از ابتدای حاملگی، یکی از اولین سوالاتی که به ذهن می رسد جنسیت فرزند است. چند راه برای تعیین جنسیت وجود دارد که در ادامه به آن می پردازیم.
1- تعیین جنسیت با سونوگرافی در سه ماهگی
امکان تعیین جنسیت با سونوگرافی ان تی در سه ماهگی وجود ندارد و اگر مشخص هم شود همراه با خطا خواهد بود ، بهتره حداقل تا 16 هفتگی صبر کنید. سونوگرافی حداقل راه تهاجمی برای تعیین جنسیت فرزند است. سونوگرافی معمولا بین هفته 18 تا 22 حاملگی انجام می شود. با این حال، پس از حدود هفته 16 حاملگی، می توانید به صورت دقیق جنسیت جنین را تشخیص دهید.
بزرگترین خطر استفاده از سونوگرافی، عدم تعیین سن حاملگی به درستی می باشد. قبل از اواسط بارداری، نوزاد به اندازه کافی رشد نکرده است تا پاسخ دقیقی دریافت شود. بعد از اواسط بارداری، تشخیص جنسیت جنین دشوار است. سونوگرافی در اواسط بارداری برای غربالگری ناهنجاری های جنینی انجام می شود و فقط برای تشخیص جنس جنین نمی باشد.
2- تعیین جنسیت با آزمایش ژنتیک
آمنیوسنتز و نمونه برداری ویروس کوریونی (CVS)، آزمایش های ژنتیکی است که می تواند برای تشخیص جنسیت جنین استفاده شود. می توانید از این تست ها در اواخر سه ماهه اول و در طول بارداری به دلایل مختلف استفاده کنید. با این حال، این تست ها بیشتر تهاجمی هستند و می توانند خطراتی برای سلامتی جنین ایجاد کنند.
بسیاری از مادران از استفاده از تستها صرفا برای تعیین جنسیت جنین می ترسند. بهتر است با پزشک خود در مورد لزوم استفاده از تست ها صحبت کنید.
3- روش رمزی و تعیین جنسیت
روش جدیدتر برای تعیین جنسیت جنین روش رمزی است. در این روش از سونوگرافی در اوایل بارداری، در اوایل هفته ششم استفاده می شود و با استفاده از تعیین محل جفت جنسیت جنین تشخیص داده می شود. اکثر پزشکان این روش را پیشنهاد نمیکنند.
4- آزمایش نیفتی یا سل فری
تست های جدیدتری وجود دارد که DNA بدون سلول را بررسی می کنند مانند Harmony و MaterniT21. اکثر این تست ها سلول های جنین را که در جریان خون یا ادرار مادر قرار می گیرد بررسی می کنند و می توانند در اوایل هفته نهم بارداری استفاده شوند. این تست ها می توانند به سرعت و دقیق جنسیت جنین را تشخیص دهند. اما استفاده اصلی این تست برای غربالگری مسائل ژنتیکی است (تست نیفتی (NIPT) یا آزمایش سل فری).
در حالی که این آزمایشها برای هر فرد باردار در دسترس است، در بسیاری از موارد از این تستها برای افراد بیش از 35 سال یا افرادی که دارای مشکل بالقوه ژنتیکی هستند و نیاز به غربالگری دارند استفاده می شود.
تهیه و تنظیم: گروه سلامت اوما
منبع: www.verywellfamily.com