است و نمی توان یک دفعه یک عالمه مواد غذایی جدید را به معده نوزاد معرفی کرد و باید این کار به مرور انجام شود تا مشکلی برای کودکمان به وجود نیاید. بنابراین بهتر است نکات زیر را نیز در برنامه روزانه نوزاد مد نظر داشته باشید:

1.در هفته اول فقط زرده تخم مرغ به شیرخوار داده شود.

2.درهفته دوم علاوه بر زرده تخم مرغ می توان از میوه های رسیده و نرم مجاز نیز استفاده کرد.

3.در هفته سوم و چهارم می توان ماست را نیز به برنامه غذایی شیرخوار اضافه نمود.این مقاله را هم بخوانید: لیست غذاهای کودک یک ساله

سخن آخر

درست است که رژیم غذایی نوزاد بسیار مهم است و بیشترین تاثیر را در رشد مناسب و به موقع نوزاد می گذارد و این هم خیلی خوب است که شما مادری دلسوز و مسئولیت پذیر هستید و دائما به دنبال راه هایی می گردید که آسایش و شادی بیشتری و رشد بهتری را برای فرزند دلبندتان فراهم کنید. اما لطفا در این خصوص وسواس به خرج ندهید. همین قدر که شما بدانید به طور کلی در هر سنی چه مواردی را نباید به نوزاد خوراند و چه غذاهایی را می توان به او داد کافی است و نباید خودتان و خانواده را درباره این موضوع نگران و اذیت کنید. 

Nidhi Mehta (Nutritionist). 8 Months Old Baby Food Ideas.July 1, 2019

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 82% 82