Ooma
معرفی 14 قرص کلسیم موجود در ایران بهمراه قیمت

یکی از مهم ترین مواد معدنی مورد نیاز بدن در تمام مراحل زندگی از دوران جنینی گرفته تا بزرگسالی و سالمندی کلسیم است. اگر به طور منظم از مواد دارای کلسیم مانند انواع لبنیات و برخی میوه جات و سبزی ها استفاده کنید دیگر بدن دچار کمبود آن نخواهد شد اما در صورتی که رژیم غذایی مناسبی نداشته باشید مجبور هستید کمبود کلسیم بدن را با مکمل های آن جبران کنید تا دچار عوارضی مثل پوکی استخوان و پوسیدگی دندان ها نشوید. در این مقاله می خواهیم توضیحات کاملی را در خصوص مکمل های کلسیم و در نهایت معرفی مکمل های کلسیم موجود در ایران به شما اومایی های عزیز ارائه دهیم. با ما همراه باشید.

در این مقاله می خوانیم:


قرص کلسیم را کی بخوریم؟

بله، زمانبندی مهم است سه عامل تعیین کننده در زمان مصرف کلسیم تاثیر دارد که عبارتند از:

1-  نوع کلسیم:

برچسب را بررسی کنید تا مشخص شود چه نوع مکمل کلسیمی برای شما تجویز شده است. سیترات کلسیم را می توان با یا بدون غذا مصرف کرد. اما کربنات کلسیم باید با غذا مصرف شود. زیرا اسید معده هنگام غذا خوردن به بدن کمک می کند که کربنات کلسیم بهتر جذب شود.

2-  کل دوز روزانه:

هنگامی که کلسیم در دوزهای پایین (معمولا کمتر از 600 میلیگرم در یک زمان)  مصرف می شود، بهتر جذب خواهد شد. در صورت مصرف 1000 میلی گرم کلسیم در روز، آن را به دو یا چند دوز در روز تقسیم کنید.

3-  داروها و مکمل ها:

مکمل کلسیم می تواند با بسیاری از داروهای تجویزی، از جمله آنتی بیوتیک ها، بیسفسفونات ها و داروهای فشار خون بالا تداخل داشته باشد. از پزشک یا داروساز خود بخواهید در مورد تاثیرات احتمالی مکمل های کلسیم بر داروهایتان و بالعکس توضیحات لازم را به شما بدهد.

بهتر است مکمل های کلسیم را همزمان با مولتی ویتامین یا وعده غذایی غنی از آهن مصرف نکنید. کلسیم می تواند بر روی چگونگی جذب آهن، روی و منیزیم تاثیر بگذارد. اگر هنوز در مورد بهترین زمان برای مصرف مکمل های کلسیم مطمئن نیستید، برای راهنمایی با پزشک یا داروساز خود مشورت کنید. مکمل کلسیم، جذب آنتی بیوتیک تتراسایکلین را نیز کاهش می‌دهد. 

چه کسی باید مکمل کلسیم مصرف کند؟

حتی اگر رژیم سالم و متعادل دارید، ممکن است به دلایل شرایط مختلف مثل بارداری دچار کمبود کلسیم شوید. معمولا افراد در شرایط زیر دچار کمبود کلسیم می شوند:

  •  رژیم گیاهی داشته باشید.
  • عدم تحمل لاکتوز و محدود کردن محصولات لبنی
  •  مقدار زیادی پروتئین یا سدیم مصرف کنید، که باعث می شود بدن کلسیم بیشتری را دفع کند.
  •  پوکی استخوان داشته باشید.
  •  درمان طولانی مدت با کورتیکواستروئیدها
  •  داروهای روده یا بیماری های گوارشی که باعث کاهش توانایی شما برای جذب کلسیم می شوند، مانند بیماری التهابی روده یا بیماری سلیاک

در این شرایط، مکمل های کلسیم ممکن است به شما در پیشگیری از نیازهای کلسیم کمک کنند. برای تعیین اینکه آیا مکمل های کلسیم برای شما مناسب هستند، باید با پزشک یا متخصص تغذیه صحبت کنید.

 

قرص کلسیم و نحوه مصرف

عوارض قرص کلسیم دی

مکمل کلسیم برای همه توصیه نمی شود. به عنوان مثال، اگر بیماری دارید که باعث ایجاد کلسیم بیش از حد در جریان خون (هیپراکلسمی) می شود، باید از مصرف مکمل های کلسیم اجتناب کنید. این مسئله قطعی نیست، اما ممکن است بین مکمل های کلسیم و بیماری قلبی ارتباطی وجود داشته باشد. 

بحث های مشابهی در خصوص سرطان پروستات و کلسیم وجود دارد. برخی مطالعات نشان داده اند که مصرف بالای کلسیم از محصولات لبنی و مکمل ها ممکن است خطر این نوع سرطان را افزایش دهد، در حالی که در یک تحقیق اخیر نتایج نشان می دهد هیچ خطر بالقوه در ارتباط با کلسیم مصرفی برای افزایش احتمال سرطان پروستات وجود ندارد.

