با ویار بارداری ام چه کنم؟
ویار بارداری به حالتی گفته میشود که مادر تمایل به خوردن مواد غذايي و غيرغذايي در دوران بارداري است که همه تا حدي با اين حالت از ويار آشنا هستند،مثلا مادر گاهي ميل زيادي به خوردن ترشي، قرهقوروت و لواشک دارد و گاهي تمايل به خوراکيهاي شيرين. البته خوردن اين مواد غذايي در حدي که تعادل تغذيهاي زن باردار را به هم نزند، اشکالي ندارد. اما بعضي اوقات مادران باردار همين مواد غذايي بيضرر را آنقدر زياد مصرف ميکنند که تعادل غذاييشان به هم ميخورد و اين رفتار مضري است که اصلا توصيه نميشود.اشتهای زنان باردار در طول دوره بارداری ممکن است، مرتب تغییر کند اما بعد از زایمان به حالت طبیعی خود بر میگردد...
گاهي هم زنان باردار به خوردن موادي تمايل پيدا ميکنند که خوراکي نيستند،گاهي تمايل مادر به خوردن گچ، خاک، مهر و نشاسته خياطي است که اين ويارها اغلب نشانه کمبود غذايي در بدن مادر است. کمبود موادي مثل آهن، کلسيم و روي ميتواند دليل اين مشکل باشد. درنتيجه متعادل کردن رژيم غذايي با غذاهايي که منبع اين مواد هستند يا تجويز مکملهاي غذايي مثل مکمل آهن و کلسيم، ميتواند اين مشکل را کم کند. در اينگونه موارد نبايد اجازه داد که زن باردار به خوردن موادي از قبيل مهر و زغال اقدام کند چون نه تنها اين مواد عوارض دارند بلکه باعث تشديد کمبود غذايي مادر هم ميشوند.
برخی از مواد غذایی و یا حساسیت به بوی مواد غذایی و یا اشخاص موجب ویار در زنان باردار میشود که نوعی حساسیتها در دوران بارداری است. علت ویار هنوز به صورت کامل و دقیق مشخص نشده است اما یکی از علل مهم آن میتواند ترشح هورمونهای حاملگی و تغییرات فیزیولوژیک و هورمونی بدن در دوران بارداری باشد. برخی علل سایکولوژیک در ایجاد ویار مؤثر است، درمان ویار بستگی به میزان شدت آن دارد؛ اگر ویار شدید باشد از داروهای مشخصی استفاده میشود چراکه در حالت حاد موجب کمآبی بدن میشود و یا حالت تهوع شدید ناشی از آن مانع تغذیه صحیح مادر خواهد شد.
یکی از شیوههای درمان ویار حاد سرم درمانی و یا تجویز آنتی اسیدها است، پاز این طریق میتوان اسید معده را خنثی کرد؛ در نهایت داروهای ضد تهوع و استفاده از کورتون نیز به بهبودی بیمار کمک میکند. توصیه میشود زنانی بارداری که این حساسیت را دارند از مواد غذایی خشک و تر باهم استفاده نکنند و همزمان با مصرف غذای اصلی آب نخورند.
عوامل ارثی مانند سابقه ویار در مادر یا خواهر و یا سابقه ویار در بارداریهای قبلی نیز در از علل بروز ویار است، دستگاه گوارش برخی از زنان در اوایل بارداری به تغییرات هورمونی حساستر است.
معمولاً ویار تا ۵ ماهگی ادامه دارد اما برخی از زنان باردار ممکن است تا پایان بارداری علائم ویار را داشته باشند، اینکه اشتهای زنان باردار در طول دوره بارداری ممکن است مرتب تغییر کند اما بعد از زایمان به حالت طبیعی خود برخواهد گشت.