Ooma
علت ریزش و نازک شدن مو در افراد

ریزش و نازکی مو یکی از موضوعاتی است که ممکن است سبب ناراحتی و نگرانی برخی از افراد شود. در این مواقع، افراد درصدد دستیابی به یک راه‌حل برای رفع این مشکل هستند اما لازم است قبل از جستجوی راه‌حل علت ریزش و نازک شدن مو را یافت. در واقع با آگاهی از علت ریزش است که می‌توان به راه‌حل دست پیدا کرد. علت‌های زیادی برای نازک شدن و ریزش مو وجود دارد که در افراد مختلف، متفاوت می‌باشد. اگر تمایل دارید با علت نازک شدن مو و ریزش آن آشنا شوید با ما همراه شوید.

 ما در این مقاله قصد داریم به علت ریزش و نازک شدن مو، روش‌های خانگی و روش‌های پزشکی رفع ریزش و معرفی خدمات کلینیک پوست و موی هلیا در این خصوص بپردازیم.

 

دلایل نازک و شکننده شدن موها چیست؟

داشتن موهایی پرپشت و سالم تاثیر بسیار زیادی در ظاهر افراد می‌گذارد، به همین دلیل افراد زیادی تمایل دارند موهایی زیبا و پرپشت داشته باشد. با این حال، بسیاری از افراد با مشکل ریزش و نازک شدن مو مواجهه هستند که در برخی از افراد این موضوع سبب ناراحتی و نگرانی می‌شود. برای رفع این مشکل، آگاهی از دلیل نازک و شکننده شدن موها اهمیت زیادی دارد. از جمله علت‌هایی که می‌تواند سبب ریزش و نازک شدن مو شود می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

تغذیه نامناسب

شاید بتوان گفت که مهمترین علت نازک شدن و ریزش مو در زنان و آقایان مانند بسیاری دیگر از مشکلات بدن، تغذیه نامناسب می‌باشد. خوراکی‌ها و موادغذایی چون غذاهای فرآوری شده، غذاهای پرچرب، فست فودها، مصرف ادویه زیاد و ... میتوانند روی نازک شدن مو اثرگذار باشند. از این رو، دنبال کردن یک رژیم غذایی سالم و مصرف کافی روی، آهن، اسید فولیک، پروتئین و سایر مواد معدنی می‌تواند در سلامت و زیبایی موها موثر باشد. سعی کنید در رژیم غذایی خود انواع سبزیجات، گوشت‌های مغذی و دانه‌های مناسب را بگنجانید.

استرس مزمن

همه افراد در طول زندگی ممکن است به دلایل مختلف با استرس مواجه شوند. حال اگر این استرس مزمن شود روی بخش‌های مختلف بدن اثر منفی خواهد گذاشت که یکی از آنها، موی فرد است. استرس مزمن از عواملی است که می‌تواند سبب نازکی و شکنندگی موها شود. در واقع استرس از طریق افزایش ترشح هورمون کورتیزول سبب آسیب به فولیکول مو می‌شود و در نتیجه موی سر فرد ضعیف و نازک می‌گردد. از این رو در صورت داشتن استرس باید کنترل و درمان آن را در اولویت قرار دهید.

اختلال در غده تیروئید

غده تیروئید یک غده کوچک است که نقش بسیار مهمی در عملکرد صحیح بدن چون متابولیسم، ضربان قلب، رشد مو و ... دارد. در صورتی که غده تیروئید دچار اختلال شود فرد با مشکلات زیادی مواجه میشود که یکی از آن‌ها نازک شدن مو میباشد. پس اگر با این مشکل روبه‌رو هستید ابتدا به درمان آن اقدام نمایید.

خشکی مو

خشکی بیش از اندازه مو ممکن است به مرور سبب نازکی و شکنندگی موها و حتی ریزش آن‌ها شود. آب و هوای خشک، کمبود رطوبت و قرارگیری مو در معرض حرارت از عواملی هستند که سبب خشک شدن موها می‌شوند. در این حالت اگر موهای خود را با شامپوی نامناسب و آب داغ بشویید خشکی مو تشدید خواهد شد.

