Ooma
خوردن ماست در دوران بارداری

هنگامی که باردار می شوید تغییرات زیادی در زندگیتان ایجاد می شود. یکی از این تغییرات، تغییر رژیم غذایی است. برخی غذاها مانند سوشی و پنیر بز در این دوره باید حذف شوند یا شاید قدیم سبزیجات برگ سبز و حبوبات بیشتر می خوردید. اما آیا خوردن ماست در بارداری امکان دارد و مشکلی ایجاد نمی کند؟

خوردن ماست در دوران بارداری

اگر ماست پاستوریزه باشد خوردن آن مشکلی ندارد. این مسئله در خصوص تمام محصولات لبنی صدق می کند. محصولات غیر پاستوریزه حاوی باکتری است که برای جنین یا مادر ضرر دارد. 
بهتر است پیش از مصرف ماست نوشته روی آن را مطالعه کنید. 

خواص ماست در دوران بارداری

ماست محصولی سالم است و حاوی مواد مغذی فراوانی می باشد.

  • کلسیم. از آنجایی که ماست محصول لبنی است حاوی کلسیم می باشد. کلسیم نه تنها برای استخوان ها ضروری است بلکه برای رشد جنین نیز لازم است.
  • پروبیوتیک. باکتری موجود در ماست به رشد جنین کمک میکند و مزایای زیادی نیز دارد. این باکتری هضم را راحت می کند و باعث می شود در طول بارداری مشکلات گوارشی نداشته باشید

نگرانی هایی در خصوص خوردن ماست در بارداری

به یاد داشته باشید از خوردن ماست غیر پاستوریزه بپرهیزید. انواع دیگر ماست که نباید بخورید عبارتند از: ماست پر چرب و سایر محصولات لبنی پر چرب. چربی اشباع شده برای هیچ کس خوب نیست به خصوص خانم باردار. خوردن این نوع ماست باعث مشکلات قلبی، گوارشی و افزایش وزن می شود. بنابراین همیشه ماست کم چرب یا بدون چربی بخرید.

نکاتی در خصوص خوردن ماست در بارداری

خانم باردار باید روزانه سه وعده ماست مصرف کند و هر بار 200 گرم ماست باید بخورد. می توانید ماست را همراه با میوه مصرف کنید.

مصرف سایر محصولات لبنی در بارداری

هر محصول لبنی غیر پاستوریزه در طول بارداری نباید مصرف شود. مادر و جنین در طول بارداری باید از لیستریا (بیماری خطرناک برای مادر و جنین) دور بمانند. در ادامه محصولات لبنی که نباید مصرف کنید ذکر شده است:

محصولات لبنی غیر مطمئن

  • محصولات لبنی غیرپاستوریزه. همان طور که گفته شد قانونی کلی در خصوص ماست و سایر محصولات لبنی در بارداری وجود دارد. تا زمانی که محصولات پاستوریزه باشند خوردن آن ها در بارداری مشکلی ندارد. محصولات لبنی غیرپاستوریزه حاوی باکتری است که باعث لیستریا می شود. 
  • پنیر نرم. این پنیرها با قالب های خاصی تهیه می شوند که این قالب ها ضرر دارند. بعلاوه این پنیرها از شیر بز تهیه می شوند که غیر پاستوریزه هستند. اگر می خواهید این پنیرها را مصرف کنید باید آن ها را بپزید.
  • بلوچیز نرم. این پنیرها مانند پنیر نرم نباید مصرف شود. 

محصولات لبنی مطمئن

  • پنیرهای سفت. به جز پنیر چدار، پارمسان و استیلتون. در این پنیرها درصد رطوبت خیلی پایین است و احتمال رشد باکتری نیز بسیار کم است. بیشتر انواع این پنیرها پاستوریزه هستند.
  • پنیرهای نرم خاص. برخی پنیرهای نرم را می توان در طول بارداری مصرف کرد. اما مطمئن شوید این پنیرها پاستوریزه هستند. این پنیرها عبارتند از پنیر کوتاژ، پنیر خامه ای، موزارلا و ...
  • پنیر نرم پخته شده. هنگامی که پنیر را می پزید باکتری های آن را از بین می برید. پیش از مصرف پنیر مطمئن شوید به خوبی بخارپز شده است. 

نهایتا به یاد داشته باشید ماست، پنیر و سایر محصولات لبنی برای بدن مادر و جنین لازم است. بنابراین از مصرف آن ها خودداری نکنید. مطمئن شوید محصولات پاستوریزه هستند یا پخته شده اند. 

در انتها امیدوارم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد و اطلاعات مورد نیاز را کسب کرده باشید. برای بدست آوردن اطلاعات درباره سایر مواد غذایی به شما پیشنهاد می دهم که مقاله " بسته کامل آموزشی تغذیه دوران بارداری" را مطالعه کنید.

منبع: www.newkidscenter.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 93% 93


  • profileگل دخترام a1399/12/05

    سلام ماست محلی ک خودمون درست میکنیم مشکل دارد؟