Ooma
شرایط لازم برای زایمان طبیعی

یکی از نگرانی های رایج برای هر خانم بارداری نحوه تولد نوزادش می باشد. اگر شما نیز هم اکنون باردار هستید حتما مدام مقالات و فیلم های مربوط به روش های زایمان طبیعی و سزارین را دنبال می کنید تا بتوانید بهترین تصمیم را در انتخاب روش به دنیا آمدن فرزند دلبندتان داشته باشید. همچنین با توجه به داستان هایی که درباره زایمان طبیعی وجود دارد ممکن است ترس زیادی برای انجام این روش در شما ایجاد شده باشد. اما با شناخت این روش ها نگرانی های شما کمتر خواهد شد و انتخاب صحیحی انجام می دهید.

البته باید به این نکته نیز توجه کنید که همیشه شما نمی توانید به طور صد در صد روش زایمان را انتخاب کنید و گاهی بسته به شرایط قرارگیری جنین و عوارض دیگر بارداری ممکن است مجبور به سزارین شوید.

در این مطلب می خواهیم کاملا شرایط لازم و مورد نیاز برای زایمان طبیعی و مزایا و معایب این روش را به شما معرفی کنیم تا نسبت به آن آگاهی کاملی داشته باشید.

در این مقاله می خوانیم:


زایمان طبیعی چیست؟

ابتدا فیلمی را که گروه سلامت اوما از زایمان طبیعی برای شما عزیزان تدوین کرده است با هم ببینیم تا بعد به شرح نکات و مطالب مهم درباره این موضوع بپردازیم:

 

 

زایمان طبیعی یکی از روش های متداول تولد نوزاد است که از قدیم الایام از همین روش برای به دنیا آوردن کودکان استفاده می کردند. این روش بدون نیاز به دارو و بیهوشی است که نوزاد از طریق واژن و با انقباضات طبیعی و فشار زایمان نوزاد وارد کانال زایمان شده و از واژن خارج می شود. در قدیم این روش در خانه توسط قابله انجام می شده است و امروزه به دلیل رعایت بیشتر مسائل بهداشتی در بیمارستان توسط پزشک یا ماما انجام می شود. 

توصیه های مهم درباره زایمان طبیعی 

  • زایمان ممکن است در منزل به جای بیمارستان انجام شود و یا در بیمارستان بدون استفاده از دارو با کمک ماما و پزشک نوزاد به دنیا بیاید.
  • به جای به پشت خوابیدن می توانید در حالت های دیگر مانند به صورت زانو زده، تکیه دادن به چیزی مانند صندلی، چهار دست و پا یا چمباتمه زدن نیز زایمان کنید. 
  • زایمان در وان آب گرم نیز به راحتی انجام می شود.
  • استفاده از روش های جایگزین مانند هیپنوتیزم، ماساژ، روش های تمدد اعصاب، مدیتیشن با تمرکز حواس، تمرینات تنفسی، طب فشاری و آب درمانی می تواند نیاز شما را به دارو کمتر کند و یا به صفر برساند.
  • قرار دادن نوزاد بر روی شکم بلافاصله پس از زایمان و شیردهی به جای دور کردن او پس از زایمان و وزن کردن تاثیر به سزایی در افزایش انرژی از دست رفته مادر به دلیل زایمان و کاهش دردهای او دارد.
  • اجتناب از زایمان القایی و اپی زیاتومی (که خوشبختانه این روزها کمتر استفاده می شود)، نظارت مستمر بر جنین، زایمان با کمک فورسپس و وکیوم و سزارین  در صورت بارداری های طبیعی و عدم ضرورت استفاده از این روش ها [1]

مزایای زایمان طبیعی چیست؟

به طور کلی باید بدانید هر روش زایمانی که انتخاب کنید یک سری مزایا و یک سری معایب دارد و با توجه به آن ها باید سبک سنگین کنید و ببینید کدام روش بیشتر به نفع شما و نوزادتان است و همان را انتخاب کنید. زایمان طبیعی انرژی زیادی از مادر می گیرد، با این حال مزایای زیر را نیز به همراه دارد:

- نوزاد با فردی که همراه شما است ارتباط حسی قوی برقرار می کند. شما به حمایت فردی مانند همسر، یکی از اعضای خانواده یا دوست صمیمی در حین زایمان طبیعی نیاز دارید. این مسئله باعث می شود بین آن فرد و فرزند شما ارتباط حسی قوی ایجاد شود. به همین دلیل بهتر است آن فرد همسرتان باشد. 