قرارگیری مو در معرض حرارت

استفاده بی رویه از وسایل حرارتی مانند سشوار، اتو مو، بابلیس و ... از دیگر عواملی است که می‌تواند سبب نازکی و شکنندگی موها شود. از آن‌جایی که دمای بالا سبب آسیب به کوتیکول مو می‌شود بهتر است از این وسایل تا حد امکان استفاده نکنید یا در صورت استفاده موارد لازم را رعایت کنید.

استفاده از مواد شیمیایی و حالت دهنده‌ها

از دیگر عواملی که ممکن است سبب ضعیف شدن مو شود می‌توان به استفاده مداوم از رنگ مو، تافت مو، چسب مو و سایر مواد شیمیایی اشاره کرد. بنابراین کاهش استفاده از این موارد ضروری می‌باشد.

خشک کردن نادرست

خشک کردن نادرست مو با حوله از دیگر عواملی است که می‌تواند سبب آسیب به موها شود. از آن‌جایی که موهای خیس آسیب‌پذیری بیشتری دارند مالش نادرست آن‌ها با استفاده از حوله سبب شکنندگی و نازک شدن آن‌ها به مرور زمان می‌گردد. برای خشک کردن صحیح مو ابتدا باید با یک حوله نرم به آرامی آب موها را بگیرید سپس اجازه دهید موهایتان در هوای آزاد کاملا خشک شوند.

شانه کردن نادرست

شانه کردن بیش از حد و نادرست مو یکی دیگر از عوامل اثرگذار بر نازکی و شکنندگی موها است. برای شانه کردن صحیح قبل از انجام این کار باید گره‌ها و درهم‌رفتگی‌های موها را باز کنید تا هنگام شانه زدن موها کشیده نشوند. همچنین در مواقعی که موهایتان خیس است آن‌ها را شانه نزنید.

محکم بستن مو

اگر عادت دارید برای جمع کردن موهایتان آن‌ها را با کش محکم ببندید بهتر است بدانید این مورد نیز به مرور می‌تواند به موهایتان آسیب بزند. محکم بستن مو در صورتی که به طور مداوم تکرار شود، علاوه بر شکنندگی می‌تواند سبب ریزش نیز شود. پس اگر عادت به بستن موهایتان دارید بهتر است از کش موهای نرم استفاده کرده و آن‌ها را به گونه‌ای ببندید که دچار کشیدگی نشوند.

شستن زیاد مو

اگر چه شستن موها سبب نظافت و پاکیزگی موهایتان می‌شود اما اگر در این کار زیاده‌روی کنید پس از مدتی با موهای نازک و شکننده مواجه خواهید شد. بنابراین در شستشوی مو، بسته به چرب یا خشک بودن موهایتان، حد تعادل را نگه دارید.

کوتاه نکردن به مدت طولانی

یکی از شرایط داشتن موهای سالم، کوتاه کردن به موقع موها و رسیدگی به آن‌ها است. در صورتی که موهایتان دچار موخوره شود همین موضوع می‌تواند عامل ضعیف شدن و شکنندگی موهایتان گردد. به این منظور هر ماه یا هر دو ماه یک بار لازم است به آرایشگاه مراجعه کنید تا  قسمت های ضعیف و آسیب دیده موهایتان اصلاح شود.

وراثت

وراثت از دیگر عواملی است که می‌تواند روی موهای هر فرد اثر بگذارد. در صورتی که از همان کودکی موهای ضعیف و نازکی داشته باشید پس عوامل ارثی ممکن است در این امر دخیل باشند. در این حالت، کمتر احتمال تغییر در موهایتان وجود خواهد داشت.

افزایش سن

برخی اوقات افزایش سن میتواند یکی از دلایل شکنندگی و نازک شدن موهای افراد باشد به طوری که با فرا رسیدن 50، 60 سالگی نازک شدن و ریزش مو تا حدی طبیعی می‌باشد. با افزایش سن همان‌طور که سایر ارگان‌های بدن کم‌کم رو به تحلیل می‌روند رشد مو هم مانند قبل نخواهد بود و از سرعت آن کاسته می‌شود. 

