Ooma
عفونت ادراری و تاخیر در پریود

آیا عفونت ادراری می تواند باعث تاخیر یا توقف پریودی شما شود؟

زمانی که نمی خواهید باردار شوید، پریودی باید به طور مرتب اتفاق بیفتد. با این حال، در مواردی پریودی به تأخیر می افتد و این مسئله باعث نگرانی می شود. عفونت ادراری (UTI) بر زنان بیشتر از مردان تاثیر می گذارد. آناتومی خانم ها به شکلی است که مجرای ادرار آن ها زنان کوتاه تر از مردان است. به این ترتیب، باکتری ها فقط برای رسیدن به مثانه نیاز به فاصله کوتاهی دارند.

بسیاری از خانم ها این سوال را مطرح کرده اند که آیا عفونت ادراری بر زمان پریودی تاثیر می گذارد یا خیر. تعداد معینی روز بین خونریزی قبلی و بعدی وجود دارد، و هنگامی که عفونت ادراری بین این دو تاریخ رخ می دهد باعث تاخیر در پریودی می شود.

عفونت ادراری چیست؟

همانطور که نام آن نشان می دهد، UTI عفونت سیستم ادراری است که شامل مثانه، کلیه ها و مجرای ادرار است. اکثر عفونت ها در قسمت پایین دستگاه ادراری رخ می دهد که شامل مثانه و مجرای ادرار است. UTI می تواند یک تجربه دردناک با علائم زیر باشد:

  •  احساس سوزش هنگام ادرار کردن
  • احساس نیاز مستمر به ادرار کردن
  •  خروج مقدار کمی ادرار به طور مداوم
  • ادرار با بوی قوی
  •  ادرار مات
  •  درد لگن

UTI بر قسمت های مختلف دستگاه ادراری تأثیر می گذارد و به این ترتیب علائم و نشانه ها بستگی به قسمت آلوده دارد:

عفونت ادراری و تاخیر در پریود

1- مثانه (همچنین به نام سیستیت):

ناراحتی در کمر، ادرار مکرر و دردناک، خون در ادرار، فشار لگن

2- کلیه ها (پیلونفریت حاد):

درد کمر و پهلوها، تب بالا، تهوع، استفراغ، لرز.

3-  مجرای ادرار (اوره) :

احساس سوزش هنگام مدفوع، تخلیه

UTI زمانی اتفاق می افتد که باکتری ها به داخل مجاری ادراری از طریق مجرای ادرار وارد می شوند و در مثانه تکثیر می شوند. سیستم ادراری شما طوری طراحی شده است تا آنها را از بین ببرد، اما مواردی وجود دارد که سیستم ادراری شکست می خورد (نام آنتی بیوتیک برای عفونت ادراری). رشد غیرقابل کنترل باکتری ها چیزی است که منجر به عفونت می شود. عفونت ادراری های معمولی می توانند با آنتی بیوتیک درمان شوند، اما انواع شدیدتر ممکن است به درمان و بستری در بیمارستان نیاز داشته باشند. راه هایی برای محدود کردن خطر ابتلا به UTI وجود دارد و این راه حل ها عبارتند از:

1- نوشیدن مقدار زیادی آب

 این مسئله ادرار را رقیق می کند و گرچه باعث می شود بیشتر دستشویی بروید، اما یک راه موثر برای خارج کردن باکتری ها از دستگاه ادراری است.

2-  پاک کردن از جلو به عقب

این کار مانع از گسترش و انتشار باکتری از منطقه مقعد به واژن و مجرای ادرار می شود. همیشه این کار را بعد از ادرار کردن و حرکت روده انجام دهید.

3-  تغییر روش جلوگیری از بارداری

مواردی نظیر دیافراگم و کاندوم درمان شده با اسپرمیسیت، دلایل رشد باکتری ها هستند

دلایل تاخیر در پریودی 

حاملگی ممکن است دلیل اصلی توقف پریودی باشد، اما اگر سعی در باردار شدن ندارید، دلایل دیگری برای تاخیر در پریودی وجود دارد. از جمله:

1-  تمرین بیش از حد و کاهش وزن بیش از حد:

کاهش چشمگیر وزن بدن ممکن است به توقف پریودی منجر شود. به عنوان مثال، آموزش ماراتن بدن را در استرس بیش از حد قرار می دهد و مانع از تخمک گذاری می شود.

2-  استرس:

هورمونهای پریودی به تنظیم هیپوتالاموس می پردازد که تحت تأثیر استرس قرار می گیرد.

3- عدم تعادل تیروئید:

غده تیروئید مسئول تنظیم متابولیسم است و مشکلات آن می تواند بر پریودی شما تأثیر بگذارد.

4- علائم تخمدان پلی کیستیک:

عدم تعادل هورمونی که منجر به عدم تخمک گذاری می شود باعث توقف پریودی می شود (هر آنچه در رابطه با تخمدان پلی کیستیک باید بدانید).

5-  روش جلوگیری از بارداری:

اثر جانبی برخی از محصولات شامل قطع پریودی به علاوه تاخیر در بازگشت پریودی بعد از قطع روش کنترل بارداری می باشد (12 قرص ضد بارداری موجود در ایران).

6-  بیماری های مزمن :

اغلب بیماری سلیاک به عنوان یک بیماری مزمن شناخته شده است که به طور کلی سبب استرس در سیستم بدن می شود که می تواند بر پریودی شما تأثیر بگذارد.

عفونت ادراری و پریودی شما

اکنون که می دانید مبانی عفونت مجاری ادراری و علل احتمالی آن چیست، آیا ارتباطی بین آنها وجود دارد؟ 

همانطور که قبلا بحث شد، عوامل استرس زا به بدن می تواند تخمک گذاری را به تاخیر اندازد که منجر به قطع یا تاخیر پریودی می شود. اما به طور کلی، UTI یک دلیل رایج برای تاخیر در پریودی نیست. خانم ها به خاطر مجاری ادراری کوتاه تر بیشتر از مردان در معرض این مشکل قرار می گیرند. هنگامی که دچار این مشکل شدید به پزشک مراجعه کنید تا از درمان های مناسب بهره مند شوید.

تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما

منبع: menstrual-cycle-calculator.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 91% 91