Ooma
چگونه اعتماد به نفس بچه ها را بالا ببریم

چگونه اعتماد به نفس بچه ها را بالا ببریم

1.عقب بایستید

جیم تیلور، نویسنده کتابی که "بچه های شما گوش می دهند: نه پیامهایی که نیاز دارند از شما بشنوند" می گوید: بهتر است به جای این که دائم از فرزندتان تعریف کنید به او کمک کنید در دنیا فردی شایسته شود. برای انجام چنین کاری، باید یاد بگیرد عقب بایستید و اجازه بدهید فرزندتان ریسک کند، انتخاب کند، مشکلات را حل کند و آنچه را شروع کرده به پایان برساند.

2. تعریف بیش از حد از بچه ها آسیبرسان است

تیلور می گوید، اعتماد به نفس از احساس دوست داشته شدن و امنیت و مهارت ها و شایستگی ها منتج می شود.
در واقع، ستایش با بیش از حد بچه ها بیشتر به آن ها آسیب می رسانیم. تیلور می گوید: "اگر دائم به فرزند خود بگویید کارت فوق العاده است، به او می گویید نیازی به تلاش بیشتر ندارد. اما اعتماد به نفس از انجام دادن، تلاش کردن و شکست و تلاش دوباره – و تمرین به دست می آید."
Samantha MacLeod، که چهار پسر دارد معتقد است تحسین مداوم اعتماد به نفس را از بین می برد. او می گوید ستایش نادرست بچه ها را گیج می کند. "اگر پسرم نمی تواند درست تلفظ کند و به او می گویم که او فوق العاده است، او می آموزد به غرایز خود اعتماد نکند. همچنین یاد می گیرد ستایش فقط دروغ گویی است. "
به علاوه، تیلور اضافه می کند، اگر به فرزندتان بگویید بهترین هستید، باهوش ترین و با استعداد ترین هستند مسیر زندگی آن ها را تغییر می دهید. کم کم فرزند شما فردی مغرور می شود که ناگهان متوجه می شود هیچ یک از چیزهایی که شما می گویید را ندارد.

3. اجازه دهید فرزندتان ریسک های سالم داشته باشد

ویکتوریا سپیلیک، مدیر عامل شرکت کودکان و نوجوانان، یک شرکت مراقبت از کودکان در تورنتو و مادر یک کودک هشت ساله می گوید: عقب بایستید و به کودک اجازه بدهید خطرات سالم را تجربه کند. او می گوید: برای ایجاد اعتماد به نفس در جهان، بچه ها باید از فرصت ها استفاده کنند، انتخاب کنند و مسئولیت پذیر شوند. او پدر و مادرهای زیادی را میبیند که همیشه سعی دارند فرزندانشان را از شکست نجات دهند.
او به یاد می آورد که پسر دو ساله اش یک ظرف بزرگ پرتقال را در یک مهمانی در دست داشت و راه می رفت. او می گوید: چند بار نزدیک بود پسرم بیفتد. من فقط ایستاده بودم و نفسم را حبس کرده بودم. سعی نکردم ظرف را از او بگیرم. به او فرصت دادم تجربه کند.
پسرش افتاده بود و بهترین قسمت ماجرا این بود که خودش دستمال برداشته و اتاق را تمیز کرده بود. مادرش می گوید: او خودش مشکل را حل کرد مانند پدر و مادرهای موفق که خودشان اشتباهشان را جبران می کنند.

4. بگذارید کودکان خودشان تصمیم بگیرند

سپیلیک می گوید هنگامی که بچه ها انتخاب های مناسب خود را انجام می دهند بیشتر احساس قدرت می کنند و نتیجه تصمیمات خود را می بینند. سپیلیک همیشه به فرزندانش اجازه می دهد خودشان تصمیم بگیرند آیا در زمستان کت، کلاه و دستکش بپوشند یا خیر. هنگامی که آنها تفاوت بین گرم و سرما را می دانستند، پوشیدن لباس به خودشان ربط داشت. آنها باید بر بدن خود کنترل داشته باشند و مسئولیت انتخاب خود را بر عهده بگیرند. 

5. به فرزندان اجازه دهید در کارهای منزل کمک کنند

تیلور می گوید، در ایجاد اعتماد به نفس، بچه ها باید فرصت هایی برای نشان دادن شایستگی های خود داشته باشند و احساس کنند سهم آنها نیز ارزشمند است. حتی زمانی که فرزند شما نوپا است از او بخواهید در آشپزی، چیدن میز و مرتب کردن تخت به شما کمک کند.