مصرف برخی از داروها

اگرچه هدف استفاده از دارو، برطرف کردن یک مشکل است اما برخی از داروها می‌توانند عوارض جانبی به دنبال داشته باشند. مثلا برخی از داروها مانند داروهای فشار خون، داروهای افسردگی، داروهای ضد التهابی و ... سبب کم پشت شدن و نازکی موها می‌شوند.

کمبود ویتامین B

کمبود ویتامین گروه B از دیگر علت‌های نازک شدن و شکنندگی موها می‌باشد. در این صورت می‌توانید رژیم غذایی خود را تغییر داده و ویتامین B را در آن بگنجانید تا شاهد تغییرات در زمینه رشد موهایتان باشید. تخم مرغ، جگر، نان سبوس‌دار، سیب‌زمینی، اسفناج، کلم، کاهو، لیمو و .... از جمله مواد غذایی حاوی ویتامین B هستند.

روش‌های درمان خانگی برای نازکی موها

با توجه به علت نازکی و ریزش مو، روش‌های مختلفی برای درمان آن وجود دارد که برخی از این روش‌ها را می‌توان در خانه انجام داد و برخی دیگر از آن‌ها نیازمند مراجعه به کلینیک و استفاده از روش‌های درمانی پزشکی است. از جمله روش‌های خانگی برای درمان نازکی مو می‌توان به استفاده از تخم‌مرغ، آب پیاز، ویتامین E و روغن‌های مفید اشاره کرد.

درمان با استفاده از تخم مرغ

در صورتی که دلیل نازکی موهای شما کمبود پروتئین باشد استفاده از تخم‌مرغ می‌تواند به حل مشکل شما کمک کند. در این روش باید تخم‌مرغ را با روغن‌های ضروری ترکیب کرده و روی موهای نازک قرار دهید. اجازه دهید این ترکیب به مدت یک ساعت روی موهایتان باقی بماند سپس موهای خود را بشوئید.

درمان با استفاده از آب پیاز

استفاده از آب پیاز یکی از معروف‌ترین روش‌ها برای درمان نازکی و ریزش مو می‌باشد. با توجه به اینکه پیاز حاوی مقادیری گوگرد می‌باشد سبب تقویت ریشه موها و افزایش رشد آن‌ها می‌شود. برای انجام این روش، یک یا دو پیاز را رنده کرده، آب آن را جدا کنید و روی موهایتان مالش دهید. بگذارید آب پیاز به مدت 30 دقیقه روی موهایتان باقی بماند آنگاه آن را بشوئید. در صورتی که بوی پیاز آزارتان می‌دهد می‌توانید مقدار کمی روغن زیتون به آب پیاز اضافه کنید.

درمان با استفاده از ویتامین E

یکی دیگر از روش‌های درمان نازکی و شکنندگی موها، استفاده از ویتامین E است. برای انجام این روش می‌توانید چندین کپسول ویتامین E تهیه کنید، یک سوراخ روی هر کدام ایجاد کرده و روغن آن را با شامپویتان ترکیب کنید. آنگاه با استفاده از این شامپو موهایتان را بشویید. پس از گذشت یکی دو ماه شاهد تقویت موهایتان خواهید بود.

روغن‌های مفید

در صورتی که موهایتان به علت کمبود مواد مغذی کم‌پشت و نازک شده می‌توانید برای تقویت آن از روش ماساژ با روغن‌های داغ استفاده کنید. روغن‌های ضروری و مفید شامل روغن نارگیل، روغن بادام، روغن زیتون و ... هستند. استفاده از این روغن‌ها سبب مرطوب شدن مو و جلوگیری از شکنندگی آن‌ها خواهد شد. در صورتی مقداری ویتامین E را نیز به این روغن‌ها اضافه کنید اثرگذاری آن‌ها بیشتر خواهد شد.

روش‌های درمانی پزشکی برای رفع ریزش و نازکی موها

در صورتی که با روش‌های درمان خانگی برای نازکی موها به نتیجه نرسیدید می‌توانید از روش‌های درمانی پزشکی استفاده کنید. روش‌های درمانی ریزش، نازکی و کم‌پشت بودن مو که در کلینیک هلیا ارائه میشود شامل مزوتراپی موی سر، پی آر پی مو و کاشت می‌باشد. در ادامه به معرفی هر کدام از این روش‌ها می‌پردازیم.