- در این روش شما شیردهی موفق تری بعد از زایمان خواهید داشت. مطالعات نشان می دهد ارتباط پوستی بین نوزاد و مادر بلافاصله بعد از زایمان باعث می شود ارتباط حسی قوی تر ایجاد شده و شیردهی راحت تر صورت می گیرد. همچنین نوزاد خواب راحت تری خواهد داشت و افزایش وزن و تکامل مغز بیشتر می شود و نوزادتان کمتر گریه می کند.

- بعد از زایمان به روش طبیعی می توانید راه بروید. همچنین بیشتر خانم ها می توانند در طول درد زایمان برای کاهش آن راه بروند. به علاوه روش هایی مثل دوش آب گرم، استفاده از توپ های بزرگ ورزشی و انجام حرکات نوسانی به شما در انجام زایمان کمک می کنند. اپیدورال نیز یک روش خاص برای بی حسی موضعی در قسمت شکم است که در بین زایمان طبیعی به روش تزریق در نخاع اعمال می شود و درد های طبیعی را کاهش می دهد. (بخوانید:راه های کاهش درد زایمان طبیعی)

- فشار آوردن در زایمان طبیعی بسیار موثر است. مطالعات نشان می دهد که اگرچه اپیدورال درد زایمان را کاهش می دهد اما معمولا مدت انجام زایمان را بخصوص برای خانم هایی که بارداری اولشان است طولانی تر می کند. 

- با استفاده از زایمان طبیعی می توانید پس از زایمان زود از بستر بیرون بیایید. از آنجایی که دارو مصرف نمی کنید بدن شما بی حس نمی شود و پس از زایمان تلوتلو نمی خورید. همچنین راه رفتن باعث می شود با سرعت بالاتری بهبود یابید و از یبوست نیز جلوگیری می کند.

- انجام زایمان به روش طبیعی حس اعتماد به نفس و باور به قدرت روحی و جسمیتان را افزایش می دهد و به خاطر کار طاقت فرسایی که انجام دادید و نتیجه آن یک فرشته کوچولوی سالم شده است به خودتان افتخار می کنید. [2]

 

مزایای زایمان طبیعی

خطرات زایمان طبیعی چیست؟

همان طور که گفتیم هر روشی برای زایمان انتخاب کنید مزایا و خطرات خاص خودش را دارد و باید قبل از انتخاب نسبت به آن ها آگاهی داشته باشید. خطرات زایمان طبیعی عبارتند از:

- شما همه چیز را حس می کنید. برخی اوقات درد زایمان بیشتر از حد انتظار شما می باشد. اما نگران این موضوع نباشید. شما می توانید قبل از زایمانتان با پزشک هماهنگ کنید که در صورت شدید شدن درد از روش اپیدورال استفاده کند.

- ممکن است شرایطی ایجاد شود و یا درد به اندازه ای باشد که نیاز به بیهوشی و سزارین داشته باشید. معمولا زمانی که اپیدورال در دسترس نباشد و ضربان قلب نوزاد کاهش یابد و یا پرولاپس بند ناف یا مشکل اورژانسی دیگری اتفاق بیفتد پزشک سریعا سزارین را جایگزین روش طبیعی می کند.

- ممکن است در معرض بیماری های خطرناک باشید که نیاز به رسیدگی پزشکی در حین زایمان یا بعد از آن باشد. بنابراین اگر تصمیم دارید در منزل فارغ شوید به این نکته توجه کنید که احتمال خطر مرگ نوزاد نسبت به زایمان در بیمارستان بیشتر است زیرا در صورتی که نوزاد مشکلی داشته باشد برای رساندن آن به بیمارستان زمان کافی وجود ندارد و احتمال مرگ نوزاد بیشتر می شود. خوشبختانه امروزه در بیشتر کلینیک ها و بیمارستان ها امکان زایمان طبیعی وجود دارد و اجازه می دهند به تجهیزات پزشکی در هنگام زایمان طبیعی دسترسی داشته باشید [3, 4].

