Ooma
خوردن هلو در دوران بارداری

ماده غذایی کم کالری اما خوشمزه!
آیا همچین ماده غذایی وجود دارد؟ بله هلو. هلو شبیه سیب است و بسیار مغذی و خوشمزه است. اما آیا می توان آن را به رژیم غذایی بارداری افزود؟ بله، اما مراقب باشید. در این مقاله نکات لازم در خصوص خوردن هلو در دوران بارداری ذکر شده است.

خوردن هلو در دوران بارداری

مصرف مقدار مناسب و متوسط هلو در دوران بارداری مشکلی ایجاد نمی کند. هلو غنی از آهن، پروتئین، قند، پکتین و روی است. اما مصرف بیش از حد آن باعث گرمای داخلی بیش از حد می شود که برای بارداری مناسب نیست. همچنین سعی کنید میوه را به شکل پوست کنده بخورید زیرا موهای روی سطح آن گلوی شما را تحت تاثیر قرار می دهد.

ارزش غذایی هلو:

یک هلو متوسط (حدود صدوپنجاه گرم) مواد مغذی زیر را دارد:
کالرری- 59
کربوهیدرات-14 گرم
پروتئین-1.4 گرم
چربی-0.4 گرم
فیبر-2.3 گرم
ویتامین ث-  10 میلیگرم
ویتامین آ-489 IU
پتاسیم- 285 میلیگرم
منیزیم-14 میلیگرم
آهن-0.4 میلیگرم

مزایای خوردن هلو در دوران بارداری:

هلو غنی از ویتامین ها و مواد معدنی است که برای مادر و جنین حیاتی است.

 ویتامین ث:

هلو غنی از ویتامین ث است که برای رشد استخوان های جنین، دندان ها، ماهیچه ها و رگ های خونی ضروری است. صد گرم هلو حدود 6.6 میلیگرم از این ویتامین را تامین می کند.
ویتامین ث به جذب آسان آهن کمک میکند و از کم خونی جلوگیری می کند. همچنین احتمال زایمان زودرس و نشانه های کشش بعد از بارداری روی پوست کاهش می یابد. چگونگی جلوگیری از زایمان زودرس در مقاله ای دیگر ذکر شده است.

اسید فولیک:

صد گرم هلو حدود چهار میکروگرم اسید فولیک تامین می کند.
اسید فولیک در بارداری ماده مغذی و ضروری به حساب می آید. این ماده به تکامل و رشد مغز و نخاع جنین کمک می کند و از نقص لوله عصبی در جنین جلوگیری می کند.

پتاسیم:

هلو حاوی پتاسیم است که برای بارداری مورد نیاز است. این ماده باعث کاهش خستگی، نگرانی، گرفتگی پا، تورم زانو و پا می شود. این ماده باعث تعادل مایعات در مادر و جنین می شود. 

فیبر:

هلو منبعی مناسب برای فیبر است که مصرف صد گرم از آن، یک و نیم گرم فیبر تامین می کند. خوردن هلو از یبوست در بارداری، سو هاضمه و مشکلات گوارشی در بارداری جلوگیری می کند.
خوردن یک هلو در روز  به حرکات منظم روده کمک می کند.

سم زدایی طبیعی:

هلو سم زدای طبیعی است. این ماده با تمیز کردن روده و معده، سمون را از کلیه و کبد خارج می کند. همچنین عملکرد قلب را بهبود می دهد.

کاروتن بتا:

هلو منبعی طبیعی از ویتامین آ است. خوردن هلو به افزایش کاروتن بتا کمک می کند. کاروتن بتا به افزایش ایمنی بدن شما و جنین کمک می کند.

کاهش وزن ناشی از بارداری:

هلو به شما کمک می کند پس از بارداری وزن افزایش یافته ناشی از بارداری را کم کنید. خوردن هلو که کم کالری است و غنی از مواد مغذی است به از بین رفتن چربی ناخواسته و تنظیم عملکرد بدن کمک می کند. 

فسفر:

مقدار فسفر موردنیاز در روز در طول بارداری هفتصد میلیگرم است و صد گرم هلو حدود بیست میلیگرم فسفر فراهم می کند. این ماده به تشکیل استخوان های قوی در مادر و جنین کمک می کند.