مزوتراپی موی سر

مزوتراپی یک روش درمانی و زیبایی است که از طریق آن مواد مخصوصی را به لایه میانی پوست تزریق می‌کنند. از این روش برای درمان مشکلات متعددی استفاده می‌شود و ماده تزریقی هم با توجه به مشکل موردنظر تعیین می‌گردد. از جمله کاربردهای مزوتراپی می‌توان به درمان کم آبی پوست، رفع چین و چروک‌های سطحی، درمان انواع سلولیت و ریزش مو اشاره کرد. این روش نیازی به بیهوشی ندارد و سرپایی انجام می‌شود. مزوتراپی به عنوان یکی از روش‌های درمان ریزش مو جزء خدمات کلینیک پوست و مو هلیا می‌باشد که با استفاده از معتبرترین مواد انجام می‌شود.

اگر قصد استفاده از روش درمانی مزوتراپی را دارید قبل از هر چیز بهتر است با مزایا و عوارض این روش به خوبی آشنا شوید. از جمله مزایای این روش می‌توان به سرپایی بودن، عدم نیاز به بیهوشی، مقرون به صرفگی، دوره ریکاوی و بازیابی کوتاه‌مدت، عدم نیاز به مراقبت‌های ویژه پس از عمل و عوارض جانبی محدود اشاره کرد. از عوارض این روش نیز می‌توان به حساسیت نسبت به برخی از داروها، خون‌مردگی در محل تزریق و التهاب بافت چربی زیر پوستی اشاره کرد. در صورتی برای انجام مزوتراپی به مراکز غیرمعتبر یا غیربهداشتی مراجعه کنید ممکن است با عفونت‌های پوستی نیز مواجه شوید.

پی آر پی مو

یکی از بروزترین روش‌های درمانی ترمیم مو و افزایش تراکم آن روش پی آر پی مو است که طی چند مرحله انجام می‌شود. در این روش ابتدا یک نمونه خون از بازوی فرد گرفته می‌شود آنگاه نمونه را برای جداسازی مایعات با چگالی‌های مختلف داخل سانتریفیوژ قرار می‌دهند. پس از گذشت 10 دقیقه خون فرد به سه لایه تقسیم می‌شود که شامل پلاسمای بدون پلاکت، پلاسمای غنی از پلاکت و سلول‌های قرمز می‌شود. در آخرین مرحله، پی آر پی به قسمت‌هایی از سر که نیاز به رشد مو دارد تزریق می‌گردد. در روش پی آر پی برای رسیدن به نتیجه مطلوب، پس از درمان لازم است مراقبت‌های لازم انجام شود.

روش پی آر پی نیز مانند روش مزو تراپی، مزایا و عوارضی را دارد. از مزایای این روش می‌توان به تقویت فولیکول‌های مو، کاهش سرعت ریزش مو، رشد موهای جدید و بهبود سریع پوست سر پس از کاشت اشاره کرد. عوارض احتمالی آن نیز عفونت، آسیب به رگ‌های خونی یا عصبی و جمع شدن کلسیم در نقاط تزریق می‌باشد.

کاشت مو

کاشت مو  طبیعی با تراکم بالا از دیگر خدمات کلینیک پوست و مو هلیا می‌باشد که بسیار مناسب برای افرادی است با مشکل کم‌مویی روبه‌رو هستند. با افزایش سن، برخی از افراد به خصوص آقایان به تدریج موهای خود را از دست می‌دهند که در این صورت کاشت مو می‌تواند به آن‌ها کمک زیادی بکند. کاشت مو طی مراحلی انجام می‌شود که به ترتیب عبارتند از: آماده سازی بانک مو، برداشت گرافت‌ها از بانک مو، آماده‌سازی گرافت‌ها برای کاشت، آماده‌سازی محل کاشت و عملیات کاشت مو.

 

امتیاز مطلب: 100% 100