اگرچه قرص های ضد بارداری می توانند بر اندازه سینه تاثیر بگذارند، اما به طور دائمی باعث تغییر سایز سینه نمی شوند. قبل از استفاده از روش های جلوگیری از بارداری هورمونی، تاثیر آن ها بر بدن و عوارض جانبی آن ها را بررسی کنید.
چگونه قرص ضد بارداری، از حاملگی جلوگیری میکند؟
قرص های ضد بارداری رایج ترین روش های جلوگیری از بارداری هورمونی می باشند که امروزه در ایالات متحده امریکا استفاده می شوند. این قرص ها برای جلوگیری از بارداری ناخواسته به سه روش عمل می کنند:
- جلوگیری از تخمک گذاری
- افزایش مقدار موکوس (مخاط)
- نازک شدن پوشش رحم
1- جلوگیری از تخمک گذاری
هر ماه، تخمدان یک تخمک بالغ از تخمدان های شما آزاد می کند. این اتفاق تخمک گذاری نامیده می شود. اگر این تخمک در تماس با اسپرم قرار بگیرد، میتوانید باردار شوید. اگر تخمکی برای باروری وجود نداشته باشد، بارداری اتفاق نمی افتد.
2- افزایش مقدار موکوس (مخاط)
هورمون هایی که در قرص های جلوگیری از بارداری وجود دارد باعث افزایش تولید مخاط چسبنده بر روی دهانه رحم می شود. این مخاط باعث می شود ورود اسپرم به دهانه رحم سخت تر شود. اگر اسپرم نتواند وارد دهانه رحم شود، نمی تواند تخمک آزاد شده را بارور کند.
3- نازک شدن پوشش رحم
پوشش رحم نیز تغییر می کند. چند ماه پس از مصرف قرص ها، پوشش رحم نازک می شود و تخمک بارور به سختی می تواند به آن متصل شود. اگر تخمک نتواند به رحم متصل شود، رشد آن شروع نمی شود. پوشش نازک تر رحم می تواند بر خونریزی در طول پریودی تاثیر بگذارد. از آنجایی که پوشش رحم ضخیم نیست، در هنگام پریودی خونریزی خفیف تر می شود. کم کم، دیگر خونریزی در طول پریودی تجربه نمی کنید.
اگر قرص های ضد بارداری به درستی مصرف شود، در جلوگیری از بارداری برنامه ریزی نشده 99 درصد موثر هستند. برخی از روش های جلوگیری از بارداری نتایج مشابهی دارند. این روش ها شامل حلقه، چسب پچ و آمپول سه ماهه ضد بارداری می باشد.
مصرف قرص ضد بارداری و تغییرات اندازه سینه
قرص های ضد بارداری حاوی هورمون ها هستند. این هورمون ها، استروژن و پروژسترون، شکل مصنوعی هورمون هایی هستند که به صورت طبیعی در بدن وجود دارند. هنگامی که شروع به استفاده از روش های جلوگیری از بارداری می کنید، مقدار این هورمون ها افزایش می یابد. این افزایش هورمون ها عوارض جانبی دارد. بسیاری از این عوارض جانبی پس از چند هفته یا چند ماه مصرف قرص کاهش می یابد.
هورمون های موجود در قرص های ضد بارداری باعث تغییر سینه های شما می شود. فقط جراحی می تواند به صورت دائمی باعث تغییر سایز سینه ها شود اما بسیاری از خانم ها پس از مصرف قرص های ضد بارداری، تغییر سایز سینه ها را مشاهده میکنند.
در بیشتر موارد، تغییر سایز سینه نتیجه احتباس مایعات یا افزایش موقت وزن به خاطر افزایش هورمون ها می باشد. برخی از خانم ها هنگام مصرف قرص های فعال بسته قرص تغییر سایز سینه را تجربه می کنند. هنگامی که قرص های غیرفعال یا دارونمای بسته قرص مصرف می شود، سایز سینه ها به حالت طبیعی باز می گردد. چند هفته یا چند ماه پس از مصرف قرص، تغییرات موقت کاهش می یابد و سایز سینه به حالت طبیعی باز می گردد.
