Ooma
10 راهکار برای افزایش طبیعی شیر مادر

کم بودن شیر مادر همیشه یکی از نگرانی های رایج میان مادران محسوب می شود. چون همیشه بر فواید شیر مادر برای نوزاد تأکید بسیاری می شود و مادران ترجیح می دهند نوزادشان به جای شیر خشک، از شیر مادر تغذیه شود. همانطور که می دانید شیر مادر باعث تقویت سیستم ایمنی بدن کودک می شود و به عنوان بهترین تغذیه برای او شناخته شده است. با این حال دوران شیردهی هم مانند دوران بارداری برای هر کس متفاوت است. بعضی از مادران با شیر دادن به نوزاد خود احساس می کنند که او کاملاً سیر شده است، در حالی که بعضی دیگر با وجود شیردهی در دفعات زیاد و یا طولانی باز هم احساس می کنند فرزندشان گرسنه است  نمی دانند که آیا نوزادشان به میزان کافی شیر می خورد یا نه؟

10 راهکار برای افزایش طبیعی شیر مادر

   1- مکیدن سینه باعث تولید شیر بیشتر می شود. به همین خاطر مادر باید اجازه دهد تا نوزاد در هر زمانی از شبانه روز، سینه مادر را بمکد.

   2- در آغاز هر دفعه شیردهی، شیر مادر رقیق تر و آبکی تر است و به تدریج به چربی آن افزوده می شود. این چربی برای رشد نوزاد ضروری است. در پایان هر مرحله شیردهی مقدار چربی موجود در شیر مادر بیشتر می شود. هر چه مدت شیردهی طولانی تر باشد، نوزاد چربی بیشتری تغذیه خواهد کرد و در نتیجه کاملاً سیر می شود. اگر اینگونه عمل کنید، فاصله بین دو مرحله شیردهی نیز بیشتر خواهد شد و افزایش وزن نوزاد طبق منحنی رشد طبیعی خواهد بود.

   3- هیچگاه خودتان سینه را از دهان نوزاد نگیرید و از شیر خوردنش جلوگیری نکنید. این حرکت روی محرک های طبیعی تولید شیر تأثیر منفی می گذارد. به نوزاد فرصت دهید تا خودش سینه را رها کند.

   4- مادرانی که به نوزاد خود شیر می دهند باید مصرف مایعات، به خصوص آبمیوه های تازه، میوه، و سبزی های تازه را افزایش دهند. مایعات می توانند به افزایش تولید شیر به طور طبیعی کمک زیادی کنند.

   5- شما به عنوان یک مادر شیرده باید مراقب کیفیت شیری که به نوزاد خود می دهید باشید. به همین خاطر با توجه به نظر متخصصین نباید در زمان استرس یا عصبانیت به نوزاد خود شیر دهید. مواد سمی خون در این حالت افزایش یافته و وارد شیر مادر می شوند که برای نوزاد اصلاً خوب نیست.

   6- مادران پس از هر بار شیردهی انرژی زیادی از دست می دهند. به همین خاطر به استراحت کافی و تغذیه مناسب نیاز دارند.

   7- به خاطر داشته باشید که رژیم های سخت لاغری پس از زایمان باعث کاهش شیر مادر می شود. یک مادر شیرده حداقل 500 کالری بیشتر از یک زن عادی در روز نیاز دارد. اگر این مقدار کالری در روز دریافت نشود، مقدار شیر مادر نیز کم می شود.

   8- یکی از مؤثرترین گیاهان برای افزایش طبیعی شیر مادز، شنبلیله است. این گیاه را می توان به صورت دمنوش شنبلیله مصرف کرد. مصرف رازیانه نیز برای افزایش تولید شیر به مادران شیرده توصیه می شود.

   9- اگر نوزاد مدت زمان طولانی بخوابد و برای شیر خوردن بیدار نشود، مادر باید فرزندش را به آرامی بیدار کرده و به او شیر دهد. با این کار هم رشد نوزاد افزایش پیدا می کند و هم شیر از سینه مادر تخلیه می شود. پر شدن سینه مادر از شیر می تواند باعث درد و یا ناراحتی در سینه مادر شود.

   10- بهتر است مادران شیرده شاغل هر چند ساعت یک بار شیر خود را بدوشند و در شرایط مناسب نگهداری کنند. با این کار زمانی که منزل نیستید نوزاد شما می تواند کماکان از شیر شما تغذیه کند، و همچنین تولید شیر تداوم یافته و خشک نمی شود.

 

روش های صحیح شیردادن به شیر خوار را بیاموزید

تغذيه انحصاري با شيرمادر به چه معناست؟

علل امتناع نوزاد در ماه هاي اول عمر از گرفتن سینه چیست و چه باید کرد ؟

10 توصیه برای شیردهی بهتر به نوزاد

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 97% 97