Ooma
درمان سرفه های خشک طولانی مدت

ممکن است برای شما اومایی عزیز نیز تا به حال پیش آمده باشد که دچار سرفه خشک شده باشید. معمولا سرفه های خشک کمی طولانی هستند و بخصوص اگر شاغل باشید یا مجبور باشید در جلسه مهمی حضور پیدا کنید می تواند ناراحت کننده باشد. سرفه های خشک معمولا به دلیل عفونت و یا حساسیت ایجاد می شوند و بر خلاف سرفه های دیگر هیچ مخاطی از دهان خارج نمی شود. در این مقاله می خواهیم روش های کاربردی درمان سرفه های خشک طولانی مدت را به شما آموزش دهیم. با ما همراه باشید. 

سرفه خشک چیست؟

سرفه خشک به خاطر عفونت ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزای ویروسی ایجاد می شود. همچنین در اثر آلودگی هوا (دود سیگار) که باعث ناراحتی گلو می شود نیز می تواند اتفاق بیفتد. در اکثر مواقع، سرفه خشک به خاطر التهاب پشت گلو ایجاد می شود اما ممکن است ناشی از مشکلات عمیق تری در قفسه سینه باشد. دوره درمان سرفه ها به قدرت سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا بستگی دارد. بنابراین اگر فرد ضعیف باشد دوره بهبود عفونت و درمان سرفه نیز طولانی تر خواهد بود.

دلایل سرفه خشک

عفونت ویروسی به خاطر سرماخوردگی و آنفولانزا. این سرفه ها در ابتدای بیماری یا در اواسط یا اواخر عفونت دیده می شود و ممکن است بعد از سایر علائم ناپدید شود.

حساسیت نیز منجر به سرفه خشک می شود. حساسیت به علف و گرده درختان باعث ناراحتی چشم و بینی و گلو می شود و منجر به سرفه های خشک خواهد شد. حساسیت به سایر چیزها مانند خز حیوانات نیز باعث سرفه می شود.

آلودگی هوا. این مسئله در حالتی است که فردی در اتاق سیگار نکشد. گاهی هوای بیرون آلوده نیست اما اطرافیان ما اهل سیگار یا قلیون هستند که هردو باعث ایجاد سرفه های خشک می شوند. 

ریفلاکس معده نیز باعث سرفه خشک می شود. در این حالت اسید معده از معده به طرف گلو بر می گردد. وقتی مقدار اسید وارد شده به جریان تنفسی افزایش یابد باعث التهاب و سرفه می شود. این مسئله هنگامی که فرد دراز کشیده است بیشتر اتفاق می افتد. 

دلایل دیگر سرفه خشک

عوارض جانبی مصرف برخی از قرصها. برخی قرص ها به خصوص قرص های فشار خون بالا باعث سرفه خشک می شوند. شرایط روانی. این حالت زمانی اتفاق می افتد که سرفه عادت شده باشد. در واقع هیچ مشکل فیزیکی پشت این مسئله نیست و گاهی فرد متوجه نمی شود دائما در حال سرفه های خشک است. ویژگی این نوع سرفه این است که سرفه ها در هنگام خواب فرد از بین می روند.

استرس و نگرانی. بیشتر افراد در شرایط استرس زا سرفه می کنند. در این حالت تنفس سخت می شود و فرد مجبور می شود شروع به سرفه کند. 

 

6652-1

سرفه های خشک طولانی مدت

سرفه ای که بیش از سه هفته طول بکشد طولانی مدت محسوب می شود و به خاطر یکی از مشکلات زیراست:

آسم

این بیماری باعث می شود راه تنفسی متورم و قسمتی از آن مسدود شود در نتیجه فرد مجبور می شود سرفه کند تا بتواند نفس بکشد. 

 بیماری قلبی

بیماری قلبی  به خاطر جمع شدن مایعات در ریه ها ایجاد می شود و باعث سرفه های طولانی مدت به خصوص در طول شب خواهد شد.

مشکلات ریه و سرطان

یکی از نشان های اصلی مشکلات ریه و سرطان ریه  سرفه های طولانی مدت است. 

سیاه سرفه

این بیماری باکتریایی باعث مسدود شدن گلو و صدای خس خس می شود و فرد را مجبور به سرفه می کند. 

بیماری سل

این بیماری جدی ترین عفونت باکتریایی است که بر ریه ها بیشترین تاثیر را می گذارد. در مراحل اولیه، این بیماری باعث سرفه های خشک می شود. 

درمان های خانگی سرفه های خشک

اگر دلیل سرفه مشخص باشد خیلی بهتر می توان آن را درمان کرد. به عنوان مثال گیاه اکیناسه می تواند علائم سرماخوردگی را از بین ببرد. مطالعات نشان میدهد این ماده مقاومت بدن را در مقابل عفونت افزایش می دهد و سیستم ایمنی بدن را قوی می کند.

گاهی استفاده از روش های درمانی خانگی زیر نیز به کاهش علائم سرفه خشک کمک می کند:

  • مصرف عسل باعث کاهش درد و التهاب پوشش بافت پشت گلو می شود.
  • قرص هایی مانند قرص های سرفه باعث کاهش سرفه می شود. این قرص ها توسط پزشک تجویز شده و بدون نسخه ارائه نمی شوند.
  • روش های درمانی گیاهی نیز مانند مصرف عصاره صنوبر یا شاخه کاج به درمان سرفه خشک کمک می کند.

توجه توجه:

در صورتی که سرفه به دلیل بیماری های خیلی خاص مانند آسم، سرطان ریه، سل و ... باشد درمان های خانگی موثر نخواهد بود و باید حتما تحت نظر پزشک باشید. بعضی روش های خانگی در این شرایط فقط می توانند به عنوان مسکن کمک کننده باشند. 

نکاتی در خصوص سرفه خشک

سرفه ناشی از سرماخوردگی یا آنفولانزا به مرور زمان و کم کم از بین می رود. اما اگر علائم زیر را مشاهده کردید حتما به پزشک مراجعه کنید:

  • اگر دلیل سرفه بیماری خاصی است.
  • سرفه همراه با خون
  • تنگی نفس یا خس خس گلو
  • ناراحتی آسم و سرفه خشک در طول شب
  • سرفه بعد از 7 روز بهبود نیابد.
  • سرفه دائمی بیش از سه هفته
  • احساس خستگی و کوفتگی
  • تب
  • کاهش وزن غیر قابل انتظار

سخن آخر

همان طور که گفتیم گاهی سرفه ها به دلایل سطحی ایجاد می شوند و بعد از نهایتا یک هفته بهبود می یابند اما گاهی نیز نشانه بیماری های جدی می باشند که در این صورت نباید نسبت به آن ها بی توجه باشید و باید هرچه سریع تر به یک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید تا در صورت نیاز شما را به متخصصین دیگر معرفی کند و علت دقیق سرفه ها مشخص شده و تحت درمان قرار بگیرید. 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 85% 85