 شرایط لازم برای زایمان طبیعی چیست؟

بهتر است با پزشک درباره تصمیم خود برای زایمان طبیعی صحبت کنید و ببینید برای شما مناسب است یا خیر؟ همه افراد نمی توانند از روش زایمان طبیعی استفاده کنند و این موضوع به شرایط جنین و مادر بستگی دارد. به طور کلی اگر شرایط زیر را داشته باشید می توانید زایمان طبیعی انجام دهید:

  • اگر  بارداری تک قلویی دارید.
  • در صورتی که بارداری شما حداقل سی و هفت هفته کامل طول کشیده باشد.
  • مشکل یا بیماری خاصی نداشته باشید یا قبلا زایمان مشکل داری را تجربه نکرده باشید.
  • وزن شما در طول بارداری در محدوده مجاز بوده و به طور منظم ورزش کرده اید و رژیم غذایی سالمی داشته اید.

در برخی موارد، ممکن است در طول زایمان تحت خطر باشید و در حین زایمان طبیعی پزشک روند زایمان را متوقف کرده و عمل سزارین را برایتان انجام دهد. اگر شرایط زیر را داشته باشید نمی توانید زایمان طبیعی انجام دهید:

  • بارداری چند قلویی
  • تحمل درد نداشته باشید.
  • اگر زایمان زودرس باشد، یعنی بارداری شما در هفته سی و هفتم یا کمتر باشد.
  • بیش از حد چاق باشید یا در طول بارداری وزن شما بیش از حد زیاد شده باشد.
  • مشکلات بارداری مانند دیابت حاملگی یا پره اکلامپسی در بارداری دارید.
  • شما حامل استرپ نوع ب باشید؛ در این صورت شما در طول زایمان نیاز به آنتی بیوتیک دارید تا احتمال عفونت نوزاد کاهش یابد. به همین دلیل نمی توانید به طور طبیعی زایمان کنید.
  • به دلیل دیابت یا دیابت بارداری، نیاز به تزریق انسولین در طول زایمان داشته باشید.
  • جنین در حالت بریچ ( حالت قرار گیری نوزاد بصورت عرضی است و سر بالا و پاها پایین هستند)است،  بنابراین برای حفظ سلامتی جنین و مادر باید سزارین انجام شود [5].

 با درد زایمان طبیعی چه کنیم؟

روش های مختلفی برای کاهش درد زایمان طبیعی وجود دارد که می توانید از آن ها استفاده کنید. این روش ها عبارتند از:

1- اپیدورال

شایع ترین روش کنترل درد در هنگام درد زایمان طبیعی، بی حسی از طریق آمپول اپیدورال است. در طی تزریق اپیدورال، متخصص بیهوشی و پرستار در کنار تخت شما قرار خواهند گرفت. بنابراین در این مورد نگران نباشید.

برای تزریق اپیدورال از شما خواسته خواهد شد در کنار تخت خواب بنشینید و مقدار کمی از داروهای بی حسی و احتمالا مواد مخدر در اطراف ناحیه ای به نام فضای اپیدورال در ستون فقرات تزریق می شود تا اپیدورال راحت تر وارد بدن شود.

در صورت انجام زایمان سزارین نیز ممکن است پزشک از اپیدورال استفاده کند. 

2- بیهوشی نخاعی یا عمومی 

اگر اپیدورال موثر نباشد، ممکن است نیاز به بیهوشی نخاعی یا عمومی داشته باشید. بی حسی اسپاینال یا نخاعی هم بسیار مشابه بی حسی اپیدورال است و در این نوع بیهوشی ماده بی حسی به فضای زیر سخت شامه تزریق میشود و محل تزریق با بی حسی اپیدورال متفاوت است.

بیهوشی عمومی اغلب در بخش های اورژانس زمانی که وقت کافی برای انجام بیهوشی اپیدورال یا نخاعی وجود نداشته باشد، استفاده می شود. با انجام بيهوشي عمومي، شما در طول فرآيند زایمان خواب هستید و بعد از آن بيدار مي شويد.

3- تسکین درد با مسکن

یکی دیگر از گزینه های کنترل درد، مسکن است که به صورت داخل وریدی تزریق می شوند. این مواد می تواند هر چند ساعت یک بار با تجویز دکتر استفاده شود. با نزدیک شدن زمان اصلی زایمان این داروها دیگر تزریق نمی شوند و به همین دلیل عوارض جانبی برای نوزاد شما نخواهند داشت[6].