عوارض قرص ضد بارداری چیست؟
علاوه بر تغییر سایز سینه، هورمون های موجود در قرص باعث عوارض جانبی دیگر می شود. این عوارض عبارتند از:
- تغییر چرخه پریود، مانند عدم خونریزی یا خونریزی شدید
- تغییر خلق و خو
- حالت تهوع
- سردرد
- افزایش وزن
- حساسیت سینه
اما پاسخ خانم دکتر بیتا هرمز، جراح و متخصص زنان و زایمان و نازایی، در مورد عوارض قرص ضد بارداری بر اندازه سینه ها: " قرص ضد بارداری گاهی ممکن هست به دلیل احتباس مایعات در سینه و یا تغییر در میزان اشتها باعث تغییر در سایز بشود".
چه چیزی باعث می شود این علائم ایجاد شوند؟
هورمون های موجود در قرص های جلوگیری از بارداری، شکل مصنوعی هورمون هایی است که به طور طبیعی در بدن شما وجود دارد. هنگامی که قرص ضد بارداری را مصرف می کنید، مقدار این هورمون ها در بدن شما افزایش می یابد.
با افزایش این هورمون ها تغییراتی در بدن شما ایجاد می شود، مانند افزایش موقت سایز سینه یا افزایش وزن. علاوه بر این تغییرات، بعضی از خانم ها عوارض جانبی بسیار شدیدتری پس از مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری تجربه می کنند. این عوارض جانبی نادر شامل موارد زیر است:
احتمال مشاهده این عوارض جانبی جدی پس از مصرف قرصهای ضد بارداری که حاوی استروژن هستند بیشتر است. اما احتمال رخداد این عوارض جانبی پس از مصرف قرصهای پروژسترون کمتر است. بعلاوه در جلوگیری از بارداری، قرصهای پروژستین تاثیر کمتری نسبت به قرص های حاوی استروژن دارند.
عوامل خطرساز در مصرف قرص ضد بارداری
اکثر خانم ها قرص های ضدبارداری بارداری را بدون هیچ علامت، عوارض جانبی و یا مشکلی مصرف می کنند. با این حال، به برخی از خانم ها توصیه می شود قرص های جلوگیری از بارداری مصرف نکنند و یا پیش از مصرف از احتمال عوارض جانبی آن آگاهی کسب کنند. خانم هایی که هنگام استفاده از روش های جلوگیری از بارداری باید احتیاط بیشتری کنند عبارتند از:
- افرادی که سیگار می کشند و بالای 35 سال هستند
- افرادی که سابقه فشار خون بالا دارند
- افرادی که کلسترول ناسالم دارند
- افرادی که اختلالات لخته شدن دارند
- افرادی که سابقه میگرن دارند
- افرادی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند و مشکلات پزشکی دارند
چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنیم؟
قبل از شروع استفاده از قرص های ضد بارداری هورمونی، باید با پزشک در مورد عوارض جانبی صحبت کنید. اگر به خاطر افزایش اندازه سینه از روش های جلوگیری از بارداری استفاده می کنید، باید توجه داشته باشید بیشتر تغییرات در سایز سینه موقت است.
حتی بعضی از خانم ها هنگام استفاده از قرص های ضد بارداری تغییر در اندازه سینه مشاهده نمی کنند. اگر می خواهید به طور دائمی سایز سینه هایتان افزایش یابد، در خصوص گزینه های موجود برای افزایش سایز سینه با پزشک خود صحبت کنید.
اگر می خواهید سینه های خود را بزرگ نید اما نمی خواهید عمل جراحی انجام دهید می توانید از ورزش های وزنه برداری سینه استفاده کنید. این ورزش ها برای تقویت عضلات زیر سینه ها طراحی شده اند، که باعث می شوند ظاهر سینه های شما بزرگتر به نظر برسد.
خلاصه
اگر هدف اصلی شما برای مصرف قرص های ضد بارداری بزرگ شدن سینه ها است، از قرصهای جلوگیری از بارداری استفاده نکنید. در برخی از خانم ها این قرص ها باعث افزایش سایز سینه می شوند ولی این افزایش سایز موقتی است. تنها راه دائمی برای افزایش سایز سینه، عمل جراحی زیبایی است.
Kimberly Holland. How Birth Control Can Affect Breast Size. on November 14, 2018