Ooma
آیا کیست تخمدان در بارداری خطرناک است؟

هر خانم باردار یک کیست بصورت جسم زرد یا "ساک بارداری" دارد که هورمون پروژسترون را تولید می کند. تمام بارداری ها برای 10-12 هفته اول بارداری به پروژسترون بستگی دارند. 

کیست تخمدان در بارداری

در بیشتر موارد اندازه کیست کمتر از 5 سانتی متر است. گاهی اوقات کیست تخمدان از 5 سانتی متر بزرگتر است. کیست تخمدان در بارداری به صورت زیر طبقه بندی می شود:

 اندازه:

کوچکتر از 5 سانتی متر ، 5-10 سانتی متر ، بزرگتر از 10 سانتی متر.

نوع آن:

  • ساده: مانند یک بادکنک پر از آب
  • پیچیده: مانند یک بادکنک پر از آب که پر از بالن های پر از آب یا خطوط تقسیم شده است
  • پیچیده با اجزای جامد: مانند یک کیست پیچیده، همچنین با خطوط تقسیم ضخیم تر که برخی از آن ها با بادکنک های "پر شده" و برخی با "توده هایی" روی دیواره ها پر شده اند.

سن بارداری:

علائم کیست در بارداری

• بدون علامت ، بدون درد ، مادر باردار نمی داند کیست وجود دارد

• علامت دار ، همراه با درد. در ابتدای حاملگی احساسات مختلفی تجربه می شود. بنابراین گاهی مشخص نیست درد ناشی از کیست تخمدان است.

نیاز به مراقبت های پزشکی و مداخله (برداشتن کیست با جراحی) براساس اندازه، ویژگی ها، سن حاملگی و علائم مربوط به کیست مشخص می شود. 

کیستی که باید بررسی شود:

کیست تخمدان می تواند منجر به مشکلات احتمالی شود. در بارداری، مشکلات در مرحله بدون علامت حادتر هستند زیرا خطر زایمان زودرس ناشی از مداخله جراحی (یا همراه آن) با افزایش سن حاملگی بعد از هفته بیستم افزایش می یابد. همچنین، با ادامه بارداری بعد از هفته بیستم، جراحی لاپاروسکوپی کیست تخمدان قابل انجام نخواهد بود.

مشکلات بالقوه کیست در بارداری

1- درد:

ما نمی توانیم پیش بینی کنیم کدام کیست ها باعث ایجاد درد می شوند. کیست می تواند باعث پیچیده شدن تخمدان روی رگ های خونی آن شود. پیچ خوردگی واقعاً درد دارد و باعث آسیب به تخمدان می شود. این کیست ها فقط با جراحی قابل درمان هستند. اندازه کیست بیش از 5 سانتی متر می باشد و درد دارد.

2- پارگی:

تقریباً هرگز اتفاق نیفتد.

3- سرطان:

در دوران بارداری این اتفاق نادر اما جدی است.

4- اندازه و جراحی:

با بزرگتر شدن کیست ، با فرض اینکه سرطان نباشد، برداشتن کیست بدون برداشتن کامل تخمدان سخت تر می شود. در صورتی که خانم بخواهد در آینده باردار شود، نباید تخمدان برداشته شود.

J. de Haan, M. Verheecke and F. Amant. Management of ovarian cysts and cancer in pregnancy. Facts Views Vis Obgyn. 2015; 7(1): 25–31.

 دکتر زهرا سیفی
این مطلب به ویرایش و تأیید رسیده است، دکتر زهرا سیفی جراح و متخصص زنان ، زایمان و نازایی ، دکتری پزشکی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی، دکتری تخصص جراحی زنان و زایمان از داشگاه شهید بهشتی و شاغل در بیمارستان ها و کلینیک های دولتی و خصوصی میباشند.  ایشان در زمینه های جراحی های زیبایی و کف لگن، انجام زایمان طبیعی و سزارین، انجام انواع غربالگری های زنان، مراقبت های دوران یائسگی و مراقبت های دوران بارداری، درمان ناباروری و تعیین جنسیت قبل از بارداری از مهارت ویژه ای برخوردار هستند، برای آشنایی بیشتر، میتوانید وی را در اینستاگرام دنبال نمایید.

امتیاز مطلب: 88% 88


  • profileالی H1398/09/02

    سلام با کیست هموراژیک 8سانت اشکالی داره باردار شم؟