 

بیهوشی در زایمان طبیعی

تفاوت درد واقعی زایمان و درد کاذب زایمان چیست؟

گاهی خانم های باردار در هفته های آخر بارداری دچار یک سری انقباضات رحمی می شوند که افراد به دلیل درد و فشاری که گاها با این انقباض ها متحمل می شوند آن ها را با درد زایمان اشتباه می گیرند. اگر هنوز هفته 37 بارداری شما به پایان نرسیده است، تنها با وجود شرایط زیر می توانید اطمینان داشته باشید که درد شما درد زایمان است و ناشی از انقباضات کوتاه مدت نیست:

  •  انقباضات  و درد رحمی که حداقل هر پنج دقیقه رخ می دهد و 30 تا 45 ثانیه طول می کشد .
  •  انقباض ها ابتدا با فاصله هستند و به تدریج فاصله زمانی آن ها کمتر می شود.
  •  در نهایت، انقباضات بسیار قوی تر و طولانی تر می شوند.
  •  درد انقباض اغلب در پشت شروع می شود و به جلو حرکت می کند.
  • پیاده روی موجب می شود انقباضات شدیدتر شوند.
  •  انقباضات فکر، گفتگو و فعالیت شما را مختل می کند.
  •  دهانه رحم گشاد شده و همچنان با انقباضات تغییر می کند.

اگر قبل از هفته 37 بارداری هستید، علائم زیر نشانه درد کاذب است:

  •  انقباض در فواصل نامنظم رخ می دهد.
  •  تغییر واقعی در فرکانس انقباض رخ نمی دهد.
  •  تغییر در طول انقباض و قدرت آن رخ نمی دهد.
  •  معمولا درد در جلو و شدت آن متفاوت است.
  •  پیاده روی باعث کاهش انقباضات می شود.
  •  انقباضات گفتگوها، فکر یا فعالیت شما را مختل نمی کند.
  •  پس از یک تا دو ساعت، تغییر در انقباض و یا جابجایی دهانه رحم وجود ندارد [7].

 آیا همه در زایمان طبیعی نیاز به اپیزیوتومی دارم؟

اپیزیوتومی یک برش در ناحیه پرینه واژن است تا محل خروج نوزاد بزرگتر شود. در گذشته، پزشکان معتقد بودند که همه زنان نیاز به اپیزیوتومی دارند تا زایمان طبیعی  انجام شود. امروزه میزان اپیزیوتومی برای زایمان اول کمتر از 13 درصد است. با این حال، تقریبا 70 درصد از زنان در زایمان اول به این روش نیاز دارند تا زایمان انجام شود. در حال حاضر، اپیزیوتومی ها تنها در موارد خاص انجام می شود، از جمله:

  •  هنگامی که کودک دچار ناراحتی و نیاز به کمک سریع می باشد.
  •  هنگامی که بافت ها به سمت بالا به مناطق حساس مانند مجرای ادرار وارد شده است.
  •  اگر پس از مدتی فشار دادن، پیشرفتی در زایمان دیده نشود.

به طور کلی هیچ کس نمی تواند پیش بینی کند آیا شما در حین زایمان به اپیزیوتومی نیاز دارید یا خیر؟ اما می توانید قبل از زایمان و در طول بارداری به توصیه های زیر عمل کنید تا این کار آسان تر شود و یا اصلا نیازی به آن نباشد:

- رژیم غذایی متعادل و به طور دوره ای کشش ناحیه واژن در طول چهار هفته قبل از تاریخ موعد مقرر می تواند تغییراتی در بدن ایجاد کند.

- پزشک شما ممکن است از کمپرس های گرم برای باز کردن واژن یا روغن معدنی گرم استفاده کند، که می تواند پوست شما را نرم کند و به خارج شدن راحت تر کودک کمک کند.

- گاهی در هنگام تولد نوزاد شکاف های پوستی کوچکی در ناحیه واژن بصورت طبیعی و بر اثر فشار به وجود می آید و دیگر نیاز به اپیزیوتومی نیست و ممکن است این شکاف ها طوری باشند که حتی بدون برش واژن نیاز به چند بخیه باشد. 

- برای ترمیم اپیزیوتومی یا شکاف ها، پزشکان از نخ هایی استفاده می کنند که تجزیه می شوند بنابراین نیازی به کشیدن بخیه نیست. همچنین ممکن است خارش پوست را بهبود بخشد [8].