انواع مکمل های کلسیم موجود

چندین نوع از ترکیبات کلسیم در مکمل های کلسیم استفاده می شود. هر ترکیب دارای مقادیر مختلف کلسیم معدنی است.

مکمل های کلسیم معمولی عبارتند از:

  1.  کربنات کلسیم (40 درصد کلسیم عنصری)
  2.  کلرید کلسیم (21 درصد کلسیم عنصری)
  3.  کلسیم گلوکونات (9 درصد کلسیم عنصری)
  4.  لاکتات کلسیم (13 درصد کلسیم عنصری)

دو نوع اصلی از مکمل های کلسیم شامل کربنات و سیترات هستند. کربنات کلسیم ارزانتر است و بنابراین انتخاب خوبی برای مصرف دائمی و معمولی است. دیگر انواع کلسیم در مکمل ها شامل گلوکونات و لاکتات می باشند.

علاوه بر این، برخی از مکمل های کلسیم با ویتامین ها و سایر مواد معدنی ترکیب می شوند. به عنوان مثال، برخی مکمل های کلسیم ممکن است حاوی ویتامین D (قرص ویتامین دی 50000 ) یا منیزیم نیز باشند. لیستی از مواد تشکیل دهنده را مشاهده کنید تا ببینید کدامیک از مکمل های کلسیم مناسب شما است. البته بهتر است بدون مشورت پزشک از این مکمل ها استفاده نکنید. 

انتخاب قرص های کلسیم چگونه باید باشد؟

هنگام انتخاب مکمل های کلسیم به فاکتورهای زیر توجه کنید:

1- مقدار کلسیم

کلسیم عنصری کلیدی در این مکمل ها است. برچسبت روی مکمل را که تعیین کننده میزان کلسیم موجود در مکمل است با دقت بخوانید. به عنوان مثال، کربنات کلسیم 40 درصد کلسیم عنصری دارد، بنابراین 1،250 میلی گرم (میلی گرم) کربنات کلسیم حاوی 500 میلی گرم کلسیم عنصری است. 

2- تحمل پذیری

مکمل کلسیم عوارض جانبی کمی دارد. اما گاهی اوقات عوارض جانبی آن شامل گاز، یبوست و نفخ می باشد. بنابراین اگر دچار عوارض آن شدید از پزشک بخواهید مکمل دیگری برایتان تجویز کند. 

3- چه داروهایی مصرف می کنید؟

همان طور که قبلا هم گفتیم مکمل های کلسیم می توانند با بسیاری از داروهای تجویزی مختلف، از جمله داروهای فشار خون، هورمون های مصنوعی تیروئید، بیسفسفونات ها، آنتی بیوتیک ها و مسدود کننده های کانال کلسیم تداخل داشته باشند. بسته به داروهای شما ممکن است لازم باشد مکمل خود را با وعده های غذایی یا میان وعده های غذایی مصرف کنید. در صورت مصرف داروهای دیگر به هیچ وجه به طور خودسرانه از مکمل کلسیم استفاده نکنید. 

4- کربنات کلسیم یا سیترات کلسیم؟

کربنات کلسیم رایج ترین نوع مکمل کلسیم است. کربنات کلسیم را باید هنگام غذا خوردن مصرف کنید. سیترات کلسیم را می توانید با یا بدون غذا مصرف کنید.

مصرف قرص کلسیم از چه سنی

بدن شما برای ساخت و حفظ استخوان های قوی نیاز به کلسیم دارد. بیش از 99٪ کلسیم در بدن شما در استخوان ها و دندان ها ذخیره می شود. در جریان خون نیز، برای ارسال سیگنال های عصبی، آزاد سازی هورمون هایی نظیر انسولین و تنظیم چگونگی انقباض عضلات و رگ های خونی کلسیم نقش قابل ملاحظه ای دارد. 

بنابراین چه مقدار کلسیم در روز مورد نیاز است؟

در ادامه دوزهای توصیه شده متناسب با سن ذکر شده است:

  •  خانم های 50 و جوانتر: 1000 میلی گرم در روز
  •  مردان 70 ساله و جوان: 1000 میلی گرم در روز
  •  خانم های بالای 50: 1200 میلی گرم در روز
  •  مردان بیش از 70: 1200 میلی گرم در روز

ممکن است از طریق رژیم غذایی مقدار کافی کلسیم را دریافت کنید. غذاهایی که حاوی کلسیم هستند شامل محصولات لبنی، سبزیجات برگ سبز، آجیل، لوبیا و توفو می باشند. با این حال، افرادی که به اندازه کافی غذاهای غنی از کلسیم مصرف نمی کنند باید از مکمل ها استفاده کنند. 