6. کودکان را تشویق کنید علاقیشان را دنبال کنند

یکی دیگر از راه های مطمئن برای تقویت اعتماد به نفس بچه ها این است که آنها را تشویق کنید تا وظایفی را که به آنها علاقه دارند انجام دهند و از پیگیری و ادامه کار مطمئن شوید. مهم نیست که چه کاری انجام می دهند. نکته این است که آنچه را شروع کرده اند پیگیری کنند و به اتمام برسانند بنابراین در نهایت احساس موفقیت می کنند.

7. هنگامی که کودک شکست می خورد چه کاری می توان انجام داد

اگر کودک از تیم ژیمناستیک حذف شود و یا نتواند جدول ضرب را حفظ کند، چه بر سر اعتماد به نفسش می آید؟

8. نباز

تیلور می گوید: بسیاری از والدین فکر می کنند مبارزه و شکست به اعتماد به نفس بچه ها آسیب می رساند، اما این واقعا یک فرصت طلایی برای کمک به ساختن اعتماد به نفس است.

9. نشان دهید که عشق و علاقه شما بی قید و شرط است

به فرزندتان بفهمانید حتی اگر شکست بخورد یا تصمیم بدی بگیرد او را دوست دارید. اگر همه شما در مورد عملکرد او صحبت کنید فکر می کند فقط او را به خاطر آن چه به دست می آورد دوست دارید.

10. اطمینان حاصل کنید که اهداف فرزندتان در دسترس و در سطح توانایی های او است

او را در شرایطی قرار دهید که در سطح توانایی هایش است. به عنوان مثال اگر نمی تواند درست بخواند کتاب های ساده تر در اختیارش قرار دهید. کم کم به خواندن علاقه مند می شود و در آن پیشرفت می کند.

11. تعریف های مناسب ارائه کنید

تیلور می گوید، اگر چه ستایش اغلب مورد سوء استفاده قرار می گیرد اما اعتماد به نفس ایجاد می کند.
لورنا کراس، معلم سابق موسیقی، به یاد می آورد که از دانشجویان کر خویش خواسته است تا تعریف های مربوط به خود را در جایی ثبت کنند. هر بار بچه ها روز بدی داشتند این کلمات و تعریف ها را می خواندند و احساس بهتری پیدا می کردند.
تیلور می گوید این نوشته ها و تعریف ها راه جدیدی به بچه ها نشان می دهد. سپیلیک می گوید: این تمرین است تلاشی برای تمرکز بر روی تعریف ها. او می گوید فقط وقتی خوب بازی می کند از کودک تعریف نکنید. اگر توپ را به خوبی به هم تیمی منتقل می کند هم از او تعریف کنید.
و در نظر داشته باشید که یک ستایش غیر مستقیم نیز می تواند شگفت انگیز باشد. مامان نانسی بوتلو از راهی بهتر استفاده می کند. او به فرزندانش افتخار می کند و همیشه به دوستان و معلم ها کارهای کوچکی که بچه ها به تنهایی انجام می دهند را می گوید. بچه ها وقتی این چیزها را می شنوند خوشحال می شوند و احساس خوبی پیدا می کنند.

چک لیست اعتماد به نفس

در اینجا برخی از مواردی که انجمن روانپزشکی کانادا برای کمک به افزایش اعتماد به نفس اعلام کرده است ذکر شده است:

  • احساس خاص بودن. به فرزندانتان کمک کنید تا استعدادها و ویژگی های منحصر به فرد خود را کشف کرده و نقاط قوت خود را ارزش گذاری کنند. اما همچنین به آنها یاد بدهید که احساس خاص به معنای احساس بهتر بودن از دیگران نیست.
  • هدف گذاری. به بچه های خود بیاموزشد هدف داشته باشند و به دستاوردهای خود افتخار کنند. فرصت هایی برای کسب موفقیت برای آن ها فراهم آورید.
  • سعی کنید. کودکان را تشویق کنید به شیوه خودشان عمل کنند، با چالش ها روبرو شوند و به خطر بیفتند.

منبع: www.todaysparent.com

این مطلب به ویرایش و تأیید علمی رسیده است، ایشان جمعی از متخصصین در رشته های زنان و زایمان، مامایی، داروسازی، تغذیه و روانشناسی هستند که همراه اوما در ارائه مطالب علمی و مفید می باشند.

امتیاز مطلب: 93% 93