Ooma
درمان تنبلی تخمدان چقدر طول میکشد؟

تنبلی تخمدان یکی از بیماری های شایع میان خانم ها است که ممکن است هرکسی را مبتلا کند و هنوز علت دقیق آن تشخیص داده نشده است. این بیماری با علائم مختلفی مانند بی نظمی قاعدگی، خستگی، چاقی و موارد دیگر همراه است. خوشبختانه روش های درمانی مختلفی برای این بیماری وجود دارد که می خواهیم آن ها را در این مقاله برای شما بانوان اومایی عزیز بازگو کنیم. با ما همراه باشید.

درمان تنبلی تخمدان چقدر طول میکشه؟

درمان قطعی تنبلی تخمدان به سختی انجام می شود و امکان عود علائم بعد از درمان وجود دارد. درمان ممکنه از چند ماه تا چند سال متغییر باشه. ولی می توان تا حد زیادی علائم این بیماری را با درمان آن کاهش داد. درمان تنبلی تخمدان به فاکتورهای متعددی بستگی دارد. مثلا: سن بیمار، وضعیت بدنی بیمار و شدت علائم تنبلی تخمدان. پزشکان برای درمان تنبلی تخمدان با توجه به اینکه فرد باردار است یا نه و اینکه آیا قصد بارداری دارد یا خیر روش های درمانی تجویز می شود.

درمان PCOS یا تنبلی تخمدان چیست؟

درمان ها روش هایی هستند که به شما کمک می کنند تا علائم سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) را مدیریت کرده و احتمال ابتلا به مشکلات سلامتی طولانی مدت مانند دیابت و بیماری های قلبی را کاهش دهید. بعد از اینکه آزمایشات لازم را انجام دادید و بیماری شما تشخیص داده شد باید با پزشک صحبت کنید و به توافقی برای یک برنامه درمانی مناسب برسید.

به عنوان مثال، اگر می خواهید باردار شوید و مشکلی دارید، در این صورت معالجه شما همراه با بارداری برنامه ریزی می شود یا مثلا اگر می خواهید آکنه مربوط به PCOS را درمان کنید، معالجه شما ابتدا روی رفع مشکلات پوستی تمرکز دارد.

تغییر شیوه زندگی

یکی از بهترین راه های مقابله با PCOS، تغذیه مناسب و ورزش منظم است. بسیاری از زنان مبتلا به PCOS دارای اضافه وزن یا چاقی هستند. از دست دادن فقط 5٪ تا 10٪ از وزن بدن برخی علائم را کاهش می دهد و به منظم شدن قاعدگی شما کمک می کند. همچنین به مدیریت مشکلات سطح قند خون و تخمک گذاری برای بارداری کمک خواهد کرد.

از آنجا که PCOS می تواند منجر به افزایش قند خون نیز بشود، ممکن است پزشک از شما بخواهد در رژیم خود مصرف غذاهای نشاسته ای یا شیرین را محدود کنید. در عوض، غذاها و وعده های غذایی حاوی مقدار زیادی فیبر را در رژیمتان افزایش دهید که به آرامی سطح قند خون شما را افزایش می دهند.

به طور کلی فعال ماندن به شما کمک می کند قند خون و انسولین خود را نیز کنترل کنید و وزنتان هم کم کم کاهش پیدا می کند.

بسیاری از زنان برای درمان PCOS به ترکیبی از تغییر سبک زندگی و داروها احتیاج دارند. پزشک برای درمان علائم فردی شما یک برنامه مشخص به شما ارائه می دهد که باید  مو به مو اجرا کنید. این برنامه درمانی معمولا شامل موارد زیر خواهد بود:

مشکلات قاعدگی

کنترل بارداری رایج ترین روش درمان PCOS برای زنانی است که نمی خواهند باردار شوند. کنترل بارداری با قرص های هورمونی ضد بارداری یا سایر روش ها مانند استفاده از حلقه واژن یا IUD هورمونی (دستگاه داخل رحمی) می تواند به منظم شدن پریود شما کمک کند.

این روش های جلوگیری از بارداری همچنین می توانند احتمال ابتلا به سرطان آندومتر در پوشش داخلی رحم را کاهش دهند. حتی اگر بخواهید باردار شوید هورمون درمانی با مصرف فقط یک هورمون به نام پروژستین می تواند به شما کمک کند تا قاعدگی شما دوباره به حالت عادی برگردد. این روش از بارداری جلوگیری نمی کند و رشد موهای زائد و آکنه را نیز درمان نخواهد کرد؛ اما می تواند احتمال سرطان رحم را کاهش دهد.