 

اپیزوتومی در زایمان طبیعی

چگونه برای زایمان طبیعی آماده شوم؟

برای انجام زایمان طبیعی راحت تر باید به نکات زیر توجه داشته باشید:

صحبت با پزشک:

مطمئن شوید تیم پزشکی که می خواهید را در اختیار دارید. اگر مامای شما شک دارد و فکر می کند زایمان طبیعی برای شما مناسب نیست می توانید از فردی دیگر کمک بگیرید.

اطلاعات کافی داشته باشید:

سعی کنید پیش از زایمان طبیعی مطالعه کافی داشته باشید و از دوستان و افراد خانواده که تجربه زایمان طبیعی را دارند، اطلاعات بگیرید. در کلاس های مخصوص زایمان نیز شرکت کنید و روش های مورد نیاز در اتاق زایمان را قبل از زایمان تمرین کنید.

درباره روش های طبیعی مدیریت درد مطالعه کنید:

سپس این روش ها را تمرین کنید. یک هفته پیش از زایمان، روش های کاهش درد زایمان را با همسر خود تمرین کنید. این کار به شما کمک می کند موثرترین روش را انتخاب کنید و زایمان راحت تر و سریع تری داشته باشید.

نکاتی که باید در هنگام زایمان بدانید تا زایمان راحت تری داشته باشید:

  • درد اصلی زایمان معمولا یک دقیقه طول می کشد و سپس آرام می شود. اگر می توانید در این زمان ذهن خود را با فکرهای زیبا و رویاها و آرزوهایی که برای فرزندتان دارید، مشغول کنید تا درد کاهش یابد و نیازی به مسکن نداشته باشید.

  • تجسم زایمانی موفق. بیشتر برندگان المپیک پیش از مسابقه پیروزی را در ذهن خود تجسم می کنند. شما نیز این کار را انجام دهید. سعی کنید تولد نوزاد را به راحتی تصور کنید. زایمانی بی درد و موفق را تجسم کنید و به قدرت خود ایمان داشته باشید و بدانید قوی هستید و بدن شما می تواند از پس زایمان برآید.
  • تعداد افراد داخل اتاق زایمان باید بسیار کم باشند تا آرامش بیشتری داشته باشید و راحت تر موقعیت های مختلف را امتحان کنید. با این که حضور افراد بیشتر در هنگام زایمان به شما دلگرمی می دهد اما باعث حواس پرتی نیز می شود. مطالعات نشان میدهد حضور افراد بیشتر در هنگام زایمان باعث کاهش سرعت زایمان می شود بنابراین به دلیل شدت درد باید از قرص های مسکن استفاده کنید [9].

سوالات رایج شما درباره زایمان طبیعی:

 1-  درد زایمان چقدر طول می کشد و آیا تمام وقت درد را احساس می کنم؟

 بیشتر درد زایمان در ابتدای زایمان اتفاق می افتد. در این فاز بهتر است در شرایطی باشید که بتوانید راه بروید، بخوابید یا میان وعده بخورید. در طول درد زایمان، انقباضات به طور منظم و دردناک اتفاق می افتند و دهانه رحم دائما گشادتر می شود. باز شدن طبیعی در طول درد زایمان برای بارداری اول حداقل 1 سانتی متر در ساعت پیشرفت می کند؛ که حدود 6 تا 12 ساعت طول می کشد تا به اندازه مورد نیاز برای زایمان برسد.

 2- چه موقع به بیمارستان مراجعه کنم؟

 در حالت ایده آل، زمانی که درد فعال و مداوم دارید باید به بیمارستان مراجعه کنید. درد مداوم و فعال به حالتی گفته می شود که هر 4 تا 5 دقیقه به مدت حداقل یک ساعت انقباض دارید و انقباضات باید شدیدتر و نزدیک بهم شوند. همچنین دردها طوری هستند که نمی توانید به راحتی صحبت کنید. 

 3- آیا اپیدورال درد زایمان را کاهش می دهد؟

اگر در زمان فشار دادن بیش از حد بی حس باشید، به سختی می توانید متوجه احساس خود شوید. طبق Jonathan Waters، MD، رئیس بیهوشی در بیمارستان Magee-Women در پیتسبورگ، اپیدورال به طور متوسط درد زایمان را تا حدود 40 دقیقه کاهش می دهد. به همین دلیل باید در نزدیکی زمان زایمان تزریق شود و نمی توان زودتر از ان استفاده کرد. 

