آیا باید به نوزادم شیر بدهم تا به خواب برود؟
شیردهی و خواب اغلب در هفته های اول همزمان رخ می دهند زیرا نوزاد رد هفته های اول بیشتر از اینکه بیدار باشد خواب است. کم شیر خوردن و بیدار شدن برای شیردهی برای نوزادان تازه متولد شده طبیعی است.
می توانید شیردهی را ادامه بدهید تا نوزاد به خواب برود.
اگر میخواهید نوزاد بدون نیاز به شیردهی به خواب برود، باید تا سه ماهگی نوزاد صبر کنید.
چگونه می توانم شيردهی را در شب آسان تر کنم؟
در صورتی که نوزاد کنار شما بخوابد شیردهی در طول شب آسانتر می شود. نیازی به خارج شدن از تختخواب برای شیردهی نیست و می توانید در حین شیردهی نوزاد نیمه خواب باشید. مادرانی که کنار فرزند خود می خوابند می توانند به مدت طولانی تر به او شیر بدهند.
اگر نوزاد نارس متولد شده است او را برای شیردهی روی تخت خود نگذارید. همچنین در صورتی که خودتان یا همسرتان یکی از موارد زیر را مصرف کرده اید نوزاد را روی تخت خودتان نخوابانید:
- سیگار
- الکل
- داروی خواب آور
آیا نوزاد با خوردن شیر خشک راحت تر می خوابد؟
بعید است تفاوتی ایجاد شود. ممکن است نوزادانی که شیر مادر می خورند در طول شب بیشتر از نوزادانی که شیر خشک می خورند برای شیر خوردن بیدار شوند. این به این دلیل است که نوزاد شما شیر مادر را راحت تر از شیر خشک هضم می کند بنابراین شکمش سریع تر خالی می شود.
با این حال، شیر خشک لزوما باعث افزایش کمیت یا کیفیت خواب شما در چند ماه اول تولد نمی شود. حتی اگر نوزاد در طول شب بیشتر بیدار شود، در هنگام شیردهی نوزاد با شیر مادر، مادر سریع به خواب میرود.
بلند شدن برای آماده کردن شیشه شیر و روشن کردن باعث می شود بیشتر بیدار شوید. بنابراین در این حالت دوباره به خواب رفتن سخت تر می شود. بنابراین آماده کردن شیر خشک باعث می شود مادر کمتر در طول شب بخوابد.
به جای تغذیه نوزاد با شیر خشک، می توانید موارد زیر را امتحان کنید تا نوزاد بیشتر بخوابد:
تغذیه خوشه ای:
نوزادان اغلب عصر قبل از خوابیدن چندین بار به صورت کوتاه مدت شیر می خورند. سعی کنید براساس تقاضای نوزاد به او شیر بدهید تا نوزاد به صورت خوشه ای تغذیه کند.
تغذیه در خواب:
بین ساعت 10:00 تا 12 شب نوزاد را نیمه بیدار کنید و به او شیر بدهید. شیردهی در خواب باعث می شود نوزاد به مدت طولانی تر بخوابد. اگر تصمیم به شیردهی در خواب دارید، سه یا چهار ساعت از آخرین شیردهی نوزادتان گذشته باشد. در غیر این صورت، زمانی که نوزاد سیر است او را از خواب بیدار می کنید.
چگونه می توانم به کودکم کمک کنم بدون شیر خوردن خوابید؟
این یک روند تدریجی است. در دو ماه اول، نوزاد شما می خوابد و در طول روز و شب برای شیردهی بیدار می شود. سپس، در طی چند ماه اول، نوزاد به طور منظم در زمانی خاص به خواب می رود. او کم کم متوجه می شود شب وقت خواب است.
می توانید به کودک خود کمک کنید تا تفاوت بین روز و شب را یاد بگیرد. او را در طول روز در معرض نور و صدای روز قرار دهید. خانه را روشن نگه دارید و زمانی که می توانید بیرون بروید. سپس، پس از آخرین وعده غذایی نوزاد در طول شب، چراغ های را خاموش کنید و با او حرف نزنید.
حدود سه ماهگی می توانید به نوزادان زمان خواب را آموزش بدهید. حمام گرم، داستان، یا آهنگ، و تماس پوست با پوست، در یک زمان خاص در طول شب به نوزاد وقت خواب را می آموزد. سعی کنید هنگامی که نوزاد به خواب رفته است او را روی تخت بگذارید. می توانید قبل از داستان یا آهنگ برای آخرین بار به نوزاد شیر بدهید. با انجام این کار، به کودک خود کمک می کنید تا خوابیدن را از شیردهی متمایز کند.
ابتدا زمانی که نوزاد را روی تخت می گذارید بیدار می شود و گریه می کند. این حالت طبیعی است و برای چند دقیقه به او آسیب نمی رساند. سعی کنید با فرزند خود صحبت نکنید. در عوض، به آرامی سر او را تکان بدهید تا آرام شود.
هنگامی که نوزاد در زمان خواب خودش به خواب برود، در طول شب نیز پس از شیردهی راحت تر می خوابد. این توانایی با قدرت رو به رشد کودک شما و تغییرات در رشد او مرتبط است. با نزدیک شدن نوزاد به شش ماه، اولین غذا را راحت تر می خورد. او از لحاظ جسمی بسیار فعال خواهد بود زیرا او مهارت های جدید هیجان انگیز، مانند غلتیدن و نشستن را یاد می گیرد.
همه این نکات بدین معنی است که نوزاد شما می تواند طولانی تر در طول شب بخوابد و می تواند بین غذاها فاصله بیشتری ایجاد شود. بین شش ماه و 12 ماه کودک شما شروع به مدیریت تغذیه شبانه خواهد کرد. هر چند کودکان مختلف متفاوت هستند. ممکن است کودک شما بیشتر بیدار شود.
این به این معنی نیست که فرزند شما گرسنه است. این بیدار شدن اغلب با دندان در آوردن نوزاد ارتباط دارد. همچنین ممکن است نوزاد وقتی بیدار می شود هشیارتر باشد زیرا چیز جدیدی یاد گرفته است، مانند نشستن. یا شاید نسبت به دنیای اطرافش آگاه تر است.
BabyCentre Medical Advisory Board. Sleep and breastfeeding. www.babycentre.co.uk.2018