منیزیم:

هلو حاوی منیزیم است که به جلوگیری از زایمان زودرس، گرفتگی عضلات رحم و یبوست و گرفتگی عضلات پا در دوران بارداری کمک می کند.

جلوگیری از حالت تهوع و استفراغ:

هلو ویژگی ضد تهوع و استفراغ دارد که از حالت تهوع صبحگاهی جلوگیری می کند. همچنین مصرف چای هلو از استفراغ جلوگیری می کند.
بنابراین خوردن هلو در دوران بارداری مفید است. اما نمی توانید به هر روشی که می خواهید آن را مصرف کنید.

نگرانی در خصوص آفت کش های موجود در هلو و خوردن هلوهای اورگانیک در دوران بارداری:

مهمترین نگرانی در خصوص خوردن هلو به مقدار زیاد در خصوص آفت کش های زیاد آن می باشد. مطالعات نشان میدهد حدود پنجاه آفت کش در هلو باقی می ماند. همچنین هلو جزو دوازده میوه حاوی آفت کش می باشد. بنابراین سعی کنید در هنگام خرید هلو، میوه اورگانیک خریداری کنید. 
حتی در هنگام خرید هلو اورگانیک باید مراقب سایر مشکلات آن باشید.

عوارض جانبی خوردن هلو در دوران بارداری:

  • هلو باعث تولید گرما در بدن می شود. خوردن بیش از حد آن در بارداری باعث خونریزی می شود.
  • پرزهای روی سطح هلو باعث آلرژی و گلو درد می شود.
  • اگر قند خون شما بالا است باید از مصرف بیش از حد هلو بپرهیزید.

اگر چه این نکات نباید باعث جلوگیری از مصرف هلو شود. اما بهتر است مقدار مصرف آن را کاهش دهید.

مقدار مصرف هلو در دوران بارداری

هلو در دوران بارداری باید به مقدار متوسط مصرف شود. روزانه نباید بیش از پانصد گرم هلو بخورید. مطالعات نشان میدهد در طول بارداری می توانید چهار تا پنج فنجان هلو در روز مصرف کنید. می توانید در روز دو هلو همراه با سایر میوه ها و سبزیجات مصرف کنید.
در صورت خرید هلوی مناسب می توانید از مزایای آن بهره مند شوید.

چگونگی انتخاب هلو

  • میوه باید نسبتا سفت باشد. رنگ پوست آن بین نقاط قرمز باید زرد یا کرم باشد.
  • میوه نباید خیلی سفت باشد یا رنگ آن سبز باشد. رنگ سبز نشانه نارس بودن میوه است.
  • میوه نباید بیش از حد رسیده باشد.
  • بر روی سطح میوه نباید نشانه کبودی یا خرابی باشد.

خوردن هلو در رژیم غذایی دوران بارداری

  • هلو تقریبا شش ماه در سال در دسترس است و می توان آن را فریز کرد.
  • میوه را تکه تکه کنید و به غلات سرد یا گرم در وعده صبحانه یا به دسر بیفزایید.
  • می توانید هلو را همراه با انگور، هندوانه و یا میوه ای دیگر مصرف کنید.
  • می توانید هلوی پوست کنده را به همراه موز، آناناس و یخ مخلوط کنید و مصرف کنید.
  •  می توانید هلو را کباب کنید. در ابتدا میوه را نصف کنید، آن را به روغن کانولا آغشته کنید و سپس با حرارت ملایم کباب کنید. همچنین می توانید آن را همراه با ماست مصرف کنید.

هلو برای سلامتی در دوران بارداری مفید است اما بهتر است آن را به مقدار محدود مصرف کنید. همچنین پیش از خوردن آن با پزشک مشورت کنید. سعی کنید هلوی اورگانیک بخرید تا احتمال وجود مواد شیمیایی در آن کم باشد. میوه را خام یا به صورت مخلوط با میوه های دیگر بخورید. 

در انتها امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده باشید. برای بدست آوردن اطلاعات درباره سایر مواد غذایی به شما پیشنهاد می دهم که مقاله " بسته کامل آموزشی تغذیه دوران بارداری" را مطالعه کنید.

منبع: http://www.momjunction.com/articles/amazing-benefits-of-eating-peaches-during-pregnancy_0087350/

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 93% 93