4-  چه زمانی باید از روش های القایی برای زایمان استفاده کرد؟

روش القایی کاملا به شرایط زایمان شما و نظر پزشکتان بستگی دارد. گاهی پزشکان حتی در هفته 41 بارداری به دلیل عوارض این روش و یا شرایط بیمار از آن استفاده نمی کنند. نظر کلی برای زمان استفاده از این روش وجود ندارد و تجویز پزشک شما زمان آن را معین می کند.

5- اگر نوزاد نارس باشد یا پس از موعد مقرر به دنیا بیاید چه اتفاقی می افتد؟

اگر نوزاد یک یا دو ماه زودتر به دنیا بیاید، به احتمال زیاد باید در دستگاه قرار بگیرد تا تغذیه رسانی و تکامل اندام های داخلی او به خوبی انجام شوند. برعکس، زایمان پس از موعد مقرر ممکن است نیاز به درد القایی داشته باشد. سوالات مهم درمورد تاریخ زایمان عبارتند از: در چه نقطه ای، زایمان سزارین یا درد القایی محتمل تر است؟ چه شکلی خواهد بود؟ درد القایی معمولا اول به ذهن می رسد، و اگر موثر نباشد از سزارین استفاده می شود. 

6- چطور می توانم در هنگام درد زایمان چیزی بخورم یا بنوشم؟

اگر در منزل هستید، توصیه می کنیم مایعات بیشتری بخورید. بهتر است از نوشیدنی های اسیدی و لبنی مانند بعضی از آبمیوه ها و شیرها اجتناب کنید چون ممکن است این محصولات معده را در هنگام درد زایمان ناراحت کند. در بیمارستان، مایعات شفاف از جمله آبمیوه، و آب بخورید. 

7- چگونه متوجه پارگی کیسه آبم بشوم؟

در اواخر بارداری همیشه زمانی که احساس کردید کیسه آب پاره شده است یک پد کوچک در لباس خود قرار دهید و 30 دقیقه دراز بکشید. هنگامی که می ایستید احتمالا آب جمع شده در مهبل (واژن) نشت می کند. اگر کیسه آب پاره شده باشد، باید زمان، مقدار، رنگ و بوی آن را به پزشک یا ماما اطلاع دهید.

 

شرایط لازم برای زایمان طبیعی

8- بعد از تولد نوزاد نظارت بر جنین چگونه است؟

نظارت بصورت بررسی ضربان قلب جنین در طول زایمان و آزمایش های قبل از زایمان مانند آزمون غیر استرس (NST) تعریف می شود. راه های مختلفی برای نظارت بر نوزادتان بعد از تولد از جمله نظارت الکترونیکی، تله متری یا دوپتون وجود دارد که برای اندازه گیری ضربان قلب جنین استفاده می شود. 

9- چه زمانی می توانم برای اپیدورال درخواست کنم؟ 

اپیدورال اغلب زمانی که گشادی دهانه رحم بین 3 تا 5 سانتی متر است تزریق میشود. چند دقیقه طول می کشد تا اپیدورال در مکان مناسب قرار گیرد و چند دقیقه دیگر طول می کشد تا آن را احساس کنید. تسکین درد کامل ممکن است 10 تا 20 دقیقه یا بیشتر طول بکشد.

10 - اگر با وجود فشار زیاد، نوزاد به دنیا نیاید چه کاری باید انجام دهم؟

گاهی اوقات، کودک نیاز به کمک اضافی برای خارج شدن دارد. اگرچه ممکن است با تمام قدرت فشار وارد کنید، انرژی شما کاهش می یابد، و به دلیل خستگی، فشار به اندازه کافی قوی نیست تا نوزاد به دنیا بیاید. ممکن است کودک نیاز به چرخش نیز داشته باشد. بعد از دو تا سه ساعت فشار خوب، پرستار یا پزشک ممکن است تصمیم بگیرد، در حالی که شما فشار را ادامه می دهید، کودک را با یک وسیله هدایت کند.

ابزارهایی که ممکن است در این شرایط مورد استفاده قرار گیرند عبارتند از: استفاده از فورسپس ها و خروج خلاء. این ابزارها فقط در صورتی استفاده می شوند که نوزاد بتواند به راحتی دیده شود و برای خروج به یک فشار نهایی نیاز داشته باشد. پزشك در این حالت نیز كودك را خارج نخواهد كرد و کودک همچنان با فشاری که شما وارد می آورید به خارج هدایت می شود.

