Ooma
جدول کنترل تب نوزاد بعد از واکسن  با استامینوفن

یکی از مهم ترین برنامه های سلامت نوزادان انجام واکسیناسیون آن ها در فواصل مختلف و برای بیماری های متفاوت است. اجرای برنامه واکسیناسیون همگانی در جهان از گسترش بیماری های خطرناک شایع بین شیرخواران، کودکان و بزرگسالان جلوگیری می کندنوزادانی که واکسن می زنند، کمتر از نوزدان دیگر در معرض مرگ ناگهانی قرار می گیرند.

خوشبختانه برنامه پزشکی کشور ما امروزه طوری پیش می رود که همه والدین خودشان را ملزم به انجام این کار می دانند تا به نحو احسن محافظ سلامت کودک خود باشند. معمولا بسیاری از نوزادان بعد از انجام واکسن تب می کنند و شما می توانید از استامینوفن برای کاهش تب فرزندتان استفاده کنید. اما در کنار استفاده از این دارو باید نکاتی را در نظر داشته باشید که در این مقاله کوتاه اما جامع برای شما مامان های اومایی عزیز توضیح می دهیم.

واکنش نوزاد پس از تزریق واکسن و نحوه مواجه شدن با آن

هر کودک ممکن است واکنش متفاوتی نسبت به واکسن نشان دهد. اما به طور معمول موارد زیر دیده می شود:

1. فرزند دلبند شما ممکن است پس از تزریق با تب روبرو گردد که می بایست با حفظ خونسردی موارد ذیل را به دقت انجام دهید:

الف) به نوزادتان مطابق با وزنش استامینوفن داده ( با نظر پزشک متخصص اطفال) و سعی کنید هیچ دارویی نظیر آسپرین و یا ..... به وی نخورانید.

ب) در مقاطع مختلف زمانی مایعات مناسب و بخصوص شیر مادر را به طور منظم به او بخورانید. البته نباید بیش از اندازه هم باشد زیرا نوزاد را اذیت می کند. 

ج) در شرایط تب بعد از واکسن لباس مناسب و سبک به نوزاد بپوشانید.

2. محل تزریق ممکن است دردناک، قرمز و یا ملتهب شود. در این صورت با یک پارچه تمیز و مرطوب روی محل درد را خنک نمایید. در صورت وخیم شدن حال نوزاد ظرف 24 ساعت بعد از انجام واکسن او را نزد متخصص مامایی یا اطفال ببرید تا علت بدحالیش مشخص شود. 

3. در صورتی که نوزاد تب بالای 40 درجه داشته و بیش از سه ساعت گریه کند و ساکت نشود باید با پزشک متخصص یا اورژانس تماس بگیرید تا توصیه های لازم را به شما انجام دهند.

جهت کنترل تب نوزاد با استامینوفن می توانید مطابق جدول زیر عمل کنید:

1 ماهگی تا سه ماهگی                    نصف قطره چکان شربت استامینوفن

4 تا 11 ماهگی                               یک قطره چکان یا 1/2 قاشق چایخوری شربت استامینوفن

12 ماهگی تا 24 ماهگی                  3/4 قاشق چایخوری شربت استامینوفن

24 ماهگی تا سه سالگی                2 قرص جویدنی یا یک قاشق چایخوری شربت استامینوفن

4-5 سالگی                                    یک و نیم قاشق چایخوری شربت استامینوفن

سخن آخر

با اینکه قرص استامینوفن یک قرص کم عارضه به عنوان مسکن و دارویی برای کاهش تب محسوب می شود اما بهتر است برای جلوگیری از خطرات احتمالی حتی استامینوفن را هم با مشورت پزشک و با دوز تجویز شده توسط ایشان به نوزاد بدهید تا خیالتان راحت باشد. به علاوه اگر بعد از 3 الی 24 ساعت پس از انجام واکسن علائم غیر طبیعی همراه با گریه شدید را مشاهده کردید حتما نوزاد را سریعا نزد پزشک ببرید تا علت مشخص شود. 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 88% 88