تداخلات دارویی و خطرات قرص کلسیم

- در صورت مصرف مکمل های کلسیم اطمینان حاصل کنید که پزشک و داروساز در خصوص داروهای مصرفی شما اطلاع دارد. مکمل کلسیم بر فراوری برخی داروها به وسیله بدن از جمله آنتی بیوتیک ها و آهن تاثیر منفی می گذارد.  

- کلسیم با جذب آهن، روی و منیزیم رقابت می کند. اگر در هر کدام از این مواد معدنی کمبود دارید و همچنین باید مکمل های کلسیم را مصرف کنید، سعی کنید بین وعده های غذایی مکمل کلسیم را مصرف کنید.

خطرات مصرف زیاد کلسیم 

به یاد داشته باشید، هر روز فقط 1000-1200 میلی گرم کلسیم نیاز دارید. هیچ مزیتی برای مصرف بیشتر این عنصر وجود ندارد. در حقیقت، مصرف بیش از حد مشکلاتی را نیز ایجاد می کند. این مشکلات شامل یبوست، هیپرکلسمی، افزایش کلسیم در بافت نرم و مشکل در جذب آهن و روی می باشد.

 

تداخلات دارویی مکمل کلسیم

منابع غذایی کلسیم چیست؟

بهتر است مواد مغذی را از مواد غذایی طبیعی به جای مکمل ها دریافت کنید (مواد غذایی حاوی کلسیم در بارداری) و اگر فکر می کنید کلسیم کافی در رژیم غذایی شما وجود ندارد، مصرف این موادغذایی را افزایش دهید:

  •  لبنیات از جمله شیر، پنیر و ماست
  •  ماهی کنسرو شده با استخوان، مانند ماهی آزاد یا ساردین
  •  برخی از سبزیجات برگ سبز از جمله سبزیجات، اسفناج و کلم بروکلی
  •  لوبیا و عدس
  • غذاهای غنی شده و نوشیدنی های حاوی کلسیم فراوری شده

مقاله پیشنهادی اوما: بهترین زمان برای مصرف قرص زینک

معرفی 14 قر ص کلسیم موجود در ایران

1- مکمل استئو کلتکس لیکوئید کلسیم پلاس( 36 عددی ) 

ساخت کشور کانادا با قیمت 50 هزار تومان

2- مکمل لیکوئید کلسیم ( 60 عددی ) 

ساخت کشور کانادا با قیمت 87 هزار تومان

3- مکمل کلسیم با ویتامین دی ( 60 عددی ) 

  ساخت کشور کانادا با قیمت 63 هزار تومان

4- مکمل لیکوئی کلسیم + ویتامین دی ( 100 عددی ) 

ساخت کشور امریکا  با قیمت  78 هزار تومان

5- مکمل کورال کمپلکس ( 45 عددی )

ساخت کشور امریکا با قیمت 48 هزار تومان

6- مکمل کلترکس  ( 100 عددی ) 

ساخت کشور امریکا با قیمت 52 هزار تومان

7- مکمل جوشان کلسیم ( 20 عددی ) 

ساخت کشور آلمان با قیمت  16 هزار تومان

8- مکمل کلسیم منیزیم زینک + دی ( 90 عددی )   

ساخت کشور امریکا با قیمت 95 هزار تومان

9- مکمل کلمگزینک ( 90 عددی ) 

ساخت کشور انگلیس با قیمت 52 هزار تومان 

10- مکمل سوپراکل ( 30 عددی ) 

ساخت کشور ایران با قیمت 56 هزار تومان

11- مکمل کلسیم سیترات + دی ( 75 عددی ) 

ساخت کشور امریکا با قیمت  103 هزار تومان

12- مکمل کلسی ویت امریکا ( 90 عددی ) 

ساخت کشور امریکا با قیمت 30 هزار تومان

13- مکمل کلسیم سیترات منیزیم زینک+دی  ( 45 عددی ) 

ساخت کشورآلمان با قیمت 74 هزار تومان

14- مکمل قرص جویدنی کورال (60 عددی)

ساخت کشور امریکا با قیمت 35 هزار تومان

سخن آخر

همان طور که ملاحظه کردید کلسیم یکی از عنصرهای حیاتی مورد نیاز در بدن است که باید به صورت روزانه آن را از طریق مواد غذایی مختلف یا مکمل های کلسیم دریافت کنید اما به طور خودسرانه از این مکمل ها استفاده نکنید و قبل از آن با پزشک مشورت کنید. همچنین اگر در حال حاضر دارویی مصرف می کنید به پزشک اطلاع دهید تا مکمل مناسبی را برای شما تجویز کند که تداخل دارویی نداشته باشد یا میزان تداخل با زمان بندی مناسب برای مصرف مکمل ها قابل کنترل باشد.

 Kerri-Ann Jennings, MS, RD. Calcium Supplements: Should You Take Them? on October 22, 2016

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 86% 86