11- بعد از زایمان طبیعی چه اتفاقی برای جفت می افتد؟

جفت معمولا در مدت کوتاهی پس از خروج (1-20 دقیقه پس از زایمان) بررسی می شود و توسط پزشک از رحم زن خارج می گردد. پزشک بررسی می کند که جفت "دست نخورده" است و هیچ قسمتی در داخل بدن نمانده است.

12- آیا مرکز زایمان خون بند ناف را ذخیره می کند؟

اگر قصد دارید از یک شرکت خون بند ناف خصوصی استفاده کنید یا قصد دارید خون بند ناف نوزاد خود را اهدا کنید، چندین مرحله وجود دارد. اولین قدم این است که مطمئن شوید مرکز دارای متخصص برای جمع آوری نمونه است. تا آخرین لحظه منتظر نمانید تا جزئیات را بررسی کنید.

13- چه زمانی بعد از زایمان طبیعی مرخص میشوم؟

اگر زایمان طبیعی داشته باشید و اگر اولین فرزند شما باشد، معمولا حدود 48 ساعت پس از زایمان مرخص می شوید. اگر کودک دوم شما باشد و مشکلی وجود نداشته باشد، ممکن است 24 ساعت بعد مرخص شوید. اگر زایمان سزارین داشته باشید، احتمالا حدود 72 ساعت (3 روز) بعد مرخص می شوید.

1-Maryam Zakerihamidi, Robab Latifnejad Roudsari and Effat Merghati Khoei. Vaginal Delivery vs. Cesarean Section: A Focused Ethnographic Study of Women’s Perceptions in The North of Iran. Int J Community Based Nurs Midwifery. 2015 Jan; 3(1): 39–50.

2-Buhimschi CS, Buhimschi IA. Advantages of vaginal delivery. Clin Obstet Gynecol. 2006 Mar;49(1):167-83.

3-Gertrud M. Ayerle, Rainhild Schäfers, Elke Mattern. Effects of the birthing room environment on vaginal births and client-centred outcomes for women at term planning a vaginal birth: BE-UP, a multicentre randomised controlled trial. Trials. 2018; 19: 641.

4-Fereshteh Ghorat, Reza Jafarzadeh Esfehani. Long term effect of vaginal delivery and cesarean section on female sexual function in primipara mothers. Electron Physician. 2017 Mar; 9(3): 3991–3996.

5-Hafsa U Memon and Victoria L Handa. Vaginal childbirth and pelvic floor disorders. Womens Health (Lond Engl). Womens Health (Lond Engl). 2013 May; 9(3): 10.2217/whe.13.17.

6-Declercq E, Cunningham DK, Johnson C, Sakala C. Mothers' reports of postpartum pain associated with vaginal and cesarean deliveries: results of a national survey. Birth. 2008 Mar;35(1):16-24. 

7-Alves B, Zakka T, Teixeira MJ, Siqueira JT, Siqueira SR. Evaluation of pain before and after vaginal delivery. Clin Exp Obstet Gynecol. 2009;36(4):241-4.

8-Katarzyna Kopeć-Godlewska,Agnieszka Pac. Is Vaginal Birth without an Episiotomy a Rarity in the 21st Century? Cross-Sectional Studies in Southern Poland. Int J Environ Res Public Health. 2018 Nov; 15(11): 2462.

9-Bradley RH, Vandell DL. Child care and the well-being of children. Arch Pediatr Adolesc Med. 2007 Jul;161(7):669-76.

 دکتر زهرا سیفی
این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، دکتر زهرا سیفی جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی ، دکتری پزشکی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی، دکتری تخصص جراحی زنان و زایمان از داشگاه شهید بهشتی و شاغل در بیمارستان ها و کلینیک های دولتی و خصوصی میباشند.  ایشان در زمینه های جراحی های زیبایی و کف لگن، انجام زایمان طبیعی و سزارین، انجام انواع غربالگری های زنان، مراقبت های دوران یائسگی و مراقبت های دوران بارداری، درمان ناباروری و تعیین جنسیت قبل از بارداری از مهارت ویژه ای برخوردار هستند، برای آشنایی بیشتر، میتوانید وی را در اینستاگرام دنبال نمایید.

امتیاز مطلب: 98% 98