Ooma
علت گریه نوزاد در شب چیست؟

به طور طبیعی نوزادان در ابتدای زندگی خود به دلیل ورود به جهانی تازه که هنوز زبان گفت و گو هم ندارند بسیار گریه می کنند و گریه امری طبیعی در نوزادان است. اما معمولا گریه نوزاد در شب بی دلیل نیست و با آشنایی با دلایل گریه نوزاد در شب می توانید بهتر آن را مدیریت کنید. 

در این مقاله قصد داریم به طور کامل دلایل گریه نوزاد در شب را بررسی نموده و راهکارهایی برای کاهش و کنترل آن به شما عزیزان بدهیم تا کمتر اذیت شوید. پس با ما همراه باشید:

دلایل گریه نوزاد در شب

همان طور که در مقدمه به آن اشاره شد گریه نوزاد در شب، دلایل مختلفی دارد که در زیر به صورت کامل به شرح آن ها می پردازیم:

1-نیاز جسمی نوزاد

نوزادان نیازهای جسمی مختلفی مثل نیاز به تغذیه، نیاز به آب، نیاز به تعویض پوشک و موارد این چنینی دارند. منتها به دلیل عدم توانایی در صحبت کردن با زبان ما بزرگ تر ها مجبورند برای برطرف شدن همه نیازهایشان از گریه استفاده کنند. والدین نیز باید وقتی فرزند شروع به گریه می کند این عوامل را بررسی کرده تا علت گریه را دریابند و به نوزادشان کمک کنند.

اما علائم دیگری غیر از موارد گفته شده مانند گزیدگی و خارش، ضربه ناخواسته، گرما یا سرمای شدید، درد دندان درآوردن و خستگی نیز می تواند باعث گریه نوزاد در شب باشد. بنابراین اگر نشانه های گرسنگی نوزاد ، پوشک و تهویه را بررسی کردید و هنوز گریه ادامه دارد نگران نباشید زیرا مواردی که گفته شد نیز باعث گریه می شود و زودگذر هستند.

روش های کاهش گریه نوزاد در هنگام نیازهای جسمی 

1-به طور کلی گریه کردن نوزاد در کل روز یا شب در ابتدا به دلیل گرسنگی یا نیاز به تعویض پوشک است که با یک بررسی ساده رفع می شود.

2- برای کاهش گریه بهتر است نوزاد برای زمان های خواب روزانه و فعالیتش برنامه داشته باشد تا شب بتواند به راحتی بخوابد. هرگونه تغییر در زمان تغذیه و خواب نوزاد آرامش او را از بین برده و باعث گریه شدید او می شود.

3-مطمئن باشید که شام نوزاد به مقدار مناسب باشد و خیلی نزدیک به زمان خواب او نباشد.

4- باید شرایط محیطی را برای آرامش بیشتر نوزادتان فراهم کنید. مثلا اتاق، تخت خواب و پتوی نوزاد را چک کرده تا حشره ای در آن ها نباشد و یا اینکه بعد از شست و شو از مواد شوینده آلرژی زا در میان رخت خواب نوزاد باقی نمانده باشد.

2-نیاز عاطفی نوزاد

به دلیل اینکه نوزاد قبل از تولد 9 ماه تمام در شکم مادر بوده است، به شدت به مادر وابسته بوده و نیاز عاطفی و احساسی دارد. به همین دلیل گاهی اوقات به محض اینکه او را در آغوش می‌گیرید آرام می شود. بهتر است در ابتدای تولد نوزادتان تا می توانید در اتاق او و در کنارش بخوابید و کم کم این وابستگی شدید را کاهش داده و اجازه دهید تنها بخوابد. با این روش کمتر از اتاق تاریک یا از خواب دیدن می ترسد و کمتر هم گریه می کند.

روش های کاهش گریه نوزاد در هنگام نیازهای عاطفی

1-از قرار دادن نوزاد در محیط پر سرو صدا و یا صدای جنگ و دعوا بپرهیزید. مخصوصا اگر این سروصدا در پایان روز اتفاق بیفتد.

2-از قرار دادن نوزاد در نزدیک تلویزیون با صدای بلند خودداری کنید. حتی اگر نوزاد متوجه نشود صدای بلند تلویزیون و یا صحنه های اکشن روی خواب شبانه نوزاد تاثیر می گذارد و او را دچار وحشت و گریه شدید می کند.

2-نوزادان در شب نسبت به صداهای اطراف حساس تر میشوند. همچنین قلب و کبد آنها نسبت به طول روز تحریک پذیرتر شده و در صورت عدم فراهم کردن محیطی آرامش بخش در طول روز، دچار دیدن خواب های وحشتناکی می شود که منجر به گریه شدید در شب می شود. در این شرایط پدر و مادر باید پشت و پیشانی نوزاد را ناز و نوازش کرده تا او دوباره به آرامی خوابش ببرد.