 

درمان تنبلی تخمدان چقدر طول می کشد

وزن اضافی

وقتی رژیم غذایی سالم و ورزش منظم برای به دست آوردن وزن ایده آل کافی نباشد، داروها می توانند کاهش وزن را آسان کنند. داروهای مختلف به روش های متفاوتی کار می کنند. پزشک دارویی را که فکر می کند برای شما بیشترین موفقیت و نتیجه را خواهد داشت، تجویز می کند. گزینه های دارویی برای این منظور عبارتند از:

اورلیستات یا زنیکال: این دارو به بدن شما کمک می کند تا بخشی از چربی ها را تجزیه کرده و از بدن خارج کند؛ بنابراین ممکن است سطح کلسترول شما را نیز بهبود بخشد.

متفورمین (فورتامت، گلوکوفاژ): این دارو سطح انسولین را کاهش می دهد و می تواند به کاهش وزن کمک کند. همچنین ممکن است از ابتلا به دیابت نوع 2 نیز جلوگیری کند. اگر حتی دارو به شما کمک نکرد تا مقداری از وزن خود را کاهش دهید ممکن است پزشک برای کاهش عوارض تنبلی تخمدان روش جراحی برای کاهش وزن را پیشنهاد کند. این کار باعث ایجاد نظم در چرخه قاعدگی، تنظیم هورمون ها و کاهش خطر ابتلا به دیابت می شود.

رشد بیش از حد موهای زائد

بعضی اوقات PCOS باعث رشد ناخواسته موهای زائد می شود که پزشک می تواند آن را با برخی داروها و روش های مختلف از بین ببرد. بعضی از این روش ها عبارتند از:

تجویز موبرها: اینها کرم ها، ژل ها و لوسیون هایی هستند که ساختار پروتئینی مو را تجزیه می کنند و آن ها را از بین می برند. برای استفاده از موبرها دستورالعمل های موجود در بسته آن ها را دنبال کنید.

الکترولیز یا لیزر درمانی: الکترولیز با جریان الکتریکی، ریشه های مو را طوری می سوزاند که دیگر توان رویش مجدد موها را حداقل تا شش ماه نداشته باشند. درواقع لیزر درمانی توان فولیکول های مو را از بین می برد. معمولا برای از بین بدن کامل موها شما به چندین جلسه لیزردرمانی احتیاج دارید و اگرچه ممکن است برخی از موها بعد از مدتی دوباره برگردند، اما ریزتر و کمتر خواهند شد.

روش کنترل بارداری هورمونی: قرص های ضد بارداری و سایر داروهای ضد بارداری که از هورمون استفاده می کنند نیز می توانند رشد موهای زائد و آکنه را درمان کنند.

اسپیرونولاکتون (آلداکتون): اگر استفاده از روش های ضد بارداری، رشد موهای زائد را پس از 6 ماه متوقف نکرد، ممکن است پزشک این دارو را تجویز کند. این دارو سطح نوعی هورمون جنسی به نام آندروژن که باعث افزایش موهای زائد شده است را کاهش می دهد؛ اما اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید نباید آن را مصرف کنید، زیرا می تواند نقایص مادرزادی ایجاد کند.

مشکلات باروری

پزشک ممکن است برای کمک به بارداری راحت تر شما دارو تجویز کند. داروهایی که به باروری کمک می کنند عبارتند از:

گزینه های دیگر برای بهبود باروری شما عبارتند از:

جراحی: روشی به نام حفاری تخمدان می تواند تخمدان شما را برای استفاده بهتر از داروهای تخمک گذاری آماده کند، اما امروزه این عمل کمتر از گذشته انجام می شود. در این جراحی پزشک یک شکاف کوچک در شکم شما ایجاد می کند و با استفاده از ابزاری به نام لاپاراسکوپ با سوزن، تخمدان شما را سوراخ می کند و قسمت کوچکی از آن را تغییر می دهد. این روش سطح  هورمون های شما را نیز تغییر خواهد داد و می تواند تخمک گذاری را برای شما آسان کند.

لقاح آزمایشگاهی یا IVF: با این روش تخمک شما در خارج از بدن بارور می شود و سپس دوباره درون رحم قرار می گیرد تا پروسه بارداری طی گردد. استفاده از روش آی وی اف ممکن است بهترین راه برای باردار شدن در صورت ابتلا به PCOS باشد، اما کمی هزینه بر است.

سخن آخر

همان طور که دیدید خوشبختانه با پیشرفت علم پزشکی روش های مختلفی برای کنترل بیماری تنبلی تخمدان وجود دارد. مهم این است که شما به محض دیدن علائم به پزشک مراجعه کنید تا در صورت ابتلا هرچه سریع تر یک برنامه درمانی مناسب را شروع نمایید.

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 100% 100