 

گریه نوزاد در شب

3-علت پاتولوژیکی گریه کردن( اختلالات و بیماری ها)

در 40 درصد از موارد، گریه شبانه نوزاد مربوط به بیماری و اختلالات گوناگون می شود. این شرایط بیماری در شب شدیدتر شده و گریه نوزاد را بیشتر می کند که عبارتند از:

سوء هاضمه ( سر دل ماندن غذا)

از علائم اصلی این بیماری گریه هایی با صدای کوتاه و فاصله دار است، مثلا چند دقیقه آرام است و چند دقیقه گریه می کند و حالت خواب و بیدار دارد. این نوع گریه نشانه ای از ایجاد مشکل و ناراحتی در معده نوزاد است که موجب ناآرامی نوزاد شده و روی پیشانی او عرق می کند و کاملا اشتهایش را از دست می دهد. علائم دیگری که می تواند شما را درباره وجود ناراحتی معده در نوزادتان مطمئن کند، عبارتند از:

  • حرکات نامنظم روده
  • مدفوع سفت یا شل
  • مدفوع بد بو و به رنگ سبز که تکه های جامد غذا دارد.
  • باد و نفخ معده
  • استفراغ بعد از شیر خوردن

  درد معده و کولیک

در بعضی مواقع نوزاد دیگر دچار یک ناراحتی معده ساده مثل نفخ، حرکات نامنظم روده و ... نبوده و کاملا درد را در معده خود احساس می کند و نوزاد دچار کولیک و یا قولنج نوزادی شده است. در این موارد نوزاد بصورت ناگهانی، به شدت و با صدای بلند گریه می کند زیرا نمی تواند درد را تحمل کند. از علائم مهم این بیماری می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • حساس شدن نوزاد
  • زود عصبی شدن و گریه افتادن نوزاد
  • خواب دیدن بیشتر در هنگام شب
  • چرت زدن در طول روز که قبلا وجود نداشته است.
  • ایجاد نفخ با خوردن غذاهایی که قبلا نفخ ایجاد نمی کرده است.

هشدار: در صورت مشاهده این علائم و وجود درد معده در نوزاد باید او را نزد پزشک برده تا علت اصلی و روش های درمان نوزاد بررسی و اعمال شود.

گرفتگی بینی و سینوس ها در حین سرماخوردگی یا بعد از آن

بعد از سرما خوردگی و آنفولانزا معمولا نوزادان هنوز دارای احتقان و گرفتگی بینی هستند که باعث می شود نتوانند به خوبی نفس بکشند و در ناحیه پیشانی نیز هنوز کمی احساس سنگینی و درد دارند. به همین دلیل ناآرام بوده و بیشتر گریه می کنند که بعد از بهبودی کامل رفع می شود.

روش های کاهش گریه نوزاد در هنگام وجود مشکلات پاتولوژیکی

1-ایجاد سوء هاضمه و معده درد نوزاد به رژیم غذایی مادر و سبک زندگی او در طول روز وابسته است. خودتان رژیم ضد کولیک داشته باشید و مواد نفاخ را حذف کنید. تعداد وعده های شیر خوردن نوزاد را بیشتر کرده اما حجم هر وعده کم تر شود.

2- شیردهی در محیطی آرام به کودک کمک می کند کمتر دچار تنش شود. 

3- بهتر است در هنگام بیماری، در حین غذاخوردن کمتر با نوزادتان صحبت کنید. زیرا او نیز می خواهد عکس العمل نشان دهد و حرف زدن یا خندیدن او هنگام غذا باعث ورود هوا به داخل معده شده و نوزاد را دچار کولیک، کرامپ و نفخ شکمی می کند. 

2- اگر نوزاد را با شیر خود تغذیه می کنید در زمان هایی که دچار تنش و یا عصبی هستید به نوزادتان شیر ندهید. همچنین در صورت وجود تنش یا مشاجره در حضور نوزاد کمی صبر کنید و بعد از آرام شدن فضا به او غذا بدهید.

3- در صورت ادامه دار بودن گریه های شبانه بهتر است با یک متخصص اطفال مشود کنید.

حرف آخر

گریه نوزاد امری طبیعی است که حتی در صورت زیاد بودن آن قبل از بررسی علت، اصلا نباید خود را نگران کنید. چون بعضی نوزادان حتی بدون وجود دلیل خاصی بیشتر از نوزادان دیگر گریه می کنند. همچنین با به کاربردن توصیه های گفته شده در این مقاله راحت تر می توانید گریه نوزادتان را کنترل کرده و کاهش دهید. پیشنهاد می کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر و کنترل بهتر گریه نوزادتان مقاله 10 چک لیست مربوط به گریه نوزاد را نیز در مجله تخصصی اوما مطالعه فرمایید. 

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 86% 86